AnonymBruker Skrevet mandag kl 20:41 #1 Del Skrevet mandag kl 20:41 Har hørt om folk som gjør dette og setter inn pengene på en konto og betaler med det når restskatten kommer. Greit nok. Men det kan da ikke være lov? Hva gjør man hvis man blir oppdaget da? Hva slags straff får man? Og hva er egentlig vitsen? Det høres jo ikke ut som man tjener noe særlig på det heller når man uansett må bruke pengene til restskatten, da kan man jo heller trekke de pengene hver måned. Jeg er bare nysgjerrig. Jeg kommer aldri til å gjøre dette selv. Jeg setter heller skattetrekket litt høyere en det jeg skal betale. Mener jeg leste noe en gang med Hallgeir Kvadsheim og han advarte mot dette. Anonymkode: 45b9a...4d7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 20:46 #2 Del Skrevet mandag kl 20:46 Det er lov. Anonymkode: b93a7...102 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 20:48 #3 Del Skrevet mandag kl 20:48 Det er absolutt ikke straffbart. Man betaler skatten, bare ikke på forskudd. Anonymkode: 42f01...356 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 20:54 #4 Del Skrevet mandag kl 20:54 Kommer vel ann på hvor mye man skatter. Skatter man veldig mye kan man jo tjene litt på å sette det på høyrente/fond feks? Selvsagt er det lov. Man kan velge å betale all skatt bare en gang i året om man vil det. Grunnen til at det ikke er anbefalt er jo fordi man må ha kontroll på at pengene ikke brukes og er plassert et sikker sted. Hallgeir representert i Luksusfellen møter jo folk totalt uten kontroll på egen økonomi. Anonymkode: 63f0a...cc5 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 21:35 #5 Del Skrevet mandag kl 21:35 Man kan naturlig nok ikke straffes for noe som bare er et anslag over hva man vil ha om et år. Som hvis jeg oppgir forventet formue 0, og plutselig vinner 5 mill i lotto. Eller hvis jeg planlegger å bruke opp formuen, og ombestemmer meg- På selvangivelsen må man oppgi riktige tall, men opplysningene til skattekortet er bare mer eller mindre kvalifisert gjetning. Anonymkode: 721fc...45c 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet mandag kl 21:40 #6 Del Skrevet mandag kl 21:40 Jeg gjør dette og setter pengene i crowdlending. Har netto annualisert rente på over 13 % der. Anonymkode: 67fd4...126 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 06:05 #7 Del Skrevet tirsdag kl 06:05 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Har hørt om folk som gjør dette og setter inn pengene på en konto og betaler med det når restskatten kommer. Greit nok. Men det kan da ikke være lov? Hva gjør man hvis man blir oppdaget da? Hva slags straff får man? Og hva er egentlig vitsen? Det høres jo ikke ut som man tjener noe særlig på det heller når man uansett må bruke pengene til restskatten, da kan man jo heller trekke de pengene hver måned. Jeg er bare nysgjerrig. Jeg kommer aldri til å gjøre dette selv. Jeg setter heller skattetrekket litt høyere en det jeg skal betale. Mener jeg leste noe en gang med Hallgeir Kvadsheim og han advarte mot dette. Anonymkode: 45b9a...4d7 Skatteetaten byr seg ikke om hva den enkelte betaler i måneden. Det er sluttsummen som teller. Har du betalt for lite, da får du restskatt, og det er den skatteetaten har lovhjemmel til å inndrive. Så lenge man betaler tilbake før rentene på restskatten begynner å løpe, så vil det sannsynligvis være fortjeneste. Så fremt man setter pengene i sparing som overgår inntektsskatten/formueskatten. Så lenge man har kontroll på økonomien, ser jeg ikke noe galt i dette. Problemet oppstår når mennesker uten økonomisk kontroll ser på det å betale mindre skatt som en mulighet til å oppnå kortsiktig økt likviditet. Og bruker pengene opp, istedenfor å spare de. Anonymkode: a750a...5c1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
newman01 Skrevet tirsdag kl 07:51 #8 Del Skrevet tirsdag kl 07:51 Med vanlig banksparing er det ikke voldsomme summer. Men betaler man 23k i måneden i skatt blir det rett rundt 8000 gratiskroner når restskatten betales i mai. Høyrente med 5% og fast innskudd 23'000 i måneden blir litt i renteinntekter. Og betaler man før forskuddsskatten skal innbetales 31.mai slipper man rentekostnader for hele fjoråret. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 08:56 #9 Del Skrevet tirsdag kl 08:56 AnonymBruker skrev (12 timer siden): Selvsagt er det lov. Man kan velge å betale all skatt bare en gang i året om man vil det. Hvordan gjør man det i praksis når man er vanlig arbeidstager? Fortell! Anonymkode: 3c2a1...a27 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 11:25 #10 Del Skrevet tirsdag kl 11:25 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Hvordan gjør man det i praksis når man er vanlig arbeidstager? Fortell! Anonymkode: 3c2a1...a27 For min del er det en nødvendighet å trekke for lite skatt. Skattekortet viser hvert år at jeg må betale forskuddsskatt om jeg ikke endrer. Og siden hovedårsaken til at jeg skatter så mye er at jeg har formue i fastrenteinnskudd, har jeg ikke pengene til å betale skatten på forskudd. Jeg setter ned skatten ved å oppgi lavere forventet formue og kapitalinntekt. Nå setter ikke jeg så lavt som til 5%, men får typisk en "baksmell" på 20 000 i året. Forslagene til skattekort som kommer legger alltid opp til at jeg skal betale for mye skatt og vente på skattepenger tilbake. Anonymkode: 721fc...45c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 11:32 #11 Del Skrevet tirsdag kl 11:32 Det er faktisk ikke lov om man mottar trygd, pensjon, annen inntekt fra NAV. NAV har et krav om at skattekortet må være omtrentlig riktig. Anonymkode: 64654...456 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 11:36 #12 Del Skrevet tirsdag kl 11:36 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Det er faktisk ikke lov om man mottar trygd, pensjon, annen inntekt fra NAV. NAV har et krav om at skattekortet må være omtrentlig riktig. Anonymkode: 64654...456 Kilde? Har man trygd vet man vel ganske nøyaktig hva man vil tjene, så vanskelig å oppgi 0 der. Men hva man forventer av formue og slikt har jo lite å gjøre med om man har trygd eller ikke. Anonymkode: 721fc...45c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 11:38 #13 Del Skrevet tirsdag kl 11:38 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Kilde? Har man trygd vet man vel ganske nøyaktig hva man vil tjene, så vanskelig å oppgi 0 der. Men hva man forventer av formue og slikt har jo lite å gjøre med om man har trygd eller ikke. Anonymkode: 721fc...45c Inntektsskatten er på 22 prosent.Skatteprosenter på lønnsinntekt Anonymkode: 8fd59...01a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 11:53 #14 Del Skrevet tirsdag kl 11:53 AnonymBruker skrev (13 minutter siden): Inntektsskatten er på 22 prosent.Skatteprosenter på lønnsinntekt Anonymkode: 8fd59...01a Dette har jo ingenting med det jeg spurte om å gjøre. Mange trygdede har null skatt. Og mange trygdede betaler en stor del av innekten i formuesskatt. Det er ingen lover mot å oppgi at man forventer lavere formue for å slippe å betale dette på forskudd. Anonymkode: 721fc...45c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet tirsdag kl 13:37 #15 Del Skrevet tirsdag kl 13:37 AnonymBruker skrev (16 timer siden): Det er lov. Anonymkode: b93a7...102 Jeg sliter litt med formuleringen av dette, men dere kan lese Skattebetalingsloven Nei, det er egentlig ikke lov, men i praksis glir det igjennom uten konsekvenser, da skatteetaten ikke prioriterer dette pga andre oppgaver som er viktigere. Det står i skattebetalingsloven i kapittel 4 og 5 --------- I kapittel 18 er straffereglene § 18-1.Straff ved unnlatt gjennomføring av forskuddstrekk og skattetrekk (1) Den som er pliktig til å foreta forskuddstrekk eller skattetrekk etter kapittel 5, og som unnlater å foreta eller sørge for at det blir foretatt beregning og trekk, herunder separering etter § 5-12, straffes med bot eller fengsel inntil 2 år. Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes grovt uaktsom overtredelse av første punktum. (2) Straff kommer ikke til anvendelse på handling som nevnt i første ledd hvis de beløp som er eller skulle vært trukket, likevel blir innbetalt til rett tid.* (*Rett tid er innen utgangen av kalenderåret) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 13:42 #16 Del Skrevet tirsdag kl 13:42 Perine skrev (3 minutter siden): I kapittel 18 er straffereglene § 18-1.Straff ved unnlatt gjennomføring av forskuddstrekk og skattetrekk (1) Den som er pliktig til å foreta forskuddstrekk eller skattetrekk etter kapittel 5, og som unnlater å foreta eller sørge for at det blir foretatt beregning og trekk, herunder separering etter § 5-12, straffes med bot eller fengsel inntil 2 år. Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes grovt uaktsom overtredelse av første punktum. Dette er vel hvis en arbeidsgiver unnlater å trekke skatt, eller om man unnalter å betale forskuddstrekk. Det handler altså ikke om de som bare oppgir en lavere formue eller denslags ved beregning av skattekortet. Anonymkode: 721fc...45c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet tirsdag kl 14:06 #17 Del Skrevet tirsdag kl 14:06 (endret) AnonymBruker skrev (25 minutter siden): Dette er vel hvis en arbeidsgiver unnlater å trekke skatt, eller om man unnalter å betale forskuddstrekk. Det handler altså ikke om de som bare oppgir en lavere formue eller denslags ved beregning av skattekortet. Anonymkode: 721fc...45c Man må kontrollere at skattekortet har riktig trekk og sende korrigerte opplysninger hvis det står feil på grunnlaget for trekket. "Du er selv ansvarlig for å passe på at utbetaler trekker riktig skatt." Endret tirsdag kl 14:08 av Perine Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet tirsdag kl 17:23 #18 Del Skrevet tirsdag kl 17:23 Perine skrev (3 timer siden): Man må kontrollere at skattekortet har riktig trekk og sende korrigerte opplysninger hvis det står feil på grunnlaget for trekket. "Du er selv ansvarlig for å passe på at utbetaler trekker riktig skatt." Men det kan det godt være man ikke vet før på slutten av året, så det er ikke noe man kan "ta" noen på. Anonymkode: 721fc...45c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perine Skrevet tirsdag kl 19:25 #19 Del Skrevet tirsdag kl 19:25 AnonymBruker skrev (1 time siden): Men det kan det godt være man ikke vet før på slutten av året, så det er ikke noe man kan "ta" noen på. Anonymkode: 721fc...45c Enig i det, alle kan jo bomme litt, men jeg tenkte på de som bevisst manipulerer skattekortet for å oppnå store restskatter, ofte flere år etter hverandre. Det er også folk med jevn, høy inntekt, som krever skattekort for en liten brøkdel av denne inntekten. Skattekortet skal jo endres når det skjer vesentlige forandringer. Jeg tror ingen reagerer på om folk kommer ut med verken pluss eller minus på 20-30.000, men det er en del store tall som kan få skatteetatens oppmerksomhet. Jeg liker best å trekke litt i overkant for sikkerhets skyld. Restskatt er ikke noe jeg ønsker selv. Jeg vet at ikke alle er enige i det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå