AnonymBruker Skrevet 11. november 2024 #141 Del Skrevet 11. november 2024 Matsnobberi for meg er å rakke ned på andres matvaner, matlaging og smak: å være nedlatende og å framstille seg selv som bedre enn andre i matveien og å moralisere over andres valg innen mat og drikke. Anonymkode: ce2ff...abc 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. november 2024 #142 Del Skrevet 12. november 2024 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Matsnobberi for meg er å rakke ned på andres matvaner, matlaging og smak: å være nedlatende og å framstille seg selv som bedre enn andre i matveien og å moralisere over andres valg innen mat og drikke. Anonymkode: ce2ff...abc Enig. Anonymkode: b7641...090 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fionas Skrevet 12. november 2024 #143 Del Skrevet 12. november 2024 AnonymBruker skrev (På 8.11.2024 den 23.55): Folk som skak kun ha økologisk og glutenfritt. Og de som kun spiser pålegget😂 Anonymkode: 232a8...ea2 Du vet at de med cøliaki kan få kreft/dø uten glutenallergisk mat? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. november 2024 #144 Del Skrevet 12. november 2024 rart hvordan bruken av ord endres over tid - som i snobb som opprinnelig var en uten hverken rang eller formue mens det i dag gjerne betegner en som legger stor vekt på den sosiale posisjonen, så er vel matsnobberi alt som vektlegges en sosial status, enten det er de som spiser økologisk, veganere, carnivoere eller de som sverger til at mat fra toro er gode greier Anonymkode: 6d39c...c1c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Uanonym bruker Skrevet 12. november 2024 #145 Del Skrevet 12. november 2024 Fionas skrev (56 minutter siden): Du vet at de med cøliaki kan få kreft/dø uten glutenallergisk mat? Personen mener nok folk uten cøliaki. Det er mange uten noe som helst allergi/intoleranse som spiser glutenfritt fordi de tror det er usunt. 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. november 2024 #146 Del Skrevet 12. november 2024 AnonymBruker skrev (På 11.11.2024 den 10.54): Jeg kan godt forstå kokken, for man ødelegger jo faktisk et dyrt stykke kjøtt om man gjennomsteker en indrefilet. Når jeg har gått gravid har iallfall ikke jeg insistert på å spise biff, da har jeg heller valgt noe annet godt som passer anbefalingene for gravide. Når det er sagt så syns jeg folk skal få servert skosålene sine om det er det de ønsker. Anonymkode: c2620...8ce I kokken sin øyne så blir kjøttet ødelagt. Men for gjesten som liker gjennomstekt så er det den rosa biffen som er ødelagt Anonymkode: 47440...6f8 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Reign Skrevet 12. november 2024 #147 Del Skrevet 12. november 2024 (endret) AnonymBruker skrev (På 8.11.2024 den 22.15): Når servitører gir et stygt blikk fordi man heller vil ha brus i stedet for vin til maten. Anonymkode: 34b7a...14b Vel, brus (eller juice eller saft) egner seg jo ikke til annen mat enn fettrik fastfood. Til mat er det kun vann (med eller uten kullsyre), øl, vin og ekte sider som gjelder. Endret 12. november 2024 av Reign 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 13. november 2024 #148 Del Skrevet 13. november 2024 AnonymBruker skrev (På 9.11.2024 den 8.47): Det er ikke snobberi å foretrekke gode råvarer, å kjøpe fersk sei fremfor frossen blokk fra First Price handler like mye om smak, tekstur og anvendelighet. Jeg skjønner godt at en barnefamilie som har pasta 1-3 ganger i uka bruker Frist Price til pasta og saus, men jeg som ikke har småbarn og spiser pasta to ganger i mnd går heller for La Molisana eller De Cecco fordi det ikke gir noen innvirkning på matbudsjettet, men kvalitet og smak er det stor forskjell på. Er enig med andre her om at snobberi handler om å rynke på nesen over at andres valg eller servering ikke er god nok. Jeg har venner som serverer Toro lasagne og First Price baguetter i selskap, og det går helt fint. Selskapet er hyggelig, praten god og vi blir mett og fornøyd. I den andre enden har jeg en venninne der alt skal være så fancy og mange retter, at man ikke helt orker å invitere tilbake på en to-treretters fordi de syns et selskap krever mer. Jeg syns det er synd om sosialt fellesskap ofres fordi folk ikke vil invitere venner på en sosial kveld av frykt for at maten ikke er fin nok for gjestene. Samtidig er det noen begivenheter som krever at man graver frem ett litt høyere nivå på matrangstigen og serverer/ spiser/ oppfører seg det som passer anledningen. Anonymkode: d8add...06e Å kjøpe fersk eller frossen fisk kommer og litt an på hvordan du har tiltenkt å tilberede den 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 13. november 2024 #149 Del Skrevet 13. november 2024 AnonymBruker skrev (På 9.11.2024 den 9.47): En annen type matsnobberi er jo de som spiser det som er trendy,uten at de kanskje syns det er kjempegodt. Har egentlig lyst på en løvbiff,men må liksom spise sushi og kimchi,og syltet rødløk,vegansk eller hva det enn er som er "in". Anonymkode: 8392d...cdb Løvbiff er innimellom på matfatet her, syltet løk har jeg spist siden 70 tallet (fin måte å slippe å kaste mat + det er godt) Sushi og raspeballer kun når far ikke er hjemme samme med lever som han heller ikke liker. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 13. november 2024 #150 Del Skrevet 13. november 2024 AnonymBruker skrev (På 9.11.2024 den 11.06): Da bør de ha in mente at ikke alle kan/vil/bør drikke alkohol, og holde seg for god til å la gjesten oppfatte deres egne verdi(dommer). Sier mer om servitøren enn gjesten. Men de fleste servitører er vel i beste fall kun fagarbeidere som mangler den dannelsen man får ved høyere utdannelse og sosialisering. Ofte kommer de selv fra lavere samfunnslag og derfor tar de servitørfag på vgs. Vil kalle dem det helt motsatte av snobber: de er lavere stilt. De må gjerne oppføre seg snobbete men i mine øyne er de fortsatt lavere stilt. Vil jeg ha brus drikker jeg det. Vil jeg ha vin drikker jeg det. Himler de av brus-valg vil de bli spurt hvorfor de kommuniserer slik de gjør. Anonymkode: a1df7...682 Du høres nesten kinesisk ut med den holdningen der. (For ordens skyld i Kina sees servitører ned på av kulturelle grunner) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 13. november 2024 #151 Del Skrevet 13. november 2024 AnonymBruker skrev (På 9.11.2024 den 13.35): Dette er jeg så enig i! Jeg liker ikke kjøtt som er rødt i midten, for meg er konsistensen ekkel og det smaker mye mindre enn om det faktisk er stekt. Rosa går bra. Nå har jeg fått en samboer som liker kjøtt best gjennomstekt, så han kjøper aldri biff på restaurant. Jeg lurer av og til på om kokkeskolene har sluttet å lære bort hvordan man gjennomsteker en biff, ettersom så mange hevder at gjennomstekt = skosåle. Det behøver det slett ikke være, trikset er å ta biffen av varmen med en gang den er gjennomstekt og ikke vente ti minutter til. Det forutsetter naturligvis at man klarer å gjenkjenne en gjennomstekt biff, men så vanskelig er det ikke. Hverken jeg eller mannen har noe problem med å få det til hjemme. Anonymkode: a0e9d...4e2 De lærer det enda, og det har fremdeles kallenavnet skosåler samme som veldig rå (knapt varmebehandling) kalles rautende. Er ikke vanskelig å få til om en kan det, grunnen til kallenavnet er vel at om en ikke passer på kan det lett bli tørt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november 2024 #152 Del Skrevet 13. november 2024 Jeg syns det er snobbete når folk kun skal spise de beste kjøttstykkene og nekter å spise produkter laget av resten av dyret. Hvis man først skal drepe et dyr for mat så skal man jammen meg bruke hele dyret, så langt det går! Anonymkode: fe269...16c 5 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november 2024 #153 Del Skrevet 13. november 2024 Matsnobberi for meg er de som absolutt skal jåle seg til med andre ferdigpizzaer enn gradiosa. Anonymkode: 11bcc...540 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
K.B. Skrevet 13. november 2024 #154 Del Skrevet 13. november 2024 (endret) For meg er matsnobberi de klassiske tingene som hummer, kaviar, østers og trøffel. Du finner varene brukt mye i fine dining, og som en som har jobbet med dette, så er dette så utrolig oppskrytte råvarer, legg gjerne til ting som Foie gras, Champagne til titusenvis av kroner og andre typiske ting som i all hovedsak dreier seg om status, se på Salt Bae aller hva han nå kaller seg, Tomahawk stek med gull liksom.. Når en tur på restaurant er i ti tusen kroner klassen, så blir det for dumt. Jeg har også lite til overs for menyer med veldig mange retter, ofte kalt noe sånn som kokkens meny eller dégustation om man skal være skikkelig fin på det, 9 eller 12 retter der hver lille ting er en halv munnfull, i tiden etter NOMA ofte med de merkeligste ingredienser, som åpenbart er valgt fordi de er sære eller det er en trend. Tindved var super hot en liten stund, det kan være kraft av tang eller andre merkelige ting, for meg så er dette like tåpelig som "molecular gastronomy" trenden på tidlig 2000 tallet. De beste restaurant opplevelsene for meg er der servicen er smooth, men ikke krampeaktig og en to eller tre retter der det er en god standard størrelse forrett, en perfekt hovedrett der ingen smaker dreper de andre og at ingrediensene ikke er valgt fordi de er merkelige i seg selv, så gjerne en frisk dessert. Ostefat bryr jeg meg ikke noe om. Jeg synes Alexander the guest kanalen på en god måte illustrerer alt jeg hater med fine dining. Endret 13. november 2024 av K.B. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november 2024 #155 Del Skrevet 13. november 2024 AnonymBruker skrev (På 9.11.2024 den 13.10): Så da er det bedre for restauranten at bordet står tomt? Må heller innføre drikkeplikt da. Minimum en helflaske per rett. Anonymkode: 81bf5...92d Hvis restauranten selger maten med tap for å tjene penget på drikke så er det kanskje bedre for dem om bordet står tomt. Det virker som om du tar dette som et angrep på deg personlig. For meg virker det mer som en fakta-opplysning; fine restauranter har lav inntjening på mat. Intuitivt kan man tenke seg at løsningen er at restaurantene bare øker prisene på maten. Jeg antar at grunnen til at de ikke gjør det er at folk har en sperre mot hovedretter til 500+ Anonymkode: e2f41...b1a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november 2024 #156 Del Skrevet 13. november 2024 Tradegy skrev (På 9.11.2024 den 12.04): Når man på død og liv skal unngå First Price, men ikke har fått med seg at det generiske produktet er laget samme sted. Same shit, different wrapping. Eksempel? Anonymkode: 16653...c4e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 13. november 2024 #157 Del Skrevet 13. november 2024 Tradegy skrev (På 9.11.2024 den 12.04): Når man på død og liv skal unngå First Price, men ikke har fått med seg at det generiske produktet er laget samme sted. Same shit, different wrapping. AnonymBruker skrev (12 timer siden): Eksempel? Anonymkode: 16653...c4e Jeg tror du skal lete lenge før du finner et FirstPrice produkt som tilsvarer originalproduktet 100%. Ja, varen lages nok ofte samme sted, men det betyr ikke at råvarene er de samme. Jeg bruker FirstPrice når jeg uansett ikke kan merke forskjell i smak og konsistens, men enkelte produkter velger jeg bort fordi jeg ikke syns smaken er god nok til at det er et godt alternativ. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november 2024 #158 Del Skrevet 13. november 2024 Brunhilde skrev (26 minutter siden): Jeg tror du skal lete lenge før du finner et FirstPrice produkt som tilsvarer originalproduktet 100%. Ja, varen lages nok ofte samme sted, men det betyr ikke at råvarene er de samme. Jeg bruker FirstPrice når jeg uansett ikke kan merke forskjell i smak og konsistens, men enkelte produkter velger jeg bort fordi jeg ikke syns smaken er god nok til at det er et godt alternativ. Enig. Jeg kjøpte nettopp noe First Price pasta og den var helt forj@vlig. Gikk rett i søpla. Så det ble en dyr pasta. Anonymkode: ee975...3d6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Margit777 Skrevet 14. november 2024 #159 Del Skrevet 14. november 2024 Brunello skrev (På 8.11.2024 den 23.54): Det sier seg selv at ikke er populært. Restauranten tjener knapt penger på de som ikke drikker alkohol. Vi som drikker alkohol subsidierer de som ikke gjør det. Bestiller alltid to øl fordi de smaker bare vann 😀 Utvanna resturant øl til blodpris yeah. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. november 2024 #160 Del Skrevet 14. november 2024 AnonymBruker skrev (På 9.11.2024 den 1.56): Pellegrino sprudlevann. Men jeg er fan. Kjøper det når jeg føler jeg har råd én gang i året. Anonymkode: 83b05...33d Kjøpevann er snobberi! Kjøp Voss i det minste. Kortreist vann 😂 Anonymkode: d9282...632 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå