AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #81 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Den uttalelsen må ha kommet ut litt feil vel? For så blærete er du vel ikke? Høres ut som du føler deg som en storkar, som sitter der og "subsidierer røkla som ikke drikker alkohol, det er takket være meg dere har råd til å gå hit"? Anonymkode: 38d55...f91 Jeg synes du tolker den unødig følsomt. Det er en fakta-opplysning; restauranter tjener veldig godt på alkohol, dårlig på alt annet. En flaske vin som koster 150,- på polet koster kanskje 450,- på restaurant. Og det er et produkt som er enkelt å lagre, billig å «tilberede» og kommer på toppen av alt annet. Det er velkjent at i dårlige tider så slutter ikke folk å dra på restaurant, men de kutter ned på alkoholen. Restaurantene står ikke nødvendigvis tomme, men de sliter med å tjene penger fordi de kundene som er der kjøper produkter med lave marginer. For de som foretrekker vann til maten så er jo det flott. De kan nyte et bedre måltid til noe nært selvkost. Anonymkode: e2f41...b1a 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #82 Del Skrevet 9. november 2024 Folk som alltid kjøper seg lunsj fordi dei ikkje liker svette osteskiver. Folk som ikkje liker matboks. Kjøpa seg varm lunsj koster fort over 100 kr med den økonomien vi har nå. Alle burde klare klemma ned nokre skiver innimellom? Synest og det er snobbete å kjøpa seg flyndre/kengurubiff og dra innom vinmonopolet for å finna ut kva vin passer best. Ikkje at det er noko galt med det! Anonymkode: 4ed09...031 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #83 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Det er vel som med alt annet avhengig av hvordan det lages. Kverner man ytrefilet iblandet litt fett, blander med litt krydder, egg og panko, og presser ut, har du et ganske godt produkt. Mens du i de rimelige merkene vil finne lav-kvalitetskjøtt med mye fett, innimellom iblandet svin, og kunstige bindestoffer som erstatter egg og panko. Anonymkode: eb3da...11d Lavkvalitetskjøtt med mye fett, faktisk. Høres ut som du trenger å lære et og annet om kjøtt Wagyu Entrecote A5 fra Japan | Annis Pølsemakeri (polsemakeri.no) Anonymkode: 12bc0...fff 4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøkenfryden Skrevet 9. november 2024 #84 Del Skrevet 9. november 2024 Føler for å presisere innlegget mitt litt. Det er kanskje det litt fanatiske jeg syns kan være snobbete. Dyrt og fra bunnen av er det rette og beste alltid. Nå har jeg spist masse grønt og avokado og reker, på et kjøpebrød. Det er fortsatt et bra sammensatt og sunt måltid selv om jeg ikke bakte skiva. Og jeg forstår det med verdivalg og helse, og er jo slik selv også. Økologiske egg. Bra kjøtt så ofte jeg kan. Norsk grønt i sesong. Veldig opptatt av helse og bra mat. Man kan vektlegge det og tenke sunnhet og verdier, selv om man tar en posemix over tacoen. Litt det jeg mener. Det er mye jeg liker bedre enn posemat, men synes også det er godt. Og ja den er også dyr, som noen sier, men når jeg tyr til den er ikke pris viktig for meg. Og til deg som lurte på om det er snobberi om det ikke sies høyt. Kanskje ikke, så sant man ikke ser ned på andre når man er på besøk og får noe litt enklere. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #85 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Lavkvalitetskjøtt med mye fett, faktisk. Høres ut som du trenger å lære et og annet om kjøtt Wagyu Entrecote A5 fra Japan | Annis Pølsemakeri (polsemakeri.no) Anonymkode: 12bc0...fff Wagyu begynner vel folk å innse er noe inn i he****** overrated. Det er dyrt fordi det er sjeldent og eksklusivt, ikke fordi det er godt eller bra. Til og med kokker sier wagyu er langt unna å være favoritten deres. Det er mer et produkt som middelklassen craver etter fordi de tror det er så bra. Men mulig wagyu hadde blitt bra i kjøttdeig, det vet jeg ikke. Anonymkode: 8a393...e5a 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #86 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (28 minutter siden): Det er vel som med alt annet avhengig av hvordan det lages. Kverner man ytrefilet iblandet litt fett, blander med litt krydder, egg og panko, og presser ut, har du et ganske godt produkt. Mens du i de rimelige merkene vil finne lav-kvalitetskjøtt med mye fett, innimellom iblandet svin, og kunstige bindestoffer som erstatter egg og panko. Anonymkode: eb3da...11d Godt kvernet kjøtt er vel ofte rimelige stykningsdeler som høyrygg. Det er mulig at Stabburet bruker dårligere kjøtt/sper det mer ut, men det ville overraske meg om de gjør det i større grad for løvbiff enn for hamburgere. Den største forskjellen er vel at løvbiffen er stor og flat? En hipster-trend for burgere er forøvrig å presse den flat og brette den for å få størst mulig stekeskorpe. Jeg spiser ikke så mye junk food, og jeg kan si mye om utblandet farse-produkt, fritert frossen potet med grillkrydder, kinakål og Idun thousand island med dill. Poenget mitt var bare at løvbiff ikke utmerket seg som spesielt kjipt sammenlignet med andre varer som selges ut fra små fastfood joints langt fra Grunerløkka. Anonymkode: e2f41...b1a 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #87 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (26 minutter siden): Wagyu begynner vel folk å innse er noe inn i he****** overrated. Det er dyrt fordi det er sjeldent og eksklusivt, ikke fordi det er godt eller bra. Til og med kokker sier wagyu er langt unna å være favoritten deres. Det er mer et produkt som middelklassen craver etter fordi de tror det er så bra. Men mulig wagyu hadde blitt bra i kjøttdeig, det vet jeg ikke. Anonymkode: 8a393...e5a Klovn Anonymkode: 12bc0...fff Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #88 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Det er vel som med alt annet avhengig av hvordan det lages. Kverner man ytrefilet iblandet litt fett, blander med litt krydder, egg og panko, og presser ut, har du et ganske godt produkt. Mens du i de rimelige merkene vil finne lav-kvalitetskjøtt med mye fett, innimellom iblandet svin, og kunstige bindestoffer som erstatter egg og panko. Anonymkode: eb3da...11d Vel,Stabburet løvbiff inneholder storfekjøtt, litt vann og litt salt... Anonymkode: 8392d...cdb 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #89 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Klovn Anonymkode: 12bc0...fff Konstruktivt og informativt. Selv om wagyu kanskje ikke har det stempelet det har hatt, så betyr ikke det at du må slutte å digge det. Anonymkode: 8a393...e5a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #90 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Grunnen til at servitører ser rart på voksne som velger brus til all annen mat en fast food er jo at brus ødelegger smaken på maten Anonymkode: 3f812...1bc Da bør de ha in mente at ikke alle kan/vil/bør drikke alkohol, og holde seg for god til å la gjesten oppfatte deres egne verdi(dommer). Sier mer om servitøren enn gjesten. Men de fleste servitører er vel i beste fall kun fagarbeidere som mangler den dannelsen man får ved høyere utdannelse og sosialisering. Ofte kommer de selv fra lavere samfunnslag og derfor tar de servitørfag på vgs. Vil kalle dem det helt motsatte av snobber: de er lavere stilt. De må gjerne oppføre seg snobbete men i mine øyne er de fortsatt lavere stilt. Vil jeg ha brus drikker jeg det. Vil jeg ha vin drikker jeg det. Himler de av brus-valg vil de bli spurt hvorfor de kommuniserer slik de gjør. Anonymkode: a1df7...682 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #91 Del Skrevet 9. november 2024 Folk som ikke kan spise laks i jobbkantina fordi de "har salma-laks hjemme". Anonymkode: 8f2fe...736 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Uanonym bruker Skrevet 9. november 2024 #92 Del Skrevet 9. november 2024 At man kjøper/spiser noe først og fremst fordi det er dyrt, "fint", trendy etc. og ikke fordi det er godt. At man ikke vil spise ting man blir servert hos andre fordi det ikke er "fint" nok. At man følger sære dietter pga. overbevisning (og altså ikke medisinsk årsak som allergi) og ser ned på dem som ikke gjør det samme. 8 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunello Skrevet 9. november 2024 #93 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Er det ikke bar kjøttdeig/farse som er presset til en større og tynnere burger-puck da? Jeg kan nyte min junk-food en gang iblant selv om jeg setter pris på min Brunello. Anonymkode: e2f41...b1a Tror det er dårligere kjøtt. Det lukter i alle fall grusomt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #94 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (51 minutter siden): … de fleste servitører er vel i beste fall kun fagarbeidere som mangler den dannelsen man får ved høyere utdannelse og sosialisering. Ofte kommer de selv fra lavere samfunnslag og derfor tar de servitørfag på vgs. Vil kalle dem det helt motsatte av snobber: de er lavere stilt. De må gjerne oppføre seg snobbete men i mine øyne er de fortsatt lavere stilt. Anonymkode: a1df7...682 Apropos snobb… Anonymkode: e2f41...b1a 11 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tradegy Skrevet 9. november 2024 #95 Del Skrevet 9. november 2024 (endret) Når man på død og liv skal unngå First Price, men ikke har fått med seg at det generiske produktet er laget samme sted. Same shit, different wrapping. Endret 9. november 2024 av Tradegy 7 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #96 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (59 minutter siden): Konstruktivt og informativt. Selv om wagyu kanskje ikke har det stempelet det har hatt, så betyr ikke det at du må slutte å digge det. Anonymkode: 8a393...e5a Når du snakker om å kverne opp wagyu til kjøttdeig, så har du jo gått inn i rollen som klovn? Absolutt alle kokker og absolutt alle som har et snev av utviklede evner innenfor smak, vil si at jo mer marmorert et kjøttstykke er, jo bedre er det. Det betyr ikke at A5 er det beste som biff, tvert imot. Det er heller ikke slik at biffen du lager blir god, bare fordi du bruker wagyu. Du må fortsatt kunne å lage mat, åpenbart. Hvorfor tror du alle som vinner brisket-konkurranser bruker wagyu-brisket? Anonymkode: 12bc0...fff 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #97 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Når du snakker om å kverne opp wagyu til kjøttdeig, så har du jo gått inn i rollen som klovn? Absolutt alle kokker og absolutt alle som har et snev av utviklede evner innenfor smak, vil si at jo mer marmorert et kjøttstykke er, jo bedre er det. Det betyr ikke at A5 er det beste som biff, tvert imot. Det er heller ikke slik at biffen du lager blir god, bare fordi du bruker wagyu. Du må fortsatt kunne å lage mat, åpenbart. Hvorfor tror du alle som vinner brisket-konkurranser bruker wagyu-brisket? Anonymkode: 12bc0...fff Dette stemmer ikke. De mest marmorerte biffene har vel over 50% fett, noe som ikke nødvendigvis alltid er ønskelig Anonymkode: 47440...6f8 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #98 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Dette stemmer ikke. De mest marmorerte biffene har vel over 50% fett, noe som ikke nødvendigvis alltid er ønskelig Anonymkode: 47440...6f8 Hva var det jeg skrev rett etter det du uthevet? Det er ingen som sier at A5 er biff. Les!! Anonymkode: 12bc0...fff 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #99 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Hva var det jeg skrev rett etter det du uthevet? Det er ingen som sier at A5 er biff. Les!! Anonymkode: 12bc0...fff Spiser man A5 entrecôte, så spiser man naturlig nok entrecôte, som også kalles biff. Du påsto at alle kokker mener at mest mulig marmorering er best, jeg bare påpeker at det ikke nødvendigvis alltid er tilfelle Anonymkode: 47440...6f8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. november 2024 #100 Del Skrevet 9. november 2024 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Spiser man A5 entrecôte, så spiser man naturlig nok entrecôte, som også kalles biff. Du påsto at alle kokker mener at mest mulig marmorering er best, jeg bare påpeker at det ikke nødvendigvis alltid er tilfelle Anonymkode: 47440...6f8 Det er ingen som mener at A5 er egnet som biff. Anonymkode: 12bc0...fff 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå