Gå til innhold

Beste pastarett uten kjøtt? Noen forslag?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (På 2.11.2024 den 23.15):

Men hvorfor blander du inn vegetar? TS har ikke sagt at det skal være vegetar. Bare at det skal være uten kjøtt. Det er ikke kjøtt i parmesan.

Anonymkode: 91e19...e8d

Jo det er det.

Anonymkode: 5196d...682

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Jo det er det.

Anonymkode: 5196d...682

Tror du blander vegansk og vegetar :)

Anonymkode: 5e6b3...12e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (54 minutter siden):

Tror du blander vegansk og vegetar :)

Anonymkode: 5e6b3...12e

Nei det gjør jeg ikke. Jeg er selv veganer og har god kontroll på begrepene, men parmesan inneholder kalvemage noe som vil si kjøtt.

Anonymkode: 5196d...682

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Nei det gjør jeg ikke. Jeg er selv veganer og har god kontroll på begrepene, men parmesan inneholder kalvemage noe som vil si kjøtt.

Anonymkode: 5196d...682

Ok, da er du bare fanatisk.

Men ok, det finnes gode alternativer med vegetabilsk eller mikrobiell løpe om man er såpass opptatt av slikt.

Anonymkode: 5e6b3...12e

  • Liker 2
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

Nei det gjør jeg ikke. Jeg er selv veganer og har god kontroll på begrepene, men parmesan inneholder kalvemage noe som vil si kjøtt.

Anonymkode: 5196d...682

Igjen, nå blander du inn vegetar uten at TS har spurt om vegetar. Løype er ikke kjøtt og har aldri vært kjøtt. Det at man må slakte dyret for å utvinne løype fra magen gjør det ikke til kjøtt. Et hjortegevir er ikke kjøtt. En pelsjakke er ikke kjøtt. Løype er bare enzymer.

Hadde TS ønsket vegetar eller vegansk, så burde TS sagt det og ikke "uten kjøtt". Det kan være andre grunner enn vegetarianisme som er grunnen til at TS ønsker å lage uten kjøtt. 

Anonymkode: 91e19...e8d

  • Liker 4
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maleficenta skrev (På 2.11.2024 den 20.38):

Scampi og blåskjell er da ikke vegetarisk

det sa jeg heller ikke, og TS spurte etter mat uten kjøtt, ikke vegetar nødvendigvis ;)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (På 2.11.2024 den 19.37):

Her er du helt på bærtur... Kjøtt har jo mye smak. Men hvis du bare har smakt indrefilet og karbonadedeig, så ja, da smaker det lite. Det er de fete og seige stykkene som har mest smak. Det er også noe av grunnen til at det er verdt å bruke mye tid på å steke seige stykker kjøtt. 

Og jeg er ikke fan av at krydder skal overdøve smaken av maten. Jeg har faktisk nesten helt sluttet å bruke krydder fordi jeg liker å smake maten. Du må ha ødelagt smaksløkene dine hvis ikke kjøtt smaker noe for deg. Trist hvis du ikke har hatt noen gode matopplevelser, bare krydderopplevelser.

Anonymkode: 91e19...e8d

Jøss, det var tydeligvis et tema som du føler sterkt for det med kjøtt :)

AnonymBruker skrev (På 2.11.2024 den 19.56):

Du har tydeligvis ikke lært deg hvordan man skal bruke krydder. Krydder skal brukes brukes for å løfte frem smakene og har man lært seg hvordan krydder skal brukes ordentlig vil ikke krydderne overdøve smaken av maten.

Anonymkode: 5196d...682

dette! Takk for at du formulerte det for meg. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maleficenta skrev (På 2.11.2024 den 22.00):

Da så. Jaja da får man ta vanlig gulost da

Noen oster er laget med løype av mage, derfor er ikke ost vegetarisk. Og det finnes flere typer vegetarianere. Ikke akke spiser meieriprodukter og egg, det er allikevel ikke helt det samme som veganer. Lacto-ovo vegetarianere spiser melk og egg. En veganer er mer enn hva man spiser, de ser på absolutt alle produkter de bruker, er derfor du får tak i vegansk håndsåpe feks. Det er litt komplisert. 

Anonymkode: 03572...726

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Noen oster er laget med løype av mage, derfor er ikke ost vegetarisk. Og det finnes flere typer vegetarianere. Ikke akke spiser meieriprodukter og egg, det er allikevel ikke helt det samme som veganer. Lacto-ovo vegetarianere spiser melk og egg. En veganer er mer enn hva man spiser, de ser på absolutt alle produkter de bruker, er derfor du får tak i vegansk håndsåpe feks. Det er litt komplisert. 

Anonymkode: 03572...726

Altså vegetarisk er aldri ost, det ble feil, men en vegetarianer som spiser melk kan ikke spise all ost mener jeg. 

Måtte rette meg selv.

Anonymkode: 03572...726

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ts her. For noen fantastiske forslag! Selskapet er i slutten av november, så det er bare å komme med flere forslag. Denne tråden skal jeg fast tite innom når jeg har lyst på pasta, for her er det mye deilig mat!

Ser det har vært litt spørsmål om hva denne gjesten min kan spise. Hun spiser alt unntatt kjøtt. Så egg, fisk, parmensan, fløte osv er helt ok ☺️

Anonymkode: 72059...f6e

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 1.11.2024 den 21.27):

Gnocchi (av god kvalitet) med hjemmelaget pesto er alltid godt, men kanskje best om sommeren når basilikumen ikke dør på vei hjem fra butikken.

Ellers liker jeg godt en enkel pasta med chili, hvitløk, tomat, kalamataoliven og ruccola, der sistnevnte varmebehandles kjapt i sausen tilslutt omtrent som spinat: https://www.woolfit.com/rocketpasta.html

Det er fra Jamie Olivers aller første kokebok. Trikset er å ha oppsmuldret mild chèvre eller feta på toppen i stedet for parmesan - det gjør hele retten (sorry Jamie). 

-----------

Vet ikke om TS har presisert om retten må være vegetarisk, eller om sjømat er innenfor. Hvis sistnevnte: Puttanesca er et enkelt og godt valg, eller feks linguine med krabbe, som jeg prøver å få laget en gang hver høst: https://www.nigella.com/recipes/linguine-with-chilli-crab-and-watercress

Anonymkode: a78bb...eaf

Siden TS nå har bekreftet at sjømat er aktuelt vil jeg igjen tipse om Nigellas linguine med krabbe - det siste av forslagene mine over. Man kan bruke ferdigrenset krabbeskjell, så blir det veldig enkelt. Jeg pleier ikke å bruke morter, men river hvitløk på microplane og finhakker rød chili (finn en med litt punch i, det trenger retten, og bland gjerne en mild og en hot frisk chili). Dessuten bruker jeg bladpersille som urt i stedet for brønnkarse, som ikke er så lett å få tak i hos oss.

Det som gjør retten lettvint er at krabbekjøtt og smakstilsetninger bare skal blandes med kaldpresset olivenolje til en kald røre, og så blandes i nykokt pasta rett før servering. Husk sitronbåter til.

Anonymkode: a78bb...eaf

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...