visp Skrevet 1. november #41 Del Skrevet 1. november Roadkill? Er det lov? 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. november #42 Del Skrevet 1. november https://marihult.no/2017/06/05/one-pot-thai-pasta/ https://www.helios.no/oppskrifter/lunsj-og-middag/kremet-pasta-med-kokosmelk/ I denne vender jeg inn kikerter og marinert og stekt sopp. 300 g sjampinjong, i små biter 3 ss soyasaus 3 ss olje 1 god ts paprikapulver litt nykvernet pepper 1. Sett ovnen på 225 grader og finn fram en ildfast form. 2. Kutt soppen i mindre biter. 3. Ha olje, soyasaus, paprikapulver og pepper i den ildfaste formen, bland. Tilsett soppen og fordel marinaden godt. 4. Stek på 225 grader i 15 min. Anonymkode: 5196d...682 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
no shame Skrevet 1. november #43 Del Skrevet 1. november Tortellini er min favoritt 😊 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. november #44 Del Skrevet 1. november Gnocchi (av god kvalitet) med hjemmelaget pesto er alltid godt, men kanskje best om sommeren når basilikumen ikke dør på vei hjem fra butikken. Ellers liker jeg godt en enkel pasta med chili, hvitløk, tomat, kalamataoliven og ruccola, der sistnevnte varmebehandles kjapt i sausen tilslutt omtrent som spinat: https://www.woolfit.com/rocketpasta.html Det er fra Jamie Olivers aller første kokebok. Trikset er å ha oppsmuldret mild chèvre eller feta på toppen i stedet for parmesan - det gjør hele retten (sorry Jamie). ----------- Vet ikke om TS har presisert om retten må være vegetarisk, eller om sjømat er innenfor. Hvis sistnevnte: Puttanesca er et enkelt og godt valg, eller feks linguine med krabbe, som jeg prøver å få laget en gang hver høst: https://www.nigella.com/recipes/linguine-with-chilli-crab-and-watercress Anonymkode: a78bb...eaf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. november #45 Del Skrevet 1. november Summeer skrev (24 minutter siden): Ikke alle parmesanoster. Noen lages med mikrobiell løype 🙂 (har en vegetarianer i hus) Ellers er det jo bare å bruke næringsgjær for et umamidryss 🙂 Jo parmesan lages kun med animalsk løype. Om man skal ha « parmesan» uten animalsk løype må man kjøpe et vegansk alternativ eller så fungerer næringsgjær som du nevner. https://www.godt.no/aktuelt/i/APyp3r/parmesan-er-ikke-vegetarisk Anonymkode: 5196d...682 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. november #46 Del Skrevet 1. november Den aller beste som dessverre er en del jobb: https://www.godt.no/oppskrifter/pasta/9391/ravioli-med-ricotta-spinat-og-brunet-salviesmoer Disse er også gode: https://www.godt.no/oppskrifter/pasta/8640/pasta-med-sopp https://trinesmatblogg.no/recipe/pasta-med-tomat-chili-og-basilikum/ Anonymkode: a9175...58b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. november #47 Del Skrevet 1. november AnonymBruker skrev (1 time siden): Fisk er et dyr, dermed: kjøtt. Bare fordi flesteparten sier feil, så er det ikke riktig. Anonymkode: 00793...add Nei. Altså, man skiller mellom kjøtt og fisk, det er to helt forskjellige kategorier med en del forskjellig næring. Er man vegeterianer spiser man verken kjøtt eller fisk. Er man pesceterianer spiser man ikke kjøtt, men fisk. Anonymkode: e0efc...887 1 1 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. november #48 Del Skrevet 1. november Denne er helt nyyyydelig https://www.halfbakedharvest.com/creamy-roasted-garlic-butternut-squash-pasta/ Bare drop toppingen, eller bruk vegetar bacon/skinke. Ville drysset over pinnekjerner og gresskarkjerner ❤️ Anonymkode: 50ac4...ff0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 1. november #49 Del Skrevet 1. november En annen pastarett som er helt syyyykt god er noe alla denne https://www.godt.no/oppskrifter/pasta/9391/ravioli-med-ricotta-spinat-og-brunet-salviesmoer Anonymkode: 50ac4...ff0 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøkenfryden Skrevet 2. november #50 Del Skrevet 2. november Linsebolognese synes jeg er veldig godt. Vi har ofte veldig mye grønt i uansett så jeg synes ikke forskjellen med røde linser er kjempestor. Og du kan da lage noe du kanskje allerede kan☺️ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. november #51 Del Skrevet 2. november Pasta med kremet soppsaus er skikkelig godt. Anonymkode: 6710f...eae 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Carrot Skrevet 2. november #52 Del Skrevet 2. november AnonymBruker skrev (21 timer siden): Det blir jo ikke noe smak i det uten kjøtt. Anonymkode: 1cc54...60e Nå har vi en fantastisk greie som de kaller krydder i hyllene her hos oss, sammen med fløte og andre ting man normalt sett bruker til å kokkelere med så det skroter ikke på smaken 😝 dessuten smaker rent kjøtt egentlig i seg selv veldig lite og kjøttdeig osv smaker stort sett bare salt.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. november #53 Del Skrevet 2. november Carrot skrev (4 timer siden): Nå har vi en fantastisk greie som de kaller krydder i hyllene her hos oss, sammen med fløte og andre ting man normalt sett bruker til å kokkelere med så det skroter ikke på smaken 😝 dessuten smaker rent kjøtt egentlig i seg selv veldig lite og kjøttdeig osv smaker stort sett bare salt.. Her er du helt på bærtur... Kjøtt har jo mye smak. Men hvis du bare har smakt indrefilet og karbonadedeig, så ja, da smaker det lite. Det er de fete og seige stykkene som har mest smak. Det er også noe av grunnen til at det er verdt å bruke mye tid på å steke seige stykker kjøtt. Og jeg er ikke fan av at krydder skal overdøve smaken av maten. Jeg har faktisk nesten helt sluttet å bruke krydder fordi jeg liker å smake maten. Du må ha ødelagt smaksløkene dine hvis ikke kjøtt smaker noe for deg. Trist hvis du ikke har hatt noen gode matopplevelser, bare krydderopplevelser. Anonymkode: 91e19...e8d 1 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lass4r Skrevet 2. november #54 Del Skrevet 2. november AnonymBruker skrev (22 timer siden): Ellers liker jeg godt en enkel pasta med chili, hvitløk, tomat, kalamataoliven og ruccola, der sistnevnte varmebehandles kjapt i sausen tilslutt omtrent som spinat: https://www.woolfit.com/rocketpasta.html Nam nam, har laget mer eller mindre samme rett fra NRK noen ganger, meget god! https://www.nrk.no/mat/pasta-arrabbiata-med-chili_-hvitlok_-oliven--1.13303476 . Her er oliven ganske viktig synes jeg. Ellers er dette absolutt favoritt tror jeg: https://trinesmatblogg.no/recipe/tagliatelle-med-ovnsbakte-tomater-og-gremolata/ Parmesan regnes av mange som ikke-vegetarisk, men iallfall uten kjøtt 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. november #55 Del Skrevet 2. november AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Her er du helt på bærtur... Kjøtt har jo mye smak. Men hvis du bare har smakt indrefilet og karbonadedeig, så ja, da smaker det lite. Det er de fete og seige stykkene som har mest smak. Det er også noe av grunnen til at det er verdt å bruke mye tid på å steke seige stykker kjøtt. Og jeg er ikke fan av at krydder skal overdøve smaken av maten. Jeg har faktisk nesten helt sluttet å bruke krydder fordi jeg liker å smake maten. Du må ha ødelagt smaksløkene dine hvis ikke kjøtt smaker noe for deg. Trist hvis du ikke har hatt noen gode matopplevelser, bare krydderopplevelser. Anonymkode: 91e19...e8d Du har tydeligvis ikke lært deg hvordan man skal bruke krydder. Krydder skal brukes brukes for å løfte frem smakene og har man lært seg hvordan krydder skal brukes ordentlig vil ikke krydderne overdøve smaken av maten. Anonymkode: 5196d...682 5 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 2. november #56 Del Skrevet 2. november AnonymBruker skrev (22 timer siden): Denne er helt nyyyydelig https://www.halfbakedharvest.com/creamy-roasted-garlic-butternut-squash-pasta/ Bare drop toppingen, eller bruk vegetar bacon/skinke. Ville drysset over pinnekjerner og gresskarkjerner ❤️ Anonymkode: 50ac4...ff0 Den så utrolig god ut! 😋 Tror du at en kan lage lignende saus av andre gresskar? Jeg har et hokkaido-gresskar som jeg skal prøve meg på. Aldri kjøpt det selv, men tror jeg har spist suppe med det for mange, mange år siden. Er veldig glad i flaskegresskar, og håper jeg vil like hokkaido også, men hadde vært artig å prøve mer enn suppe med det. Har laget «cheddarsaus» av potet og gulrot før, samt av mais og potet. Begge er gode «ostesauser», så hvorfor ikke lage pastasaus av deilig gresskar 😋🥰 Må få prøvd den retten du linket til her 😋 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøkenfryden Skrevet 2. november #57 Del Skrevet 2. november Daisy-love skrev (3 minutter siden): Den så utrolig god ut! 😋 Tror du at en kan lage lignende saus av andre gresskar? Jeg har et hokkaido-gresskar som jeg skal prøve meg på. Aldri kjøpt det selv, men tror jeg har spist suppe med det for mange, mange år siden. Er veldig glad i flaskegresskar, og håper jeg vil like hokkaido også, men hadde vært artig å prøve mer enn suppe med det. Har laget «cheddarsaus» av potet og gulrot før, samt av mais og potet. Begge er gode «ostesauser», så hvorfor ikke lage pastasaus av deilig gresskar 😋🥰 Må få prøvd den retten du linket til her 😋 Vi bruker de om hverandre så tror absolutt du kan det! ☺️ Kjempegode begge! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sefanja Skrevet 2. november #58 Del Skrevet 2. november Pasta pesto med sopp eller vegetarlasagne. pasta med tomatbasert saus/ ostesaus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 2. november #59 Del Skrevet 2. november Frøkenfryden skrev (5 minutter siden): Vi bruker de om hverandre så tror absolutt du kan det! ☺️ Kjempegode begge! Tusen takk, da har jeg noe ekstra godt å glede meg til en dag jeg får litt ekstra tid til å kokkelere 😋😊 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Summeer Skrevet 2. november #60 Del Skrevet 2. november AnonymBruker skrev (22 timer siden): Jo parmesan lages kun med animalsk løype. Om man skal ha « parmesan» uten animalsk løype må man kjøpe et vegansk alternativ eller så fungerer næringsgjær som du nevner. https://www.godt.no/aktuelt/i/APyp3r/parmesan-er-ikke-vegetarisk Anonymkode: 5196d...682 Sånn sett så er jo også alle rettene som er foreslått med pesto heller ikke vegetarisk da 😉 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå