Gå til innhold

Beste pastarett uten kjøtt? Noen forslag?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

https://marihult.no/2017/06/05/one-pot-thai-pasta/

 

 

 

https://www.helios.no/oppskrifter/lunsj-og-middag/kremet-pasta-med-kokosmelk/    
 

I denne vender jeg inn kikerter og marinert og stekt sopp.

300 g sjampinjong, i små biter
3 ss soyasaus
3 ss olje
1 god ts paprikapulver
litt nykvernet pepper

1. Sett ovnen på 225 grader og finn fram en ildfast form. 
2. Kutt soppen i mindre biter.
3. Ha olje, soyasaus, paprikapulver og pepper i den ildfaste formen, bland. Tilsett soppen og fordel marinaden godt.
4. Stek på 225 grader i 15 min.
 

 

Anonymkode: 5196d...682

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gnocchi (av god kvalitet) med hjemmelaget pesto er alltid godt, men kanskje best om sommeren når basilikumen ikke dør på vei hjem fra butikken.

Ellers liker jeg godt en enkel pasta med chili, hvitløk, tomat, kalamataoliven og ruccola, der sistnevnte varmebehandles kjapt i sausen tilslutt omtrent som spinat: https://www.woolfit.com/rocketpasta.html

Det er fra Jamie Olivers aller første kokebok. Trikset er å ha oppsmuldret mild chèvre eller feta på toppen i stedet for parmesan - det gjør hele retten (sorry Jamie). 

-----------

Vet ikke om TS har presisert om retten må være vegetarisk, eller om sjømat er innenfor. Hvis sistnevnte: Puttanesca er et enkelt og godt valg, eller feks linguine med krabbe, som jeg prøver å få laget en gang hver høst: https://www.nigella.com/recipes/linguine-with-chilli-crab-and-watercress

Anonymkode: a78bb...eaf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Summeer skrev (24 minutter siden):

Ikke alle parmesanoster. Noen lages med mikrobiell løype 🙂 (har en vegetarianer i hus)

Ellers er det jo bare å bruke næringsgjær for et umamidryss 🙂

Jo  parmesan lages kun med animalsk løype. Om man skal ha « parmesan» uten animalsk løype må man kjøpe et vegansk alternativ eller så fungerer næringsgjær som du nevner.

https://www.godt.no/aktuelt/i/APyp3r/parmesan-er-ikke-vegetarisk

Anonymkode: 5196d...682

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Fisk er et dyr, dermed: kjøtt. Bare fordi flesteparten sier feil, så er det ikke riktig. 

Anonymkode: 00793...add

Nei. Altså, man skiller mellom kjøtt og fisk, det er to helt forskjellige kategorier med en del forskjellig næring.
Er man vegeterianer spiser man verken kjøtt eller fisk. Er man pesceterianer spiser man ikke kjøtt, men fisk. 

Anonymkode: e0efc...887

  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Linsebolognese synes jeg er veldig godt. Vi har ofte veldig mye grønt i uansett så jeg synes ikke forskjellen med røde linser er kjempestor. Og du kan da lage noe du kanskje allerede kan☺️

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pasta med kremet soppsaus er skikkelig godt. 

Anonymkode: 6710f...eae

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Det blir jo ikke noe smak i det uten kjøtt.

Anonymkode: 1cc54...60e

Nå har vi en fantastisk greie som de kaller krydder i hyllene her hos oss, sammen med fløte og andre ting man normalt sett bruker til å kokkelere med så det skroter ikke på smaken 😝 dessuten smaker rent kjøtt egentlig i seg selv veldig lite og kjøttdeig osv smaker stort sett bare salt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...