Gå til innhold

Beste pastarett uten kjøtt? Noen forslag?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker

https://marihult.no/2017/06/05/one-pot-thai-pasta/

 

 

 

https://www.helios.no/oppskrifter/lunsj-og-middag/kremet-pasta-med-kokosmelk/    
 

I denne vender jeg inn kikerter og marinert og stekt sopp.

300 g sjampinjong, i små biter
3 ss soyasaus
3 ss olje
1 god ts paprikapulver
litt nykvernet pepper

1. Sett ovnen på 225 grader og finn fram en ildfast form. 
2. Kutt soppen i mindre biter.
3. Ha olje, soyasaus, paprikapulver og pepper i den ildfaste formen, bland. Tilsett soppen og fordel marinaden godt.
4. Stek på 225 grader i 15 min.
 

 

Anonymkode: 5196d...682

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Gnocchi (av god kvalitet) med hjemmelaget pesto er alltid godt, men kanskje best om sommeren når basilikumen ikke dør på vei hjem fra butikken.

Ellers liker jeg godt en enkel pasta med chili, hvitløk, tomat, kalamataoliven og ruccola, der sistnevnte varmebehandles kjapt i sausen tilslutt omtrent som spinat: https://www.woolfit.com/rocketpasta.html

Det er fra Jamie Olivers aller første kokebok. Trikset er å ha oppsmuldret mild chèvre eller feta på toppen i stedet for parmesan - det gjør hele retten (sorry Jamie). 

-----------

Vet ikke om TS har presisert om retten må være vegetarisk, eller om sjømat er innenfor. Hvis sistnevnte: Puttanesca er et enkelt og godt valg, eller feks linguine med krabbe, som jeg prøver å få laget en gang hver høst: https://www.nigella.com/recipes/linguine-with-chilli-crab-and-watercress

Anonymkode: a78bb...eaf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Summeer skrev (24 minutter siden):

Ikke alle parmesanoster. Noen lages med mikrobiell løype 🙂 (har en vegetarianer i hus)

Ellers er det jo bare å bruke næringsgjær for et umamidryss 🙂

Jo  parmesan lages kun med animalsk løype. Om man skal ha « parmesan» uten animalsk løype må man kjøpe et vegansk alternativ eller så fungerer næringsgjær som du nevner.

https://www.godt.no/aktuelt/i/APyp3r/parmesan-er-ikke-vegetarisk

Anonymkode: 5196d...682

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Fisk er et dyr, dermed: kjøtt. Bare fordi flesteparten sier feil, så er det ikke riktig. 

Anonymkode: 00793...add

Nei. Altså, man skiller mellom kjøtt og fisk, det er to helt forskjellige kategorier med en del forskjellig næring.
Er man vegeterianer spiser man verken kjøtt eller fisk. Er man pesceterianer spiser man ikke kjøtt, men fisk. 

Anonymkode: e0efc...887

  • Liker 1
  • Hjerte 1
  • Nyttig 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Linsebolognese synes jeg er veldig godt. Vi har ofte veldig mye grønt i uansett så jeg synes ikke forskjellen med røde linser er kjempestor. Og du kan da lage noe du kanskje allerede kan☺️

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Pasta med kremet soppsaus er skikkelig godt. 

Anonymkode: 6710f...eae

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Det blir jo ikke noe smak i det uten kjøtt.

Anonymkode: 1cc54...60e

Nå har vi en fantastisk greie som de kaller krydder i hyllene her hos oss, sammen med fløte og andre ting man normalt sett bruker til å kokkelere med så det skroter ikke på smaken 😝 dessuten smaker rent kjøtt egentlig i seg selv veldig lite og kjøttdeig osv smaker stort sett bare salt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Carrot skrev (4 timer siden):

Nå har vi en fantastisk greie som de kaller krydder i hyllene her hos oss, sammen med fløte og andre ting man normalt sett bruker til å kokkelere med så det skroter ikke på smaken 😝 dessuten smaker rent kjøtt egentlig i seg selv veldig lite og kjøttdeig osv smaker stort sett bare salt..

Her er du helt på bærtur... Kjøtt har jo mye smak. Men hvis du bare har smakt indrefilet og karbonadedeig, så ja, da smaker det lite. Det er de fete og seige stykkene som har mest smak. Det er også noe av grunnen til at det er verdt å bruke mye tid på å steke seige stykker kjøtt. 

Og jeg er ikke fan av at krydder skal overdøve smaken av maten. Jeg har faktisk nesten helt sluttet å bruke krydder fordi jeg liker å smake maten. Du må ha ødelagt smaksløkene dine hvis ikke kjøtt smaker noe for deg. Trist hvis du ikke har hatt noen gode matopplevelser, bare krydderopplevelser.

Anonymkode: 91e19...e8d

  • Liker 1
  • Nyttig 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Ellers liker jeg godt en enkel pasta med chili, hvitløk, tomat, kalamataoliven og ruccola, der sistnevnte varmebehandles kjapt i sausen tilslutt omtrent som spinat: https://www.woolfit.com/rocketpasta.html

Nam nam, har laget mer eller mindre samme rett fra NRK noen ganger, meget god! https://www.nrk.no/mat/pasta-arrabbiata-med-chili_-hvitlok_-oliven--1.13303476 . Her er oliven ganske viktig synes jeg.

Ellers er dette absolutt favoritt tror jeg: https://trinesmatblogg.no/recipe/tagliatelle-med-ovnsbakte-tomater-og-gremolata/

Parmesan regnes av mange som ikke-vegetarisk, men iallfall uten kjøtt :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (16 minutter siden):

Her er du helt på bærtur... Kjøtt har jo mye smak. Men hvis du bare har smakt indrefilet og karbonadedeig, så ja, da smaker det lite. Det er de fete og seige stykkene som har mest smak. Det er også noe av grunnen til at det er verdt å bruke mye tid på å steke seige stykker kjøtt. 

Og jeg er ikke fan av at krydder skal overdøve smaken av maten. Jeg har faktisk nesten helt sluttet å bruke krydder fordi jeg liker å smake maten. Du må ha ødelagt smaksløkene dine hvis ikke kjøtt smaker noe for deg. Trist hvis du ikke har hatt noen gode matopplevelser, bare krydderopplevelser.

Anonymkode: 91e19...e8d

Du har tydeligvis ikke lært deg hvordan man skal bruke krydder. Krydder skal brukes brukes for å løfte frem smakene og har man lært seg hvordan krydder skal brukes ordentlig vil ikke krydderne overdøve smaken av maten.

Anonymkode: 5196d...682

  • Liker 5
  • Hjerte 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Denne er helt nyyyydelig https://www.halfbakedharvest.com/creamy-roasted-garlic-butternut-squash-pasta/

 

Bare drop toppingen, eller bruk vegetar bacon/skinke. Ville drysset over pinnekjerner og gresskarkjerner ❤️

Anonymkode: 50ac4...ff0

Den så utrolig god ut! 😋 Tror du at en kan lage lignende saus av andre gresskar? Jeg har et hokkaido-gresskar som jeg skal prøve meg på. Aldri kjøpt det selv, men tror jeg har spist suppe med det for mange, mange år siden. Er veldig glad i flaskegresskar, og håper jeg vil like hokkaido også, men hadde vært artig å prøve mer enn suppe med det. Har laget «cheddarsaus» av potet og gulrot før, samt av mais og potet. Begge er gode «ostesauser», så hvorfor ikke lage pastasaus av deilig gresskar 😋🥰 Må få prøvd den retten du linket til her 😋

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Daisy-love skrev (3 minutter siden):

Den så utrolig god ut! 😋 Tror du at en kan lage lignende saus av andre gresskar? Jeg har et hokkaido-gresskar som jeg skal prøve meg på. Aldri kjøpt det selv, men tror jeg har spist suppe med det for mange, mange år siden. Er veldig glad i flaskegresskar, og håper jeg vil like hokkaido også, men hadde vært artig å prøve mer enn suppe med det. Har laget «cheddarsaus» av potet og gulrot før, samt av mais og potet. Begge er gode «ostesauser», så hvorfor ikke lage pastasaus av deilig gresskar 😋🥰 Må få prøvd den retten du linket til her 😋

Vi bruker de om hverandre så tror absolutt du kan det! ☺️ Kjempegode begge!

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pasta pesto med sopp eller vegetarlasagne. pasta med tomatbasert saus/ ostesaus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkenfryden skrev (5 minutter siden):

Vi bruker de om hverandre så tror absolutt du kan det! ☺️ Kjempegode begge!

Tusen takk, da har jeg noe ekstra godt å glede meg til en dag jeg får litt ekstra tid til å kokkelere 😋😊

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Jo  parmesan lages kun med animalsk løype. Om man skal ha « parmesan» uten animalsk løype må man kjøpe et vegansk alternativ eller så fungerer næringsgjær som du nevner.

https://www.godt.no/aktuelt/i/APyp3r/parmesan-er-ikke-vegetarisk

Anonymkode: 5196d...682

Sånn sett så er jo også alle rettene som er foreslått med pesto heller ikke vegetarisk da 😉

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...