Gå til innhold

Steke kyllinglår/bryst i ovn


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg steker alltid dette i ovn, men får et problem med veldig tilgriset ovn etterpå fordi det spruter noe voldsomt med fett.  Jeg bruker egentlig ikke så voldsomt mye olje i den ildfaste formen. Men jeg bruker raffinert olivenolje, som skal være egnet til å tåle varme 🤔

Kyllingen er romtemperert minst 30 minutter før steking, og jeg bruker kun kylling fra Lerstang. Er det kanskje sprøytet inn mye vann i disse også?  Noen tips til hvordan jeg kan unngå all sprutingen? Det blir litt mye å bruke pyrolyse på ovnen hver uke :ler:

 

Anonymkode: eabba...07d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Jeg steker alltid dette i ovn, men får et problem med veldig tilgriset ovn etterpå fordi det spruter noe voldsomt med fett.  Jeg bruker egentlig ikke så voldsomt mye olje i den ildfaste formen. Men jeg bruker raffinert olivenolje, som skal være egnet til å tåle varme 🤔

Kyllingen er romtemperert minst 30 minutter før steking, og jeg bruker kun kylling fra Lerstang. Er det kanskje sprøytet inn mye vann i disse også?  Noen tips til hvordan jeg kan unngå all sprutingen? Det blir litt mye å bruke pyrolyse på ovnen hver uke :ler:

 

Anonymkode: eabba...07d

bruk folie over.

Anonymkode: a2e5d...acd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

bruk folie over.

Anonymkode: a2e5d...acd

Bør jeg da beregne kortere steketid, eller blir det det samme? 

Anonymkode: eabba...07d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg steker Kyllingfile i ovnen. Da tar jeg ikke noe olje i formen. Salter de dagen før med 1% salt av vekten på kyllingen. Bruker steketermometer. Tar ut når kjernetemperatur er 65 grader. Ingen problem med tilgriset ovn

Anonymkode: 464ab...e12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Jeg steker Kyllingfile i ovnen. Da tar jeg ikke noe olje i formen. Salter de dagen før med 1% salt av vekten på kyllingen. Bruker steketermometer. Tar ut når kjernetemperatur er 65 grader. Ingen problem med tilgriset ovn

Anonymkode: 464ab...e12

Det er ikke filet jeg steker, men har kanskje ikke noe å si. Blir det ikke fastbrent uten noen form for fett? Drar saltet ut vannet? 

Anonymkode: eabba...07d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

du kan like godt steke det i panne. Etter det er stekeskorpe på begge sider, skrur du ned varmen og legger et lokk på - jeg bruker en middagstallerken som lokk - ca 10 min ish.. - dette gjør at kyllinglåret/filet holder seg saftig🥰

Anonymkode: 1d215...921

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg slenger det bare i en ildfast form uten noe olje eller noe. 200 grader i 20 min. Ikke noe over. Sitter ikke fast. Blir ikke sprut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg steker det i stekepose. 

Anonymkode: c17c4...b5d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg la folie over i dag, og det fungerte supert :) 

Anonymkode: eabba...07d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...