Million Skrevet 28. oktober 2024 #1 Del Skrevet 28. oktober 2024 Det står helt stille i hodet nå, har jeg brukt vanlig over/undervarme eller varmluft tidligere når jeg lager ovnsbakte grønnsaker? Er en stund siden sist. Har sjekket noen oppskrifter på nett, men f.eks på Matprat sin står det ikke om det skal være varmluft eller over/undervarme, og ikke på de andre stedene jeg har sjekket heller. Unntatt ett sted, der sto det varmluft. Hva bruker du til ovnsbaking av rotgrønnsaker? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 28. oktober 2024 #2 Del Skrevet 28. oktober 2024 (endret) Jeg bruker over- og undervarme, men et er nok mest en vanesak. Tenker forresten at når det "bare" er oppgitt grader og plassering i ovnen så bruker man over- og undervarme. Det er ofte presisert hvis man skal bruke varmluft. Endret 28. oktober 2024 av Brunhilde Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hateridioter Skrevet 28. oktober 2024 #3 Del Skrevet 28. oktober 2024 Jeg bruker varmluft. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2024 #4 Del Skrevet 28. oktober 2024 Begge deler funker. Min ovn har ikke vanlig over- og undervarme, så her går det meste på varmluft. Men jeg har lært at dersom ikke annet er oppgitt i oppskriften, så bruker man over- og undervarme. Anonymkode: 447be...7c3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tvist Skrevet 28. oktober 2024 #5 Del Skrevet 28. oktober 2024 Varmluft her også. Men det funker nok begge deler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nordlending Skrevet 28. oktober 2024 #6 Del Skrevet 28. oktober 2024 Har brukt begge deler 😊 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2024 #7 Del Skrevet 28. oktober 2024 Bruker over- og undervarme men det er fordi jeg alltid har noe annet i ovnen samtidig. Hadde det bare vært grønnsaker hadde det nok blitt varmluft. Anonymkode: 69ebb...a08 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 30. oktober 2024 Forfatter #8 Del Skrevet 30. oktober 2024 (endret) Takker for svar så langt! Bruker samme tråden til å spørre om noe mer Det jeg har funnet på nett er at rotgrønnsakene skal bakes i ovnen i 35-40 minutter. Da går jeg ut fra at det er over- og undervarme som brukes. Men er det noe forskjell på tid hvis/når man bruker varmluft? Blir ikke ting fortere svidd da? Endret 30. oktober 2024 av Million Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2024 #9 Del Skrevet 30. oktober 2024 AnonymBruker skrev (På 28.10.2024 den 16.16): Bruker over- og undervarme men det er fordi jeg alltid har noe annet i ovnen samtidig. Hadde det bare vært grønnsaker hadde det nok blitt varmluft. Anonymkode: 69ebb...a08 Da har du misforstått disse to funksjonene. Har du flere ting i ovnen samtidig er det bedre å bruke varmluft fremfor over- og undervarme. Anonymkode: c1e90...164 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 30. oktober 2024 #10 Del Skrevet 30. oktober 2024 Million skrev (8 timer siden): Takker for svar så langt! Bruker samme tråden til å spørre om noe mer Det jeg har funnet på nett er at rotgrønnsakene skal bakes i ovnen i 35-40 minutter. Da går jeg ut fra at det er over- og undervarme som brukes. Men er det noe forskjell på tid hvis/når man bruker varmluft? Blir ikke ting fortere svidd da? Det vanlige er vel å senke temperaturen litt når man bruker varmluft heller enn kortere steketid. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2024 #11 Del Skrevet 30. oktober 2024 Vi ovnsbaker grønnsaker (inkl rotgrønnsaker) hele tiden, og det funker bra med 180 grader varmluft. Steker til det er ferdig. Liker at det er litt tyggemotstand i grønnsakene, så steker ikke så lenge som 35-40 minutt. Bruker vel 25 minutt kanskje, men pleier aldri ta tiden. Anonymkode: ce454...c63 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå