Gå til innhold

Mannen og jeg diskuterer, hvem har rett?? Ang smør på grøten🤷‍♀️


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Smør til slutt, men ærlig talt, er det noe å krangle om da? Gjør som dere vil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Først smør. La det smelte litt. Så sukker og kanel.

Man spiser opp det øverste laget med grøt og fyller på mer smør, sukker, og kanel.

Anonymkode: 3d2cb...118

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror folk i fullt alvor at vi krangler på ekte om dette?🙈 

Vi tuller og fjaser mye sammen, og vi har hatt en ekte krangel på 10 år. 

Anonymkode: 804ad...154

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Først smør. La det smelte litt. Så sukker og kanel.

Man spiser opp det øverste laget med grøt og fyller på mer smør, sukker, og kanel.

Anonymkode: 3d2cb...118

Ja, dette gjør jeg også, fyller på, for det må spises lagvis. Det eneste er at jeg mener at kanel må på før sukkeret, slik at man ser hvor mye sukker man tar på🤷‍♀️😅

Anonymkode: 804ad...154

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smør og honning (ikke sukker) oppå, ikke kanel og rør deretter alt til en... graut.

 

Ja jeg er ny på kg så jeg kommenterer på de teiteste tråder  

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

👀👀

Sukker, kanel og så smør i små klatter over hele skåla slik at man får salt smør mer enn bare i midten. Smelter også fortere i små biter. Og må være type Setersmør, ellers er det ikke salt nok.

Anonymkode: 1dd31...dcd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bombasi skrev (43 minutter siden):

Forskjellen er om grøten blir et kunstverk eller et makkverk. ;) Og en skikkelig kanelhinne med sukker oppå smøret er delikat! 

Men om målet var «delikat» så er ikke «norsk grøt» veien.

De to er uforenelige uten innblanding fra kulturer som faktisk har greie på mat.

Anonymkode: 3e974...84e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Først smør. La det smelte litt. Så sukker og kanel.

Man spiser opp det øverste laget med grøt og fyller på mer smør, sukker, og kanel.

Anonymkode: 3d2cb...118

Akkurat sånn! Smør først (smøret skal jo smelte) og så en blanding med kanel & sukker på. Etterfyller ved behov.

Endret av Motelvibes
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge grøten kommer først er det likegyldig om smøret er over eller under sukker og kanel. Har vært borti de som tar smør først, så grøt og sukker og kanel til slutt. Psykopater! Til og med fjøsnissen vet at det er feil. 
 

Men altså… smør på havregrøt!? Man har da ikke smør på havregrøt! Sukker og kanel! Punktum. 😄

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trolltunge skrev (26 minutter siden):

Hvordan klarer man å unngå at det blander seg dersom man tar smøret sist? 😅 Det smelter jo og blander seg uansett. 

Neei..vet egentlig ikke! Har ikke noe godt svar utenom at det bare er sånn. 🤣😂

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sukker først, smøret smelter alltids men jeg liker når sukkeret får varmebehandling og legger seg som en smeltet hinne over grøten så det først!!!!!!! så smør og tilslutt kanel.

Anonymkode: d6e9e...d5d

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smør først! Det skal rekke å smelte. Har man det på til slutt så må man jo vente.

Anonymkode: 8168d...293

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hver sin smak her, tenker jeg. Jeg tar på smør først, så grøtdryss (sukker, kanel og sukker blandet sammen)/kanel og sukker. Det er ikke noe som er rett eller feil. Man tar det på i den rekkefølgen man vil 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smør først, så den smelter utover. Så sukker og kanel. Ved motsatt rekkefølge  synes jeg smeltingen flytter på sukker/kanel så jeg må sukre enda mer, det er unødvendig. Når jeg har spist meg ned til bar grøt er det ny runde med smør, og så sukker og kanel 🙂

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å ta smør først, det dytter jeg litt ned i grøten med skje. Så har jeg blandet sukker og kanel sammen, synes det gir en bedre smak. Dette har jeg da altså på grøten etter smør.

Anonymkode: f7314...6ea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Stor pike skrev (1 time siden):

Først smør og så kanel, sukker til slutt. 

Jeg regner med du mener risengrynsgrøt. På havregrøt skal det ikke være kanel. 

Kanel på all grøt! Rømme- , hirse- , fløyels-, og bygg- også. Elsker grøt, og det må være kanel! Men kun litt, så jeg ikke blir forgiftet. Kjøper billigtypen så ikke sunt å overdrive.

Enig i rekkefølgen. Smør først så det smelter, og man skal kunne se sukkeret, så det kommer til slutt. 

Anonymkode: 8168d...293

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Diskulis skrev (3 minutter siden):

Smør først, så den smelter utover. Så sukker og kanel. Ved motsatt rekkefølge  synes jeg smeltingen flytter på sukker/kanel så jeg må sukre enda mer, det er unødvendig. Når jeg har spist meg ned til bar grøt er det ny runde med smør, og så sukker og kanel 🙂

Jeg legger sukker og kanel gradvis. En liten klatt grøt som jeg tar sukker og kanel på, så ny liten klatt med sukker og kanel, så ny så ny så ny. Blir aldri bar grøt da 😅 men smøret legger jeg bare på én gang, for det er ikke varmt nok til at det smelter når jeg har spist en stund, men jeg tar såpass mye smør i første omgang så det smelter og rennet ned rundt grøten, så jeg får det jeg trenger derfra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...