Luckiness Skrevet 24. oktober #41 Del Skrevet 24. oktober Tenk å kaste en hel pizza! Altså det er unødvendig. Jeg kan forstå hvis et par gulrøtter, poteter, en kjøttkake kastes om det er igjen. Selv om man optimalt kunne brukt dette til kvelds, deler av en lunsj eller annet istedenfor matsvinn. Men mye kan brukes igjen eller fryses. Mat kan fint varmes opp igjen dagen etter så fremt det kjøles ned og settes i frys/kjøleskap. Strever man med å spise opp matrester burde man planlegge måltid bedre så det ikke er mat til overs. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #42 Del Skrevet 24. oktober Luckiness skrev (4 timer siden): Tenk å kaste en hel pizza! Altså det er unødvendig. Jeg kan forstå hvis et par gulrøtter, poteter, en kjøttkake kastes om det er igjen. Selv om man optimalt kunne brukt dette til kvelds, deler av en lunsj eller annet istedenfor matsvinn. Men mye kan brukes igjen eller fryses. Mat kan fint varmes opp igjen dagen etter så fremt det kjøles ned og settes i frys/kjøleskap. Strever man med å spise opp matrester burde man planlegge måltid bedre så det ikke er mat til overs. Ja, det er lett å planlegge måltidene til meg selv. Men til sønnen på 5 er det vanskelig, han spiser så variert hver dag. Noen dager vil han ikke ha noen ting, mens andre ganger har jeg ikke laget nok, osv. Anonymkode: 30018...214 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #43 Del Skrevet 24. oktober AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Ja, det er lett å planlegge måltidene til meg selv. Men til sønnen på 5 er det vanskelig, han spiser så variert hver dag. Noen dager vil han ikke ha noen ting, mens andre ganger har jeg ikke laget nok, osv. Anonymkode: 30018...214 Da spiser du restene til sønnen din. Jeg ser virkelig ikke problemet. Anonymkode: 81bd0...438 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #44 Del Skrevet 24. oktober Sløsing av penger. Bortsett fra det ser jeg ingenting galt med det. Anonymkode: f2d0d...bee Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irak Skrevet 24. oktober #45 Del Skrevet 24. oktober Det kommer an på råvarene for min del. Jeg prøver så godt jeg kan å ikke kaste mat. Noen matvarer er lettere bedervelig enn andre. En gryterett som har stått varm mange timer i romtemperatur hadde jeg vært skeptisk til. Det er en bakteriebombe. Sunt matvett, for å unngå matforgiftning tenker jeg er viktig. Bakteriene formerer seg fort i lunka mat... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #46 Del Skrevet 24. oktober Kaster ikke så mye mat, men litt blir det jo. Det meste går til komposten, men ikke alt. Prøver å lage noe av det som finnes, så at matsvinnet blir minst mulig. Anonymkode: 50846...1f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #47 Del Skrevet 24. oktober AnonymBruker skrev (59 minutter siden): Da spiser du restene til sønnen din. Jeg ser virkelig ikke problemet. Anonymkode: 81bd0...438 Jeg spiser ikke oppskjærte fiskekaker, potet osv. dagen etter. Noe kan jeg såklart spiser, men det er begrenset. Anonymkode: 30018...214 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Luckiness Skrevet 24. oktober #48 Del Skrevet 24. oktober AnonymBruker skrev (1 time siden): Ja, det er lett å planlegge måltidene til meg selv. Men til sønnen på 5 er det vanskelig, han spiser så variert hver dag. Noen dager vil han ikke ha noen ting, mens andre ganger har jeg ikke laget nok, osv. Anonymkode: 30018...214 Samme er det hjemme hos oss. Så forsøker å tilpasse. Er det rester prøver vi voksne å ta det til kvelds eller med til lunsj. Grønnsaker bruker vi gjerne til middagen dagen etter. Men ikke alltid alt blir 100% brukt opp dessverre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #49 Del Skrevet 24. oktober AnonymBruker skrev (På 23.10.2024 den 16.58): Ah. Da stiller jo saken seg annerledes, mener jeg. Er forståelig at du kaster mat da. Anonymkode: 60ccd...f8c Ikke veldig. Anonymkode: 0d5d0...ebd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #50 Del Skrevet 24. oktober AnonymBruker skrev (På 22.10.2024 den 21.12): Spiller ingen rolle hvor god økonomi man har. Det er noe uetisk med det. Min søster kaster ALT som er til overs etter en middag. Også dyr mat med mye tilberedning. «Mat skal bare være varm mere enn en gang», skryter hun og kaster bestemt. Vi er ikke oppdratt til denne tankegangen. Vi var nylig sammen med flere venner og jeg så mye mat gikk rett i søpla og ingen sa kor. Blant annet en hel Peppes Pizza som hadde stått fremme maks en time og flere liter nydelig asiatisk gryterett lagd kvelden før. Er jeg sær eller er dette ikke greit? Anonymkode: 71bf8...df3 Rester går til kveldsmat, frokost og lunsj. Kaster ikke. Anonymkode: 341cf...fd5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #51 Del Skrevet 24. oktober AnonymBruker skrev (53 minutter siden): Jeg spiser ikke oppskjærte fiskekaker, potet osv. dagen etter. Noe kan jeg såklart spiser, men det er begrenset. Anonymkode: 30018...214 Det kunne jeg fint ha gjort. Hva er ekkelt med det så lenge det er pakket og stått kaldt? Anonymkode: 341cf...fd5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #52 Del Skrevet 24. oktober Vi gjør det samme. Rester går i bosset hvis vi ikke bruker restene til å lage graps da. Anonymkode: 348b2...c96 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet 24. oktober #53 Del Skrevet 24. oktober Spiser opp alt 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #54 Del Skrevet 24. oktober Rosa Gnom skrev (På 23.10.2024 den 17.01): Jajo. Jeg er fullstendig klar over at det ikke er bra for naturen eller lommeboken,men nå er det nå bare sånn. Prøvd å jobbe med deg selv? Anonymkode: 341cf...fd5 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Paneera Skrevet 24. oktober #55 Del Skrevet 24. oktober Jeg forsøker å kaste minst mulig mat, men rester av meieriprodukter og grønnsaker (som ikke kan fryses) går noen ganger i søpla. Har jeg laget kake til et bursdagsselskap, og har rester av fløte, f.eks., så kan jo dette i teorien brukes , men pga spiseforstyrrelser bruker jeg ikke å slumpe med kaloririke meieriprodukter, da jeg heller bruker fettfri melk. Så da helles fløten ut. Ting som kan fryses, fryses selvfølgelig, men det er verre med meieri og fersk frukt og grønt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosa Gnom Skrevet 24. oktober #56 Del Skrevet 24. oktober (endret) AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Prøvd å jobbe med deg selv? Anonymkode: 341cf...fd5 Jepp. Nå kan jeg i det minste klemme barnene mine utenom følelsen av å måtte spy. Har jobbet veldig mye med å komme dit jeg er idag. Endret 24. oktober av Rosa Gnom 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 24. oktober #57 Del Skrevet 24. oktober Paneera skrev (3 minutter siden): Jeg forsøker å kaste minst mulig mat, men rester av meieriprodukter og grønnsaker (som ikke kan fryses) går noen ganger i søpla. Har jeg laget kake til et bursdagsselskap, og har rester av fløte, f.eks., så kan jo dette i teorien brukes , men pga spiseforstyrrelser bruker jeg ikke å slumpe med kaloririke meieriprodukter, da jeg heller bruker fettfri melk. Så da helles fløten ut. Ting som kan fryses, fryses selvfølgelig, men det er verre med meieri og fersk frukt og grønt. Fløten kan fryses i isterningposer så kan du bruke en eller to i supper og sauser. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #58 Del Skrevet 24. oktober AnonymBruker skrev (På 22.10.2024 den 21.12): Spiller ingen rolle hvor god økonomi man har. Det er noe uetisk med det. Min søster kaster ALT som er til overs etter en middag. Også dyr mat med mye tilberedning. «Mat skal bare være varm mere enn en gang», skryter hun og kaster bestemt. Vi er ikke oppdratt til denne tankegangen. Vi var nylig sammen med flere venner og jeg så mye mat gikk rett i søpla og ingen sa kor. Blant annet en hel Peppes Pizza som hadde stått fremme maks en time og flere liter nydelig asiatisk gryterett lagd kvelden før. Er jeg sær eller er dette ikke greit? Anonymkode: 71bf8...df3 Ditt hus - dine regler. Hennes hus - hennes regler. Og det hun gjør er verken bedre eller verre enn å overspise. Om du velger å se på mat som «sløseri» så er all mat utover vårt daglige kaloribehov like bortkastet om vi kaster det eller trøkker det i oss. Kun om vi pakker det pent i fryser eller kjøleskap og konsumerer det når vi igjen har behov for kalorier er mat ikke «bortkastet». Anonymkode: da8de...fb6 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thyra Skrevet 24. oktober #59 Del Skrevet 24. oktober AnonymBruker skrev (På 22.10.2024 den 21.27): Mat skal bare være varm èn gang.. skulle det stå. Uten briller i dag😅 TS Anonymkode: 71bf8...df3 Enkelte retter blir jo bare bedre når man varmer dem opp på nytt! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober #60 Del Skrevet 24. oktober AnonymBruker skrev (På 22.10.2024 den 21.30): Brød oppbevares i kjøleskap for da kan det ligge lenge uten å mugne. Heller oppkjørt i fryser. Anonymkode: 989b2...036 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå