Gå til innhold

Folk som hiver unødvendig mat og rester. Fælt!


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Hvem har sagt jeg driter i svinn hjemme? Det er jeg nøye på. 

Jeg har påstått at det er piss i havet sett mot hva man egentlig kan gjøre.

Og at man er temmelig tett når man tror man gjør en forskjell på eget kjøkken, når den store forskjellen ligger i helt andre ting. 

Anonymkode: 00f93...d3c

Selvsagt kan man gjøre en forskjell på eget kjøkken, det er jo der 95% av maten man spiser tilbredes. Jeg vil faktisk si at for mannen i gata er det der man kan gjøre en forskjell.

 

Brunhilde skrev (På 23.10.2024 den 6.34):

Jeg var en gang på asiatisk buffet der det stod opplyst om at en bot tilsvarende ca 50 NOK ville bli innkrevd hvis tallerkenen ble levert tilbake med matrester på. Egentlig en god ide, syns jeg.

Dette er standard på buffet og all-you-can-eat der jeg bor . Spis så mye du vil - men det du ikke spiser opp betaler du ekstra for. Synes det er genialt 😊

  • Liker 1
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Jeg spiser ikke oppskjærte fiskekaker, potet osv. dagen etter. Noe kan jeg såklart spiser, men det er begrenset. 

Anonymkode: 30018...214

Jeg ser fortsatt ikke problemet. Det blir ikke skjemt av å ligge en dag i kjøleskap. Og du kan spise det til kveldsmat hvis du synes det er så ekkelt at det ligger en dag.

Anonymkode: 81bd0...438

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (26 minutter siden):

Fløten kan fryses i isterningposer så kan du bruke en eller to i supper og sauser. 

Men det er jo det som er problemet, at jeg ikke heller oppi sånne ting i en suppe som er så kaloririke. 😅 Så fløterester i frys ville ikke blitt brukt 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må innrømme vi kaster en del mat, blitt flinkere. men en del går i søpla. Liker ikke restemat. Vi bruker mye penger på mat. Men setter vi rester i kjøpeskapet så blir det stående et par dager og da går det i søpla. 

Anonymkode: 8e52c...36c

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 23.10.2024 den 5.43):

Dere som skryter over å kaste lite mat - hvorfor bidrar dere ikke til mindre matsvinn der det virkelig utgjør en forskjell? 

Vi kjøper for eksempel kyllingskrog, og koker kraft på det. Vi spiser lever, hjerte og nyrer. Og oksekjaker. Hører på Rekoring om de har, får ofte så godt som gratis. 

Er dere også bevisst på å plukke med det som utgår først i butikk? 

Anonymkode: 00f93...d3c

Nei, tar det med lengst holdbarhet, ser jeg noe som går ut 20.november stå ved siden av noe med tløp 10.nov, så tar jeg den med 20. Det er en selvfølge for meg. Graver ikke langt bak for å finne, men tar den jeg ser med lengst holdbarhet på

Anonymkode: 8e52c...36c

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes dette var forferdelig trist å lese. Kjenner det gjør vondt inni meg. Jeg hater å kaste mat. Jobbet i butikk før, og det var helt forferdelig å se all den maten vi kastet. Brød, kjøtt, frukt, grønnsaker og meierivarer. 
Jeg spiser ofte mat gått ut på dato. Bryr meg ikke så lenge det ikke er mugg eller lukter surt. Om det er mugg skjærer jeg det bort.  Må innrømme at jeg kaster en del grønnsaker. Kjøper ofte for mye når det er tilbud og ikke alltid det holder seg så lenge.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En hel pizza rett i bosset? Og attpåtil en gryterett i bosset også? Pizzaen kan fint gå i kjøleskapet og gryteretten kan fryses ned. Mat kan varmes opp igjen hvis man avkjøler den riktig. Vi kan bli bedre på å ikke kaste en del mat. Jeg kjøper inn, putter det i kjøleskapet/fryser, men så havner det bakerst/nederst, også glemmer jeg at vi har det. Så må det kastes fordi maten har blitt dårlig. Noen ganger har vi rester, som f eks etter å ha hatt Peppes Pizza. Da har den stått fremme i mer enn en time 😱 Den kan fint varmes opp igjen i ovnen og blir like sprø og god 😋

Å kaste mat/rester i bosset, ser jeg på som å kaste penger ut av vinduet. Man betaler for noe man velger å kaste rett i bosset enn å spise det opp......

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (11 timer siden):

Mat er bare en vare, ikke noe etisk med det. 

Anonymkode: e2606...849

Her er det på tide at du skaffer deg litt kunnskap

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Må innrømme vi kaster en del mat, blitt flinkere. men en del går i søpla. Liker ikke restemat. Vi bruker mye penger på mat. Men setter vi rester i kjøpeskapet så blir det stående et par dager og da går det i søpla. 

Anonymkode: 8e52c...36c

Da må dere bli flinkere til å beregne mengde når dere lager mat.

Anonymkode: d1972...890

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Irak skrev (6 timer siden):

Det kommer an på råvarene for min del. Jeg prøver så godt jeg kan å ikke kaste mat. Noen matvarer er lettere bedervelig enn andre. En gryterett som har stått varm mange timer i romtemperatur hadde jeg vært skeptisk til. Det er en bakteriebombe. 

Sunt matvett, for å unngå matforgiftning tenker jeg er viktig. Bakteriene formerer seg fort i lunka mat...

Du har ikke kjøleskap eller? 

Gryterett tilberedes, spises og resten settes i kjøleskapet. Hvor vanskelig kan det være? 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som "ikke liker rester"... Det er ikke spesielt vanskelig å lage "ny" mat. Fx hvis vi har stekt kylling en dag, piller jeg skroget rent og har kyllingsuppe neste dag. Eller bruker det som fyll i en quiche. 

Poteter skjæres i biter og blir steke poteter eller ha i en omelett. 

Vær litt kreative folkens!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stor pike skrev (9 minutter siden):

Du har ikke kjøleskap eller? 

Gryterett tilberedes, spises og resten settes i kjøleskapet. Hvor vanskelig kan det være? 

Kjøleskap har jeg så det går fint 🤗. Tenker mest på situasjoner der maten står ute over lengre tid.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stor pike skrev (På 22.10.2024 den 22.20):

Kjør på med eggene. Du merker hvis det er dårlig. De holder også mye lenger enn holdbarhetsdatoen. 

Jeg kaster så godt som aldri mat. Koser meg med rester. 

Nja, når jeg mener egg jeg misstenker er dårlig så tenkter jeg på påruget egg (altså egg med påbegynt utvikling til kylling) eller egg som har fått sprekker å ligget et par dager i hønsehus.  Jeg får såpass mye egg at det til tider kan bli vanskelig å holde god kontroll, å jeg trenger ikke å spare så mye på akkurat dette😅

Anonymkode: 16e0d...a87

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...