Gå til innhold

Hvor mye D-vitamin mangler jeg?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg hadde 25 i vitamin D-nivå og tok multivitamin med 20 mcg vitamin D + omega 3 (så det blir vel ca 30 mcg tilsammen). Fikk normale nivåer på veldig kort tid av den dosen. Så man trenger ikke nødvendigvis mye vitamin D for å bli bra. Og jeg har i tillegg kronisk diaré og dårligere opptak grunnet det. :)

Anonymkode: cbc1a...f71

Opptaket blir langt bedre når du tar med fett, så siden du tok sammen med omega 3 så kan det være derfor du fikk opp nivåene raskere. Eller at mangelen var såpass ny og du ikke hadde rukket å få mye problemer enda. Også spørs det hva som anses som normale nivåer. Mange leger mener alt over 50 er normalt, men det er flere som anser alt over 75 som normalt, altså nedre grense har økt. 

Hvis TS ikke har vesentlige symptomer, så kan 30 mcg kanskje være nok. Jeg har ikke diarè, og måtte ta veldig høye doser for å få gode nivåer (altså over 75 nmol). Men man er jo forskjellig :) 

331240180_1136457663697388_684332336851755037_n.jpg

Anonymkode: 2a2d4...2a1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Jo, det er den, sammen med riktig mat. Vi er ikke dømt til vitaminmangel på grunn av været. Dette handler nok mest om at vi sitter inne og spiser dårlig mat i stedet for å spise sunn, norsk, kortreist mat og være ute, også når det er kaldt.

Anonymkode: 83e92...105

Ok🙄

Anonymkode: ed0b1...31e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det at man finner så mange flere med D vitamin mangel nå er virkelig ikke rart.

For noen år siden var solfaktor 10 høyt. Solarium var populært. Så fant man ut at det er en stor risiko for hudkreft, og sluttet med solarium og kjøpte sterk solfaktor. Det setter ned produksjonen av D vitaminer.

Det er flere jobber inne på kontor eller i butikk. Nesten ingen er gårdbrukere lenger. Vi bruker mer data. Mange sitter i skyggen med nettbrett eller mobil.

Folk spiser nesten ikke rogn, fiskelever eller tar tran. Noen biter laks eller ørret et par ganger i måneden er ikke tilstrekkelig.

Det er helt logisk at mange flere mangler D vitamin hvis man bruker høy solfaktor, sitter mye inne om sommeren og ikke tar tran.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...