Gå til innhold

Sunne middagsoppskrifter


Mette

Anbefalte innlegg

Skal vi prøve å lage oss en middagstråd, der vi legger inn oppskrifter på gode sunne middager vi spiser. Eller andre måltid ;)

Jeg trenger virkelig inspirasjon til mer varierte middager :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Min hverdagswok:

Kyllingfilet

Løk

Paprika

Purre

Hermetiske grønne erter

Raspet gulrøtt

Ris (event. nudler)

Rapsolje

Soyasaus

Seltin og pepper

Kok risen (jeg koker 3 kopper ris og 6 kopper vann, litt seltin)

Skjær kylling og løk i strimler. Varm opp wok med litt rapsolje.

Ha i kyllingen - og løken. Stek til kyllingen er gjennomstekt. Nå kan du ha i resten av grønnsakene - la de surre ett par minutter før du har i risen. Vend alt forsiktig til alt er blandet skikkelig. Nå smaker du til med noen spiseskjeer god soyaolje, seltin og grovmalt pepper.

Her kan du bruke de ingrediensene du har i kjøleskapet. Jeg bruker ofte nudler i stedet for ris - barna mine og vennene deres elsker det.

En rett som er enkel, rask, sunn og ikke minst god.

Endret av Donna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan gjerne bidra med et par sunne fiskeretter. Har også lagt dem ut på matforumet noen ganger, hvis noen synes de kjenner dem igjen. ;)

Torskefilet med kikerter og spinat

(2 pers)

500 fersk filet av torsk eller hyse

1/2 sitron i skiver

1-2 boks(er) kikerter (eller legg i bløt og kok selv)

1 stor pakke frisk spinat

1 rødløk i tynne båter

1 rød chili

2 fedd hvitløk

olivenolje

5-6 middelhavsansjos

salt og pepper

liten smørklatt

extra virgin olivenolje

Salte og pepre fisken, legg den på et stort stykke aluminiumsfolie smurt med litt olivenolje, dekk med tynne sitronskiver og pakk inn. Stek ved 200 grader i 8-10 min.

Stek imellomtiden rødløkbåter, hakket chili og hvitløk i 1-2 min i litt olivenolje. Åpne et lite hjørne på foliepakken til den ferdigbakte fisken, og hell ut sitron- og fiskekraften gjennom en sil og ned i panna. Tilsett kikerter og evnt middelhavsansjos, og la småkoke under lokk 2-3 min, til kikertene er varme. Tilsett spinaten, og rør rundt til den faller sammen. Rør evnt inn en liten smørklatt, og smak til med salt og pepper.

Fordel fisk og kikert/spinatblanding på to tallerkener, og sprinkle litt extra virgin olivenolje over både fisk og grønnsaker.

Laks med tomat- og linsesalat

(2 pers)

400-500 gram lakseskiver eller laksefilet saltes og pepres, dekkes med tynne sitronskiver og bakes i foliepakke i ovnen ved 200 grader i 15-20 min.

Linsesalat:

2 dl Puy-linser (dvs. små grønne)

1/4 presset sitron (eller mer, smak til)

1 stor ts fransk sennep

3 ss extra virgin olivenolje

1 fedd hvitløk (most med litt salt, bruk knivbladet)

salt og pepper

1 finhakket rødløk

4 hakkede tomater

1 stor bunt hakket bladpersille

Kok linsene møre (ca. 20 min) i usaltet vann. Lag sennepsvinaigrette og ha i en bolle sammen med hakket rødløk, hvitløk og tomater. Ha i de varme linsene så snart de er ferdigkokte. Salaten kan gjerne få stå ca. 10 min så smakene blander seg bedre. Rør tilslutt inn persillen.

Server linsene og laksen med litt matyoghurt, og gjerne en ekstra sitronbåt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei piaf! :)

må bare si at jeg ser på deg som en kjempeflink kokk!!har snappet opp masse godt og sunt fra deg,bl.a. daddel-og valnøttkake og denne tunfiskretten her.litt annen variant enn din,men dog.

TUNFISKPASTA

(jeg dropper pasta,tar heller bønner)

løk

paprika

tomat

røde bønner el pasta

1 box tunfisk

hvitløk

salt

oregano

Først freser jeg løk og paprika.så tilsettes resten og varmes godt.nammm!!

ser at du bruker en del middelhavsansjos.det må jeg prøve!finnes det på obs og sånn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Middelhavsansjos får du blant annet i innvandrerbutikker. Den er nedlagt i saltlake.

Selv er jeg mer en stunt-kokk. Jeg er veldig glad i masse grønnsaker, tunfisk, kylling osv, men bruker sjelden oppskrift.

For eksempel kan jeg finne på å gjøre noe slikt:

1 pk Cherrytomater: deles i to eller fire

1/2 squash: deles i staver

2 kyllingfileter: deles i strimler og stekes med salt og grovmalt pepper

1/2 glass kapers

Kvernet salt, pepper, oregano og basilikum

Stek kyllingfileten, tilsett deretter grønnsakene og la dem surre med. Krydre, tilsett bittelitt vann.

Serveres med grov speltpasta (Demeter, fås i helsekost), pinjekjerner og litt revet parmesan.

Endret av Elphaba
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei piaf! :)

må bare si at jeg ser på deg som en kjempeflink kokk!!har snappet opp masse godt og sunt fra deg,bl.a. daddel-og valnøttkake og denne tunfiskretten her.

Takk, det var hyggelig sagt! :)

ser at du bruker en del middelhavsansjos.det må jeg prøve!finnes det på obs og sånn?

Ikke på Obs, men på dagligvarebutikker med litt større utvalg, feks Meny, kanskje. Eller på spesialbutikker. Varianten i saltlake som Elphaba nevner skal forresten være den beste, men er vanskelig å få tak i, synes jeg, så jeg bruker som regel ansjos i solsikkeolje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

LETTVINT FISK

du tar grønnsaksblanding i en form,heller på litt olje,strør på salt og pepper.

oppå der legger du en torsk eller laksefilet,krydrer.

inn i stekeovnen i 15-20 min,225 grader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Superrask middag:

kyllingfilet stekes i rist i stekeovnen, krydre etter smak

legg paprika, løk, purre og cherrytomater i en liten form i ovnen og stek samtidig med fileten

1 boks chilibønner varmes i mikro

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

Taco fiskepakke

Til hver fiskepakke trenger du ca. 200 gram hvit mager fisk( torsk, lyr, hyse, sei)

Til fire fiskepakker trenger du i tillegg:

1 liten boks maiskorn

1 hakket rød eller grønn paprika

1,5 dl ferdig salsa eller tacosaus

1 dl hakket fersk koriander eller persille.

Litt smør eller olje.

Fire store ark aluminumsfolie.

Slik gjør du:

Smør arket med olje/smør

Fordel grønnsakene, legg på fisken og legg salsaen på toppen.

Brett sammen til en tett pakke.

Denne kan du steke i stekovn på 200 grader i ca 15 min

Dryss persille over ved servering.

Serveres med ris eller linser.

Du kan og lage pakken i microen, men da må du bruke bakepapir.

Legg på fat og ved 600 watt i 4-6 min la hvile i 2 min før servering.

Wok med laks og asparges

Til to personer trenger du

200-300 g laks/ørret i 2x2 cm terninger

2 vårløk i ringer

1 gulrot i tynne skiver

1/2 vanlig løk i skiver

1/2 paprika i biter

6 stilker asparges stilkene delt i tre eller fire

Hakket hvitløk og chili etter smak

2 ts fivespice krydder

3-5 ss soyasaus etter hvor salt du liker det

1-2ss sesamolje

sitronsaft/appelsinjuice

vann

Stek laksen litt først i lag med litt hvitløk og fivespice krydder.

Sett til side, wok grønnsakene ha over soyasaus, sesamolje, sitronjuice og vann til passe saus, ha i laksen igjen og kok opp.

Godt med ris eller nudler til.

Endret av pulverheksa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Annonse

Gjest Gjest_mamma_*
Skal vi prøve å lage oss en middagstråd, der vi legger inn oppskrifter på gode sunne middager vi spiser. Eller andre måltid ;)

Jeg trenger virkelig inspirasjon til mer varierte middager :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Jeg har ikke regnet kalolrier eller sånt. Men tror dette er sunt!

Stekt kylling med rød curry/ evt grillet kylling uten skinn

Sauter litt løk og lag cous cous sammen med dette i panna (ca 100 g cous cous og 1 dl vann)

En boks brune linser

En boks hvite bønner (smørbønner..?)

Lag en vinagrette med olje, balsamicoeddik, salt, pepper og ganske mye spisskum!

Serveres med mager fetaost og kapers.

Salatvri på retten:

Ha hjertesalat og rød paprika sammen med det over. I dag droppet jeg linsene. :)

Det er kjempegodt! Supert å ta med som lunsj dagen etterpå. Uten å være kostholdsekspert tror jeg det er masse proteiner i alle fall. Lurer faktisk litt på hva næringsverdien er på denne egenkomponerte retten så kom gjerne med evaluering om noen har! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

TACO-SALAT, 2pers

200g kyllingkjøttdeig

60g finello light

1,5dl mager kesam

1/2 gl salsa

kinakål

paprika

mais

agurk

løk

Dette er jo ganske basic, men har regnet kalorier og dette tilsvarer mellom 400 og 500 kcal og er dermed både sunt og godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Annonse

[1] Category widget

Gjest Gjest

Hei!

Jeg elsker rett og slett og lese gjennom slike mattråder, er inspirerende :)

Jeg har en kjempe enkel rett som jeg vil tro er litt sunn og ganske rask!

Kok opp passe ris til antall personer, hvis du har resteris så egner det seg godt det og.

Du varmer opp stekepannen, tar ett egg for en person, pisker det med gaffel, salter og peprer. heller det i stekepannen.

Også tar du ferdig risen oppi når du ser at egget begynner og stivne.

Ha oppi mais, skinke og ananas hvis du liker det også helle litt soyasaus over.

Serveres med litt sweet and sour saus, er knall godt;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest www.siljuus.blogg.ni

Noe jeg bruker en del som er både sunt, enkelt og godt:

Steker noen kyllingfile`er på stekepanne til de blir gyllen

Stek gjerne med paprika og løk om du ønsker det

Kok opp brokkoli og gullerøtter i en panne

Kok opp litt pasta (smak kan du velge selv)

Så tada.. Du har en fantastisk god middag og veldig sunn :) Laget på 1-2-3

Mvh Silje :klemmer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...