Gå til innhold

Toåring ferdig med sprinkelseng - står opp og kommer til døren HELE tiden


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

TS igjen..

Som nevnt lenger opp i tråden bestemte vi oss i dag igjen for å stå I det og bare vente utenfor døren og gå inn hver gang han kom til døren for å åpne. Mange rådet oss til dette og at vi må være konsekvente sånn at han blir vant til det.

Den første timen kom han opp til døra hver minutt, mannen min fulgte ham rolig inn igjen. Tydeligvis en lek for ham. Etter det ble han overtrøtt og det ble hyling. Mannen min kan ikke stå utenfor døra når han hyler og har dermed vært inne hos ham den siste timen. Prøvd å gå ut når det har roet seg, men det har bare ført til mer gråt. Han hyler intenst, hoster så han nesten brekker seg, har kledd av seg pysjamasen (det har han aldri gjort før og det er for kaldt til å sove uten). Han vil bare bæres. 

Hvordan skal vi gjøre dette?? Vi kan jo ikke være konsekvente og gå ut når reaksjonen er så sterk. Han har grått siden kl 20.30. Helt grusomt å sitte å høre på. Han våkner også masse i løpet av nettene så når han ikke sovner før nærmere kl 22 (om han i det hele tatt gjør det) får han altfor lite søvn 😭😭 Dette er på lik linje med når vi prøvde å sove med ham på madrass på gulvet, da tok legging tre timer, men det var uten såpass mye gråt. 

Anonymkode: 9dcc8...c35

Mange som i perioder med sterke viljer har tatt bilturer eller vogn for å sitte fast og ikke åle rundt for å sovne og så bruke  tiden etter at sovetiden blir redusert i barnehagen og kanskje det blir lettere å ikke bli sprellemann på kvelden.

Anonymkode: 719ed...c35

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Satt utenfor i går, men rakk aldri sette på noe podcast fordi han kom til døren konstant. Da vi hadde fjernet den ene side av sengen gikk det fint å bare gå inn og legge ham ned igjen de første dagene, men vi opplevde at han bare kom oftere og oftere til døra utover ukene så virka som om han ble mer og mer gira og derfor endte vi opp med å sitte der inne i stedet.

Vi bor i en liten lytt leilighet så han hører oss godt gjennom døra også, har ikke virket som om det plager ham at døra er igjen, men vi kan selvsagt teste å la døra stå på gløtt.

Lar dere henne bare sitte i vinduet til hun går ned selv? Ser for meg at sønnen vår kan sitter der i timevis 😅

Takk for at du deler og for tips.

Anonymkode: 9dcc8...c35

Ikke rart han kommer til døra når dere har stengt den!?

Anonymkode: 62841...bd3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

Mange som i perioder med sterke viljer har tatt bilturer eller vogn for å sitte fast og ikke åle rundt for å sovne og så bruke  tiden etter at sovetiden blir redusert i barnehagen og kanskje det blir lettere å ikke bli sprellemann på kvelden.

Anonymkode: 719ed...c35

Han sovner ikke noe lettere I vogn. Vi har ikke bil. Så ingen av disse er et alternativ dessverre. Hadde var så rolig I sprinkelsengen så utrolig dumt at han plutselig kom seg ut av den..

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Ikke rart han kommer til døra når dere har stengt den!?

Anonymkode: 62841...bd3

Vi prøvde med åpen dør i kveld. Var ikke bedre. Han hadde ikke noe problem med at døren var lukket da han sov i sprinkelsengen.

Anonymkode: 9dcc8...c35

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (49 minutter siden):

Det er ikke barnet, ts, som skal «finne roen» eller «finne søvnen». Utrolig mange foreldre later til å tro på denne for lengst utdaterte myten. Det er dere foreldre som skal ta oppgaven med å lære barnet å finne ro og søvn. Dere går ganske enkelt gjennom metodene, en etter en, til dere finner en som passer barnet. De fleste foreldre begynner, naturlig nok, med den metoden som passer for dem selv. Og der har dere alt to ulike metoder, kan man anta, du og far.

Barn er ikke selv-lærende roboter. De kan absolutt intet som de ikke blir lært. Og å lære et barn å finne søvn er en oppgave dere bare må sette i gang med. Det at barnet har akseptert at det bare må tusle for seg selv fordi dere ikke evner lære det å sovne er ikke et tegn på «ting går bedre». Det er bare et tegn på at barnet ikke vet at dette er deres oppgave, fordi ingen har informert barn flest om hvor enormt omfattende jobben «forelder» er.

Anonymkode: 093d4...eef

Jeg skjønner egentlig ikke helt hva du skriver her. Kan du komme med noen konkrete eksempler på hva vi skal gjøre siden vi tydelig har feilet som foreldre.

Mannen min og jeg kjører alltid samme metode. Kan selvsagt ikke garantere for at alle bevegelser er like, men vi er enige om metoden. Vi har ikke gått for "det som passer oss best" det første året lå vi ved siden ham og trøstet, bysset og koste, mens han hylte. Det som hadde passet meg hadde vært å komme meg langt unna det soverommet. Kveldene våre eksisterte ikke. 

Vi leide inn en privat søvnkonsulent til 10 000 kroner som skulle hjelpe oss. Første mål var å lære ham å finne søvnen selv fordi han våknet hele tiden, ofte opptil ti ganger mellom 19-23 på kvelden (og også natten gjennom). Vi skulle ligge ved siden og støtte ham helt til han nesten hadde sovnet for så og stoppe å ta på ham, og det skulle vi gjøre ved HVER ENESTE oppvåkning. Han våknet selvsagt nesten hver gang og hele trøsterutinen startet på nytt. Vi gjorde dette i 1,5 måneder før vi så fremskritt. Det ble færre oppvåkninger på natten, men leggingen var fremdeles langdryg. Målet var at vi sakte, men sikkert skulle trekke oss lengre unna ham, men dit kom vi aldri, det var han ikke klar for. 

Ikke påstå at vi ikke har prøvd. Vi har jobbet BEINHARDT for å hjelpe sønnen vår. Både han og vi har hatt en helt grusom start på livet som foreldre og livet som baby. Masse plager,lite hjelp fra lege og helsestasjon.

Med mindre du faktisk kan komme med noen konkrete tips kan du ta den nedlatende tonen din et annet sted.

Anonymkode: 9dcc8...c35

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå må dere selvsagt gjøre det som funker for dere selv. Men her i huset har vi alltid slitt med søvn på barnet som er litt over 3 år. Han klatret ut av sprinkelsenga ved 13mnd alderen, så da ble siden tatt av. Når han var 2 år ble det junior seng. Og helt utrolig så sover han mye bedre bare pga det. 
 

vi startet fra 12mnd alderen ved å stryke barnet på mage eller rygg ved legging. Alltid to sanger og så si god natt. Etterhvert noen mnd ble det magemassasje og etter det igjen fotmassasje. Ved 2,5aldern begynte vi med bøker på sengekanten. Bare sånne lette bøker så alt var over på 10 min. Vi ligger gjerne i senga med barnet under lesestunden. Etter lesing begynte vi å sitte siden av senga uten fysisk kontakt, men en hånd rett ved ved behov. Så ble det en meter unna senga. Nå kan jeg sitte på andre siden av rommet. Jeg spør alltid om barnet vil om jeg skal sitte inne i rommet eller gå ut. Barnet velger alltid at jeg skal være i rommet. 
 

Nå har dette vært ett prosjekt for oss over flere mnd. Men det har hjulpet veldig. Hver gang barnet gikk ut av senga så bar eller fulgte jeg tilbake. Først startet jeg med å si at det er natta du skal sove nå. Jeg innledet aldri en videre samtale eller diskusjon. Det var bare en beskjed. Tilslutt sa jeg det er natta. Det var selvsagt noe protester, men jeg var alltid nær.
 

Ts, nå er barnet deres ganske stort, har dere forklart barnet hva som skal skje når dere legger? Jeg tror ikke det er lett for barnet å forstå hva som er forventet eller hva dere skal gjøre når dere gjentatte ganger bytter taktikk. Hvis barnet kler av seg, så kan dere snu pysjen så knapper/glidelås havner på ryggen. 
 

en siste ting som hjalp utrolig mye for søvnen her, var faktisk smokkeslutt. Barnet våknet av at smokken datt ut. Det gikk fra hyppige oppvåkninger til å sove igjennom. 
 

jeg vil også fraråde å bruke tv eller nettbrett for barnet på kvelden. Jeg opplever at det forstyrrer søvnen veldig her. 

Anonymkode: 525ad...ea1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (53 minutter siden):

Hyling er ikke det samme som at han trenger nærhet. 
Bare gå inn/vis dere i døra, så han vet at dere er der. 
Ikke la dere ‘manipulere’ til å gi etter - han vet nemlig hva som skal til 

Anonymkode: e78d7...ac2

Da lurer jeg på hvilken hyling barnet deres har, for når sønnen min hyler så han nesten brekker seg klarer ikke jeg å bare titte inn til ham og gå ut igjen. Han roer seg jo ikke da, og kommer bare opp til døra igjen. I tillegg kan han bli ganske utagerende og risikere å skade seg selv. 

Om det er manipulering så ser jeg ingen mulighet for å stå i mot. Sønnen min har grått store deler av livet sitt, mannen min og jeg kan ikke stå utenfor døren og høre ham hyle hysterisk etter oss. Det er forskjell på sint og hysterisk.

Anonymkode: 9dcc8...c35

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lukter det surt av ånden hans? Kan det være sure oppstøt som gjør det vanskelig for ham når han ligger?

Anonymkode: 77dba...8a1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er kanskje et ubrukelig tips, men jeg har ei venninne som kjøpte en slags liten prosjektor som viste enkle lysbilder i taket av noen dinosaurer som gikk i ring. Det var spennende nok til å holde på oppmerksomheten samtidig som det beroliget, og barnet sovnet. Maskin med white noise kan også funke, men det hjelper nok bare om barnet er rolig først.

Anonymkode: f26a9...3b5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om dere leser ved legging kan dere prøve "Den lille kaninen som så gjerne ville sove."

Anonymkode: 92714...d10

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har han godt nok språk til å forstå konseptet «stor gutt seng»?

Kanskje det er mer spennende å legge seg om han får ny seng beregnet på store barn?

Om han er interessert i biler for eksempel en bilseng:

https://kidsparadise.no/product/brannbilseng-liten-70x140-led-lys-na-kr-1850

Anonymkode: ff358...a7e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Han sovner ikke noe lettere I vogn. Vi har ikke bil. Så ingen av disse er et alternativ dessverre. Hadde var så rolig I sprinkelsengen så utrolig dumt at han plutselig kom seg ut av den..

Vi prøvde med åpen dør i kveld. Var ikke bedre. Han hadde ikke noe problem med at døren var lukket da han sov i sprinkelsengen.

Anonymkode: 9dcc8...c35

Det blir ikke bedre fordi det er NYTT. Dere må gi det tid. Møt han kjærlighetsfullt og følg han tilbake HVER GANG. Dere innfører en ny rutine!

Anonymkode: 62841...bd3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Lukter det surt av ånden hans? Kan det være sure oppstøt som gjør det vanskelig for ham når han ligger?

Anonymkode: 77dba...8a1

Herregud

Anonymkode: 62841...bd3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Herregud

Anonymkode: 62841...bd3

Hva er problemet med det jeg skrev? Gutten har hatt kolikk som baby, da er det vel ikke usannsynlig at han er mer sensitiv for ustabil mage enn barn som aldri har hatt problemer med magen. 

Anonymkode: 77dba...8a1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har en sommer 2022 jente her. Hun har sovet med oss i senga siden hun var 6 mnd, og søvnperiodene går opp og ned. Hun har alltid krevd at vi er der ved legging og det kan ta alt fra 10 min til 2 timer om vi er uheldig. Noen perioder er det som hun nekter å sove. Vi har prøvd noen dager med sprinkelseng og fjernet veggen på den ene siden. Hun sov da pittelitt roligere men våknet uansett på natta og kom da til oss. Vi har som mål å forsøke egen seng igjen snart nå som ammingen er nesten faset ut. Jeg har alltid syntes det høres ut som et drømmesecnario å slippe å amme eller gi melk for at barnet skal sove, de gangene vi ikke gjør det tar leggingen alltid 1 time minst. Men jeg håper en dag vi kan være i gjengen som leser en kort bok og sier natta før barnet sover😅

Men kamera synes jeg dere burde ha på rommet, feks et sånt som kan skrues fast. Tror jeg hadde sjekket hver 5 minutt om jeg ikke kunne se barnet på en skjerm.

Anonymkode: 78eb4...ae2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville sjekket med lege om han kan fysiske plager som utløser dette hvis dette ikke allerede er gjort.

Utover det tror jeg dere bare må mentalt innstille dere at dere er i den situasjonen dere er i, og at det kan vare en stund.

Så ville jeg tatt med en stol eller saccosekk eller lignende som jeg ville satt inne på barnets rom, men foran døren slik at han ikke kan åpne den. Ville satt meg der med en bok eller lignende og eventuelt øredropper hvis dere trenger å dempe lyden av skrikingen, og blitt der til barnet har sovnet. Hvis han står opp av sengen ville jeg gitt lite oppmerksomhet utover å si "nå er det natt, så du må legge deg i senga og sove" eller lignende. Da får han (kanskje) dekket sitt behov for trygghet ved at dere er til stede, men ikke mulighet til å vandre rundt.  Det må selvsagt være (ganske) mørkt på rommet, og ville ryddet vekk leker slik at det ikke blir fristende for han å leke når han egentlig skal sove.

 Du og mannen tar annenhver dag, sånn at begge får pause og får gjort andre ting. Så vil det forhåpentligvis gå seg til over tid. This too shall pass.

Anonymkode: c7c39...8bd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Vi har en sommer 2022 jente her. Hun har sovet med oss i senga siden hun var 6 mnd, og søvnperiodene går opp og ned. Hun har alltid krevd at vi er der ved legging og det kan ta alt fra 10 min til 2 timer om vi er uheldig. Noen perioder er det som hun nekter å sove. Vi har prøvd noen dager med sprinkelseng og fjernet veggen på den ene siden. Hun sov da pittelitt roligere men våknet uansett på natta og kom da til oss. Vi har som mål å forsøke egen seng igjen snart nå som ammingen er nesten faset ut. Jeg har alltid syntes det høres ut som et drømmesecnario å slippe å amme eller gi melk for at barnet skal sove, de gangene vi ikke gjør det tar leggingen alltid 1 time minst. Men jeg håper en dag vi kan være i gjengen som leser en kort bok og sier natta før barnet sover😅

Men kamera synes jeg dere burde ha på rommet, feks et sånt som kan skrues fast. Tror jeg hadde sjekket hver 5 minutt om jeg ikke kunne se barnet på en skjerm.

Anonymkode: 78eb4...ae2

Her har man en grunn til at barnet ikke finner roen. Foreldrene sitter og følger med på barnet som om det er Netflix og puster barnet i nakken. Som f.eks. TS som bare "måtte" inn og sjekke om barnet lå i senga og ble opphauset da barnet satt i vinduskarmen.

Anonymkode: 62841...bd3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Hva er problemet med det jeg skrev? Gutten har hatt kolikk som baby, da er det vel ikke usannsynlig at han er mer sensitiv for ustabil mage enn barn som aldri har hatt problemer med magen. 

Anonymkode: 77dba...8a1

At ungen ikke vil ligge i senga og ikke liker vogn kan jo lett tyde på at det kan være ubehagelig å ligge flatt. Mange har vært hos f.eks kiropraktor med spesialisering på barn for å se på litt stivheter, men å sjekke reflux er ikke dumt heller. 

Vi var hos kiropraktor det når eldste var 5-6 mnd og det var som natt og dag og det løste opp i ryggen så han beveget seg bedre (sitte/krabbe) og sov bedre.  Var av typen som sovnet lett i vogn og bilstol etter det. 

Anonymkode: 719ed...c35

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...