Gå til innhold

Hvordan kan menn respektere kvinner når kvinner ikke respekterer hverandre?


askjiir

Anbefalte innlegg

Ja, menn har ofte et uproblematisk vennskap seg i mellom. Men at de er "snillere" med hverandre er en sannhet med motifikasjoner. Når det først skurrer seg så kan det fort bli voldelig. Menn er ekstremt overrepresentert i voldsstatistikk; partnervold, blind vold, knyttenevene kommer mye raskere hos menn.

Og rent anekdotisk så selv om jeg ser litt mer baksnakking og drama i mine kvinnelige vennskap, så ser jeg hos samboer at hans vennskap og mannlige bekjentskap (der alle liksom er "snille" med hverandre) at han kjenner flere som er eller har vært voldelige, også flere selvmord (og han sier "jeg ante ikke at han slet, han virket helt normal sist vi møttes")

Så vi er ulike som kjønn, men slutt å forherlige mannlig omgangstone. Gjør du det så er du ikke reflektert nok. 

 

Anonymkode: b8d97...ea9

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Trolltunge skrev (5 minutter siden):

Du får bedre informasjon om du vinkler det hyggeligere. Du stiller spørsmål på måter som er svært fornærmede, generaliserende og ugreit, og da vil flesteparten av kvinner i utgangspunktet bli så såret/fornærmet/forbanna at det vil påvirke viljen til å gi deg gode svar. Man får jo mest lyst til å være frekk mot mennesker som er frekk mot deg, og du er frekk mot oss kvinner. 

Tull.

Endret av askjiir
Lenke til kommentar
Del på andre sider

askjiir skrev (3 minutter siden):

Tull.

Om du vil lære noe om kvinner bør du lytte til kvinner. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

askjiir skrev (1 time siden):

Har hørt at kvinner ofte er ekstra slemme mot hverandre.

Nja! Forståelsen av hvordan kvinner er satt sammen, fungerer, biologi og hvorfor, så må jeg si meg uenig der. 

Vi kvinner føler mye/store svingninger i følelser, har mange ulike svingninger gjennom måneden, mye hormoner, mye usikkerhet, høye krav, mye press og stress, mye ansvar/tar på seg mye ansvar etc etc.

Vi er også koblet sammen biologisk til å se utover - altså ta vare på de rundt, se andre, gi omsorg, sette oss selv til side osv. På godt og vondt! Vi er flinke til å irritere oss, bli frustrerte, sinte, sure etc uten å si i fra. Vi legger mer merke til andres atferd, både positiv og negativ, fordi vi er laget sånn av en årsak. 

Tenker at det passer bra til menn da de generelt har mindre svingninger, mindre hormonhelvette, mer stabilt humør og generelt er mer stabile og tilfredse. Og generelt mer egoistiske 🫣

Tenker ikke at vi kvinner i utgangspunktet er slemme mot hverandre, men mer mot oss selv som ofte kan utspille seg mot andre. Usikkerhet hos kvinner kan ofte utspille seg med baksnakking, hersketeknikker og manipulering.

Bare et kompliment til de dem gjør det mot. Baksnakker Trine meg, så er det i utgangspunktet et kompliment. 

Vi har nok også oftere "hangups". Altså dveler mye på ting. Mest sannsynlig for å lære, korrigere og veilede, samt vi har større følelseregister. Mens menn rister oftere av seg ting, samtidig ikke tar med seg den samme lærdommen.

Begge deler er på godt og vondt. Og ganske naturlig i grunn, bare se raskt på fortiden.....menn = jegere, beskytter og forsørger. Holde samfunnet i gang utenfor huset. Det krever fokus, evnen til å jakte/drepe/bruke vold der nødvendig, høyere grad av stabilitet, mindre tankekjør og mer handling, styrke, gjennomføringsevne, utholdenhet etc. 

Kvinner=oppdra barn, holde familien samlet, ta vare på familiens behov som eks husarbeid, matlaging, oppdragelse etc. Krever medfølelse, empati, forståelse, tolmodighet, dypere vurderinger/forståelse/ læring, mer årvåkenhet mot andres behov etc. 

Normalt sett evner vi ikke å gjøre ondskapsfulle og slemme ting mot andre uten å få dårlig samvittighet eller føle oss enda mer dritt. Selvsagt, det finnes unntak som eks psykopater. 

Selv om vi kvinner generelt baksnakker mer, manipulerer mer og bruker hersketeknikker så har vi også fantastiske kvaliteter der vi bryr oss mye om andre, kan gi masse omsorg, vise empati, støtte og være der for andre, se andres behov osv. 

Om menn er slemme mot hverandre vet jeg ikke. Men vet at mange menn er slemme mot partneren sin, omså det er bevisst eller ubevisst. 

 

 

 

 

 

Anonymkode: d9f96...7a9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...