Gå til innhold

Mellommåltid mellom lunsj og middag


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Min go to mellommåltid er hjemmelaget energibar. Og den oppskriften jeg har lagt ved er jo en basic oppskrift som lett kan justeres etter egne preferanser.kjerner kan byttes ut med nøtter eller frø, om man ønsker kan man tilsette tørka frukt osv.

 

2 dl havregryn
8 store dadler(ferske)                                     2 dl kokende vann
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl chiafrø
1/2 dl solsikkekjerner
1/2 dl gresskarkjerner 
1 ts kanel
1 liten klype salt

•Kok opp vann, fjern steinene i dadlene og ha de en skål med det kokende vannet og la de blir liggende i 10 minutter
•Ha havregrynen i foodprosessor og kjør til du får havremel før du har vaniljeekstrakt og dadlene pluss vannet og kjør alt til en bløt mos. 
•Har blandingen over i en bolle og rør godt sammen med resten av ingredienser  
•Ha sov bakepapir i en  form som er ca. 20 x 20 cm og hell i blandingen. Press blandingen godt utover i formen og glatt til overflaten.
•Stek de midt i ovnen på 160°C i 20-25 minutter. 
• La så formen få kjøle seg litt ned løfter den ut av formene og deler i ønsket antall.

Anonymkode: 14bd9...43b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Ja

Anonymkode: 729a3...961

Så du har diabetes?

Anonymkode: f0f84...17f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Tar gjerne imot flere gode tips! Går lett matlei så fint med litt variasjon.

Anonymkode: 729a3...961

Du kan også ta kun pålegg: osteskive og skineskive rullet sammen og spise. Raskt, enkelt og godt.

Anonymkode: e3c42...aaf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hvorfor ikke lage dine egne proteinbarer?

Anonymkode: 1833b...f9e

 

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Min go to mellommåltid er hjemmelaget energibar. Og den oppskriften jeg har lagt ved er jo en basic oppskrift som lett kan justeres etter egne preferanser.kjerner kan byttes ut med nøtter eller frø, om man ønsker kan man tilsette tørka frukt osv.

 

2 dl havregryn
8 store dadler(ferske)                                     2 dl kokende vann
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl chiafrø
1/2 dl solsikkekjerner
1/2 dl gresskarkjerner 
1 ts kanel
1 liten klype salt

•Kok opp vann, fjern steinene i dadlene og ha de en skål med det kokende vannet og la de blir liggende i 10 minutter
•Ha havregrynen i foodprosessor og kjør til du får havremel før du har vaniljeekstrakt og dadlene pluss vannet og kjør alt til en bløt mos. 
•Har blandingen over i en bolle og rør godt sammen med resten av ingredienser  
•Ha sov bakepapir i en  form som er ca. 20 x 20 cm og hell i blandingen. Press blandingen godt utover i formen og glatt til overflaten.
•Stek de midt i ovnen på 160°C i 20-25 minutter. 
• La så formen få kjøle seg litt ned løfter den ut av formene og deler i ønsket antall.

Anonymkode: 14bd9...43b

Takk for tips, ikke tenkt på det før!

Anonymkode: 729a3...961

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...