Leppeblomst Skrevet 7. oktober 2024 #21 Del Skrevet 7. oktober 2024 Hoppetaujenta skrev (4 minutter siden): Jeg har mengder av friske grønnsaker hele tiden. Fikk bare lyst på et lett dryss av "noe mer" en gang i mellom. Friske urter er jeg dårlig med. De blir syke hos meg. For mye og for lite vann og de visner. Prøv basilikum, 20kr i uka hvis du kjøper ny, verdt det for meg 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Uanonym bruker Skrevet 7. oktober 2024 #22 Del Skrevet 7. oktober 2024 Synes det er godt med salt og pepper på gulost og/eller kjøttpålegg. Spesielt hvis man har grønnsaker på. Tomatskiver med salt er veldig godt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 7. oktober 2024 Forfatter #23 Del Skrevet 7. oktober 2024 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2024 #24 Del Skrevet 7. oktober 2024 Hoppetaujenta skrev (3 minutter siden): Jeg henger meg på opplysninger her, for jeg har alltid tenkt at ting må få utvikle seg i varm mat for å komme til sin rett. Jeg kan så absolutt ta feil og da åpner krydderverdenen seg betraktelig på ei lita skive. Jeg skjønner hva du mener, at noen krydder gir best smak hvis det kokes inn med mat eller andre krydder, min erfaring er at indiske ( ?) Gjør det feks Anonymkode: 1fc1a...01a 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2024 #25 Del Skrevet 7. oktober 2024 Du kan bruke all slags krydder. Ja noen krydder får en annen aroma når det varmes. Men det betyr ikke at dem ikke kan brukes uten varme. Er bare at den endres seg litt. Jeg bruker mye krydder. Både i matlaging og på brødskiven/knekkebrød. Jeg elsker å handle krydder. Hvert fall når jeg er på ferie. Smørost og all slags krydder bruker jeg. Det krydderet jeg har lyst på akkurat da. Anonymkode: 88bdc...927 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2024 #26 Del Skrevet 7. oktober 2024 Aromat kan brukes til alt, tror jeg. Jeg har aldri prøvd det på skiva, men kjør på. Jeg har aldri hørt at krydder skal/bør varmes pga smak. Se for deg disse skinkene med ymse krydder. Hva er det de bruker? Jeg ville sjekket. Noen har i hvert fall pepper. Selv liker jeg godt grillkrydder til ost og skinke, men helst som ostesmørbrød. Noen ganger er det godt å bare slenge skiva i mikroen i noen sekunder. En dæsj chili i tillegg, og det blir litt mer spicy. Iblant bruker jeg salsa (til f.eks taco) i stedet for smør og krydder. Rosmarin som noen over nevnte, virker spennende. Det skal jeg prøve. Til andre pålegg enn ost og skinke tør jeg ganske enkelt ikke svare. Jeg synes f.eks leverpostei allerede har en veldig kraftig smak og ville ikke hatt behov for å tilsette annet enn agurk på toppen. Min mann spiser det med sylteagurk. Min datter spiste det en periode med sylta rødbeter. Jeg liker ikke sylta ting og kan ikke si jeg har smakt selv. Anonymkode: 59965...0e5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 7. oktober 2024 #27 Del Skrevet 7. oktober 2024 Urtesalt kan brukes til det meste. F.eks fra Herbamare. Den grønne er den vanligste, og mange dagligvarebutikker har den også. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2024 #28 Del Skrevet 7. oktober 2024 Fattigmanns Pizza; Brødskive, ketchup, gulost og pizzakrydder. Med litt velvilje smaker det nesten som kald pizza. Som jeg elsker! Anonymkode: 46f17...18c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2024 #29 Del Skrevet 7. oktober 2024 Jeg bruker tabasco 👍 Anonymkode: bc1cb...522 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2024 #30 Del Skrevet 7. oktober 2024 Jeg liker pepper, hvitløk- og/eller løkpulver på ost og skinke 😋 Kvernede chiliflak er godt på det aller meste (som ikke er søtt vel og merke) Pepper på makrell i tomat Anonymkode: 52da1...0cb 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nikea Skrevet 7. oktober 2024 #31 Del Skrevet 7. oktober 2024 Sitronpepper har jeg brukt på kjøttpålegg innimellom. På for eksempel Philadelphiaost har jeg brukt gressløk 😊 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2024 #32 Del Skrevet 7. oktober 2024 Hoppetaujenta skrev (12 timer siden): Jeg er på jakt etter noe mer som egner seg "rett i kroppen" - kan du anbefale noe? jeg tar meg den friheten til å også komme med tips til pålegg som passer godt til krydrende jeg foreslår. Maldon røkt havsalt er veldig godt sammen hummus og grillet/stekt aubergine. Tajin med avokado og tomatskiver Næringsgjær og røkt paprika(ikke nødvendigvis sammen) er veldig godt på hummus og toppet med spirer. Anonymkode: 7dc64...cc8 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2024 #33 Del Skrevet 7. oktober 2024 Jeg elsker chili explosion, og bruker det til omtrent alt. Anonymkode: abba6...b61 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mardina Skrevet 7. oktober 2024 #34 Del Skrevet 7. oktober 2024 Noe jeg synes er godt, er en god smøreost (f.eks Kremgo' med urter), et par tomatskiver og dette krydderet på toppen. Vil tro det krydderet er godt oppå kokt egg også 😁 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 8. oktober 2024 Forfatter #35 Del Skrevet 8. oktober 2024 Mange takk for gode idèer. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 8. oktober 2024 #36 Del Skrevet 8. oktober 2024 AnonymBruker skrev (22 timer siden): Jeg forstår ikke helt behovet for å krydre brødskiver med pålegg. Men styr unna alle blandinger med salt i. Er ofte mye salt i krydder. Så jeg ville ha foreslått urter. Friske eller tørkede. Eller ta noen agurkskiver, et salatblad og tomat på brødskiva 🙂 Anonymkode: 876e0...665 Litt pepper på feks roastbeef er helt greit synes jeg. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøkenfryden Skrevet 8. oktober 2024 #37 Del Skrevet 8. oktober 2024 Hvis du handler på MENY synes jeg bladpersillen som er i papp og plast på kjøl holder seg veldig fint lenge om du har den i pappen med brødpose i kjøleskap. Ikke krydder, men ja. Jacobs ristet pepper på kvern er også godt, ekstra god pepper🥰 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå