Gå til innhold

skal alle lasagne plater kokes på forhånd?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Kjøpte lasagne plater, og ser det står ikke på pakka at platene skal kokes, men legges direkte det man skal lage. 

Men resultatet er knallharde plater. 

Tips der ute?

Anonymkode: f4fda...528

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mange vanlige merker (f.eks. Barilla) blir "kokt" i sausen når du steker lasagnen, og trenger ikke forkokes. Dette er mer enn nok til at platene blir passe kokt. Hvis de ble knallharde lurer jeg på om du kan ha hatt for lite fuktighet i lasagnen, eller for kort tid i ovnen? Hva slags lasagne lagde du? 

Anonymkode: 55471...2b6

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Mange vanlige merker (f.eks. Barilla) blir "kokt" i sausen når du steker lasagnen, og trenger ikke forkokes. Dette er mer enn nok til at platene blir passe kokt. Hvis de ble knallharde lurer jeg på om du kan ha hatt for lite fuktighet i lasagnen, eller for kort tid i ovnen? Hva slags lasagne lagde du? 

Anonymkode: 55471...2b6

coop sin, glutenfri. 

Så lasagnen skal ikke være alene på toppen, men føye til masse saus på oversiden av topp platene?

Anonymkode: f4fda...528

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel nesten ikke mulig å få harde lasagneplater når de koker i en halv time. Hvis du ikke legger de helt i bunn og på toppen uten saus nederst og øverst da.

Anonymkode: 67210...2ef

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

men å koke i stekeovn?

Anonymkode: f4fda...528

All væske i stekeovn på over 100 grader vil koke til slutt.

Anonymkode: 67210...2ef

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg koker de ikke på forhånd og de har aldri blitt harde. De blir jo kokt i sausen i ovnen. Kanskje du bruker for lite saus?

Anonymkode: 9f744...2d4

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

coop sin, glutenfri. 

Så lasagnen skal ikke være alene på toppen, men føye til masse saus på oversiden av topp platene?

Anonymkode: f4fda...528

Hvit saus og ost. De øverste platene kan bli litt harde i kanten, men resten blir kokt. Har aldri forkokt lasagneplater.

Anonymkode: 48853...be3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du legger jo alt lagvis i flere lag, typ saus, plate, saus, plate, saus, ost. Da vil platene kokes.

Endret av BobbySocks
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget utallige lasagner opp igjennom årene og har aldri opplevd ukokte lasagneplater så lenge de har nok saus rundt seg og står lenge nok i ovnen på høy nok temperatur.

Jeg bruker å dekke formen med aluminiumsfolie og steker først i 30 min på 200 gr, så tar jeg av folien, strør på ost og lar gratinere i ca 10 min på 225 gr.

Anonymkode: 2a045...c75

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

hva med øverste lag? skal lasagnen bli dekt med saus?

Anonymkode: f4fda...528

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Jeg har laget utallige lasagner opp igjennom årene og har aldri opplevd ukokte lasagneplater så lenge de har nok saus rundt seg og står lenge nok i ovnen på høy nok temperatur.

Jeg bruker å dekke formen med aluminiumsfolie og steker først i 30 min på 200 gr, så tar jeg av folien, strør på ost og lar gratinere i ca 10 min på 225 gr.

Anonymkode: 2a045...c75

da er det lokk jeg må ha på ildfastformen? eller aluminimumsfolie?

Anonymkode: f4fda...528

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

hva med øverste lag? skal lasagnen bli dekt med saus?

Anonymkode: f4fda...528

Ja, alltid saus under og over platene og ost på toppen.

Anonymkode: 2a045...c75

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

bare ost på toppen, ingen saus? fikk iallfall harde plater på toppen... 

Anonymkode: f4fda...528

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

da er det lokk jeg må ha på ildfastformen? eller aluminimumsfolie?

Anonymkode: f4fda...528

Folie funker

Anonymkode: 2a045...c75

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

bare ost på toppen, ingen saus? fikk iallfall harde plater på toppen... 

Anonymkode: f4fda...528

Nå har vel flere allerede svart saus. Jeg har svart hvit saus og ost. Det er litt forskjellig hvilken rekkefølge man bruker.

Anonymkode: 48853...be3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Ja, alltid saus under og over platene og ost på toppen.

Anonymkode: 2a045...c75

 

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

bare ost på toppen, ingen saus? fikk iallfall harde plater på toppen... 

Anonymkode: f4fda...528

Må lese hele setningen.....

Anonymkode: 2a045...c75

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Saus - plater - ostesaus - plater - saus - plater - ostesaus - revet ost er min fremgangsmåte. 

Anonymkode: 13279...e00

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

hva med øverste lag? skal lasagnen bli dekt med saus?

Anonymkode: f4fda...528

Ja. Man begynner og avslutter med et sauslag. Start med ovnsfast form, og legg som første lag et lag saus i bunnen. Så legger du et lag pastaplater oppå det, og så dekke du de med saus. Nytt lag med lasagneplater, ny saus. Siste laget skal være saus, og så ost oppå siste sauselaget.

Med nok saus og lagvis plassering, vil lasagneplatene koke i sausen den halvtimen det skal være i ovnen. Jeg pleier å steke lasagne på 180 grader, og som kjent trenger man bare 100 for at noe skal koke. Så ja, de koker i sausen i ovnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...