AnonymBruker Skrevet 4 timer siden #1 Del Skrevet 4 timer siden Kjøpte lasagne plater, og ser det står ikke på pakka at platene skal kokes, men legges direkte det man skal lage. Men resultatet er knallharde plater. Tips der ute? Anonymkode: f4fda...528 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #2 Del Skrevet 3 timer siden Mange vanlige merker (f.eks. Barilla) blir "kokt" i sausen når du steker lasagnen, og trenger ikke forkokes. Dette er mer enn nok til at platene blir passe kokt. Hvis de ble knallharde lurer jeg på om du kan ha hatt for lite fuktighet i lasagnen, eller for kort tid i ovnen? Hva slags lasagne lagde du? Anonymkode: 55471...2b6 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #3 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Mange vanlige merker (f.eks. Barilla) blir "kokt" i sausen når du steker lasagnen, og trenger ikke forkokes. Dette er mer enn nok til at platene blir passe kokt. Hvis de ble knallharde lurer jeg på om du kan ha hatt for lite fuktighet i lasagnen, eller for kort tid i ovnen? Hva slags lasagne lagde du? Anonymkode: 55471...2b6 coop sin, glutenfri. Så lasagnen skal ikke være alene på toppen, men føye til masse saus på oversiden av topp platene? Anonymkode: f4fda...528 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #4 Del Skrevet 3 timer siden Det er vel nesten ikke mulig å få harde lasagneplater når de koker i en halv time. Hvis du ikke legger de helt i bunn og på toppen uten saus nederst og øverst da. Anonymkode: 67210...2ef 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #5 Del Skrevet 3 timer siden men å koke i stekeovn? Anonymkode: f4fda...528 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #6 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (Akkurat nå): men å koke i stekeovn? Anonymkode: f4fda...528 All væske i stekeovn på over 100 grader vil koke til slutt. Anonymkode: 67210...2ef Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #7 Del Skrevet 3 timer siden Jeg koker de ikke på forhånd og de har aldri blitt harde. De blir jo kokt i sausen i ovnen. Kanskje du bruker for lite saus? Anonymkode: 9f744...2d4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #8 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (4 minutter siden): coop sin, glutenfri. Så lasagnen skal ikke være alene på toppen, men føye til masse saus på oversiden av topp platene? Anonymkode: f4fda...528 Hvit saus og ost. De øverste platene kan bli litt harde i kanten, men resten blir kokt. Har aldri forkokt lasagneplater. Anonymkode: 48853...be3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BobbySocks Skrevet 3 timer siden #9 Del Skrevet 3 timer siden (endret) Du legger jo alt lagvis i flere lag, typ saus, plate, saus, plate, saus, ost. Da vil platene kokes. Endret 3 timer siden av BobbySocks Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #10 Del Skrevet 3 timer siden Jeg har laget utallige lasagner opp igjennom årene og har aldri opplevd ukokte lasagneplater så lenge de har nok saus rundt seg og står lenge nok i ovnen på høy nok temperatur. Jeg bruker å dekke formen med aluminiumsfolie og steker først i 30 min på 200 gr, så tar jeg av folien, strør på ost og lar gratinere i ca 10 min på 225 gr. Anonymkode: 2a045...c75 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #11 Del Skrevet 3 timer siden hva med øverste lag? skal lasagnen bli dekt med saus? Anonymkode: f4fda...528 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #12 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Jeg har laget utallige lasagner opp igjennom årene og har aldri opplevd ukokte lasagneplater så lenge de har nok saus rundt seg og står lenge nok i ovnen på høy nok temperatur. Jeg bruker å dekke formen med aluminiumsfolie og steker først i 30 min på 200 gr, så tar jeg av folien, strør på ost og lar gratinere i ca 10 min på 225 gr. Anonymkode: 2a045...c75 da er det lokk jeg må ha på ildfastformen? eller aluminimumsfolie? Anonymkode: f4fda...528 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #13 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (Akkurat nå): hva med øverste lag? skal lasagnen bli dekt med saus? Anonymkode: f4fda...528 Ja, alltid saus under og over platene og ost på toppen. Anonymkode: 2a045...c75 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #14 Del Skrevet 3 timer siden bare ost på toppen, ingen saus? fikk iallfall harde plater på toppen... Anonymkode: f4fda...528 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #15 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (1 minutt siden): da er det lokk jeg må ha på ildfastformen? eller aluminimumsfolie? Anonymkode: f4fda...528 Folie funker Anonymkode: 2a045...c75 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #16 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (Akkurat nå): bare ost på toppen, ingen saus? fikk iallfall harde plater på toppen... Anonymkode: f4fda...528 Nå har vel flere allerede svart saus. Jeg har svart hvit saus og ost. Det er litt forskjellig hvilken rekkefølge man bruker. Anonymkode: 48853...be3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #17 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Ja, alltid saus under og over platene og ost på toppen. Anonymkode: 2a045...c75 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): bare ost på toppen, ingen saus? fikk iallfall harde plater på toppen... Anonymkode: f4fda...528 Må lese hele setningen..... Anonymkode: 2a045...c75 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #18 Del Skrevet 3 timer siden https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pasta-og-ris/lasagne Anonymkode: 09c71...fb8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #19 Del Skrevet 3 timer siden Saus - plater - ostesaus - plater - saus - plater - ostesaus - revet ost er min fremgangsmåte. Anonymkode: 13279...e00 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 3 timer siden #20 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (5 minutter siden): hva med øverste lag? skal lasagnen bli dekt med saus? Anonymkode: f4fda...528 Ja. Man begynner og avslutter med et sauslag. Start med ovnsfast form, og legg som første lag et lag saus i bunnen. Så legger du et lag pastaplater oppå det, og så dekke du de med saus. Nytt lag med lasagneplater, ny saus. Siste laget skal være saus, og så ost oppå siste sauselaget. Med nok saus og lagvis plassering, vil lasagneplatene koke i sausen den halvtimen det skal være i ovnen. Jeg pleier å steke lasagne på 180 grader, og som kjent trenger man bare 100 for at noe skal koke. Så ja, de koker i sausen i ovnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå