Gå til innhold

Vi har "bare" et barn. Hvorfor er det feil??


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg har vokst opp som enebarn, og har jo blitt helt fantastisk 😆😆

Fra spøk, jeg lærte tidlig å oppsøke andre barn på ferier ol for å ha noen å være med. Resultatet er at jeg som voksen har en stor krets, kommer lett i kontakt med andre, bygger relasjoner helt av natur. Jeg er aldri nervøs for å dra alene i arrangementer, store forsamlinger osv...

Anonymkode: 3a2b6...828

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

For noen slitsomme folk du møter. Jeg har bare ett barn jeg også, voksen nå, men har aldri hørt noen mase på at jeg "må" skaffe flere eller at det er synd på ungen som ikke har søsken. Eneste som gnålte litt da han var liten, var min egen mor.  Men hun ga seg etter hvert.

Anonymkode: f2111...e4c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Jeg har vokst opp som enebarn, og har jo blitt helt fantastisk 😆😆

Fra spøk, jeg lærte tidlig å oppsøke andre barn på ferier ol for å ha noen å være med. Resultatet er at jeg som voksen har en stor krets, kommer lett i kontakt med andre, bygger relasjoner helt av natur. Jeg er aldri nervøs for å dra alene i arrangementer, store forsamlinger osv...

Anonymkode: 3a2b6...828

Dette trenger ikke å ha noe med det at du er enebarn å gjøre, men at du er den du er.

Det er 8 år mellom søsteren min og meg, så hun var jo "enebarn" i hele 8 år, men sliter med å bygge relasjoner, oppsøker ikke andre, er mer innesluttet og ville aldri funnet på å dra på noe som helst alene. Hun har alltid vært forsiktig av seg. Jeg har derimot alltid vært mer som deg, til tross for at jeg har hatt søsken hele livet.

Mine barn er enda i barnehagealder, men de er jo meget sosiale vesen som får seg venner hvor enn vi går, og søker ikke kun til hverandre. De er rett og slett som barn flest i den alderen.

Anonymkode: 4d63e...724

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (20 timer siden):

Slik er det for alle.

Ingen barn, har du tenkt på alderdommen. 

To av samme kjønn, skal dere prøve å få det til på tredje? 

Oi, tre, var det planlagt. 

Ingen vits i å være så nærtagende. Folk er ikke så opptatt av deg. De slenger bare ut kommentarer, uansett, og har glemt det sekundet etter. 

Anonymkode: 9c6e8...4f7

Hva med at folk regelrett slutter å blande seg i andre sitt liv og slutter å komme med sånne dumme kommentarer? 🤷🏻‍♀️ 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (20 timer siden):

Jaja, hun får jo en ensom og tung jobb når hun skal ta seg av sine gamle foreldre uten å ha noen til å avlaste seg. 
Søsken har faktisk en stor verdi. 
Noen å dele sorger og glede med 

Anonymkode: ec881...2c5

For hun er pålagt å ta seg av foreldrene sine, for at hun ble født inn i verden, og at foreldrene gjorde det de skulle som foreldre? 🤷🏻‍♀️ 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og min søster har vært heldige og har alltid hatt et spesielt bånd som gjør at vi er hverandres nærmeste. Dette unner jeg alle, men har forstått med tiden at det ikke er så vanlig, hvertfall ikke i min krets. Det er jo derfor ikke gitt at man får to barn som får et nært forhold, de som ikke har det forholdet i søsken eller er enebarn finner det heller i venner er min erfaring. Det virker som det er mer tilfellet hos de fleste jeg kjenner hvertfall.

Anonymkode: e350a...fa0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (19 timer siden):

Det viser bare at du har null peiling på hva det dreier seg om. 
Noen av oss har eldre foreldre , og hadde jeg ikke hatt søsken til å dele det økte omsorgsbehovet  så hadde jeg ikke strukket til. 
Du må gjerne le, men dette er noe folk ikke gidder å tenke på. 
Å latterliggjøre meg er jo bak mål.
Å være uten søsken er vel overkommelig når en er barn, men når en sjøl blir voksen så forandrer det seg . 
 

Anonymkode: ec881...2c5

Da er du veldig heldig som har søsken som bidrar like mye som deg, det er svært mange som ikke har det. Jeg er det eneste søskenet som genuint bryr seg om og tar vare på våre foreldre, de andre er for opptatt med sine egne ting eller har valgt å bo på andre siden av landet. Du er ikke garantert noe som helst selv om du har søsken.

AnonymBruker skrev (18 timer siden):

Enda en tråd om hvor fæl svigers er…. Fordi de ikke tenker eller gjør slik DU gjør…. Håper jeg slipper svigerdøtre, sånn at jeg slipper å være redd for at alt jeg gjør skal tolkes i verste mening, eller som at jeg blander meg, eller at alt jeg gjør skal brettes ut på sosiale medier fordi jeg ikke er 100 prosent jævla perfekt! Bie sikkert DU er, TS! Det må da være lov i en familie å snakke og synse eller spørre? Hvorfor ta alt så sinnsykt til deg/feiltolke/overdrive det en person sier? Trist verden vi lever i med svigerdøtre som omtrent føler deg forfulgt og mener alle menn helst ikke skal ha et godt forhold til moren sin - kun fordi de ikke vil ha svigers i livet :( 

Anonymkode: 44f2f...80b

Dette kan du enkelt unngå ved å behandle dem bra og respektere dem og deres valg. Verre er det ikke.

AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Jeg er så utrolig lei omgangskrets og svigerforeldre poengtere at vi kun har et barn. Kommentarer som "hun trenger mange venner fordi hun ikke har søsken". "Hun er nok sånn fordi hun ikke har søsken"  "hun hadde blitt en fantastisk storesøster".  Dette er kommentarer fra svigers, og det sårer meg. De mener ikke noe vondt med det, men det er stadig en slik stakkarslig tone ovenfor vårt barn fordi hun ikke har søsken. Hun er veldig sosial og aktiv, så derfor konkluderer de med at hun er sånn fordi hun er enebarn? Av andre familiemedlemmer eller venner er det også stadig en slik medfølende måte å være på, akkurat som at det er synd på henne/oss. Og jeg tror ikke de mener å være det, men det oppleves som at vi må forsvare det hele tiden. Vi har tatt et bevist valg med å få et barn, og skulle ønske det ble godtatt og sett på som normalt uansett grunn. Det kan være mange grunner til at folk ikke ønsket flere barn og det trenger ikke være en spesiell grunn en gang. Jeg er så lei av å føle meg som en dårlig forelder fordi at vi ikke valgte å hi henne søsken. Det spiser meg opp innvendig og ødelegger mye av gleden med å være forelder. Noen som føler det på samme måte? Jenta vår er 7 år, og er ei glad, lykkelig, sosial og aktiv jente uten noen tendenser til å være bortskjemt eller lide noen nød av å ikke ha søsken. 

Anonymkode: a3293...83b

Jeg hadde bitt tilbake. Du kan jo begynne å synes synd på dem for at de må konkurrere og krangle med søsken de kanskje ikke går overens med en gang.

"Hun trenger mange venner fordi hun ikke har søsken" - Alle barn trenger venner, må være deilig å slippe å krangle med ørt og førti søsken!

"Hun er nok sånn fordi hun ikke har søsken" - Og hvilken vitenskapelig metode brukte du for å nå den konklusjonen? Åja, du bare ser det basert på erfaring? Det er ikke en særlig god metode for å konkludere med noe som helst.

"Hun hadde blitt en fantastisk storesøster" - Veldig fint kompliment, men hun har det helt perfekt og det er ikke vi villig til å ofre for et prøveprosjekt.

Eller rett og slett bare si at du begynner se deg lei på deres fordømmelse over dine livsvalg. Ser det ut som hun lider? Eller er det bare noe de projiserer over på henne?

Hadde ikke brydd meg om de ble fornærma eller snurt, de som er med på leken må tåle steken. Det er frekt å legge seg opp i andres livsvalg, så de ber om det selv.

Anonymkode: 7ffa1...da2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke moro med disse kommentarene nei.. Men for min del, fordi jeg også tenker mye av det samme som de kommentarene.. 

Har ett barn på 6 år selv, vi har valgt selv å ikke få flere pga helsen min ble dårlig samtidig med graviditeten og kommer aldri til å bli i like god som den var. Og jeg er redd for å ikke ha kapasitet til flere barn, spesielt ikke en baby. Og det er stor sannsynlighet for at jeg blir enda dårligere av en graviditet til. 

Jeg tror barnet vårt har det bra sånn som hun har det, og hun får selvfølgelig mye oppmerksomhet hjemme. MEN både jeg og mannen har mange søsken hver oss. Og vi har det som best når vi kan være sammen med de! Og flere av de er mine nærmeste venner, både mine egne søsken og hans. Begges barndom var fylt med andre barn og lek hver eneste dag.

Vårt barn er ett sånt barn som hadde passet perfekt i en stor søskenflokk, hun elsker å leke og herje, men syns det er kjedelig alene og vi voksene kan ikke alltid være med å leke.. Så jeg har veldig dårlig samvittighet for at vi ikke har fått et barn til.. Får vi et til senere (hvis jeg skulle bli friskere) så blir jo dette barnet også som et enebarn pga aldersforskjellen..

Jeg mistet nylig faren min etter lang sykdom. Det var utrolig trist, men det var også så mange fine stunder sammen med alle mine søsken. Og det er overaskende mye å ordne med etter et dødsfall. Jeg er veldig glad jeg ikke måtte stå med alt alene etterpå. Noe vårt barn mest sannsynlig må.. 

Jeg tenker alt dette, men tenker også alt folk kan holde de kommentarene for seg selv, fordi man mest sannsynlig ikke vet hele grunnen til at folk bare har et barn. Og man vet ikke hvor dypt noen av de kommentarene kan stikke for noen. 

Anonymkode: 59901...b20

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Hvorfor er det å få barn egoistisk? Fra sekundet det er født er deg selv det siste du tenker på. Alt endres, alt handler om noen annen. Hvordan er det egoistisk?

Anonymkode: da7c8...972

Fordi du lager en utgave av deg selv og partner. Du sier indirekte at jeg er så smart og pen, verden trenger noen med mine gener

Anonymkode: c8807...c2d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Normalt oppegående foreldre bør fint klare to barn. Trist for barnet å ikke ha søsken, det er ego

Anonymkode: 0b3a6...54e

Tåpelig skrevet.

Når en ikke klarer få flere barn da er man ikke oppegående? 

 

Anonymkode: d6ad9...12e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Det er så klart opp til dere hvor mange barn dere vil ha. Men som enebarn selv vil jeg si dere er egoister. Jeg hsr begravd en foreldre og nr 2 er nå alvorlig syk. Det å stå i det alene er helt jævlig. Ikke har barna mine tanter, onkler og søskenbarn. Det er vondt.  Det har vært blytøft å ikke hatt noen å dele alt med opp gjennom årene.

Anonymkode: a86e9...aa8

Jamen godt ikke alle enebarn mener det samme som det da

Anonymkode: cfa77...b93

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

 

Det er dere som er ego, dere som setter barn til verden for at de skal leke hjemmehjelp. Skal dere utnytte deres dårlige samvittighet til å stelle med dere når dere er gamle? Barna må holde seg friske og i nærheten av barndomshjemmet sånn at dere får 24/7 hjelp i hjemmet? Wtf? Mitt barn skal slippe å dilte rundt meg når jeg er gammel. Hun skal være fri til å leve sitt liv. Hvis hun vil flytte til Canada, så skal hun gjøre det, ikke være bunden av å hjelpe meg med innkjøp og hagearbeid. 

 

Anonymkode: 81e2e...39a

Enig. Mine svigerforeldre, for eksempel, opplevde at alle 3 barna deres flyttet til andre siden av jordkloden. Heldigvis fikk de ikke en ungeflokk med tanke på å sikre seg hjelp som gamle. Da hadde det blitt trist for dem.

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Alle burde få minst én jente. Stakkars de som bare har gutter. Alle vet jo at det bare er jenter som tar vare på foreldrene sine når de blir gamle. Uff. Tenk å bare bli farmor? 😬

Jeg må jo få lov å tenke dette høyt? Ingenting å bli fornærmet over. Alle får lov å ha sin mening. Synse litt høyt i en familie er helt innafor. Eller?

Anonymkode: 5bc7a...f4a

Hva er galt med å «bare bli farmor»?😊

Anonymkode: 3d33d...44d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (44 minutter siden):

Hva er galt med å «bare bli farmor»?😊

Anonymkode: 3d33d...44d

Dette innlegget er nok ironisk ment😉

Anonymkode: 4f4c3...d4e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 2.10.2024 den 17.56):

Slik er det for alle.

Ingen barn, har du tenkt på alderdommen. 

To av samme kjønn, skal dere prøve å få det til på tredje? 

Oi, tre, var det planlagt. 

Ingen vits i å være så nærtagende. Folk er ikke så opptatt av deg. De slenger bare ut kommentarer, uansett, og har glemt det sekundet etter. 

Anonymkode: 9c6e8...4f7

To gutter her, kan skrive under på at alle spør om vi ikke skal prøve på en jente.

 

svaret er nei.

Anonymkode: bee42...e56

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...