Gå til innhold

Far flytter/ endre samvær?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Det er ikke ideelt at far flytter så langt bort, men jeg tviler også på at en ny rettsrunde vil være til din fordel. Selv om fars flytting i aller høyeste grad vil være til ulempe for barnet, umuliggjør ikke fars flytting at dagens samværsordning fortsetter. 

Du kan be om møte på FVK - ikke at jeg nødvendigivs tror det hjelper - men bare for å vise at DU prøver, og da forsøke å høre hvordan far mener han skal løse hverdagen når barnet er hos han. Be konkret om hvordan far tenker seg at det skal se ut når barnet skal på fritidsaktiviteter/bursdagsdsfeiringer etc. 

Barnet skal også høres - dvs få lov å mene noe om hvor hn skal bo og hvor mye. Barnet skal selvsagt ikke bestemme dette, men dets mening veier også tungt. 

Dersom far gjennomfører en slik flytting så vil jeg på det sterkeste anbefale at du 1) fører dagbok over barnets reaksjoner og 2) overlater alt det praktiske i fars uker til far. Det er FAR som må organisere transport for barnet, det er FAR som evt må hente/bringe etc. Du skal ikke på noe vis hjelpe far her - han har flyttet = han må ta konsekvensene av det. Far tar et aktivt valg om å flytte slik at hverdagen for barnet blir tyngre - da må far også ta konsekvensene av det. BARNET vil nok etterhvert ønske å være mer hos deg, nettopp fordi det blir tungvindt med avstanden. Men det er altså far som må løse evt utfordrninger knyttet til dette. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...