Gå til innhold

Lager dere mat hver dag nå som det er så dyrt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Det er vel få eller ingen andre land i Europa der det brukes mindre penger på mat enn i Norge 

I Norge skal det shoppes. Nille, Søstrene Grene. Whatever. Og så klages det på dyr mat. Andre land i Europa bruker veldig mye mer på mat enn det vi gjør i Norge. 

Anonymkode: 7bca3...5b5

Det er sant, men så får de betydelig bedre kvalitet for pengene også. Selv det usleste høl av en by i UK, Frankrike, Spania eller Italia har supermarked med sjukt mye bedre utvalg enn den Gilde/Nortura bøtta vi har  

Anonymkode: 41dc2...7ee

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Vi ligger på ca 3500 kr i uka om vi har middag 5-7 dager. Dette totalt for mat og husholdningsartiker. 

Det er egentlig mer enn vi har råd til, men god og sunn mat er en viktig del av livet, så vi prøver å legge til rette for middag hver dag. Det trenger ikke alltid å være så himla dyrt. F.eks lapskaus er en rimelig rett, og det kan lages i store porsjoner og fryses ned. 

To barn og to voksne. 

Anonymkode: 53131...417

Wow.  16 000 pr måned på 2 voksne og 2 unger.  Spiser dere indrefilet hver dag?

Anonymkode: 0cf7a...f8f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

tussi84 skrev (11 minutter siden):

Lager middag hver dag ja. Har barn og de trenger middag. Blir ikke så mye fra bunnen alltid da, spørs hva jeg har tid til og det blir en del barnevennlig til tider som pastaretter, pølser, lapskaus. 

For helsa til store og små er det kanskje bedre om dere dropper middag noen dager, og heller har mat med høyere kvalitet de andre dagene? Pølser, og noen pastaretter, er over på minussiden ernæringsmessig. Sier det ikke for å være slem! Men med mindre arbeid kan dere spise sunnere tenker jeg.

Anonymkode: d9873...dbf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ufør og alene, menn lager varm middag hver dag. Kjøper mat som er i sesong, nå går det mye i lammekjøtt/fårikålkjøtt, rotgrønnsaker og annet grønt på tilbud. Styrer unna dyre råvarer som avocado, dyr importfrukt osv. Egg er også billig mat.

Lager indiske gryter med fårikålkjøtt, omeletter med stekte grønnsaker, grønnsakssuppe med byggryn og svineknoke. Kjøper gullhøne og koker kraft og piller av alt kjøtt. Har da til mange gode og næringsrike middager! 
 

Er mange studenter her jeg bor og ser de kjøper mye salatblandinger, avocado, mango, energidrikker og kyllingkjøtt som er ferdig stekt. Samt biffstrimler og karbonadedeig. Slik kost kan ikke jeg unne meg, men jeg spiser sunt, billig og godt. 

Anonymkode: 954fd...42e

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

For helsa til store og små er det kanskje bedre om dere dropper middag noen dager, og heller har mat med høyere kvalitet de andre dagene? Pølser, og noen pastaretter, er over på minussiden ernæringsmessig. Sier det ikke for å være slem! Men med mindre arbeid kan dere spise sunnere tenker jeg.

Anonymkode: d9873...dbf

Slutt!   Det er ingenting i veien med verken pølser eller pasta. 

  • Liker 1
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (22 timer siden):

Eller kutter dere ut middager noen dager for å spare penger? Jeg bruker å lage mat hver dag og prøver stadig prøve å gjøre det rimeligere for å kutte i matbudsjettet, men synes det er vanskelig siden jeg vil spise ordentlig og matvarene blir bare dyrere og dyrere.  

 

 

Anonymkode: 20b6a...8f5

Det er enormt dyrt, har ikke helse til å "bare lage fra bunnen", og dropper middag minst halve uka. Ellers blir det billig varianter..

Anonymkode: f2c9c...4fb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Djungelvrål skrev (3 minutter siden):

Slutt!   Det er ingenting i veien med verken pølser eller pasta. 

Det fyller magen (tar høyde for at jeg ikke vet hva pastarettene inneholder), men ikke mer enn det. Da ville jeg heller fylt magen med ei grov skive med stekt egg, da får jeg og barna mine næring i tillegg.

 

Anonymkode: d9873...dbf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som nevner pølser. Likte det veldig godt før, men etter at jeg skjønte hva pølser faktisk inneholder, blir jeg kvalm bare av tanken. Var faktisk i voksenbursdag forleden der det ble servert pølser. Vi var flere som bare spiste pølsebrød 🤮

Anonymkode: 8e2d5...53f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (21 minutter siden):

Wow.  16 000 pr måned på 2 voksne og 2 unger.  Spiser dere indrefilet hver dag?

Anonymkode: 0cf7a...f8f

Og der kom den kommentaren i denne tråden også 🤦‍♀️

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 timer siden):

1700 for hvor mange? Jeg synes ikke det hørtes mye ut om er for en hel familie. 

Anonymkode: 3fd1b...d04

Er meg og 2 barn , i barneskolealder 

Anonymkode: 78916...1e0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hateridioter skrev (10 minutter siden):

Og der kom den kommentaren i denne tråden også 🤦‍♀️

Fikk nesten lyst..  Tel å si hva vi to her har til sammen altså... Men nei, skal ikke si noe.

Og ja, skjønner godt hva du mener😂

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja,det er viktig å prioritere gode matvaner,både for voksne og barn. Det får man tilbakebetalt i tusen fold siden.

God og næringsrik mat behøver ikke koste skjorta, men det krever litt kunnskap,planlegging og interesse for mat og ernæring.

Noen her på KG snakker om at de kutter på godterier og snacks for å få balanse i matbudskjettet.

Det er etter min mening helt absurd.

Snacks inngår ikke i et basalt  kosthold.

Det skulle bare mangle om man ikke velger det bort til fordel for ordentlig mat. 

Dessverre er det ofte mangel på grunnleggende kunnskap som gjør at man kjenner på utilstrekkelighet og resignasjon og av den grunn går for billige og usunne varianter.

Det kan bli dyrt i det lange løp,

med tanke på livstilsrelaterte sykdommer knyttet opp  mot mat. 

 

 

Endret av watt
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

For helsa til store og små er det kanskje bedre om dere dropper middag noen dager, og heller har mat med høyere kvalitet de andre dagene? Pølser, og noen pastaretter, er over på minussiden ernæringsmessig. Sier det ikke for å være slem! Men med mindre arbeid kan dere spise sunnere tenker jeg.

Anonymkode: d9873...dbf

Hva tenker du tar kortere tid da? Brødskiver? Er ikke særlig næringsrikt det eller. Så er det slik at gutten vår har perioder hvor det er vanskelig å få i han mat, så for å få i han noe til slutt så blir det til vi lager noe vi vet han kanskje spiser noe av.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kutter ikke middag av økonomi, men fordi jeg sjelden gidder lage middag til 1. Så de dagene jeg er uten både barn og mann blir det oftest enkle greier, kanskje bare brødskive.

Opplever det ikke så veldig dyrt å lage middag hver dag, man kan lage seg endel rimelige retter. Passer på å handle basisvarer i de rimeligste matbutikkene, eventuelt på tilbud. Kjøper gjerne ting i 50%-disk. Lager passe mengde, blir det rester forsøkes de brukt dagen etter.

Så er vi flere enn 1 har vi alltid middag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Wow.  16 000 pr måned på 2 voksne og 2 unger.  Spiser dere indrefilet hver dag?

Anonymkode: 0cf7a...f8f

Nei, men vi spiser mye fisk. 

Anonymkode: 53131...417

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...