AnonymBruker Skrevet 23. september #41 Del Skrevet 23. september Ukeshandler og planlegger alle middager pluss hva som trengs for å smøre lunsj i uka. Vi sparer nok mye der. Men vi har barn og det barnet skal ha middag hver dag. Noen ganger er det vel og merke noe så enkelt som havregrynsgrøt. Vi pleier også å få et brett med egg fra svigers når de handler fra REKO ringen, så vi kan lage både omelett og pai ved å bruke blant annet grønnsaksrester. Vi kniper ikke inn til beinet, så vi 2 voksne og 1 barn på snart 2 år handler på butikken (alt fra mat til såpe etc) for rundt 8-9000 i mnd. Anonymkode: b4b6a...97b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #42 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg lager lunsjkjøtt og slikt også. Jeg bruker det i salat, mannen på skiva. Svinekam og kalkunfilet er eksempler på "pålegg" du. kan lage for ned mot 60kr/kg. Anonymkode: 7917e...412 Nettopp. Lag pålegget selv heller. Ta kyllingpålegg sin kilopris kontra kyllingfilet sin kilopris. Mye billigere med en kyllingfilet. Så da kjøper jeg heller det og har det sammen med knekkebrød eller lefse eller noe. Anonymkode: 25779...1c0 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #43 Del Skrevet 23. september Mat er fortsatt temmelig rimelig i mine øyne. Lager middag hver dag ja og gjerne varm lunsj også på dager med hjemmekontor. Anonymkode: 41dc2...7ee 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Urwa Skrevet 23. september #44 Del Skrevet 23. september Må det med 4 barn derav 3 ungdommer i hus😮💨 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #45 Del Skrevet 23. september Fortsatt ganske rimelig å lage seg middag av råvarer da, jeg velger å legge pengene på mat i stedet for masse dumme materialistiske ting. Tenk så mange som sløser bort penger på ting....tusenvis hver mnd, take-away kaffe++...snus...røyk...alkohol....klær...pynteting...skal fornye hjemmet.... tusenvis av kroner i dass!!! Se på mat som din helse, spis skikkelig råvarer. Ikke ferdig-mat. Kjøp helst hos en lokal bonde. Anonymkode: 9c7a3...0d9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #46 Del Skrevet 23. september Vi bruker rundt 10-12.000 på mat i mnd, og lager skikkelig middag hver dag. Bytter på å lage mat eller ha takeaway, kommer an på hvordan vi jobber. To voksne og et barn på 2 år Anonymkode: 34fa6...f0e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mardina Skrevet 23. september #47 Del Skrevet 23. september Nei, det blir ikke varm middag hver dag. Det har blitt en del brødskiver til middag i det siste. Prioriterer å spise bedre middager i helgene(lørdag& søndag). Evt. at jeg lager store porsjoner av noe, sånn at jeg kan spise det i flere dager. I dag f.eks tenker jeg å lage fiskepinne-taco og ha det frem til onsdag. Har kjøpt inn nok til å ha det. Jeg bor alene, så for min del er det ikke noe problematisk å spise brødmat innimellom. Jeg lager brødet selv og sparer nok litt på det. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ingar-André Skrevet 23. september #48 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (21 timer siden): Eller kutter dere ut middager noen dager for å spare penger? Jeg bruker å lage mat hver dag og prøver stadig prøve å gjøre det rimeligere for å kutte i matbudsjettet, men synes det er vanskelig siden jeg vil spise ordentlig og matvarene blir bare dyrere og dyrere. Anonymkode: 20b6a...8f5 Nei. Lager ikke mat hver dag. 4 av 7 dager i uken når jeg har friuke eller avspassering. Hva fruen spiser mens jeg er på jobb i 2 uker aner jeg ikke, har ikke noe med det heller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #49 Del Skrevet 23. september Lager ikke middag hver dag, vi spiser vanligvis ute et par ganger i uken. Anonymkode: a1d23...1b2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #50 Del Skrevet 23. september Jeg spiser det som for meg er middag, men det er 5 dager i uka to brødskiver med 1 stekt egg imellom og litt ketchup, eller toast av to skiver brød med to skiver ost og et tynt lag sennep. Blanding av lav inntekt (ufør) og spiseforstyrrelse 😔 Anonymkode: 8e2d5...53f 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #51 Del Skrevet 23. september Vi har alltid hoppet over middag en dag i uka, innimellom blir det to. Hovedsakelig fordi det er travle ettermiddag og vi prioriteter skikkelig kvalitetsmiddag de andre dagene. Bruker gjerne litt tid på forberedelser den dagen vi ikke har middag. I stedet for middag spiser vi feks havregrøt, stekt egg, toast, Toro tomatsuppe med egg (regnes som altfor enkelt til at vi definerer det som middag 😅). Sparer noen kroner. Anonymkode: d9873...dbf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tussi84 Skrevet 23. september #52 Del Skrevet 23. september Lager middag hver dag ja. Har barn og de trenger middag. Blir ikke så mye fra bunnen alltid da, spørs hva jeg har tid til og det blir en del barnevennlig til tider som pastaretter, pølser, lapskaus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jegerrinne Skrevet 23. september #53 Del Skrevet 23. september Middag hver dag. Er det måltidet som er viktigst her i huset. Der vi alle sitter rundt bordet å prater om dagen og om ting vi ska gjøre fremover. Vi sparer en del ved at vi jakter selv, har en gris gående hos nabo som vi slaktet. Og lager en del ting selv som Leverpostei, pølser, bacon osv. Slik at vi bruker det meste på dyret av det som kan brukes Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #54 Del Skrevet 23. september tussi84 skrev (11 minutter siden): Lager middag hver dag ja. Har barn og de trenger middag. Blir ikke så mye fra bunnen alltid da, spørs hva jeg har tid til og det blir en del barnevennlig til tider som pastaretter, pølser, lapskaus. For helsa til store og små er det kanskje bedre om dere dropper middag noen dager, og heller har mat med høyere kvalitet de andre dagene? Pølser, og noen pastaretter, er over på minussiden ernæringsmessig. Sier det ikke for å være slem! Men med mindre arbeid kan dere spise sunnere tenker jeg. Anonymkode: d9873...dbf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #55 Del Skrevet 23. september Jeg er ufør og alene, menn lager varm middag hver dag. Kjøper mat som er i sesong, nå går det mye i lammekjøtt/fårikålkjøtt, rotgrønnsaker og annet grønt på tilbud. Styrer unna dyre råvarer som avocado, dyr importfrukt osv. Egg er også billig mat. Lager indiske gryter med fårikålkjøtt, omeletter med stekte grønnsaker, grønnsakssuppe med byggryn og svineknoke. Kjøper gullhøne og koker kraft og piller av alt kjøtt. Har da til mange gode og næringsrike middager! Er mange studenter her jeg bor og ser de kjøper mye salatblandinger, avocado, mango, energidrikker og kyllingkjøtt som er ferdig stekt. Samt biffstrimler og karbonadedeig. Slik kost kan ikke jeg unne meg, men jeg spiser sunt, billig og godt. Anonymkode: 954fd...42e 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #56 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (22 timer siden): Eller kutter dere ut middager noen dager for å spare penger? Jeg bruker å lage mat hver dag og prøver stadig prøve å gjøre det rimeligere for å kutte i matbudsjettet, men synes det er vanskelig siden jeg vil spise ordentlig og matvarene blir bare dyrere og dyrere. Anonymkode: 20b6a...8f5 Det er enormt dyrt, har ikke helse til å "bare lage fra bunnen", og dropper middag minst halve uka. Ellers blir det billig varianter.. Anonymkode: f2c9c...4fb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest watt Skrevet 23. september #57 Del Skrevet 23. september (endret) Ja,det er viktig å prioritere gode matvaner,både for voksne og barn. Det får man tilbakebetalt i tusen fold siden. God og næringsrik mat behøver ikke koste skjorta, men det krever litt kunnskap,planlegging og interesse for mat og ernæring. Noen her på KG snakker om at de kutter på godterier og snacks for å få balanse i matbudskjettet. Det er etter min mening helt absurd. Snacks inngår ikke i et basalt kosthold. Det skulle bare mangle om man ikke velger det bort til fordel for ordentlig mat. Dessverre er det ofte mangel på grunnleggende kunnskap som gjør at man kjenner på utilstrekkelighet og resignasjon og av den grunn går for billige og usunne varianter. Det kan bli dyrt i det lange løp, med tanke på livstilsrelaterte sykdommer knyttet opp mot mat. Endret 23. september av watt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tussi84 Skrevet 23. september #58 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (1 time siden): For helsa til store og små er det kanskje bedre om dere dropper middag noen dager, og heller har mat med høyere kvalitet de andre dagene? Pølser, og noen pastaretter, er over på minussiden ernæringsmessig. Sier det ikke for å være slem! Men med mindre arbeid kan dere spise sunnere tenker jeg. Anonymkode: d9873...dbf Hva tenker du tar kortere tid da? Brødskiver? Er ikke særlig næringsrikt det eller. Så er det slik at gutten vår har perioder hvor det er vanskelig å få i han mat, så for å få i han noe til slutt så blir det til vi lager noe vi vet han kanskje spiser noe av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Diskulis Skrevet 23. september #59 Del Skrevet 23. september Jeg kutter ikke middag av økonomi, men fordi jeg sjelden gidder lage middag til 1. Så de dagene jeg er uten både barn og mann blir det oftest enkle greier, kanskje bare brødskive. Opplever det ikke så veldig dyrt å lage middag hver dag, man kan lage seg endel rimelige retter. Passer på å handle basisvarer i de rimeligste matbutikkene, eventuelt på tilbud. Kjøper gjerne ting i 50%-disk. Lager passe mengde, blir det rester forsøkes de brukt dagen etter. Så er vi flere enn 1 har vi alltid middag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lillebamsemums Skrevet 24. september #60 Del Skrevet 24. september Vi sparer en del penger pga vi kun er i butikken en gang i uka/ vær andre uke. Kjøper heller ikke kjøtt da vi driver gård og har dette selv. Vi har kuttet ut brus ofte da vi ser at det blir brukt som tørstedrikk når vi først har det i hus. Samboer kjøper noen energidrikker men kun på tilbud. Det går mye sukkerfri saft og vann. Melk har blitt ganske dyrt også. Vi prøver ofte å kjøpe på tilbud eller fra nedpriset skapet. Også fryse ned. Mye av maten blir laget fra bunnen av og er ikke ofte vi kjøper takeway. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå