AnonymBruker Skrevet 6 timer siden #61 Del Skrevet 6 timer siden Om vi har noen middagsrester men ikke nok til alle, gjør vi det enkelt til de andre feks omelett eller noe annet som går raskt. Anonymkode: c6059...0ac 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6 timer siden #62 Del Skrevet 6 timer siden Har kuttet godis, kunne kjøpe inn til å ha noe hele uka før. Nå kjøper jeg kun til barna. Maks 50,- hver seg i helgen. Kjøper 4 brus per uke, på spar blir dette da 101,- Når vi har samlet opp ca 100,- i pant så går det til barna sitt godis en helg. Har sluttet å kjøpe det beste brødet, sparer nesten 400,- i mnd på det. Kjøper heller kyllingkjøttdeig enn vanlig kjøttdeig. Har da laget kjøttkaker for 45,- til en middag i stedet for 70,- eller ferdigprodukt til 99,- Jeg har en som bruker nattbleie og baby på mme. Samlet koster det 1500 i mnd for bleier og mme. Sjekker tilbudsvarer før jeg handler, elsker 10, 20 og 30,- marked. Samlet utgifter fra butikk som inkluderer bleier, mme, middager annen hver dag, såper, husholdning er nå på 7500,- vi pleide å ligge på 9500. I juli når vi handlet ekstra for å kose oss var vi oppe i 12 000,- Ønsker å komme helt ned på 6000, men tror ikke det går med tanke på de små barna sine behov. Anonymkode: ab00c...76a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6 timer siden #63 Del Skrevet 6 timer siden Ukeshandler og planlegger alle middager pluss hva som trengs for å smøre lunsj i uka. Vi sparer nok mye der. Men vi har barn og det barnet skal ha middag hver dag. Noen ganger er det vel og merke noe så enkelt som havregrynsgrøt. Vi pleier også å få et brett med egg fra svigers når de handler fra REKO ringen, så vi kan lage både omelett og pai ved å bruke blant annet grønnsaksrester. Vi kniper ikke inn til beinet, så vi 2 voksne og 1 barn på snart 2 år handler på butikken (alt fra mat til såpe etc) for rundt 8-9000 i mnd. Anonymkode: b4b6a...97b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6 timer siden #64 Del Skrevet 6 timer siden AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg lager lunsjkjøtt og slikt også. Jeg bruker det i salat, mannen på skiva. Svinekam og kalkunfilet er eksempler på "pålegg" du. kan lage for ned mot 60kr/kg. Anonymkode: 7917e...412 Nettopp. Lag pålegget selv heller. Ta kyllingpålegg sin kilopris kontra kyllingfilet sin kilopris. Mye billigere med en kyllingfilet. Så da kjøper jeg heller det og har det sammen med knekkebrød eller lefse eller noe. Anonymkode: 25779...1c0 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #65 Del Skrevet 3 timer siden Mat er fortsatt temmelig rimelig i mine øyne. Lager middag hver dag ja og gjerne varm lunsj også på dager med hjemmekontor. Anonymkode: 41dc2...7ee 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #66 Del Skrevet 3 timer siden AnonymBruker skrev (17 timer siden): Lager ikke middag hver dag, noen ganger spiser jeg kun ris og ketshup. Er ufør og må spare der det er mulig Anonymkode: bed5c...5da Kunne jo tatt en kartong bønner/linser til for å få et måltid med fullverdige proteiner da ! Anonymkode: 33481...034 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Urwa Skrevet 3 timer siden #67 Del Skrevet 3 timer siden Må det med 4 barn derav 3 ungdommer i hus😮💨 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #68 Del Skrevet 3 timer siden Fortsatt ganske rimelig å lage seg middag av råvarer da, jeg velger å legge pengene på mat i stedet for masse dumme materialistiske ting. Tenk så mange som sløser bort penger på ting....tusenvis hver mnd, take-away kaffe++...snus...røyk...alkohol....klær...pynteting...skal fornye hjemmet.... tusenvis av kroner i dass!!! Se på mat som din helse, spis skikkelig råvarer. Ikke ferdig-mat. Kjøp helst hos en lokal bonde. Anonymkode: 9c7a3...0d9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #69 Del Skrevet 3 timer siden Vi bruker rundt 10-12.000 på mat i mnd, og lager skikkelig middag hver dag. Bytter på å lage mat eller ha takeaway, kommer an på hvordan vi jobber. To voksne og et barn på 2 år Anonymkode: 34fa6...f0e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3 timer siden #70 Del Skrevet 3 timer siden Motelvibes skrev (9 timer siden): Hvilken planet lever du på? Vi har kuttet ned på snacks. Snacks fordyrer matbudsjettet, og nå tar vi bare én ting hver til lørdagskosen. F eks én kokesjokolade. Eller en brus. Da blir brusen lørdagskosen. Eller litt nøtter. Tørket frukt. Eller druer. Kjøper det i bakeavdelingen, det er mye billigere. Ikke potetgull og masse annet. Kjøper råvarer og lager av det. En pose koteletter koster rundt 50-70kr. Det er til flere middager. Tror faktisk vi lever på samme planeten, og i samme landet med den samme omtrentlige strøm og matprisen? Vi skriver tross alt Norsk begge to. Forskjellene er dog at du kjøper snacks og lørdagsgodterier, det gjør ikke vi. Vi har dessert hver dag, og ikke ekstra snop til helgene, men bedre dessert i helgene enn i uka. Og der drar nok dine innkjøp mer enn våre. (Dessert er gjerne gelé eller supper og grøt/kompotter av selvhøytet bær og frukt, altså gratis). En annen vesentlig forskjell er måten vi ser på matprisene på. Dog kan jeg opplyse deg op at vårt matbudsjett er det samme i dag som det det var før pandemien, uten at vi av den grunn ofrer noe nå, og fryseren er like smekk full nå som da. Det er bare snakk om planlegging og å bruke fantasien på hva man kan lage av ulike produkter. Grønnsakssuppe med mye godt oppi er for eksempel både billig, godt og sunt. Og pølser, det kommer ikke innenfor dørene her! Anonymkode: 507df...25d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mardina Skrevet 2 timer siden #71 Del Skrevet 2 timer siden Nei, det blir ikke varm middag hver dag. Det har blitt en del brødskiver til middag i det siste. Prioriterer å spise bedre middager i helgene(lørdag& søndag). Evt. at jeg lager store porsjoner av noe, sånn at jeg kan spise det i flere dager. I dag f.eks tenker jeg å lage fiskepinne-taco og ha det frem til onsdag. Har kjøpt inn nok til å ha det. Jeg bor alene, så for min del er det ikke noe problematisk å spise brødmat innimellom. Jeg lager brødet selv og sparer nok litt på det. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Motelvibes Skrevet 55 minutter siden #72 Del Skrevet 55 minutter siden AnonymBruker skrev (2 timer siden): Tror faktisk vi lever på samme planeten, og i samme landet med den samme omtrentlige strøm og matprisen? Vi skriver tross alt Norsk begge to. Forskjellene er dog at du kjøper snacks og lørdagsgodterier, det gjør ikke vi. Vi har dessert hver dag, og ikke ekstra snop til helgene, men bedre dessert i helgene enn i uka. Og der drar nok dine innkjøp mer enn våre. (Dessert er gjerne gelé eller supper og grøt/kompotter av selvhøytet bær og frukt, altså gratis). En annen vesentlig forskjell er måten vi ser på matprisene på. Dog kan jeg opplyse deg op at vårt matbudsjett er det samme i dag som det det var før pandemien, uten at vi av den grunn ofrer noe nå, og fryseren er like smekk full nå som da. Det er bare snakk om planlegging og å bruke fantasien på hva man kan lage av ulike produkter. Grønnsakssuppe med mye godt oppi er for eksempel både billig, godt og sunt. Og pølser, det kommer ikke innenfor dørene her! Anonymkode: 507df...25d Dessert bruker vi aldri. Har dere dessert i ukedagene også? Snacks til oss beløper seg på 20kr/ person i uka = 40kr i uka tilsammen da vi er to. Hvor mye koster dessertene deres da? Pølser er billig mat, hva bruker dere da, siden dere har samme budsjett når prisene har økt så mye som de har gjort? Handler i Sverige? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Donald Duck Skrevet 51 minutter siden #73 Del Skrevet 51 minutter siden AnonymBruker skrev (21 timer siden): Eller kutter dere ut middager noen dager for å spare penger? Jeg bruker å lage mat hver dag og prøver stadig prøve å gjøre det rimeligere for å kutte i matbudsjettet, men synes det er vanskelig siden jeg vil spise ordentlig og matvarene blir bare dyrere og dyrere. Anonymkode: 20b6a...8f5 Nei. Lager ikke mat hver dag. 4 av 7 dager i uken når jeg har friuke eller avspassering. Hva fruen spiser mens jeg er på jobb i 2 uker aner jeg ikke, har ikke noe med det heller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 48 minutter siden #74 Del Skrevet 48 minutter siden Lager ikke middag hver dag, vi spiser vanligvis ute et par ganger i uken. Anonymkode: a1d23...1b2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 43 minutter siden #75 Del Skrevet 43 minutter siden Jeg spiser det som for meg er middag, men det er 5 dager i uka to brødskiver med 1 stekt egg imellom og litt ketchup, eller toast av to skiver brød med to skiver ost og et tynt lag sennep. Blanding av lav inntekt (ufør) og spiseforstyrrelse 😔 Anonymkode: 8e2d5...53f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 36 minutter siden #76 Del Skrevet 36 minutter siden Vi har alltid hoppet over middag en dag i uka, innimellom blir det to. Hovedsakelig fordi det er travle ettermiddag og vi prioriteter skikkelig kvalitetsmiddag de andre dagene. Bruker gjerne litt tid på forberedelser den dagen vi ikke har middag. I stedet for middag spiser vi feks havregrøt, stekt egg, toast, Toro tomatsuppe med egg (regnes som altfor enkelt til at vi definerer det som middag 😅). Sparer noen kroner. Anonymkode: d9873...dbf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 35 minutter siden #77 Del Skrevet 35 minutter siden Det er vel få eller ingen andre land i Europa der det brukes mindre penger på mat enn i Norge I Norge skal det shoppes. Nille, Søstrene Grene. Whatever. Og så klages det på dyr mat. Andre land i Europa bruker veldig mye mer på mat enn det vi gjør i Norge. Anonymkode: 7bca3...5b5 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tussi84 Skrevet 34 minutter siden #78 Del Skrevet 34 minutter siden Lager middag hver dag ja. Har barn og de trenger middag. Blir ikke så mye fra bunnen alltid da, spørs hva jeg har tid til og det blir en del barnevennlig til tider som pastaretter, pølser, lapskaus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Motelvibes Skrevet 30 minutter siden #79 Del Skrevet 30 minutter siden AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Det er vel få eller ingen andre land i Europa der det brukes mindre penger på mat enn i Norge I Norge skal det shoppes. Nille, Søstrene Grene. Whatever. Og så klages det på dyr mat. Andre land i Europa bruker veldig mye mer på mat enn det vi gjør i Norge. Anonymkode: 7bca3...5b5 Shopper aldri nips og naps. Så ikke dra alle under en kam. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jegerrinne Skrevet 27 minutter siden #80 Del Skrevet 27 minutter siden Middag hver dag. Er det måltidet som er viktigst her i huset. Der vi alle sitter rundt bordet å prater om dagen og om ting vi ska gjøre fremover. Vi sparer en del ved at vi jakter selv, har en gris gående hos nabo som vi slaktet. Og lager en del ting selv som Leverpostei, pølser, bacon osv. Slik at vi bruker det meste på dyret av det som kan brukes Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå