Gå til innhold

Lager dere mat hver dag nå som det er så dyrt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

"Fra bunnen av" holder koken.

Anonymkode: cdb98...9a4

Jeg lager også alt fra bunnen, og mener det er kostnadseffektivt - du får jo mindre igjen for pengene når du betaler industrien for å lage maten for deg, i stedet for å bare kjøpe rene råvarer og gjøre den jobben selv.

Beklager forglemmelsen, men siden det tydeligvis er så irriterende presiserer jeg det nå, igjen: Jeg lager middag hver dag :rope: FRA BUNNEN! Både bedre og billigere. 

:nigo: 

Anonymkode: 32800...278

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Ja middag er jo billig. Er jo pålegg som koster flesk da. Når man ser på kiloprisen. Jeg lager middag fra bunnen av. Så synes ikke det koster så mye. Også velger jeg bønner og slik i tillegg som at vi blir gode og mette. Jeg er ikke noe glad i brød mat. Så jeg lager meg heller varmmat. 

Anonymkode: 25779...1c0

Jeg lager lunsjkjøtt og slikt også. Jeg bruker det i salat, mannen på skiva. 

Svinekam og kalkunfilet er eksempler på "pålegg" du. kan lage for ned mot 60kr/kg. 

Anonymkode: 7917e...412

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lager middag hver dag. Men det er blitt enklere og færre ingredienser pga pris 

Anonymkode: 2e44f...ff2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes ikke det er så dyrt å lage middag, og som flere har nevnt så brukes en liten andel av inntekten på mat. Så om behovet for utgiftskutt hadde vært til stedet, så hadde mat stått langt nede på listen over tiltak jeg hadde satt i gang. 

Så lager selvsagt mat hver dag, om ikke jeg spiser ute eller bestiller.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja vi har middag hver eneste dag. Lager hjemme eller kjøper take away. 

Anonymkode: b0123...8c3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (14 timer siden):

Altså, nå må folk slutte, matprisene er langt lavere nå enn tidligere, strømprisene er så lave at det nesten ikke koster noe å skru på komfyren. 
Å slutte å lage middag fordi mat er dyrt, er en grov overdrivelse av alt. Norske grønnsaker er i sesong, og der er mye godt å lage om man bare vil. 
Ingen er så fattige at de slutter å spise.

Anonymkode: 507df...25d

Hæ?! Matprisene er absolutt ikke langt lavere nå enn tidligere. Betalte 30 kroner for en agurk på Rema på lørdag, synes det er dyrt! Squashen kostet 50 kr kiloen. Potetene var derimot litt billigere enn vanlig. Vi lager middag hver dag, men jeg synes det har blitt dyrt. Spesielt fisk og kjøtt har gått mye opp.

Anonymkode: 9334e...76a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Betalte 30 kroner for en agurk

Hvorfor kjøpte du den da? Er ikke rart maten blir dyr om du ikke ser på prisen før du kjøper. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

sfj85 skrev (14 timer siden):

Jeg gjør det samme , men jeg ukeshandlet nå på fredag og det kom på 1700 kr , ikke kjøpt noe dyr mat som biff eller lignende , men kjøpt inn snacks og godis til helgen , gikk for F.P brus , skjønner ikke hvordan det blir så dyrt 😳

1700 for hvor mange? Jeg synes ikke det hørtes mye ut om er for en hel familie. 

Anonymkode: 3fd1b...d04

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 50-tallet brukte man ca 40% av inntekten på mat, nå bruker vi ca 12%, kanskje til og med litt mindre. ;)

Jeg lager ikke middag hver dag, for jeg er flink til å lage store porsjoner som jeg fryser ned, men jeg spiser middag hver dag. Jeg har nok kuttet ned på kjøttforbruket, men det er like mye på grunn av helse som av øknomiske grunner. Jeg syns jeg spiser både godt og variert, men det er selvfølgelig både enklere og billigere å lage mat til en enn til en hel familie.

Jeg ser på kilopris heller enn pakningspris når jeg handler, og tror jeg sparer litt på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Hæ?! Matprisene er absolutt ikke langt lavere nå enn tidligere. Betalte 30 kroner for en agurk på Rema på lørdag, synes det er dyrt! Squashen kostet 50 kr kiloen. Potetene var derimot litt billigere enn vanlig. Vi lager middag hver dag, men jeg synes det har blitt dyrt. Spesielt fisk og kjøtt har gått mye opp.

Anonymkode: 9334e...76a

Var agurken norsk? Jeg lurer på hvor mye mer bonden får av disse pengene. Er nok noen som tjener grovt på å sette opp prisene og skylde alt på inflasjon. 
Ikke så lenge siden man kunne gå en agurk for 12-16 kr. 

 

Anonymkode: 3fd1b...d04

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi ligger på ca 3500 kr i uka om vi har middag 5-7 dager. Dette totalt for mat og husholdningsartiker. 

Det er egentlig mer enn vi har råd til, men god og sunn mat er en viktig del av livet, så vi prøver å legge til rette for middag hver dag. Det trenger ikke alltid å være så himla dyrt. F.eks lapskaus er en rimelig rett, og det kan lages i store porsjoner og fryses ned. 

To barn og to voksne. 

Anonymkode: 53131...417

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg lager middag hver dag. Det er en ting jeg prioriterer uansett. Jeg er glad i å lage mat og dessuten er ordentlig mat for meg helse, og jeg er lite villig til å kutte.

Det vi sløyfer oftere er snacks og drikke. Det er jo «unødvendig» mtp metthet. 

Ellers blir det ofte dyrt å lage mat med veldig mange ingredienser, spesielt om det er ingredienser jeg ikke bruker til andre retter. Så jeg er blitt mer rutinert på å lage middagsplan, middagene går litt hyppigere på rotasjon og jeg holder meg unna småbesøk i butikken utenom ukenshandling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

c_buk skrev (16 minutter siden):

Hvorfor kjøpte du den da? Er ikke rart maten blir dyr om du ikke ser på prisen før du kjøper. 

Jeg kjøpte den fordi jeg ikke hadde noe valg? Samme pris på Spar. Vi har også Matkroken i nærheten, men av erfaring er det den dyrest av alle butikker. 

Anonymkode: 9334e...76a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Jeg kjøpte den fordi jeg ikke hadde noe valg? Samme pris på Spar. Vi har også Matkroken i nærheten, men av erfaring er det den dyrest av alle butikker. 

Anonymkode: 9334e...76a

Ikke hadde noen valg? Du kunne ikke kjøpt agurk og heller kjøpt noe som var billigere. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

Var agurken norsk? Jeg lurer på hvor mye mer bonden får av disse pengene. Er nok noen som tjener grovt på å sette opp prisene og skylde alt på inflasjon. 
Ikke så lenge siden man kunne gå en agurk for 12-16 kr. 

 

Anonymkode: 3fd1b...d04

Den var norsk, ja. Tviler egentlig på at økningen kommer bøndene tilgode, uten at jeg vet… 

Anonymkode: 9334e...76a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

c_buk skrev (2 minutter siden):

Ikke hadde noen valg? Du kunne ikke kjøpt agurk og heller kjøpt noe som var billigere. 

Hvis jeg ville ha agurk, så hadde jeg ikke noe valg, da må man jo bare betale det det koster! Kan jo ikke bytte agurk med løk eller gulrot bare fordi det er rimeligere😂

Anonymkode: 9334e...76a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Hvis jeg ville ha agurk, så hadde jeg ikke noe valg, da må man jo bare betale det det koster! Kan jo ikke bytte agurk med løk eller gulrot bare fordi det er rimeligere😂

Anonymkode: 9334e...76a

Da gjør jeg en umulighet. Jeg handler utelukkende frukt og grønt etter pris. Jeg kjøper inn de grønnsakene som er billig på daværende tidspunkt, og lager mat ut fra det. Nå er f.eks: spisspaprika, mye rotgrønnsaker, hokkaido gresskar, søtpotet, brokkoli, purre, grønnkål, ruccola og hjertesalat billig på Oda. Da kjøper jeg inn de varene og lager mat med dem. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Jeg lager bare mat fra bunnen og kan ikke spise billigmat som korn og linser etc, så jeg må bare finne meg i å bruke de pengene de koster. 

Anonymkode: dbdba...6bf

Hvorfor kan du ikke spise linser?

Anonymkode: f4b3f...dac

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (15 timer siden):

Eller kutter dere ut middager noen dager for å spare penger? Jeg bruker å lage mat hver dag og prøver stadig prøve å gjøre det rimeligere for å kutte i matbudsjettet, men synes det er vanskelig siden jeg vil spise ordentlig og matvarene blir bare dyrere og dyrere.  

 

 

Anonymkode: 20b6a...8f5

Handler kun billige middager, har da middag annen hver dag ut mnd. I september kostet middager alene, 2000,- 

Familie på to voksne, 1 barn fastboende og et barn ekstra annen hver helg. 

Anonymkode: ab00c...76a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, mat må man jo ha, kutter heller ned på andre ting. Har flest billige middager, pasta, ris og poteter er jo ikke så dyrt. Det er kjøtt, ost, frukt, grønnsaker og sånne type ting som drar opp prisen. Har gått over til mest mulig fryste grønnsaker da det er billigere. Men ellers så prioriterer jeg mat foran alt som ikke er faste utgifter.

Anonymkode: 0f1ce...458

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...