Gå til innhold

Lager dere mat hver dag nå som det er så dyrt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Eller kutter dere ut middager noen dager for å spare penger? Jeg bruker å lage mat hver dag og prøver stadig prøve å gjøre det rimeligere for å kutte i matbudsjettet, men synes det er vanskelig siden jeg vil spise ordentlig og matvarene blir bare dyrere og dyrere.  

 

 

Anonymkode: 20b6a...8f5

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Når ungene er hos sin far, bruker jeg å spise det jeg allerede har i huset, og forsøker å ikke handle. Det går sånn passe bra. Ellers lager jeg middag hver dag når de er hjemme, men forsøker å veksle på "dyre" og "billige" middager, og forsøker å gjøre de så sunne som mulig. Forferdelig dyrt å handle nå om dager, det gjør vondt å betale.

Anonymkode: 915dd...4b2

  • Liker 10
  • Hjerte 1
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veksler mellom billige og dyre middager. Er nok flere av de billigere enn før, men føler det fremdeles er enkelt å gjøre middagene rimelige.

F.eks hjemmelaget tomatsuppe med egg og fullkornspasta koster under 50 kroner og metter 5 munner. Eller hjemmelagde fiskepinner eller kyllingnuggets med grønnsaker i tortilla, alle gode, sunne og billige. Slik type billigmiddager kan vi ha hvertfall 2-3 ganger per uke.

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lager mat hver dag ja, men lager også store batcher slik at det kan fryses ned. Da tar det om ikke annet mindre tid å lage maten totalt sett.

Spiser fra før relativt billig, så kostnaden er ikke så ille. Bruker i snitt 5500-6000 i måneden på mat for en voksen og en tenåring. Det er under sifo sitt budsjett og sier meg fornøyd med det. Men kostnaden går snart ned fordi jeg kommer til å spise mye mindre.

Anonymkode: c60c5...5d4

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. Jeg bruker under 10 % av lønnen min på mat, så det er ikke maten som evt. velter budsjettet.

Anonymkode: 1f3ee...583

  • Liker 7
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, middag er det viktigste måltidet hos oss. Men man kan absolutt lage enkle middager. 

Anonymkode: f2cf6...159

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (20 minutter siden):

Når ungene er hos sin far, bruker jeg å spise det jeg allerede har i huset, og forsøker å ikke handle. Det går sånn passe bra. Ellers lager jeg middag hver dag når de er hjemme, men forsøker å veksle på "dyre" og "billige" middager, og forsøker å gjøre de så sunne som mulig. Forferdelig dyrt å handle nå om dager, det gjør vondt å betale.

Anonymkode: 915dd...4b2

Jeg gjør det samme , men jeg ukeshandlet nå på fredag og det kom på 1700 kr , ikke kjøpt noe dyr mat som biff eller lignende , men kjøpt inn snacks og godis til helgen , gikk for F.P brus , skjønner ikke hvordan det blir så dyrt 😳

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker også under 10% av lønna mi på mat, så jeg lager meg middag hver dag eller kjøper Fjordland. Har ingen barn boende hjemme hos meg lenger, så matbudsjettet er ikke særlig stort. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lager mat hver dag. Herav en stor porsjon middag til å bli mett av. Det er hovedmåltidet mitt. Spiser egentlig lite ellers, og det har jeg alltid gjort. 

Ingenting har endret seg, og det skal det heller ikke. Uansett hvor høy prisene blir. Mat må man ha. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager meg ikke middag hver dag, men jeg er ikke så glad i middag og foretrekker mer brødmat (det har jeg alltid gjort), så det er ikke et stort savn. Men ville nok laget meg oftere middag om det ikke var så dyrt, men prioriterer bedre pålegg istedenfor.

Anonymkode: aefde...07b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig gjør jeg det, men jeg tar flere økonomiske valg. 

Dessuten vil jeg ikke få bedre råd ved at jeg presterer dårligere på jobb eller blir så syk at jeg ikke kan jobbe. Så mat blir det. 

Anonymkode: cea4b...b8a

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi spiser middag hver dag og lager den fra bunnen av. Forskjellen ifra tidligere er at det krever betydelig mer planlegging enn tidligere for å holde prisen nede. Jeg har laget meg en fast dag i uken hvor jeg sjekker alle tilbudsavisene, og når vi først handler inn så handler vi i store kvantum og for mange dager. Forsøker også å ha en vegetarmiddag i uka som feks suppe. Spagetti fra billigmerker og 5 kg poser med basmatiris er mye billigere karbohydrater enn feks potet akkurat nå. Så forsøker jeg å variere det i alle mulige varianter sammen med kjøtt eller fisk. Har alltid grønnsaker eller salat til middag, men det lager jeg ut ifra sesong og tilbud. Ofte når det handles og det er tid til det så er vi innom alle tre dagligvarebutikkene som er i nærheten for å se om det er tilbud. Vi bruker mye penger på mat fordi vi har mange i husstanden, men det har hjulpet veldig å sette inn tiltak på totalsummen av matbudsjettet. Uten disse tiltakene hadde vi nok måttet sløyfet middager eller tatt usunne og billige snarveier som fastfood i mye større grad enn det vi gjør nå. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lager ikke middag hver dag, noen ganger spiser jeg kun ris og ketshup.

Er ufør og må spare der det er mulig

Anonymkode: bed5c...5da

  • Liker 2
  • Hjerte 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi har "slanke" uka når ungene er hos faren sin 😄 Men egentlig mer for at vi er litt late da 😄

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, men kjøper rimeligere råvarer enn før. 

Men må være litt oppmerksom på hva en velger, enkelte ting har fått helt tullete priser. 

Anonymkode: 382f6...c94

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes ikke det er så fryktelig dyrt å lage middag. Om jeg planlegger litt i forkant tar jeg ukehandelen inkludert fire-fem middager, toalettpapir, bleier til to barn osv. for rundt en tusenlapp. Kjøper ferske grønnsaker og som oftest rent kjøtt og fisk. Kjøper ikke nødvendigvis bevisst ting på tilbud heller. Økonomien vår er nok helt på snittet.

Anonymkode: ec9ca...328

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

De dagene vi ikke lager middag kjøper vi take away fordi vi har det travelt.

Jeg sparer ikke på mat og gode råvarer, jeg sparer andre steder. Jeg kjøper nesten ikke nye klær, reiser aldri på ferie (12 år siden sist), bor i nedbetalt leilighet...

Ellers baker jeg alt brød selv, det er veldig besparende, og gir samtidig bedre mat. Pluss at jeg planlegger bruk av råvarer godt, og bruk av rester, ved feks å bruke fryseren (fryse ned rester og ha oversikt over dem etterpå, slik at de faktisk brukes til nye middager). 

Det er mange veier til pluss på konto.

Anonymkode: 32800...278

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Middager kan en del ganger være billigere enn annen mat, særlig en del brødmat, så middager kuttes ikke. 
Her gidder vi sjeldent å bake brød selv, og det er dyrere med godt brød, så her har det heller blitt kuttet i brød, siden godt pålegg også er dyrere. Det går litt havregrøt, som er rimelig enda. 

Poteter spises det mye av her, og det har vært dyrt en periode. Nå er jo norske poteter i sesong, og spådommene om at poteter ville bli så dyrt nå til høsten har ikke innfridd likevel. Poteter drøyer og metter, og det er mye annet godt nå som også er rimeligere enn før sommeren. Hodekål til under 10kr kiloen, rimelig løk, blomkål, brokkoli osv. Det er stadig tilbud på noe frukt/bær. Flere av butikkene har nå fokus på fisk, og en kan få billigere av både det, og f.eks kylling. Bønner og linser er også rimelig. 
Jeg føler virkelig ikke middag er det største problemet, og det til tross for at mye har steget. Fryste grønnsaker har gått opp i pris, men mye av det er fremdeles billig. Her brukes tilbud, kuponger, og datodisken aktivt. 

Snacks og godteri føler jeg har steget en del, men det er også blitt kuttet mer her. Ikke at det ble spist hauger, men kuttet i likevel. Heller mer frukt og grønt, enn søtt og snacks. 

Det merkes at ting har steget, men fullt mulig å gjøre gode kjøp enda. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, men synes ikke de er så dyrt så lenge man følger sesong, og planlegger ltit.

I dag skal vi ha tomatsuppe, den koster bare noen tiere. 

Brennsnut, grov pølse kjøpt på salg, med rotgrønnsaker, melne poteter, og ertesuppemiks. Kanskje en hundrelapp. 

Høstgryte, vegetar, med linser, krydder og rotgrønnsaker. Her kan man også hive oppi rester av kjøtt om man ønsker. 

I helgen blir det hjorteboller (billig fra jaktlag), med tyttebær (selvplukket) og poteter (kjøpt sekk rett fra gård). Får-i-kål. Og helside av laks (kjøpt på fisketirsdag), med agurksalat (hjemmelaget) og rømme. 

Vi er opptatt av kvalitet, unngår billig-kjøtt fra butikk. Men følger med på Rekoringer, og kjøper gjerne større partier til veldig god pris, samtidig som vi vet at dyrevelferd er ivaretatt, og at dyret har fått riktig kost. 

Bruker Ikano 2%, samt medlemsapper, og følger med på tilbud, og lokale utsalg. Kjøper bulk når det først er rimelig. Har nå for eksempel kuttet purreløk og en rekke grønnsaker, pureer, med mer, for flere måneder fremover. Og skal straks hente det vi trenger av lammekjøtt for et år. 

Anonymkode: 7917e...412

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må jo ha mat.

Men jeg lget gjerne noe som kan spises to dager.

Anonymkode: 35a58...3d0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...