Gå til innhold

Fårikålkjele ikke avkjølt enda, hvor oppbevare?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Nå står den ute og har stått lenge. Fortsatt varm nå når jeg skal legge meg. Det er 11 grader i natt. Det blir vel for varmt? Den er fortsatt for varm til å sette i kjøleskapet.

Anonymkode: 5106b...984

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg ville satt den i kjøleskapet. Hvorfor tenker du den er for varm til det? Om den allerede har stått lenge ute så er den vel kald nok til å settes i kjøleskap.

Anonymkode: 14108...8fa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Del den opp i mindre boller og sett i kjøleskap. Eller sett boller i kummen med kaldt vann. 

Anonymkode: 1c108...019

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Jeg ville satt den i kjøleskapet. Hvorfor tenker du den er for varm til det? Om den allerede har stått lenge ute så er den vel kald nok til å settes i kjøleskap.

Anonymkode: 14108...8fa

Kjelen er fortsatt for varm til kjøleskap

Anonymkode: 5106b...984

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Kjelen er fortsatt for varm til kjøleskap

Anonymkode: 5106b...984

Da putter man innholdet i matbokser eller i boller og putter i kjøleskapet. Verre er det ikke. 

Anonymkode: 1b242...4a2

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Nå står den ute og har stått lenge. Fortsatt varm nå når jeg skal legge meg. Det er 11 grader i natt. Det blir vel for varmt? Den er fortsatt for varm til å sette i kjøleskapet.

Anonymkode: 5106b...984

Isteden for at du satte den ut, så skulle du ha satt den i kaldt vann i vasken. Da kjøles den raskere. 
Nå får du finne ut hvordan du vil løse dette selv, men står den ute må du sette noe tungt opp på ellers kommer fugler og rotter og griser til. De er sultne dyr og finner mat der de oppdager mat. 

Anonymkode: 068ac...ba7

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

Kjelen er fortsatt for varm til kjøleskap

Anonymkode: 5106b...984

En lunken gryte avgir normalt ikke nok varme til at kjøleskapet blir for varmt for annen mat over natten. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går helt fint å sette inn en kjele som fortsatt er litt varm inn i kjøleskapet, om du setter den på et gryteunderlag og ikke rett på en glassplate.

Anonymkode: 5cbc1...d8a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du en annen stor gryte, hell alt over i den og sett den i kaldt vann i oppvaskkummen.

Skift vannet etter ti minutter, tapp nytt mens du rører i gryta, la stå i fem minutter til, skift vann en gang til og la stå i ti minutter til. Pass på at vannet i kummen står omtrent like høyt som innholdet i kasserollen.

Anonymkode: bebbd...e26

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Nå står den ute og har stått lenge. Fortsatt varm nå når jeg skal legge meg. Det er 11 grader i natt. Det blir vel for varmt? Den er fortsatt for varm til å sette i kjøleskapet.

Anonymkode: 5106b...984

Mat skal kjøles ned til under 4 grader iløpet av max 2 timer. En stor gryte vil holde maten på 40 grader i timevis. Oppskrift på magesjau. Maten må over i mindre,  rene beholdere strax etter servering og settes i iskaldt vannbad. Deretter rett i kjøleskap når det når under 20 grader. Og kjøleskapet må være KALDT, dvs innstilt på max 1-2 grader slik at det aldri går over 4. ville aldri varmet opp den fårikålen med mindre jeg trengte en omgang magesjau,

Anonymkode: 5308f...9b3

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (7 timer siden):

, men står den ute må du sette noe tungt opp på ellers kommer fugler og rotter og griser til.

Anonymkode: 068ac...ba7

Jepp, det kryr av griser i nabolaget her også.

Anonymkode: 5e9f1...5a0

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den sto 1,5 time etter koking før jeg satt den i kjøleskap. Er den uspiselig?

Anonymkode: 5106b...984

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Den sto 1,5 time etter koking før jeg satt den i kjøleskap. Er den uspiselig?

Anonymkode: 5106b...984

Nei, den kan fint spises. Jeg setter gryterett i kjele m/lokk på balkongen om natten om høsten når det er ca 10 grader ute. Går helt fint. Aldri merket noe galt med det. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Mat skal kjøles ned til under 4 grader iløpet av max 2 timer. En stor gryte vil holde maten på 40 grader i timevis. Oppskrift på magesjau. Maten må over i mindre,  rene beholdere strax etter servering og settes i iskaldt vannbad. Deretter rett i kjøleskap når det når under 20 grader. Og kjøleskapet må være KALDT, dvs innstilt på max 1-2 grader slik at det aldri går over 4. ville aldri varmet opp den fårikålen med mindre jeg trengte en omgang magesjau,

Anonymkode: 5308f...9b3

Vet du hva så nøye var man ikke på det før og det gikk helt greit og gjør det enda. Det gjelder å varme det opp godt nok senere da. 

Anonymkode: 71704...332

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Vet du hva så nøye var man ikke på det før og det gikk helt greit og gjør det enda. Det gjelder å varme det opp godt nok senere da. 

Anonymkode: 71704...332

Artig hvordan folk sier sånt. Nei, det fikk faktisk ikke helt greit, matforgiftning var mye vanligere før. 

Anonymkode: 981bb...a06

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Nå står den ute og har stått lenge. Fortsatt varm nå når jeg skal legge meg. Det er 11 grader i natt. Det blir vel for varmt? Den er fortsatt for varm til å sette i kjøleskapet.

Anonymkode: 5106b...984

Neste gang burde du bare satt den i kaldt vann i vasken, sånn den hadde blitt kjølt ned fortere

Anonymkode: 29bb7...a10

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Artig hvordan folk sier sånt. Nei, det fikk faktisk ikke helt greit, matforgiftning var mye vanligere før. 

Anonymkode: 981bb...a06

Jeg kan telle på én hånd hvor mange matforgiftninger vi har i min familie, mange ganger sto gryter på bordet til alle hadde forsynt seg, så gikk de i kjøleskap i beholder, kunne stå hele kvelden og folk spiste av og på. Det gjør vi enda.  Greit nok at det dr best å få det nedkjølt fort men ikke lag hysteri ut av det

Anonymkode: 71704...332

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør som flere her inne. avkjøler i kaldt vann i kummen. Skifter vann flere ganger underveis. Vær litt nøye når du skal varme maten opp en gang til. Sørg for at den får et skikkelig oppkok, ikke bare la den bli lunken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kast det. Fårikål smaker død uansett. 

Anonymkode: 6fc8c...87e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...