AnonymBruker Skrevet 22. september #1 Del Skrevet 22. september Nå står den ute og har stått lenge. Fortsatt varm nå når jeg skal legge meg. Det er 11 grader i natt. Det blir vel for varmt? Den er fortsatt for varm til å sette i kjøleskapet. Anonymkode: 5106b...984 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #2 Del Skrevet 22. september Jeg ville satt den i kjøleskapet. Hvorfor tenker du den er for varm til det? Om den allerede har stått lenge ute så er den vel kald nok til å settes i kjøleskap. Anonymkode: 14108...8fa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #3 Del Skrevet 22. september Del den opp i mindre boller og sett i kjøleskap. Eller sett boller i kummen med kaldt vann. Anonymkode: 1c108...019 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #4 Del Skrevet 22. september AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Jeg ville satt den i kjøleskapet. Hvorfor tenker du den er for varm til det? Om den allerede har stått lenge ute så er den vel kald nok til å settes i kjøleskap. Anonymkode: 14108...8fa Kjelen er fortsatt for varm til kjøleskap Anonymkode: 5106b...984 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #5 Del Skrevet 22. september AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Kjelen er fortsatt for varm til kjøleskap Anonymkode: 5106b...984 Da putter man innholdet i matbokser eller i boller og putter i kjøleskapet. Verre er det ikke. Anonymkode: 1b242...4a2 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #6 Del Skrevet 22. september AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Nå står den ute og har stått lenge. Fortsatt varm nå når jeg skal legge meg. Det er 11 grader i natt. Det blir vel for varmt? Den er fortsatt for varm til å sette i kjøleskapet. Anonymkode: 5106b...984 Isteden for at du satte den ut, så skulle du ha satt den i kaldt vann i vasken. Da kjøles den raskere. Nå får du finne ut hvordan du vil løse dette selv, men står den ute må du sette noe tungt opp på ellers kommer fugler og rotter og griser til. De er sultne dyr og finner mat der de oppdager mat. Anonymkode: 068ac...ba7 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-jk- Skrevet 22. september #7 Del Skrevet 22. september AnonymBruker skrev (19 minutter siden): Kjelen er fortsatt for varm til kjøleskap Anonymkode: 5106b...984 En lunken gryte avgir normalt ikke nok varme til at kjøleskapet blir for varmt for annen mat over natten. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Seff Skrevet 22. september #8 Del Skrevet 22. september Tapp kaldt vann i oppvaskkummen og sett den nedi, så kjøles den fort ned. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #9 Del Skrevet 22. september Det går helt fint å sette inn en kjele som fortsatt er litt varm inn i kjøleskapet, om du setter den på et gryteunderlag og ikke rett på en glassplate. Anonymkode: 5cbc1...d8a 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #10 Del Skrevet 22. september Har du en annen stor gryte, hell alt over i den og sett den i kaldt vann i oppvaskkummen. Skift vannet etter ti minutter, tapp nytt mens du rører i gryta, la stå i fem minutter til, skift vann en gang til og la stå i ti minutter til. Pass på at vannet i kummen står omtrent like høyt som innholdet i kasserollen. Anonymkode: bebbd...e26 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #11 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (7 timer siden): Nå står den ute og har stått lenge. Fortsatt varm nå når jeg skal legge meg. Det er 11 grader i natt. Det blir vel for varmt? Den er fortsatt for varm til å sette i kjøleskapet. Anonymkode: 5106b...984 Mat skal kjøles ned til under 4 grader iløpet av max 2 timer. En stor gryte vil holde maten på 40 grader i timevis. Oppskrift på magesjau. Maten må over i mindre, rene beholdere strax etter servering og settes i iskaldt vannbad. Deretter rett i kjøleskap når det når under 20 grader. Og kjøleskapet må være KALDT, dvs innstilt på max 1-2 grader slik at det aldri går over 4. ville aldri varmet opp den fårikålen med mindre jeg trengte en omgang magesjau, Anonymkode: 5308f...9b3 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #12 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (7 timer siden): , men står den ute må du sette noe tungt opp på ellers kommer fugler og rotter og griser til. Anonymkode: 068ac...ba7 Jepp, det kryr av griser i nabolaget her også. Anonymkode: 5e9f1...5a0 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #13 Del Skrevet 23. september Den sto 1,5 time etter koking før jeg satt den i kjøleskap. Er den uspiselig? Anonymkode: 5106b...984 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 23. september #14 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Den sto 1,5 time etter koking før jeg satt den i kjøleskap. Er den uspiselig? Anonymkode: 5106b...984 Nei, den kan fint spises. Jeg setter gryterett i kjele m/lokk på balkongen om natten om høsten når det er ca 10 grader ute. Går helt fint. Aldri merket noe galt med det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #15 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (1 time siden): Mat skal kjøles ned til under 4 grader iløpet av max 2 timer. En stor gryte vil holde maten på 40 grader i timevis. Oppskrift på magesjau. Maten må over i mindre, rene beholdere strax etter servering og settes i iskaldt vannbad. Deretter rett i kjøleskap når det når under 20 grader. Og kjøleskapet må være KALDT, dvs innstilt på max 1-2 grader slik at det aldri går over 4. ville aldri varmet opp den fårikålen med mindre jeg trengte en omgang magesjau, Anonymkode: 5308f...9b3 Vet du hva så nøye var man ikke på det før og det gikk helt greit og gjør det enda. Det gjelder å varme det opp godt nok senere da. Anonymkode: 71704...332 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #16 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Vet du hva så nøye var man ikke på det før og det gikk helt greit og gjør det enda. Det gjelder å varme det opp godt nok senere da. Anonymkode: 71704...332 Artig hvordan folk sier sånt. Nei, det fikk faktisk ikke helt greit, matforgiftning var mye vanligere før. Anonymkode: 981bb...a06 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #17 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (9 timer siden): Nå står den ute og har stått lenge. Fortsatt varm nå når jeg skal legge meg. Det er 11 grader i natt. Det blir vel for varmt? Den er fortsatt for varm til å sette i kjøleskapet. Anonymkode: 5106b...984 Neste gang burde du bare satt den i kaldt vann i vasken, sånn den hadde blitt kjølt ned fortere Anonymkode: 29bb7...a10 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. september #18 Del Skrevet 23. september AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Artig hvordan folk sier sånt. Nei, det fikk faktisk ikke helt greit, matforgiftning var mye vanligere før. Anonymkode: 981bb...a06 Jeg kan telle på én hånd hvor mange matforgiftninger vi har i min familie, mange ganger sto gryter på bordet til alle hadde forsynt seg, så gikk de i kjøleskap i beholder, kunne stå hele kvelden og folk spiste av og på. Det gjør vi enda. Greit nok at det dr best å få det nedkjølt fort men ikke lag hysteri ut av det Anonymkode: 71704...332 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belima Skrevet 23. september #19 Del Skrevet 23. september Jeg gjør som flere her inne. avkjøler i kaldt vann i kummen. Skifter vann flere ganger underveis. Vær litt nøye når du skal varme maten opp en gang til. Sørg for at den får et skikkelig oppkok, ikke bare la den bli lunken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. september #20 Del Skrevet 24. september Kast det. Fårikål smaker død uansett. Anonymkode: 6fc8c...87e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå