Mardina Skrevet 29. september #121 Del Skrevet 29. september Mamma sin langpanne-pizza og hennes fantastiske lasagne ( begge deler laget fra bunnen selvfølgelig) 😭 Mamma lever ikke lenger, men jeg husker fortsatt veldig godt de to rettene 🤤 😊 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fru Uperfekt Skrevet 29. september #122 Del Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (På 24.9.2024 den 19.07): Savner og savner, men terteskjell var stort i min barndom på 80 tallet! Anonymkode: ac980...1d3 Vi har det innimellom, serveres med bechamel saus, teskje boller (fisk), reker, erter og dampet asparges 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. september #123 Del Skrevet 29. september Husker mamma laget kjøttpudding, med ost i midten. Veldig godt. Vi spiste også mye fersk fisk, både stekt sei, lettsaltet uer og torsk, og med melkesuppe ved siden av. Og makaronigrateng. Heldigvis lever mamma enda, så får henne til å lage det til meg når jeg er hjemme♥️ Har tatt mange matvaner og middagsretter med meg hjemmefra, og spiser veldig mye av samme maten fortsatt. Altså skikkelig "gammeldags" norsk mat😅 Enkel mat med enkle smaker. Ungene mine liker også det best😊 Greit i disse tider hvor det er så stort fokus på ultraprosessert mat.. Anonymkode: 4dc45...cae 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. september #124 Del Skrevet 29. september AnonymBruker skrev (På 21.9.2024 den 20.49): Min mor laget en rett som jeg alltid syntes var så godt. Hun tok kjøtt, tror antagelig det var kjøttdeig eller kjøttdeig laget om til noe a la kjøttkakefarse. Så smurte hun det ut i en form i en stor og høy firkant, og kuttet opp gulrøtter, poteter og løk i små biter og la rundt på sidene. Stekte det i ovnen. Enkel husmannskost, men var godt. Aldri sett eller smakt det i voksen alder. Anonymkode: 3a8ce...284 Den retten heter ‘Kjøttpudding’ hos oss på Vestlandet🙂 Noen velger å ha grønnsakene inni kjøttfarsen. Bakt i ovnen. Anonymkode: 9e85b...809 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. september #125 Del Skrevet 29. september jukkapalme skrev (På 22.9.2024 den 0.11): Marinert kylling fra Prior. Fantes i mange varianter. Lørdagskylling, hvitløkskylling, barbeque og mange flere Hatsumomo skrev (På 22.9.2024 den 10.11): Kom i sånne aluminiumsbrett, ikke sant? Med altså en sånn plakat som lå oppå som stod Lørdagskylling. Ja HVOR ble det av disse?! Var veldig populære fikk jeg inntrykk av. Vi og mange flere hadde det som lørdagssnopemat. Veldig mye smak i kjøttet og jeg har aldri klart å få til tilsvarende når jeg har krydret/marinert kylling i ovnen selv. Disse fra Prior var noen saftige smaksbomber. Anonymkode: 9e85b...809 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. september #126 Del Skrevet 30. september Fru Uperfekt skrev (På 22.9.2024 den 22.12): Noen butikker har det enda Ja har smakt en etterligning i ettertid, men de smaker ikke det samme. Ikke samme spesielle konsistens, saftighet og krydder☺️ Anonymkode: 9e85b...809 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
K.B. Skrevet 30. september #127 Del Skrevet 30. september Huff nei, maten i oppveksten var rett og slett forferdelig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. september #128 Del Skrevet 30. september AnonymBruker skrev (7 timer siden): Ja HVOR ble det av disse?! Var veldig populære fikk jeg inntrykk av. Vi og mange flere hadde det som lørdagssnopemat. Veldig mye smak i kjøttet og jeg har aldri klart å få til tilsvarende når jeg har krydret/marinert kylling i ovnen selv. Disse fra Prior var noen saftige smaksbomber. Anonymkode: 9e85b...809 Det var virkelig noe helt spesielt med den gode, gamle lørdagskyllingen i aluminiumsform. Jeg likte hverken kyllinglår eller saftig kylling (ja, jeg er sær og liker best tørt kyllingbryst), og resten av familien var stikk motsatt, men akkurat denne varianten spiste vi alle med glede. Anonymkode: 1e2fb...dc7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maleficenta Skrevet 30. september #129 Del Skrevet 30. september AnonymBruker skrev (30 minutter siden): Det var virkelig noe helt spesielt med den gode, gamle lørdagskyllingen i aluminiumsform. Jeg likte hverken kyllinglår eller saftig kylling (ja, jeg er sær og liker best tørt kyllingbryst), og resten av familien var stikk motsatt, men akkurat denne varianten spiste vi alle med glede. Anonymkode: 1e2fb...dc7 Den var faktisk god ja Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sneips Skrevet 30. september #130 Del Skrevet 30. september AnonymBruker skrev (19 timer siden): Ikke akkurat middag, men butikken hadde noen kjøpepizzaer som av og til var på tilbud til en tier. Husker vi barna delte en sånn. Det er ingen av dagens kjøpepizzaer som smaker i nærheten. Tror det var tomatsausen jeg likte best, det var en ost og skinkepizza. Anonymkode: da0ef...918 AnonymBruker skrev (18 timer siden): Det kan hende. Jeg elsker ketchup, så det forklarer i såfall saken. Anonymkode: da0ef...918 Det var nok prima pizza og jeg elsket den også! Smakte ikke ketchup, men hadde litt mer og litt søtere tomatsaus enn de andre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. oktober #131 Del Skrevet 2. oktober Perine skrev (På 22.9.2024 den 17.45): Jeg lager fortsatt favorittene fra den tiden pluss flere nye. Noen råvarer kan være vanskelig å få tak i. F.eks høns, bibringe og salte fleskebein. Fleskebein kostet nesten ingenting, men smakte fantastisk etter 5-6 timer i ovnen under folie på100 grader, sammen med poteter og rotgrønnsaker i store biter. Om du mener ferdigretter,så savner jeg faktisk den som het Lørdagskylling. Den hadde vi ofte, med ris eller baguette, som vi dyppet i den gode kraften. De var så godt krydret, ok pris og alle her likte den. Ååååh, nå tror jeg du beskrev! noe faren min pleide å lage og som jeg aldri helt har skjønt hva slags kjøtt han brukte. Han pleide å fylle en langpanne med kjøtt og masse ulike rotgrønnsaker og utviklet etter hvert litt mer avansert som for eksempel å legge til sølvløk. Veldig godt! Anonymkode: 81fe1...83f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. oktober #132 Del Skrevet 2. oktober ♥ skrev (På 22.9.2024 den 22.19): Vet det, men det slår ikke an hos resten av familien. Og dessuten er det ingen kålruletter som smaker som min bestemors. Men godt er det likevel. Skuffende om de ikke er stekt, men absolutt god mat. Matminner handler sjelden om bare maten, det er totalpakka. I dette tilfellet respatexbord, servise fra Figgjo, bestikk med bakelitthåndtak, bestemor i frakkeforkle, nydelige kålrulletter og håp om kompott til dessert. Ja, helt enig! Ingenting kan slå de gode minnene om hele familien samlet til mammas eller bestemors mat . Man kan prøve å lage den samme maten men man får ikke tilbake den samme stemningen likevel. Det er bare slik som sitter i hjertet som gode barndomsminner ❤️ Anonymkode: 9fb55...465 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
C-girl Skrevet 3. oktober #133 Del Skrevet 3. oktober Kjøttboller i lys saus Sosekjøtt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 3. oktober #134 Del Skrevet 3. oktober jukkapalme skrev (På 22.9.2024 den 0.11): 80-talls-pizza Marinert kylling fra Prior. Fantes i mange varianter. Lørdagskylling, hvitløkskylling, barbeque og mange flere. Pleide ofte å spise de med salat og ris til. Åja, det var skikkelig stas når vi hadde en sånn kyllingform. Kiwi har "lørdagskylling" men det er ikke helt det samme Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå