AnonymBruker Skrevet 21. september #21 Del Skrevet 21. september Bygg grynssuppe. Tørkafisk med hvit saus med kål oppi. Surmelksformasj, men det er dessert. Anonymkode: cd2d4...827 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september #22 Del Skrevet 21. september Bestemors kålruletter, og bestefar sin hvalgryte 🤤 Anonymkode: 32d59...ce7 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
applestories Skrevet 21. september #23 Del Skrevet 21. september AnonymBruker skrev (2 timer siden): Røkt kolje!!! Fikk kjøpt det i frysedisken på enhver Rema da jeg nettopp hadde flyttet hjemmefra, men har ikke sett den på minst 15 år😢 Anonymkode: 43b16...8b4 Denne savner jeg også, det var så godt! Hadde det ofte til middag på søndager da jeg studerte - 15 år siden. Findus solgte det, i poser. Kjøpte på Spar. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september #24 Del Skrevet 21. september Mamma sin 80-talls pizza med tykk bunn, saus, paprika, løk, kjøttdeig og ost på toppen Og så likte jeg godt kyllinglår med sånn "rulleloff" (husker ikke hva det heter) med smør på og potetgull som tilbehør. Husker vi brukte å ha det som kosemat på lørdager. Anonymkode: 2e1c2...2dd 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jukkapalme Skrevet 21. september #25 Del Skrevet 21. september 80-talls-pizza Marinert kylling fra Prior. Fantes i mange varianter. Lørdagskylling, hvitløkskylling, barbeque og mange flere. Pleide ofte å spise de med salat og ris til. 13 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september #26 Del Skrevet 21. september «Sausakjøt». Dvs oksekjøtt i brun saus. Mor laget alltid sausen på hjemmelaget kraft. Smakte utrolig godt med poteter og gulrøtter.❤️ Anonymkode: 981ce...201 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøkenfryden Skrevet 22. september #27 Del Skrevet 22. september Steikjels 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #28 Del Skrevet 22. september Maleficenta skrev (9 timer siden): Ikke akkurat middag men vi pleide å ha det som forrett før middag på søndager. Rekecocktail «Forrett før middag…» Smør på flesk😊 Anonymkode: 2d891...489 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #29 Del Skrevet 22. september Frøkenfryden skrev (9 minutter siden): Steikjels Vafler? Anonymkode: 2d891...489 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 22. september #30 Del Skrevet 22. september Jeg kan jo lage det nå da, men gjør det ytterst sjeldent. Vi hadde av og til fylt butterdeig med en god saus med skinke/bacon, sopp og ulike grønnsaker. En tok butterdeigsplater, skjærte i to, og snitttet forsiktig en firkant i de igjen. Når en stekte platene fikk en da et lokk en kunne ta av, og fylle inni før en satte lokket som en liten hatt på toppen. Utrolig godt. En av mine bestemødre laget også flere gode retter, som lungemos, nakkekoteletter, og kjøttkaker. Tror hun langtidsstekte kotelettene for å ta noe, men nei det er ikke mulig å gjenskape. Jeg har valgt å ikke prøve, og kun ha de gode minnene 🥰 Det jeg derimot har gjenskapt oftere er alt vi i perioder spiste med blomkål 😋 Når blomkålen var i sesong så spiste vi mye blomkål. Dampet med ostesaus. Gratenger. Sammen med sommerskinke. Masse godt 😋 Terteskjell hadde vi også, og det har mine foreldre tatt inn igjen de senere årene, og spiser en del av igjen nå. Det har jeg ikke selv tatt frem igjen. Røkt kolje var også noe vi hadde litt av 😋 Torsk bakt bakt i ovnen med paprikasaus fra boken «Fra boller til burritos» også. Sikkert flere her som hadde den kokeboken 😅😁 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hatsumomo Skrevet 22. september #31 Del Skrevet 22. september jukkapalme skrev (10 timer siden): 80-talls-pizza Marinert kylling fra Prior. Fantes i mange varianter. Lørdagskylling, hvitløkskylling, barbeque og mange flere. Pleide ofte å spise de med salat og ris til. Kom i sånne aluminiumsbrett, ikke sant? Med altså en sånn plakat som lå oppå som stod Lørdagskylling. 15 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #32 Del Skrevet 22. september Hatsumomo skrev (16 minutter siden): Kom i sånne aluminiumsbrett, ikke sant? Med altså en sånn plakat som lå oppå som stod Lørdagskylling. Den husker jeg også, kjempegod 😃 Anonymkode: 12ae8...2d6 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥ Skrevet 22. september #33 Del Skrevet 22. september Blandaball med kålrot og bacon stekt i masse smør, helt over som en saus. 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥ Skrevet 22. september #34 Del Skrevet 22. september Bestemor lagde også fiskepudding i terteskjell. Det var fiskepudding, reker og erter i hvit saus, servert i terteskjell. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #35 Del Skrevet 22. september Jeg skjønner ikke helt greia her. Hvis dere savner god, gammeldags pizza, kan dere vel bare lage det? Og kylling i aluminiumsform: https://folketsmat.no/varer/kyllinglar-7035620015502 Og det samme med de andre rettene. Jeg lager mye av den samme maten min mor serverte på 80- og 90-tallet, og mine eldste barn lager også mye av dette. Anonymkode: c01b4...862 4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #36 Del Skrevet 22. september hjemmelaget komle, plukkfisk, 🥰fiskegrateng og alle fiskemiddager egentlig. Det beste var prinsefisk❤️ Anonymkode: af33a...5ce 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jukkapalme Skrevet 22. september #37 Del Skrevet 22. september Hatsumomo skrev (1 time siden): Kom i sånne aluminiumsbrett, ikke sant? Med altså en sånn plakat som lå oppå som stod Lørdagskylling. Jepp! 😊 De var så gode og så mange varianter å velge mellom. Savner dem, altså. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
♥ Skrevet 22. september #38 Del Skrevet 22. september (endret) AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg skjønner ikke helt greia her. Hvis dere savner god, gammeldags pizza, kan dere vel bare lage det? Og kylling i aluminiumsform: https://folketsmat.no/varer/kyllinglar-7035620015502 Og det samme med de andre rettene. Jeg lager mye av den samme maten min mor serverte på 80- og 90-tallet, og mine eldste barn lager også mye av dette. Anonymkode: c01b4...862 Ingen som sier det ikke kan lages. Men noen matminner kan man ikke gjenskape. Jeg tror for eksempel ikke kålrulettene eller terteskjellene med fiskepudding er like gode når de ikke inntas på bestemors kjøkken. Ellers kan man jo bruke tråden som inspirasjon til å lage matretter man rett og slett har glemt. Eller lete i eget hode etter noe man ikke har spist på lenge. Endret 22. september av ♥ 8 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #39 Del Skrevet 22. september Mamma laget noe som hun kalte "Mafia gryte". Husker hun brukte hjulpasta. Siciliansk gryte var det kanskje hun hentet inspirasjon fra. Vi elsket det i hvert fall. Så fikk jeg isbre mint til lørdagsgodt 😍 Anonymkode: c51ce...1dd 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. september #40 Del Skrevet 22. september AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Mamma laget noe som hun kalte "Mafia gryte". Husker hun brukte hjulpasta. Siciliansk gryte var det kanskje hun hentet inspirasjon fra. Vi elsket det i hvert fall. Så fikk jeg isbre mint til lørdagsgodt 😍 Anonymkode: c51ce...1dd Hva mer var det i den? Anonymkode: 3a8ce...284 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå