Gå til innhold

Åpnet rødvinsflaske i kjøleskap... burde jeg bare kaste den?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Den har stått i to uker nå, og jeg tenkte å ta meg en slurk eller tre. Jeg drikker ikke så mye rødvin, derfor har den blitt stående. Er den fremdeles "drikkelig", som i drikke uten av man blir dårlig? Jeg driter litt i smaken akkurat nå, siden jeg uansett ikke var storfan av denne vinen. 

Anonymkode: d5ca0...e8b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (7 minutter siden):

Den har stått i to uker nå, og jeg tenkte å ta meg en slurk eller tre. Jeg drikker ikke så mye rødvin, derfor har den blitt stående. Er den fremdeles "drikkelig", som i drikke uten av man blir dårlig? Jeg driter litt i smaken akkurat nå, siden jeg uansett ikke var storfan av denne vinen. 

Anonymkode: d5ca0...e8b

Det er bare å smake på den. Smaker den ok er det bare å drikke den. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk den i mat, feks til boeuf bourguignon.

Anonymkode: 121f3...dc1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hateridioter skrev (25 minutter siden):

Fryse ned i terning for å bruke i saus senere?

Den fryser dårlig pga alkoholen. Ville laget en god høstgryte med vin i nå og heller fryst ned den.

Anonymkode: aad9c...8cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Umulig å si om den fremdeles er god. Lukt og smak. Hvis det lukter og smaker eddik så er den for gammel.

Anonymkode: acbd2...740

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Personlig ville jeg ikke drukket vin som har stått åpen i 2 uker, men det er mest fordi smaken blir dårlig og "gjæraktig".

Anonymkode: 30f4d...4ab

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte en rødvin som var åpnet for typ en måned eller to siden når jeg lagde boeuf bourguignon her forleden dag. Det ble en veldig god gryte :)

Anonymkode: b6527...623

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk luktsansen og smakssansen din. Lag ei god gryte med den i morgen 🤤

Anonymkode: f1f32...397

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (40 minutter siden):

Den fryser dårlig pga alkoholen. Ville laget en god høstgryte med vin i nå og heller fryst ned den.

Anonymkode: aad9c...8cc

Hmm, rart at det anbefales å fryse ned rødvinsrester da 🤔

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den lukta helt greit, tror jeg. Jeg drikker ikke så mye rødvin, men synes denne var enda vanskeligere å drikke enn "husets", så hvor bra eller dårlig den var akkurat nå vet jeg egentlig ikke, da den uansett ikke var helt vinen for meg. Jeg vet rett og slett ikke om den var god eller dårlig. Men jeg hadde lyst på vin i kveld, drakk den opp, og lever fremdeles, så får jeg bare håpe det går greit fremover!

Anonymkode: d5ca0...e8b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Den lukta helt greit, tror jeg. Jeg drikker ikke så mye rødvin, men synes denne var enda vanskeligere å drikke enn "husets", så hvor bra eller dårlig den var akkurat nå vet jeg egentlig ikke, da den uansett ikke var helt vinen for meg. Jeg vet rett og slett ikke om den var god eller dårlig. Men jeg hadde lyst på vin i kveld, drakk den opp, og lever fremdeles, så får jeg bare håpe det går greit fremover!

Anonymkode: d5ca0...e8b

Du kommer ikke til å bli syk av å drikke den uansett, så du trenger ikke bekymre deg. Det eneste som kan skje er jo at den ikke smaker så godt når den står lenge.

Jeg erfarer at vinen holder seg bedre etter den er åpnet hvis man fjerner luften i flasken. Har sånn vakuumkork som jeg bruker til formålet. :)

Anonymkode: b6527...623

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hateridioter skrev (12 timer siden):

Fryse ned i terning for å bruke i saus senere?

Ja. 

AnonymBruker skrev (11 timer siden):

Den fryser dårlig pga alkoholen. Ville laget en god høstgryte med vin i nå og heller fryst ned den.

Anonymkode: aad9c...8cc

Neida, rødvin et såpass alkoholsvak at den fryser greit nok. 

Hateridioter skrev (11 timer siden):

Hmm, rart at det anbefales å fryse ned rødvinsrester da 🤔

Jeg har alltid rødvinsisbiter i fryseboksen så jeg har til saus. Fungerer veldig bra 😉

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (12 timer siden):

Den fryser dårlig pga alkoholen. Ville laget en god høstgryte med vin i nå og heller fryst ned den.

Anonymkode: aad9c...8cc

Det er ikke så mye prosent i den at den fryser dårlig nei, jeg har fryst vin i isbitposer og brukt i sauser i alle år, vodka 40% vil ikke fryse, vin fryser lett. 

Anonymkode: eb3e3...cd9

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hateridioter skrev (12 timer siden):

Fryse ned i terning for å bruke i saus senere?

Bra tips! Funker bra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lava Anne skrev (2 minutter siden):

Bra tips! Funker bra?

Ja. 

Anonymkode: eb3e3...cd9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Brunhilde skrev (10 minutter siden):

... 

Jeg har alltid rødvinsisbiter i fryseboksen så jeg har til saus. Fungerer veldig bra 😉

 

Lava Anne skrev (2 minutter siden):

Bra tips! Funker bra?

Se over 😉

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Den lukta helt greit, tror jeg. Jeg drikker ikke så mye rødvin, men synes denne var enda vanskeligere å drikke enn "husets", så hvor bra eller dårlig den var akkurat nå vet jeg egentlig ikke, da den uansett ikke var helt vinen for meg. Jeg vet rett og slett ikke om den var god eller dårlig. Men jeg hadde lyst på vin i kveld, drakk den opp, og lever fremdeles, så får jeg bare håpe det går greit fremover!

Anonymkode: d5ca0...e8b

Man blir jo ikke syk av for gammel rødvin uansett da. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (23 timer siden):

Ja. 

Neida, rødvin et såpass alkoholsvak at den fryser greit nok. 

Jeg har alltid rødvinsisbiter i fryseboksen så jeg har til saus. Fungerer veldig bra 😉

Prøvde det engang. Ville ikke fryse skikkelig og forble en blanding av is og slush. Over tid ble det såklart litt gris i skapet, tror de siste flekkene ikke forsvant før skapet ble aviset 3-4 år senere :) Etter det har jeg alltid drukket opp vinen. 
Mulig en kombinasjon av svak fryser og vin med maks alkoholinnhold, burde jo ha prøvet dette på nytt da det var som kaldest i vinter. Da var det godt under frysebokstemperatur ute en periode. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...