Gå til innhold

Kan man få nødbolig fort fort? Mor+barn


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (21 minutter siden):

Jeg ser gjerne link til den spesifikke paragrafen i Norges lover som lyder at i Norge har alle krav på nødbolig om de er bostedsløse.

Anonymkode: 1de2e...d27

Tja? Livets harde skole jurist her også? Dere er så artige :) lov om sosiale tjenester kapittel 4 paragraf 27. Sees sammen med rundskrivet(som du som lhs jurist selvsagt vet at beskriver hvordan man bør tolke loven) 

Anonymkode: 7a1e6...4a9

  • Liker 1
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ingen har krav på bolig, nød eller ei. Men kommunen plikter å fremskaffe _midlertidig_ botilbud (som oftest betyr dette hospits). Ta kontakt med NAV på mandag. Du trenger ikke forlange noenting, som en over her foreslo, det holder å søke om midlertidig botilbud. 
 

Det blir neppe noe bra opplegg, men kanskje bedre enn ingenting?

Anonymkode: 8c2ef...742

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er helt jævlig situasjon å være i. Selv er jeg enslig, uten barn, men sliter som faen med helsa og økonomien på alle måter og på permanent basis. 

Måten jeg har fått innpass på det private leiemarkedet, og det er en kamp jeg må gjennom hvert eneste år etter at kommunen sa rett ut at de ikke har leilighet ledig til meg til tross for at de anerkjenner at jeg er blant de som kvalifiserer til bolig - så var "strategien" min å betale semesteravgift på universitetet og dermed presentere meg som "student" ovenfor utleiere. Heldigvis krever ikke utleiere som regel at du skal bevise at du har tatt eksamener utover å ha betalt semesteravgift. 

Depositum fikset jeg ved å ta opp studielån. Ikke noe grei situasjon, men som sagt, må man forholde seg til NAV-garantien, så er det håpløst. Det er som å ha et stempel i panna som utleiere ikke vil ha noe med å gjøre.

Lånekassen har også ulike ekstra ordninger for de som har barn, tror jeg. Sjekk litt rundt det. 

Et annet stort spørsmål her er hvor er fastlegen din? Hvorfor hjelper ikke din lege her når det gjelder din situasjon? Skrive journal at du sliter, hva du sliter med og hjelpe til med å ha alt dette ført i datasystemet. Det er veldig viktig. 

Camping og nødboliger er virkelig bare problemer, så å bo med rusmisbrukere og tidligere kriminelle er ikke akkurat bra for hverdagen. Det er ironisk nok det eneste en del kommuner har å tilby. 

Jeg vet ikke om du bor i noen av disse byene, men CitiBox har månedspriser på sine små rom. Greit å nevne det siden det begynner å gjelde fra oktober - november.

https://cityboxhotels.com/monthly-rent

 

Anonymkode: c81f8...271

  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (30 minutter siden):

Krav på bolig, betyr ikke at bolig er mulig å oppdrive på røde rappen. Så der tar nettopp du feil. At noe står i Norges lover betyr ikke at alt i Norges liver er mulig å oppfylle ved å knipse. 
Men bærså god, du kan få løse ts sitt problem og sørge for at hun får hjelp og bolig på mandag. 

Anonymkode: 109ff...b5b

 

AnonymBruker skrev (25 minutter siden):

Så kommune kan trylle? Har de ikke bolig ledig så har de ikke. 

Anonymkode: c463b...142

Nei men de har mulighet til å leie rom på hotell (som regel). Hotell er rimeligere enn private hospits, og siden ts ikke er rusmisbruker kan det hende hun får hotell. Hospits betaler jo kommunene fort 3000 per natt for i månedsvis, pengene renner ut på disse elendige boligene eid av bolighaier som vil flå skattebetalerne, så et hotell er jo piece of cake... 

Anonymkode: af95e...085

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Air bnb for en periode til du får spart opp? 

Har du overgangsstønad, barnetrygd, barnebidrag? Kanskje du må flytte på deg til et billigere området? 

Jeg ble brått kastet ut av samboer for mange år siden. Brukte 5 uker på å finne meg bolig, men hadde ikke råd til å betale for meg med en gang og hadde heller ikke depositum. Snakket med huseier om dette, det var krise for meg og babyen på 10 mnd. 

Jeg fikk flytte inn før jeg betalte første husleie, istedet for depositum så måtte jeg vaske klar boligen selv før jeg flyttet inn. Valgte egentlig husleieprisen selv, han tenkte 9000, jeg sa at jeg klarer bare 7500 det første året, kan gå opp 1000 etter det. Han gikk med på dette og dermed fikk vi bolig. 

Anonymkode: 3d51a...7e8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...