Gå til innhold

Er det innafor å feire bursdag privat, utenom «reglene»?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvis du ikke inviterer dem så kan du ikke bli sur hvis de ikke inviterer han heller. Det går begge veier

Anonymkode: 8437e...989

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Hvis du ikke inviterer dem så kan du ikke bli sur hvis de ikke inviterer han heller. Det går begge veier

Anonymkode: 8437e...989

Tror du virkelig at en gutt som ikke leker med noen i klassen, blir veldig lei seg når de som ikke leker med ham, utelater ham fra invitasjonen? Han inviterer INGEN av klassen. Det er ikke snakk om noen diskriminering her. Han holder ikke klassebursdag. 

Anonymkode: bf95b...58d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Påtvungen "vennskap" vil føre til mer mobbing og det vil skade barna som er eller har et problem. 

Hvis en unge oppfører seg som en dritt og ikke er likt av noen. Så blir det ikke bedre likt av at de voksne tvinger andre barn til å være med det barnet. 
Det eneste som skjer er at det ødelegger for alle andre. Og på overflaten så fremstår det som at barnet er inkludert og alt er så fint og flott. Men han eller hun får seg ikke venner for det om. 

Det er to typer barn som blir ekskludert. Problembarn/diagnose barn og sosialt svake og sjenerte barn som selv ikke vil ta del i det sosiale. Ingen av de to typene blir mer sosiale og får seg flere venner av tvungen inkludering. For det krever mer enn å bare møte opp. 

Har du en sjenert unge som ikke fungerer sosialt, så blir det ikke mer sosialt av å sitte stille i et hjørne i en bursdag. Det styrker ikke mestringsfølelsen til barnet å sitte der å se på at alle andre leker og har det gøy i flere timer. Heller det motsatte. Er du ikke sosial, så blir du ikke invitert i leken. Du setter deg selv på utsiden, og det at de voksne tvinger bursdagsbarnet til å invitere deg gir deg ikke venner. Det vil heller få en motsatt effekt og barnet vil se forskjellen tydeligere og blir på sikt skadet psykisk av det. 

Det er foreldrene sin jobb å oppdra barna sine, veilede dem og styrke dem emosjonelt og sosialt. Påtvungen sosial kontakt fører ikke til at barnet ditt blir mer populær, heller det motsatte. 

Anonymkode: 3c858...957

Nei men dette problembarnet/sjenerte barnet ønsker vel å bli inkludert likevel? Det har med selvtillit å gjøre også. Barnet har ikke valgt å bli et "problembarn", eller et "sjenertbarn". Å føle på utenforskap gjør heller ikke ting bedre av den grunn.

Jeg var det sjenerte barnet som holdt seg i bakgrunnen. Jeg klarte ikke å ta initiativet til kontakt, og jeg klarte ikke å snakke med andre barn i mange tilfeller. Jeg holdt meg til min faste lille gruppe så godt jeg kunne. Jeg ble alltid holdt utenfor, både i bursdager, halloweenfester og alt annet fordi jeg var det "sjenerte barnet" som likevel ikke hadde lyst tydeligvis. 
Problemet er at jeg trodde absolutt ingen likte meg, og jeg trodde det var noe galt med meg siden jeg aldri ble invitert på noen ting, som førte til at jeg ble mer og mer innesluttet. Alle andre ble invitert utenom meg, og selvtilliten var helt i bånn.

Husker jeg ble invitert på en bursdag når vi fylte 10. Jeg gruet meg kjempe masse, og nærmest grein meg til søvn hver dag til dagen kom. Husker jeg hadde kjøpt en pokeball i bursdagsgave. Jeg mannet meg skikkelig opp for å gi gaven til den andre ungen. Det viste seg å være en Mew i pokeballen, noe som bursdagsbarnet hadde ønsket seg lenge. Endte med at jeg endelig kom litt inn i "gjengen" jeg også. Turte å leke mer med de andre barna og ta initiativ til samtaler selv. 

Inkluder alle eller ingen. Men vet aldri hvordan andre takler å misse en invitasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...