Gå til innhold

Vil folk flest få en bedre økonomisk hverdag om renta settes ned ?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Det handler dag  mye om økonomi  og det går ikkje en dag utan at det er fokus på rente opp elle rente  ned i media. Mange både private, og kommuner har en presset økonomisk kvardag som følge av for altfor høyt kostnadsnivå.  

For dem som har høy gjeldsgrad, og lån til langt o at  det rett og slett  bygges for få boliger, og matrialkostnadene, tinglysningkostnader, kommuale-og statlige avgifter, m.m har økt  langt mer en lønnen til "vanlige folk"  Norge har som følge av Ukraina krigen tatt  imot mange flyktninger som også har lagd press på utleiemarkedet . Prisveksten på boliger betyr  langt for lommeboka til  førstegangkjøpere av  boliger en om renta er 3,5 eller 4 %. Prisveksten på boliger er høyere en det "vanleg folk" makter å spare seg opp  i egenkapital  til inngangsbillett til egen bolig. 

Byggestilen har endret m.a. for å få ned byggekostnadene  og idag bygges 80 % av nye boliger m/ bl.a pulttak / flattak som forelngst er  lite motstandsdyktige for ekstremver, vannlekaje, og snølast. 

Å leve iden tru at "vanleg folk" kan forvente å  få en bedre økonomiske hverdag og  om renta settes ned  noen fattige poeng  er som å tru på julenissen. Dette er selvsagt bare eit t politisk spill for galleriet ettersom det er valgår neste år.

Kronekursen er fortsatt på det laveste nivå den noen gang den har vert og det inneberer m.a. høye importkostnader. Nettleie på strøm har økt til nye høyder, og vi  får  en strømvinter tilsvarende som 2023 / 22.    

Anonymkode: 65035...72c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tviler på det. De får vel et par hundrelapper ekstra i måneden. Har man for høyt lån forandres ikke dette dersom renta settes ned 0,25% Men over tid blir det forhåpentligvis bedre grunnet inflasjon og at man betaler ned boliglånet hver måned.

Anonymkode: a97d7...24c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, tvert i mot. Har null i lån, men det blir sikkert mindre innskuddsrente, derfor "taper" jeg på det.

Anonymkode: 0b36e...654

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har helt rett i at det ikke har så mye å si for førstegangskjøpere, nedgang i renta går nok opp i opp med oppgang i prisene. Derimot vil det jo hjelpe de som allerede har boliglån, og i Norge er det en veldig stor andel av befolkningen. 

Anonymkode: ff5bd...c29

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...