Amanlis Skrevet 22. februar 2006 #1 Del Skrevet 22. februar 2006 Jeg har begynt å like blomkål, og etterlyser noen enkle oppskrifter med blomkål i. Gjerne oppskrifter uten så mange rare ingredienser. Noen som kan hjelpe meg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 22. februar 2006 #2 Del Skrevet 22. februar 2006 Kokt blomkål med hvit ostesaus og enten skinke i små terninger eller bacon er godt og enkelt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 22. februar 2006 #3 Del Skrevet 22. februar 2006 Blomkål- og potetsuppe med ost (4 pers.) 4 poteter 1 løk 2 hvitløksbåter ½ kg blomkål 1 liter hønsebuljong 1-2 dl revet ost 1 ts salt ¼ ts pepper litt paprikapulver Del poteter, løk og hvitløk i biter og fres i smør. Del blomkålen i buketter og tilsett sammen med buljong. La koke under lokk ca 10 minutter. Kjør suppen glatt i blender. Rør inn osten og la smelte. Smak til med salt og pepper. Dryss på litt paprikapulver Blomkålkaker (4 pers.) 1 kg blomkål ½ liter melk 2 egg 1 dl hvetemel 1 ss smør salt/pepper Kok blomkålen godt og mos den. Bland i mel, egg, melk og krydder. Stek kakene i smøret. Server med kokte poteter, gulrøtter og smørsaus/smeltet smør. Farsert blomkål 1 stort blomkålhode 500 g kjøttdeig 1 dl strøkavring 1 dl melk 1 ts salt 1 egg 1 dl vann ½ finhakket løk 1 ts paprikapulver ½ ts pepper 2-3 ss olje Kok blomkålen i 2-3 minutter. Bland strøkavring og melk og la det svelle ca 10 minutter. Arbeid salt inn i kjøttdeigen. Tilsett brødblandingen, egg, vann, løk og krydder. Legg blomkålen i en ildfast form, og dekk den med farsen. Pensle lett med olje. Stek på nederste rille ved 175 grader i 30-40 minutter. Server med poteter, erter og brun saus. Blomkål- og ertekarri (4 pers.) 1 grovhakket løk 2 knuste hvitløksfedd 900 g blomkål i små buketter 1 ts malt spisskummen ½ ts malt koriander ½ ts gurkemeie ¼ ts cayennepepper 1 ts garam masala 400 g hermetiske tomater 2,5 dl grønnsaksbuljong 125 g erter Fres løk og hvitløk mykt i olje. Tilsett blomkål og krudder og stek et par minutter. Tilsett tomater og buljong og kok opp. La småkoke under lokk ca 10 minutter. Tilsett erter og varm opp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest GreenSky Skrevet 22. februar 2006 #4 Del Skrevet 22. februar 2006 Var det noen som sa enkelt? Kokt blomkål og potet knadd i smør med salt og pepper. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_marstad_* Skrevet 22. februar 2006 #5 Del Skrevet 22. februar 2006 del blomkål i buketter stek den sammen med løk og erter Ha ost over og sett på lokk . Ferdig når osten er smeltet Helt konge godt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 22. februar 2006 #6 Del Skrevet 22. februar 2006 Kokt blomkål med hvit ostesaus og enten skinke i små terninger eller bacon er godt og enkelt. ← Gratineres det litt i ovnen blir det enda bedre Og med salat og baguett/brød til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 23. februar 2006 #7 Del Skrevet 23. februar 2006 Poteter og blomkål kokes, legges i en form. Hell hvis saus over, strø på litt ost og dryss en ss hel spisskumm over. 180 grader i ovenen til gratengen er gyllenbrun på toppen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~sikka~ Skrevet 29. mars 2006 #8 Del Skrevet 29. mars 2006 Kokt blomkål med hvit ostesaus og enten skinke i små terninger eller bacon er godt og enkelt. ← Hvordan gjør man det da? Koker blomkålen hel? Skal skinken i sausen? Hva hvis jeg gratinerer blomkålen, hva skal jeg gjøre med sausen og skinken da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fajk Skrevet 29. mars 2006 #9 Del Skrevet 29. mars 2006 Blomkål er meget godt med hvit saus over! Ikke fiskebollesaus! Men du lager den av følgende: maizenamel, litt vann og melk. Etter at du har kokt blomkålen myk heller du sausen over den og drysser gjerne litt muskatkrydder over! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 31. mars 2006 #10 Del Skrevet 31. mars 2006 Denne oppskriften har et par ingredienser som kanskje virker rare, men den er veldig enkel: 1 løk hakkes og surres i litt olje. Tilsett en halv ts gurkemeie, en presset hvitløksfedd, en 1 ts malt koreander, litt salt og pepper. Rør om. Tilsett blomkål i buketter og 1/8 l vann. Rør om. La det koke opp og bland ganske ofte, slik at blomkålen "bytter på" å ligge i sausen. Da det koke/dampe i ca. 15 min under lokk (men rør som sagt i blant). Server med f.eks ris, salat eller med noe indisk inspirert ved siden av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 31. mars 2006 #11 Del Skrevet 31. mars 2006 Dette syns jeg er nydelig som tilbehør til kjøtt: Kok blomkål Varm opp fløtemelk (ca 3 dl) Kjør den kokte blomkålen i blender sammen med litt av fløtemelken og spe litt og litt til den får en kremet konsistens. Krydre med salt og pepper. NYDELIG! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest *Snart medlem* Skrevet 31. mars 2006 #12 Del Skrevet 31. mars 2006 (endret) Blomkålsuppe er jo både godt og enkelt! Ellers skal jeg gi deg en oppskrift på en god blomkål- og brokkoligrateng: 1 blomkål i buketter 1 brokkoli i buketter 1 lite beger yoghurt naturell 150 g cheddar 2 ts sterk sennep med frø Kok brokkoli og blomkål mørt i lettsaltet vann. Bland sammen yoghurt, cheddar og sennep og fordel over grønnsakene i en ildfast form. Sett i ovnen 10 min på 200 g. Serveres med lyst brød. Endret 31. mars 2006 av *Snart medlem* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå