Gå til innhold

Medlånetaker Husbanklån


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Jeg skrev feil da jeg skrev at vedkommende vil eie, beklager det.

Jeg vil ha mitt lån fra Husbanken der jeg har råd til en viss sum.

Medlånetaker vil dekke mellomlegg på litt dyrere bolig uten eierandel.

Jeg vil eie bolig i sin helhet og medlånetaker har ingen rettigheter. Jeg betaler på mitt lån og medlånetaker går inn med cash med det ekstra. 
 

Så lenge jeg betjener mitt lån som jeg fint vil klare så vil jeg bare kunne ha bedre egnet bolig uten at lånet mitt blir høyere.

Ved salg av bolig får medlånetaker tilbake sin investering.

Medlånetaker er villig til å ta risikoen om at om jeg ikke skulle klare å betjene lånet så overtar han kostnadene, men det er ikke reelt da vedkommende og jeg stoler 100% på hverandre og jeg har ordnet økonomi.

Folk har hengt seg opp i 7 mill skjønner jeg. Jeg har EK og forsikringer som gjør at jeg med et relativt lavt lån kan betjene det med Husbanken med min uføretrygd. 
 

Det jeg har i EK og trygd vil ikke være godt nok for en vanlig bank.

Anonymkode: 1d5b7...0aa

Om du har såpass mye i forsikringer, egenandel, har en medlåntager som kan spytte inn en del så er det langt ifra sikkert at du får tilslag på lån når du har sendt inn søknaden. Og du må også ta med deg alle de faktorene i en vanlig bank for å gi husbanken bekreftelse på at du ikke vil låne noe annet sted 

Anonymkode: 497d4...f2e

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (6 timer siden):

Altså en bolig til 4-5 mill. Jeg vil ikke trenge så høyt lån.

Medlånetaker vil toppe med et par mill ekstra så jeg får bedre egnet bolig.

Anonymkode: 1d5b7...0aa

Her har du misforstått noe. En med medlåntager kan ikke spytte inn 2 millioner ekstra om beløpet du mottar av Husbanken ikke er tilfredsstillende nok. Om vedkommende har 2 millioner til å spytte inn i en bolig vil dette ikke oppfylle kriteriene for hvem som kan få lån i husbanken.

Anonymkode: 497d4...f2e

  • Liker 1
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I den kommunen jeg kjenner til ville dette ikke gått. Mulig det vurderes annerledes i din kommune. Personer som ønsker å kjøpe bolig med startlånsmidler blir guidet av lånesaksbehandler underveis for å vurdere aktuelle kjøpsobjekter. Noen blir frarådet hvis det f.eks vil koste for mye og kreve for mye å pusse opp/fikse. 

Søkere som søker sammen med søsken eller foreldre får avslag, da det kan være personer i ulike livssituasjoner som plutselig skal til hjemlandet å gifte seg eller der den eldre må på sykehjem.

I kommunen jeg kjenner er det kun samboere og ektefeller som blir behandlet som et par med to inntekter. Vi vet jo at det heller ikke behøver å være så stabilt, men det er slik det gjøres der jeg har kjennskap. 

Et opplegg der en "investor" er deleier ville ikke blitt akseptert hos denne kommunen. Den måten du kan finne det ut på er selvsagt å spørre saksbehandler. Spør også om tilskudd  og ekstra til lyddemping.

 

 

 

 

Anonymkode: defdd...c95

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...