Gå til innhold

Er dette vanlig praksis i barnehager?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Du hadde en lei opplevelse - og den er det viktig at du sier noe om til de det gjelder.

Jeg synes også det var dumt av barnehagens personale å ikke svare deg ærlig på et direkte spørsmål. Det kan jo hende at personalet var redd for at du ville begynne drøftingene med dem der og da, og mente det var viktig å vente til både mor og far var tilstede. Men de kunne ihvertfall ha sagt så mye som at de ville diskutere en bekymring eller et problem med dere begge, men at de ville vente til dere satt sammen i et møte.

Du hadde vel neppe blitt særlig roligere av et slikt svar, og du hadde nok spekulert veldig på hvilken bekymring eller hvilket problem det var snakk om - eller hva? Men det hadde vært et ærlig svar ihvertfall.

Det finnes stort sett bare en PP-tjeneste i hver kommune, men noen PP-kontorer er delt opp i områdekontorer. Det er mulig du eventuelt kunne få en saksbehandler fra et annet områdekontor, ellers kan det være mulig at du kan få en saksbehandler du føler du kan stole på.

Jeg synes generelt ikke at man bør spekulere i hvordan den andre parten vil ta saken, med mindre det foreligger meget gode grunner for å skåne den andre. Man er da voksen og oppegående. Å bli vurdert motsatt styrker ikke tilliten akkurat...

Og jeg har tidligere jobbet i "hjelpeapparatet" selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

Anie: når foreldre ikke lever sammen, må det foreligge bevis på foreldreansvar før offentlige instanser kan gi fra seg informasjon om barna til forelderen uten daglig omsorg.

Nå er ikke jeg sikker på om jeg forstår hva du mener. Om foreldre har delt omsorg og moren har foreldreansvar - mener du da at en institusjon ikke kan gi noen opplysninger om barnet til faren fordi det er moren som har foreldreansvaret??

Da vil jeg nok si at du tar feil, en barnehage eller skole kan ikke nekte å gi faren informasjon om barnet så lenge han har omsorg for det og så lenge det ikke foreligger noe annet skriftlig som skulle tilsi noe annet, selvom om det er moren som har foreldreansvaret.

I dette tilfelle her har også han rett til å bli innkalt til foreldresamtaler så fremt det ikke foreligger noe annet skriftlig....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er forskjell på den daglige omsorgen og foreldreansvar slik Startfish skrev.

Hvis f.eks mor har foreldreansvar alene (og barnet har samværsrett med faren) og skal ordne pass til sitt barn, så må ikke faren skrive under på at barnet kan få pass fordi mor som har foreldreansvaret alene avgjør dette.

Det gjelder også saker som angår barnehage og skole.

Jeg regner med at de som jobber i barnehage eller skole har peiling på dette og på generelt grunnlag ikke kontakter faren hvis de vet om at moren har foreldreansvaret alene.

Det er jo saker der det er spesielle grunner til at faren ikke skal kontaktes, så de følger vel sine retningslinjer.

Det kan jo være greit å informere den pedagogiske lederen på avdelingen om faren skal kontaktes av de eller ikke når det er kontaktmøter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Hei lilletøtta..

Det er riktig det du skriver, men når det gjelder som i denne situasjone - om barnefaren skal være med på samtaler og møter - så kan ikke vi i en barnehage eller skole nekte en pappa å være med. Ergo blir også disse innkalt selvom det er mor som har foreldreansvaret,, så lenge de har delt omsorg!

Det er dette vi i en barnehage og skole må forholde oss til, om det da ikke er særtilfeller..

Anie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ergo blir også disse innkalt selvom det er mor som har foreldreansvaret,, så lenge de har delt omsorg!

Tror du bytter om på begrepene her...

Omsorg vil si den barnet bor hos til vanlig, det er mao vanlig at en forelder har (hoved) omsorgen mens begge vanligvis har foreldreansvar.

Har kun den ene forelderen f.ansvar, så er alle avgjørelser i forhold til barnet opp til denne. Har begge foreldreansvar, så har den forelderen som ikke har omsorg likevel rett til innsyn og må godkjenne f.eks pass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig jeg forklarer meg dårlig som vanlig, men her er ihvertfall det jeg prøver å komme fram til :wink:

§ 50. Rett til opplysningar om barnet.

Har den eine av foreldra foreldreansvaret aleine, skal denne gje den andre opplysningar om barnet når det blir bede om det. Den andre har også rett til å få opplysningar om barnet frå barnehage, skule, helse- og sosialvesen og politi, om ikkje teieplikta gjeld andsynes foreldra. Slike opplysningar kan nektast gjeve dersom det kan vere til skade for barnet.

Dette er hentet i fra barneloven.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Hei igjen!

Artig at dere tok opp tråden igjen...spørsmålet er vel egentlig - for min del ihvertfall - ikke om barnehagen kan orientere far om barnet. Men i hvilken grad barnehagen selv aktivt kan gå inn for å få orientert faren; altså ikke at det er far selv som spør om opplysninger, men barnehagen som ber han om å komme. Jeg reagerte på denne voldsomme innstendige oppfordringen(som jeg følte at det var) om at barnefaren også måtte komme. Greit nok det, jeg har ingenting å skjule overfor han. Men jeg synes barnehagen kunne "purret" på far selv, + at han jo hadde fått beskjed fra de tidligere. Reagerte også på at de sa at det ikke gjaldt noe "spesielt" da jeg spurte, og så tar de opp en sak der de ber om vår godkjenning. Og det er faktisk jeg som har foreldreansvaret.

En annen ting jeg også har tenkt mye på er: Ville dere ha likt at det kom folk fra hjelpeapparatet som du ikke har tillit til? Jeg har som sagt jobbet innenfor hjelpeapapratet selv. Jeg kjenner ikke til disses fagfelt, men jeg kjenner til sjefen(som jeg har null tillit til) og jeg kjenner til "forholdene" i disse miljøene..De har også vist at de har null respekt overfor meg etter at jeg sluttet. Ikke det at jeg er "paranoid" eller tror at de kommer til å gjøre/finne på noe galt...jeg har bare ikke lyst til at de skal inn i livet mitt(og mitt barns) på noen som helst måte...er jeg rar da??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, de i barnehagen burde ha svart ærlig når du spurte.

Men at de maste om at han måtte komme kan være forståelig. Siden dere to har et godt forhold, og at faren er en del av livet til barnet, så de det vel kanskje som svært viktig at han også var til stede under møtet? Jeg vet jo ikke hva det gjaldt; men bhg er jo alltid ute etter barnets beste. Og siden eksen din høres ut som en god far, og at dette gjaldt et problem om barnet, så tenkte de at det var viktig at han også er deltagende i prosessen?

Du sa jo selv at han ikke har giddet å møte opp på de tidligere møtene, og at de hadde kontaktet han direkte også. Kanskje fordi det var veldig viktig at han var der, at de ville at du også la press på han? Du sa jo at dere to har god kontakt, og da vil du være et sterkere pressmiddel til at han skal møte opp, enn de som han ikke har god kontakt med; barnehagepersonalet.

Selv om det bare er du som har foreldreansvaret, bør du jo fortsatt være ute etter hva som er det beste for barnet ditt? Ikke heng deg opp i de tekniske detaljene, når du egentlig har en god far som tilbringer tid med barnet sitt, og som du i tillegg har et godt forhold til.

Men si ifra at du gjerne ville ha hatt et ærlig svar fra barnehagepersonalet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

God og god far.. :roll: Jeg orker ikke å gå inn på det. Han skal jo være rimelig fæl da om han ikke skulle vært "god"...Verden er jo ikke så svart/hvit. Man er jo faktisk mer eller mindre "tvunget" til å samarbeide når man har barn sammen.

Jeg er også redd for at dette kommer til å kunne bli brukt mot meg. At jeg dro fra barnefaren vil man da bruke som argument for at ungen nå har fått "problemer". Alt vil være min skyld. Det er ikke første gangen jeg har fått høre dette...og det føles faktisk som om barnehagen er mest på min eks. sin side.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...