Gå til innhold

Hjelp!!! Trenger tips for middager for 1000kr


Kornelia2000

Anbefalte innlegg

Hei, har noen tips for å handle inn middager for 1000kr i uka? Forsøker å holde mat budsjettet på 4000 denne mdn:) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kun middager, og til hvor mange? Om det er til én og kun middag så skal ikke dette bli noe problem, så lenge du velger litt smart 😊 Ser matbudsjett på 4000kr da, og da er det gjerne inkludert alt, men det skal likevel gå fint om det ikke er til en familie 😊 SIFO sitt referansebudsjett er på litt under 4000kr for kun mat, så det skal være fullt mulig, så det skal gå fint, men må nesten høre litt mer. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mange personer! Hva liker du/liker du ikke?

Anonymkode: 35561...0b7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kornelia2000 skrev (17 timer siden):

Hei, har noen tips for å handle inn middager for 1000kr i uka? Forsøker å holde mat budsjettet på 4000 denne mdn:) 

Hvis du handler til en person, så burde dette være veldig enkelt. 😉

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk linser, kikerter og bønner til å spe på når du lager middager med kjøttdeig/karbonadedeig. Da blir det dobbelt så mettende og sikkert også litt sunnere (mer fiber i alle fall). Dersom du har plass kan du også fryse ned noen porsjoner når du lager, så har du enkel middag til en travel dag.

Eksempler på ting som er populært hos oss:

  • Kjøttboller med linser, brødsmuler, revet gulrot, løk, et egg og en pk. kjøttdeig. Serveres med hjemmelaget pita + grønnsaker, i pasta bolonese, sammen med poteter, brun saus og grønnsaker, eller sammen med kokt kål og saus. Masse muligheter for variasjon her.
  • Lasagne med kikerter, løk, gulrot, pasta (bruker bare vanlig pasta da det er billigere), en pk. kjøttdeig, to pk. hakkede tomater, to pk. kikerter og litt revet ost på toppen
  • Chilli con carne med en pk. kjøttdeig, to pk. hvite bønner, to pk. hakkede tomater, gulrot, løk, hvitløk, stangselleri (kan sløyfes). Serveres med hjemmelaget brød (synes det metter mer og blir billigere å lage brød selv).

Et annet tips er å kjøpe de grønnsakene som er i sesong. Nå har det feks vært billig med blomkål og brokkoli her. Da kjøper jeg mye av det. Dette kan også forvelles og fryses dersom du har plass.  

Lager for eksempel en del gobi masala som er en indisk rett med blomkål. Dette er rett og slett bare stekt blomkål med masala-krydder og litt salt. Blander så inn litt gresk yoghurt og litt creme fresh (kan sløyfes) slik at du får litt saus og server med ris og salat. Smakfult vegetarmåltid. Klassisk stekt blomkål med potet og brun saus er også overraskende godt! Brokkoli- og purresuppe med laks + brød er også nydelig. 

Frossen sei er også ofte ganske billig. Dette kan bli ganske godt i curry; tilsett løk, gulrot + eventuelt andre grønnsaker som er i sesong, bruk karri-krydder eller en annen curry paste du liker og bland med kokosmelk og/eller vanlig matfløte og/eller yoghurt naturell gresk type. Serveres med ris.

Det gjelder også å følge med på de varene som blir satt ned på pris fordi de er i ferd med å gå ut på dato. Har du plass til å fryse, kan du spare en del her.

Anonymkode: c4152...f19

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sjekk ut @sultenapp, der finner du @fattigstudent sine oppskrifter som kan tilpasses antall personer :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...