AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #21 Del Skrevet 12. september 2024 Spiste bare plantebasert før, og ble etter noen år veldig syk av det. Både mentalt og fysisk. Ja, jeg spiste balansert, mye linser, bønner, quinoa, div frø, plantevarianter av omega, variasjon av korn, enormt med grønt, osv, og tok tilskudd av bl.a b12 og D-vitamin som man åpenbart bør gjøre. Nå har jeg gått over til animalsk, droppet korn og belgfrukter helt, og har fått mye bedre helse. Jeg kjøper villfisk, egg, og kjøtt fra lokale bønder, det er ikke nødvendig å støtte en grusom industri som ikke har fokus på dyrevern. Plantebasert kost mangler flere viktige næringsstoffer, og gir dårligere opptak enn animalsk. Anonymkode: 19367...ab8 1 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #22 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Spiser plantebasert med innslag av melkeprodukter og egg. Lever helt fint på det. Vurderer allikevel innimellom å ta inn noe kjøtt i kosten, men har i så tilfelle lyst til at det skal være bærekraftig, sunt, at kjøttet har hatt et godt liv før det ble middag… vet ikke hva det skulle ha vært og hvor jeg i så tilfelle skulle ha fått tak i dette? Tar gjerne i mot tips. Anonymkode: 5267e...b16 Flere Meny butikker selger kjøtt fra Holte gård, og Lerstang kylling. Det finnes helt sikkert andre alternativer, avhengig av hvor du bor. Det er ofte også mulig å bestille direkte fra bonden, det er flere bønder i Norge som har økologisk drift uten soya, og har fokus på dyrevelferd. Man kan også kjøpe villfisk direkte hos fiskehandleren. F.eks Jølster ørret er ikke oppdrett. Hvor lenge du lever fint på hovedsak med planter vil avhenge av flere ting. Anonymkode: 19367...ab8 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #23 Del Skrevet 12. september 2024 Jeg spiser plantebasert, unngår animalsk helt med unntak av litt ost innimellom. Sluttet å spise rødt kjøtt og svin så fort jeg flyttet ut hjemmefra og kunne velge selv. Spiste i noen år etterpå litt fisk og fugl, hovedsaklig i sosiale settinger for å gjøre det enklere for andre men nå har jeg kuttet det ut helt. Jeg gjør det for egen helse, for klima og miljø, og for dyrene. Jeg synes det er helt jævlig å tenke på hvor barbariske og brutale mennesker er mot produksjonsdyra. Og ja, jeg kommer fra bygda og har vært mye i ulike fjøs og vet veldig godt hvordan dyr i norsk matproduksjon har det. Hjertet mitt blør. Det er helt sykt hvilke eventyrfortellinger vi i Norge forteller oss selv om Norsk matproduksjon. Jada, produksjonsdyrene i Norge har det veldig godt sammenlignet med i mange andre land, men det betyr absolutt ikke at de har det godt. Jeg har personlig vært med på å sende egg-høns til slakt, og har fortsatt mareritt om hvordan hønene blir behandlet på vei til slakteren. Det er relativt vanlig å slå hodene deres i veggen når man «plukker dem» for å få dem til å roe seg ned for å få stappet alt for mange høner inn i alt for små bur i slaktebilen. Og da har de levd et liv som «frittgående» som i praksis betyr at de gamle burene deres er åpnet og at de har tilgang til å gå på gulvet mellom burene, som basically bare en en liten gang som fjøsarbeiderene bruker for å inspisere burene. Urovekkende mange egg er fulle av blod når de er lagt og urovekkende mange av hønene har underveis behov for å bli tatt ut av flokken for å behandles for skader og/eller med antibiotika. De ser heller aldri dagslys i løpet av livet. Grisene står i sinnsykt små bur/gitter og kan knapt bevege seg, og de får knapt sett dagslys gjennom livet i de fleste fjøs. Det samme gjelder okser. For ikke å snakke om at kua bedekkes og fratas ungene sine gang på gang på gang gjennom livet for at vi skal holde melkeproduksjonen i gang så vi kan bruke melka som var ment for ungene deres. Prøv å forestille dere at hunder og katter fikk så vonde liv. Eller mennesker for den saks skyld, noe ala Handsmaids tale. Jeg synes det er helt sykt hvor ignorante mennesker velger å være ovenfor andre arters lidelse, bare fordi vi vil nyte. Anonymkode: bdf2b...fb5 3 4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ny Bruker Skrevet 12. september 2024 #24 Del Skrevet 12. september 2024 Fordi det er billigere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #25 Del Skrevet 12. september 2024 Det er meg som hadde lyst til å innføre noe kjøtt i mitt ellers plantebaserte kosthold her igjen: det som brukeren over her skriver er min oppfatning også. Jeg har også tilbrakt mye tid på små og store gårdsbruk, og ja: det er bedre i Norge enn i mange utland! Men det er fremdeles forferdelig mye trist å se. Derfor hjelper det meg ikke med rekoringen feks, og at ting er kortreist. Det finnes knapt den gris i Norge som har hatt det så godt at jeg vil spise baconet, det hjelper ikke at den er fra nabolaget. Anonymkode: 5267e...b16 3 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #26 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Jeg spiser plantebasert, unngår animalsk helt med unntak av litt ost innimellom. Sluttet å spise rødt kjøtt og svin så fort jeg flyttet ut hjemmefra og kunne velge selv. Spiste i noen år etterpå litt fisk og fugl, hovedsaklig i sosiale settinger for å gjøre det enklere for andre men nå har jeg kuttet det ut helt. Jeg gjør det for egen helse, for klima og miljø, og for dyrene. Jeg synes det er helt jævlig å tenke på hvor barbariske og brutale mennesker er mot produksjonsdyra. Og ja, jeg kommer fra bygda og har vært mye i ulike fjøs og vet veldig godt hvordan dyr i norsk matproduksjon har det. Hjertet mitt blør. Det er helt sykt hvilke eventyrfortellinger vi i Norge forteller oss selv om Norsk matproduksjon. Jada, produksjonsdyrene i Norge har det veldig godt sammenlignet med i mange andre land, men det betyr absolutt ikke at de har det godt. Jeg har personlig vært med på å sende egg-høns til slakt, og har fortsatt mareritt om hvordan hønene blir behandlet på vei til slakteren. Det er relativt vanlig å slå hodene deres i veggen når man «plukker dem» for å få dem til å roe seg ned for å få stappet alt for mange høner inn i alt for små bur i slaktebilen. Og da har de levd et liv som «frittgående» som i praksis betyr at de gamle burene deres er åpnet og at de har tilgang til å gå på gulvet mellom burene, som basically bare en en liten gang som fjøsarbeiderene bruker for å inspisere burene. Urovekkende mange egg er fulle av blod når de er lagt og urovekkende mange av hønene har underveis behov for å bli tatt ut av flokken for å behandles for skader og/eller med antibiotika. De ser heller aldri dagslys i løpet av livet. Grisene står i sinnsykt små bur/gitter og kan knapt bevege seg, og de får knapt sett dagslys gjennom livet i de fleste fjøs. Det samme gjelder okser. For ikke å snakke om at kua bedekkes og fratas ungene sine gang på gang på gang gjennom livet for at vi skal holde melkeproduksjonen i gang så vi kan bruke melka som var ment for ungene deres. Prøv å forestille dere at hunder og katter fikk så vonde liv. Eller mennesker for den saks skyld, noe ala Handsmaids tale. Jeg synes det er helt sykt hvor ignorante mennesker velger å være ovenfor andre arters lidelse, bare fordi vi vil nyte. Anonymkode: bdf2b...fb5 Jeg spiser ikke animalsk for å "nyte", men fordi det har næringstoffer som er helt essensielt. Det er ikke nødvendig å kjøpe verken egg eller kjøtt fra industrien, og man kan også kjøpe villfisk og viltkjøtt. Anonymkode: 19367...ab8 1 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #27 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Det er meg som hadde lyst til å innføre noe kjøtt i mitt ellers plantebaserte kosthold her igjen: det som brukeren over her skriver er min oppfatning også. Jeg har også tilbrakt mye tid på små og store gårdsbruk, og ja: det er bedre i Norge enn i mange utland! Men det er fremdeles forferdelig mye trist å se. Derfor hjelper det meg ikke med rekoringen feks, og at ting er kortreist. Det finnes knapt den gris i Norge som har hatt det så godt at jeg vil spise baconet, det hjelper ikke at den er fra nabolaget. Anonymkode: 5267e...b16 Men la være å spis gris? Jeg spiser ikke det. Du kan spise viltkjøtt og villfisk, og bønder som har fokus på økologisk drift uten soya, og har også bedre fokus på dyrevelferd. Lokal bonde er ikke ensbetydende med godt dyrehold, selvsagt ikke. Men plukk ut bønder som f.eks https://www.nordlandtiroler.no eller Virgenes Gård i Vestfold. Jeg ble tipset om sistnevnte av annen eks veganer, om hvordan de er positivt omtalt av https://dyrevern.no/landbruksdyr/starter-med-kombirase-unngar-kverning/ Så for de som bor i nærheten her for levering, så er det jo et godt alternativ. Hvis du googler økologisk gressforet kjøtt, så vil du få opp flere alternativer. Hvis du ikke finner noe i nærheten av der du bor, eller butikker der du bor ikke tar inn, så kan du ringe en av bøndene for å høre om de vet om noen nærmere deg. Anonymkode: 19367...ab8 1 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #28 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Jeg spiser ikke animalsk for å "nyte", men fordi det har næringstoffer som er helt essensielt. Det er ikke nødvendig å kjøpe verken egg eller kjøtt fra industrien, og man kan også kjøpe villfisk og viltkjøtt. Anonymkode: 19367...ab8 Et godt sammensatt plantebasert kosthold kan gi kroppen alt det den trenger, men de fleste vil nok ha behov for profesjonell hjelp for å sette sammen et slikt kosthold da det krever mye kunnskap om ernæring. Argumentet til mange er feks mangel på fullverdig protein, det løses enkelt med å kombinere belgfrukter og fullkornsprodukter/quinoa. B12 må man ha tilskudd av, men det måtte jeg også ha tilskudd av som barn når jeg spiste kjøtt. Kjenner utallige kjøttetere som må ha tilskudd av B12. Kortreist mat er ingen garanti for at dyra har hatt det godt, alle fjøsene jeg har nevnt over har jo vært i mitt nærmiljø og dermed kortreist. Vi snakker ikke digre produksjonsfarmer, men relativt små, lokale produsenter. Villfisk unngår jeg pga overfiske, viltkjøtt mye av samme årsak (se feks at jakta mange steder ble stoppet/utsatt senest i fjor, mye pga overdreven jakt på store og friske dyr. Vi trenger ville dyr i Norsk natur. Dessuten mener jeg at alle levende vesen har en egenverdi, ikke bare nytteverdi for mennesker. Anonymkode: bdf2b...fb5 2 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #29 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Et godt sammensatt plantebasert kosthold kan gi kroppen alt det den trenger, men de fleste vil nok ha behov for profesjonell hjelp for å sette sammen et slikt kosthold da det krever mye kunnskap om ernæring. Argumentet til mange er feks mangel på fullverdig protein, det løses enkelt med å kombinere belgfrukter og fullkornsprodukter/quinoa. B12 må man ha tilskudd av, men det måtte jeg også ha tilskudd av som barn når jeg spiste kjøtt. Kjenner utallige kjøttetere som må ha tilskudd av B12. Kortreist mat er ingen garanti for at dyra har hatt det godt, alle fjøsene jeg har nevnt over har jo vært i mitt nærmiljø og dermed kortreist. Vi snakker ikke digre produksjonsfarmer, men relativt små, lokale produsenter. Villfisk unngår jeg pga overfiske, viltkjøtt mye av samme årsak (se feks at jakta mange steder ble stoppet/utsatt senest i fjor, mye pga overdreven jakt på store og friske dyr. Vi trenger ville dyr i Norsk natur. Dessuten mener jeg at alle levende vesen har en egenverdi, ikke bare nytteverdi for mennesker. Anonymkode: bdf2b...fb5 "Kan". Nettopp. Jeg hadde et veldig godt sammensatt plantebasert kosthold, og det er faktisk ikke så enkelt som å kombinere belgfrukter med fullkorn/quinoa, som jeg forøvrig spiste veldig mye av. Mange må ha tilskudd av b12 når de spiser kjøtt fordi de spiser andre ting som hemmer opptak, og fordi de spiser prosessert kjøtt. Man kan spise så sammensatt man bare vil, men plantemat vil alltid mangle flere viktige næringsstoffer, og i tillegg være full av stoffer som er kjent for å svekke opptak. Har forøvrig fulgt flere veganske ernæringsfysiologer og leger, som etter mange år ser helt forferdelig syke ut. Og det er helt latterlig å se de veganske tilhengerne kommentere "you look so great - go VEGAN". Jeg er helt enig i at dyrevelferden ikke er tilstede i stor grad, men det er ikke dermed sagt at vi ikke trenger å spise animalsk av den grunn. Jeg har forøvrig aldri sagt at kortreist er ensbetydende med godt dyrehold. JEG trenger å være frisk, det er ingenting etisk med at jeg skal låse meg fast i en livsstil som gjør meg syk og ikke kan fungere/ta meg av familie. Å gå tilbake til animalsk gjorde at flere symptomer forsvant på veldig kort tid, og jeg kommer ikke under noen omstendigheter til å gå tilbake til plantebasert. Anonymkode: 19367...ab8 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #30 Del Skrevet 12. september 2024 For å svare på spørsmålet så spiser jeg plantebasert som i vegansk, og har gjort det i nærmere 20år. Jeg kan ikke støtte den lidelsen, og det inkluderer den mer lokale. Litt bedre med vilt og selvfanget fisk, men de fleste lever jo ikke på det. (Flott med de som gjør det.) Jeg har det veldig fint, men en bør vite hva en gjør, og det er bedre at flere spiser mer plantebasert enn at noen få spiser vegansk. Det gir større effekt for dyrene og planeten. Jeg ser at det er litt ulikt her i tråden, og det er de samme som er ute igjen med sitt. Alle får gjøre det som de tenker er det riktige valget for seg. Jeg har ingen behov for å misjonere, og synes bare det er flott med alle som er bevisste på hva en spiser og kjøper 👍🏻 Anonymkode: f68ca...dcf 3 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #31 Del Skrevet 12. september 2024 Det er ikke så enkelt som at det å spise dyr fører til lidelse og død, mens å spise planter ikke gjør det. For hvermannsen er det umulig å si hva som er verst, fordi vi ikke aner hvordan plantene er produsert, med unntak av de helt lokale. Når du spiser ris, chili, mango eller quinoa, så er jo ikke dette noe som er høstet i naturen. Skog kan være hogget eller brent ned for å gjøre plass til dyrking, med alle konsekvenser det har for det lokale økosystemet (inkludert dyra som vanligvis lever der). Hvordan har prosesseringen og transporten forøvrig påvirket miljøet? Osv. Det er slett ikke sikkert du gjør hverken dyr eller miljø en tjeneste ved å la være å spise kjøtt. Anonymkode: 2d6db...c5e 1 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #32 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Et godt sammensatt plantebasert kosthold kan gi kroppen alt det den trenger, men de fleste vil nok ha behov for profesjonell hjelp for å sette sammen et slikt kosthold da det krever mye kunnskap om ernæring. Argumentet til mange er feks mangel på fullverdig protein, det løses enkelt med å kombinere belgfrukter og fullkornsprodukter/quinoa. B12 må man ha tilskudd av, men det måtte jeg også ha tilskudd av som barn når jeg spiste kjøtt. Kjenner utallige kjøttetere som må ha tilskudd av B12. Kortreist mat er ingen garanti for at dyra har hatt det godt, alle fjøsene jeg har nevnt over har jo vært i mitt nærmiljø og dermed kortreist. Vi snakker ikke digre produksjonsfarmer, men relativt små, lokale produsenter. Villfisk unngår jeg pga overfiske, viltkjøtt mye av samme årsak (se feks at jakta mange steder ble stoppet/utsatt senest i fjor, mye pga overdreven jakt på store og friske dyr. Vi trenger ville dyr i Norsk natur. Dessuten mener jeg at alle levende vesen har en egenverdi, ikke bare nytteverdi for mennesker. Anonymkode: bdf2b...fb5 For oss som ikke tåler soya, bønner og linser kan den ikke det. Kroppen trenger proteiner. Anonymkode: 92828...d78 2 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #33 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Det er ikke så enkelt som at det å spise dyr fører til lidelse og død, mens å spise planter ikke gjør det. For hvermannsen er det umulig å si hva som er verst, fordi vi ikke aner hvordan plantene er produsert, med unntak av de helt lokale. Når du spiser ris, chili, mango eller quinoa, så er jo ikke dette noe som er høstet i naturen. Skog kan være hogget eller brent ned for å gjøre plass til dyrking, med alle konsekvenser det har for det lokale økosystemet (inkludert dyra som vanligvis lever der). Hvordan har prosesseringen og transporten forøvrig påvirket miljøet? Osv. Det er slett ikke sikkert du gjør hverken dyr eller miljø en tjeneste ved å la være å spise kjøtt. Anonymkode: 2d6db...c5e Forskjellen blir jo at vi spiser avlingen direkte, fremfor at en x-antall større del avling høstes og fores til kua, som så senere fores til mennesket. Ta en titt på feks faktisk.no når det kommer til hvor klimavennlig ulig mat er, de har knust mange av mytene du refererer til mange ganger. Anonymkode: bdf2b...fb5 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #34 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (36 minutter siden): Forskjellen blir jo at vi spiser avlingen direkte, fremfor at en x-antall større del avling høstes og fores til kua, som så senere fores til mennesket. Ta en titt på feks faktisk.no når det kommer til hvor klimavennlig ulig mat er, de har knust mange av mytene du refererer til mange ganger. Anonymkode: bdf2b...fb5 Det forutsetter at det som dyrkes er brukende som menneskemat, og gir tilsvarende næring som kjøtt, egg og melk. Her i landet er det mye terreng som ikke egner seg som annet enn beitemark, og da er jo nettopp det den beste mulige måten å utnytte det på. Naturlig, lokal mat for beitedyr, som så gir oss høyverdig næring. Og hvis vi skal regne på antallet dyreliv, eller prøve å måle det samlede lidelsestrykket, blir det umulig siden det er så mange faktorer involvert. Men det er uansett et faktum at flere dyr må bøte med livet som følge av åkerdrift enn beiting. Ideelt sett kjøper du kjøtt, meieriprodukter og egg fra gårder som ikke bruker kraftfor. Det er dyrere, så det spørs hvordan du vekter helse, miljø, dyrevelferd, økonomi og politikk. Anonymkode: 2d6db...c5e 2 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #35 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Det er ikke så enkelt som at det å spise dyr fører til lidelse og død, mens å spise planter ikke gjør det. For hvermannsen er det umulig å si hva som er verst, fordi vi ikke aner hvordan plantene er produsert, med unntak av de helt lokale. Når du spiser ris, chili, mango eller quinoa, så er jo ikke dette noe som er høstet i naturen. Skog kan være hogget eller brent ned for å gjøre plass til dyrking, med alle konsekvenser det har for det lokale økosystemet (inkludert dyra som vanligvis lever der). Hvordan har prosesseringen og transporten forøvrig påvirket miljøet? Osv. Det er slett ikke sikkert du gjør hverken dyr eller miljø en tjeneste ved å la være å spise kjøtt. Anonymkode: 2d6db...c5e Selv om noen frukter eller annen plantemat skulle være produsert på miljøfiendlig vis, gir det netto mindre miljøødeleggelse hvis folk spiser mer plantemat. Ta f eks soyabønner. Den soyaen som produseres i Brasil er stort sett ikke bærekraftig (derimot fins det bærekraftig soya produser andre steder). Men hdet gir mindre ødeleggelse av natur hvis vi bruker soyaen direkte som menneskemat, enn som dyrefor. Det blir bare en brøkdel så mye menneskemat av å fore dyra med soya som å bruke soyaen direkte som menneskemat. Anonymkode: bf725...420 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #36 Del Skrevet 12. september 2024 Nope. Eliten vil at allmuen skal tilbake til vassgraut av klimahensyn. Men jeg vil spise som eliten. Anonymkode: f3a1c...59e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #37 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (12 timer siden): Spiser plantebasert med innslag av melkeprodukter og egg. Lever helt fint på det. Vurderer allikevel innimellom å ta inn noe kjøtt i kosten, men har i så tilfelle lyst til at det skal være bærekraftig, sunt, at kjøttet har hatt et godt liv før det ble middag… vet ikke hva det skulle ha vært og hvor jeg i så tilfelle skulle ha fått tak i dette? Tar gjerne i mot tips. Anonymkode: 5267e...b16 Norske lam (pass på at de kun har beitet, ikke fått kraftfor før slakting), norsk vilt eller rein. Norsk økologisk kjøtt generelt, enda bedre om du kan finne en lokal leverandør. Sjekk ut Reko-ringen der du bor. Anonymkode: 09cc8...015 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #38 Del Skrevet 12. september 2024 Spiser vegetarisk med innslag av egg, ost og yoghurt. For meg handler det om å føle meg bra psykisk og moralsk, deretter om fysisk helse. Den er rågod etter 20 år + på ovo-lakto-vegetarisk diett. Anonymkode: 5e4f2...6f3 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. september 2024 #39 Del Skrevet 12. september 2024 AnonymBruker skrev (30 minutter siden): Selv om noen frukter eller annen plantemat skulle være produsert på miljøfiendlig vis, gir det netto mindre miljøødeleggelse hvis folk spiser mer plantemat. Ta f eks soyabønner. Den soyaen som produseres i Brasil er stort sett ikke bærekraftig (derimot fins det bærekraftig soya produser andre steder). Men hdet gir mindre ødeleggelse av natur hvis vi bruker soyaen direkte som menneskemat, enn som dyrefor. Det blir bare en brøkdel så mye menneskemat av å fore dyra med soya som å bruke soyaen direkte som menneskemat. Anonymkode: bf725...420 Det er godt mulig du har rett i at miljøbelastningen vil være mindre totalt sett ved plantebasert kosthold, hvis det drives noenlunde forsvarlig. Heldigvis finnes det tiltak og forbrukervalg som har større effekt, som å droppe å fly. Jeg ofrer heller en sydentur enn helsa for å spare miljøet. Som familiefar føler jeg også et ansvar for å holde meg så frisk som mulig. Men det er klart andre vekter dette annerledes. Alt vi gjør av hensyn til miljø og dyrevelferd er av det gode, selv om plantebasert som nevnt ikke er synonymt med dyrevennlig. Anonymkode: 2d6db...c5e 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosa Dartle Skrevet 12. september 2024 #40 Del Skrevet 12. september 2024 Spiser ikke kjøtt. Har ikke gjort det på mange år. Sluttet vel etter den Solvinge-skandalen, og har aldri angret på valget. Savner ikke kjøtt, er egentlig bare veldig glad for at jeg sluttet siden jeg hadde så mye dårlig samvittighet. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå