AnonymBruker Skrevet 30. august #1 Del Skrevet 30. august Jeg har nettopp oppdaget at havregryn er veldig sunt, og det er godt. Nå spiser jeg ca 100 g havregryn med 1,5 dl yoghurt og litt rosiner til lunsj. Smaker kjempegodt men jeg blir så fort sulten igjen! Etter 1,5 time er jeg klar for neste måltid, men det er mange timer igjen ... Hva med dere, synes dere at dere holder dere mette med havregryn? Anonymkode: 413fc...ad0 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #2 Del Skrevet 30. august Lag havregryn, store havregryn på vann og ikke melkeprodukter. Det metter mer, lager jeg havre på jogurt eller melk så metter det ikke. Lager jeg på vann har jeg energi i flere timer. Anonymkode: 068e0...2dc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #3 Del Skrevet 30. august AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Lag havregryn, store havregryn på vann og ikke melkeprodukter. Det metter mer, lager jeg havre på jogurt eller melk så metter det ikke. Lager jeg på vann har jeg energi i flere timer. Anonymkode: 068e0...2dc Det der gir ingen mening Anonymkode: 6a7cb...9b6 38 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #4 Del Skrevet 30. august La oss si at det er ca 90 kcal i yoghurten du spiser og 70 kcal i havregrynet. Og kanskje rosiner for 15 kcal. Ikke rart at man blir fort sulten igjen når man spiser 175 kcal til lunsj bare. Spis en brødskive med pålegg i tillegg for eksempel. Anonymkode: 49df8...a75 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #5 Del Skrevet 30. august Jeg spiser mye havregryn, ofte bare kaldt med melk og kanel. Jeg føler det metter lenge? Kanskje du trenger større porsjon? Anonymkode: 06203...fd1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #6 Del Skrevet 30. august AnonymBruker skrev (3 minutter siden): La oss si at det er ca 90 kcal i yoghurten du spiser og 70 kcal i havregrynet. Og kanskje rosiner for 15 kcal. Ikke rart at man blir fort sulten igjen når man spiser 175 kcal til lunsj bare. Spis en brødskive med pålegg i tillegg for eksempel. Anonymkode: 49df8...a75 Til info: Jeg spiser 100 g havregryn, 370 kcal. Og 1,5 dl yoghurt ca 100 kcal. Så det burde være nok. Anonymkode: 413fc...ad0 4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ingenting88 Skrevet 30. august #7 Del Skrevet 30. august Karbohydrater metter ikke så mye som proteiner og fett, derfor blir man raskere sulten igjen etter havregryn. Om du liker havregrøt kan du røre inn et par egg på slutten av koketiden. Da blir grøten enda bedre, pluss at den metter mer. 5 1 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #8 Del Skrevet 30. august AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Jeg spiser mye havregryn, ofte bare kaldt med melk og kanel. Jeg føler det metter lenge? Kanskje du trenger større porsjon? Anonymkode: 06203...fd1 Vet du sånn cirka hvor mye havregryn du spiser, altså i vekt? Jeg spiser 100 g, det er ganske mye. Blir en ganske full dyp tallerken med yoghurten. Anonymkode: 413fc...ad0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #9 Del Skrevet 30. august Ingenting88 skrev (1 minutt siden): Karbohydrater metter ikke så mye som proteiner og fett, derfor blir man raskere sulten igjen etter havregryn. Om du liker havregrøt kan du røre inn et par egg på slutten av koketiden. Da blir grøten enda bedre, pluss at den metter mer. God idé med egg. Cottage cheese har jeg brukt før, det hadde jeg faktisk glemt 😊 Anonymkode: 413fc...ad0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #10 Del Skrevet 30. august Vassgraut (havregryn kokt i vann) og ett glass melk til. Anonymkode: dbac1...270 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #11 Del Skrevet 30. august Bytt ut litt av havregrynen med en proteinshake så får du litt mer proteiner. Jeg spiser yoghurt med 40 g havregryn og en proteinshake til frokost å er mett til 12. Anonymkode: 5e7f3...239 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #12 Del Skrevet 30. august AnonymBruker skrev (15 minutter siden): Det der gir ingen mening Anonymkode: 6a7cb...9b6 Nei ok, funker sånn for meg. Anonymkode: 068e0...2dc 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #13 Del Skrevet 30. august AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Vet du sånn cirka hvor mye havregryn du spiser, altså i vekt? Jeg spiser 100 g, det er ganske mye. Blir en ganske full dyp tallerken med yoghurten. Anonymkode: 413fc...ad0 Nei, jeg kan veie når jeg er hjemme og se, jeg har aldri tenkt over det. Men det er en frokostskål ja ca, med h-melk og er strøss med kanel ( og en skje tran) Det spiser jeg ca kl 6- 6.20 og er ikke sulten før lunsj 11.30. Jeg drikker kanskje en kopp eller to med svart kaffe i løpet av formiddagen også. Anonymkode: 06203...fd1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #14 Del Skrevet 30. august Du må ha godt med fett og proteiner til. Bare havregryn øker blodsukkeret endel, og da krasjer det lettere og du blir sulten igjen. Ha egg og smør i. Anonymkode: a2e99...d73 3 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #15 Del Skrevet 30. august AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Jeg har nettopp oppdaget at havregryn er veldig sunt, og det er godt. Nå spiser jeg ca 100 g havregryn med 1,5 dl yoghurt og litt rosiner til lunsj. Smaker kjempegodt men jeg blir så fort sulten igjen! Etter 1,5 time er jeg klar for neste måltid, men det er mange timer igjen ... Hva med dere, synes dere at dere holder dere mette med havregryn? Anonymkode: 413fc...ad0 Havregryn er som all annen form for mat bestående primært av karbohydrater: den gir rask energi. Den gir ikke lang energi. Til lang energi behøver du proteiner. En løsning er derfor å øke andelen joghurt og sørge for at den er «ekte» joghurt (det er mye rar junkfood og godteri som markedsføres som joghurt for tiden), å bytte ut en del havregryn med nøyer eller frø, å tilsette nøtter/frø, eller å toppe grøten med noe proteinrikt (egg eller fisk, feks, er tradisjonelle valg). For havregrøt, alene, er som brød. 1-2 timer etterpå er du klar for et nytt måltid. Og sånn skal det være. Vi har forskning som forklarer hvorfor det er slik. Det korte svaret er «proteiner». Kornprodukt er en fremragende grunnstein om du har en livsstil som krever masse energi inn. Feks om du revider fysisk, er idrettsutøver eller bonde i gamledagers Norge. Behøver du færre kalorier for å havne i null er et kosthold basert på grønnsaker og mer proteinrike produkter et mer rasjonelt valg. I tilfelle «moderne livsstil» er altså en helt standard porsjon salat med protein (egg, bønner, ost, fisk etc) et sunnere valg enn grøt eller brød. I alle fall om du tenker spise det hver dag. Korn er ok som snack. Men det er mye kalorier for lite moro (eller altså metthet). Anonymkode: a032f...db4 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
issoras Skrevet 30. august #16 Del Skrevet 30. august Jeg har heller aldri blitt skikkelig mett av havregryn. Har prøvd alskens varianter og spiste det hver dag til frokost i årevis, men ble fort sulten. Holder meg faktisk mer mett med å bare droppe frokost. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #17 Del Skrevet 30. august AnonymBruker skrev (15 minutter siden): Havregryn er som all annen form for mat bestående primært av karbohydrater: den gir rask energi. Den gir ikke lang energi. Til lang energi behøver du proteiner. En løsning er derfor å øke andelen joghurt og sørge for at den er «ekte» joghurt (det er mye rar junkfood og godteri som markedsføres som joghurt for tiden), å bytte ut en del havregryn med nøyer eller frø, å tilsette nøtter/frø, eller å toppe grøten med noe proteinrikt (egg eller fisk, feks, er tradisjonelle valg). For havregrøt, alene, er som brød. 1-2 timer etterpå er du klar for et nytt måltid. Og sånn skal det være. Vi har forskning som forklarer hvorfor det er slik. Det korte svaret er «proteiner». Kornprodukt er en fremragende grunnstein om du har en livsstil som krever masse energi inn. Feks om du revider fysisk, er idrettsutøver eller bonde i gamledagers Norge. Behøver du færre kalorier for å havne i null er et kosthold basert på grønnsaker og mer proteinrike produkter et mer rasjonelt valg. I tilfelle «moderne livsstil» er altså en helt standard porsjon salat med protein (egg, bønner, ost, fisk etc) et sunnere valg enn grøt eller brød. I alle fall om du tenker spise det hver dag. Korn er ok som snack. Men det er mye kalorier for lite moro (eller altså metthet). Anonymkode: a032f...db4 Takk for kjempebra svar 🥇 Anonymkode: 413fc...ad0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #18 Del Skrevet 30. august AnonymBruker skrev (27 minutter siden): Vet du sånn cirka hvor mye havregryn du spiser, altså i vekt? Jeg spiser 100 g, det er ganske mye. Blir en ganske full dyp tallerken med yoghurten. Anonymkode: 413fc...ad0 AnonymBruker skrev (18 minutter siden): Nei, jeg kan veie når jeg er hjemme og se, jeg har aldri tenkt over det. Men det er en frokostskål ja ca, med h-melk og er strøss med kanel ( og en skje tran) Det spiser jeg ca kl 6- 6.20 og er ikke sulten før lunsj 11.30. Jeg drikker kanskje en kopp eller to med svart kaffe i løpet av formiddagen også. Anonymkode: 06203...fd1 Meg igjen, jeg ser jeg spiser ca 2 dl havregryn ( ifølge Google var det ca 80 g), men la oss si 80-100 gram da, jeg bare tømmer ca i skålen så variere nok litt. Og så ca 2,5 dl h-melk. Men hva er du vant til å spise til lunsj? Jeg bare tenker om du er vant med tyngre mat, så tar det kanskje litt tid å venne seg til noe lettere? At du ikke er direkte sulten, men bare fordøyer anderledes nå og dermed føler du har lyst på noe mer? Anonymkode: 06203...fd1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #19 Del Skrevet 30. august Lag havregrøt i stedet. Slå over kokt vann, ha på lokk/legg tallerken over og la stå noen minutter. Grøten metter mye mer for meg, enn gryn med melk/youghurt. Anonymkode: b4d1b...701 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august #20 Del Skrevet 30. august AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Lag havregrøt i stedet. Slå over kokt vann, ha på lokk/legg tallerken over og la stå noen minutter. Grøten metter mye mer for meg, enn gryn med melk/youghurt. Anonymkode: b4d1b...701 Samme her, men det er visst ikke mulig i følge denne tråden Anonymkode: 068e0...2dc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå