Gå til innhold

Inspirert! Hadde dere blitt tradwife om dere kunne?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Helt ærlig?

Anonymkode: f44f6...22a

Nope. Hvorfor?

1. Jeg HATER husarbeid. Hater, hater, hater, finnes ikke noe som er verre. Jeg rydder heller hele hundegården fire ganger per dag (vi har trekkhunder), maler huset eller klipper gress. Vasking, matlaging og rydding er pyton, uansett.

2. Jeg må ha intellektuelle utfordringer fra andre voksne mennesker. Hver gang jeg var i permisjon, følte jeg at deler av hjernen min døde. Ja, jeg kunne lese bøker, studere på nett og så videre. Men manglende mulighet til å sitte og ha levende samtaler om ting som opptar meg, med andre voksne, var drepen.

3. Jeg har erfart nok til å vite at jeg aldri i verden vil gjøre meg avhengig økonomisk og praktisk av en annen person. Hvis den personen plutselig forvandler seg til noe dårlig (voldelig, utro, alkoholisert) eller bestemmer seg for at du ikke er god nok lenger, står man der på bar bakke. Nei takk.

4. Norske menn flest er gjerrige. Det er svært ydmykende å måtte tigge penger til frisør og sminke (og da mener jeg NØDVENDIG frisør og minimalt med sminke), og at mannen bestemmer over deg økonomisk. 

5. Jeg blir pensjonist en dag, jeg også (forhåpentligvis). Da er det greit å ha nok til at man klarer seg.

6. Man må tilpasse seg mannen fordi hvis han dumper deg, så er det altfor store konsekvenser. Det vil si å gå med på den sexen HAN vil, når HAN vil, kle deg som HAN vil og gjøre det HAN vil. Man mister seg selv opp i dette.

Anonymkode: 53c7a...2a9

  • Liker 6
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (33 minutter siden):

Dette begrepet kommer fra USA. 
I USA har de lange arbeidsdager, kort ferie, ikke alltid noe særlig svangerskapspermisjon, dyre barnehager. Mange har ikke anledning til å være to fulltidsarbeidende foreldre slik vi er vant til i Norge.

Kvinnene blir som regel de som blir hjemme, som taper jobbkompetanse og lønn, og blir fanget i «kvinnefella». Derav også «skilsmisseoppgjør» hvor mannen må kompensere kona økonomisk, for hun har jo ikke noe (dette er også noe en del uvitende mennesker skjer i Norge, men nei, hustrubidrag er nok sjelden her til lands).

I lys av dette ser jeg tradwife som en slags kampanje for å hevde seg, «vi har valgt det selv og er aldeles ikke presset til det av vårt rævva samfunnssystem»…. At folk tar begrepet inn i norsk gir veldig lite mening, all den tid vi har et mye mer likestilt samfunn, gode økonomiske støtteordninger, permisjon og ferie og barnehagepriser som gjør det mulig å forsørge seg selv også som mor.

Anonymkode: 08c63...e19

I tillegg stammer selve begrepet "tradwife" fra neonazistisk bevegelse, der hvite amerikanske kvinner skal stelle hjem for hvite menn og føde barn for dem. Rart ingen husker ordets opprinnelse.

Anonymkode: 53c7a...2a9

  • Liker 5
  • Nyttig 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, ikke dersom jeg måtte vært avhengig av noen økonomisk - jeg vet om altfor mange «perfekte» par som har gått fra hverandre til å ha noen illusjoner der. Men dersom jeg var rik ja, da hadde jeg glatt sluttet å jobbe. Jeg jobber hovedsakelig for penger til mat og livets opphold for meg og mine, og kunne jeg forsørget de på en annen måte og i tillegg hatt mer tid med dem, det vært fantastisk ❤️

Anonymkode: 11d11...11c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg har vært hjemme i permisjon med 3 barn og kjedet vettet av meg hver eneste gang, så å gå hjemme lenger enn det er uaktuelt. 

I tillegg så mener jeg at barn har det absolutt best med å vokse opp i et samfunn, å ha andre voksne til å rettlede og korrigere seg allerede fra ung alder, og ikke minst andre barn - i alle aldre - å forholde seg til. Denne "tradwife"-stilen kunne kanskje ha fungert dersom alle barn vokste opp med hjemmeværende mor/far og hele ungeflokken i nabolaget gikk på rundgang fra et hus til neste eller noe sånt - men å ha ett eller to barn som bare er hjemme med mor/far, såvidt ser annen slekt og venner i helgene og ikke har aldre omsorgspersoner, det tror jeg er negativt for utviklingen deres.

(Nå snakker jeg selvfølgelig om barn som er store nok til å snakke forståelig, så fra 2-3 år og oppover, ikke spedbarn.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Overhodet ikke aktuelt, men kunne gjerne ha gått ned til 70-80% stilling. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 hours ago, AnonymBruker said:

Helt ærlig?

Anonymkode: f44f6...22a

Helt ærlig så er det vel den sikreste måten å gå i kvinnefella på.

Så nei.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hadde i hvert fall gått ned i stilling, kanskje jobbet to-tre dager i uka, men kun mot kompensasjon. Har et nøytralt forhold til det å jobbe, og hadde gått ned i stilling primært for å gjøre tidsklemma mindre.

Anonymkode: a4267...bb9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt klart! 

Mange som bare overser " hvis dere kunne" . Det betyr jo hvis all økonomi er i varetatt. 

Jeg hadde elsket å drive hjemme på heltid. 

Mange sier de hater husarbeid men det er ofte fordi de har det i tillegg til jobb og da lager det bare stress. Om man bare er hjemme så har man tid til å gjøre ting skikkelig og samtidig ha masse egentid . 

Anonymkode: 05c69...48c

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Kanskje en slags overklassetradwife - en som ikke (må) bruke så mye tid på husarbeid, men bruker den på bøker og maling og sånt.

Anonymkode: c044f...50c

Mulig jeg har misforstått eller ikke har fulgt godt nok med, men er ikke denne nye trad-wife trenden som er så i vinden nå synonymt med overklassetradwife? Altså at hele premisset bygger på at en rik mann finansierer en hjemmeværende tradwife/trofekone og en typisk "oslo-vest" livsstil?

Anonymkode: 4acd1...79d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri av to grunner 

- Ville ikke satt meg i en situasjon hvor hele livet mitt ble avhengig av godviljen til en mann. 

- Ville hatt behov for å bruke hjernekapasiteten min mer enn kun å gå hjemme

Anonymkode: edabc...c38

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei. Jeg er ufør og savner å være i jobb hver eneste dag. At noen velger frivillig å være hjemmeværende er et stort mysterium for meg.

Anonymkode: ae8ee...60b

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan forstå at noen velger dette en fase i livet der barna er små, om dem har økonomi til det...Jeg kunne gladelig ønsket å være hjemme mer når ungene var små...Det er en stor verdi i det.

Ellers så er nok jeg en person som trives best med å ha noe utrette 🤗. Føle meg verdsatt og nyttig er viktig for meg. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja absolutt gjør alt i hjemmet om jeg hadde sluppet å jobbe. Jeg elsker å styre i hjemmet! Ofte når jeg kjeder meg begynner jeg å sortere fikse å gjør det fint.

Anonymkode: 509ba...70b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Men hva er det egentlig TS spør om?

Om man ville gått hjemme med barna? Jeg kan jo se for meg at det er mange som ville ønsket det om de kunne. 

Eller å være en såkalt "tradwife"? Altså leve som en tradisjonell amerikansk middelklassehustru fra 60-tallet, som kler seg i klassiske kjoler, er underdanig, gudfryktig og oppvartende, baker brød og steller hjemme, og har middag på bordet til mannen hver dag når han kommer hjem, føder de barna han vil ha og oppdrar de, og ellers står på pinne for familien. 
Dere her som svarer ja, er det virkelig noe dere vil? Seriøst? 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. Har vært hjemmeværende i snart 3 år og er utrolig tilfreds med tilværelsen og planlegger å fortsette med dette noen år til. 

Jeg har f.eks aldri måttet vekke barnet fra dyp søvn for å dra det med til barnehagen. Aldri hatt en stressende morgen. Barnet vårt har vært blid og fornøyd hele veien, og jeg tror en del av årsaken er dette.

Til dere som setter likhetstegn mellom det å være hjemme som å surre rundt 24/7 har virkelig misforstått..

Anonymkode: c18aa...478

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei aldri. Jeg har mye å bidra med i yrkeslivet og jeg trenger å høre til et sted. Jeg har høy kapital og står veldig stødig på egne bein. Jeg ønsker ekte kjærlighet med min mann og det får man kun som selvstendige parter som velger å være sammen.

Anonymkode: ec1e0...e8d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Å være økonomisk avhengig av noen andre er fullstendig uaktuelt. 

Anonymkode: 7c08e...6e5

Husk at disse såkalte «tradwives» du ser på sosiale medier ofte tjener penger på det. Den mest kjente - Ballerina Farm - selger jo nå også egne produkter fra gården sin.

Disse kvinnene har jo gjort imaget til sin business, og er egentlig ikke sammenliknbare med kvinnene som var hjemmeværende på 50-tallet.

Anonymkode: 0b43f...d2f

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den gjengen som ønsker å bli tradwife er ikke vant til alt det husarbeidet som innbefatter det yrket husmor står for fra gammelt av. 
Dette hypen vil forbigå i stillhet når det går litt tid. 
Ved en skilsmisse står de totalt på bar bakke . 
Da er vel Only Fans neste stopp ? 

Anonymkode: 5183e...caf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke tradwife, men kunne tenkt meg å vært hjemme lenger mens barna er veldig små. Jobbe redusert når de går i barnehage og småskole uten å miste både pensjon og sykepengerettigheter. Det kunne mannen min også tenkt seg. Ønsker rett og slett mer tid med barna og ikke det evige kjøret som livet er blitt for så mange småbarnsfamilier. 

Anonymkode: 90a86...6d1

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hverdagen til en tradwife hadde jeg nok likt, men jeg kunne ikke levd med den usikkerheten å bli så avhengig av en partner.

Usikkerheten og hvor utrygt man står hvis forholdet ryker eller partneren dør gjør at det hadde vært uaktuelt. Men jeg hadde elsket å stelle hjemme, ha mer tid med barna, og lage masse mat fra bunnen ++ 

På den annen side ser jeg at ungene mine har stor glede av barnehage og SFO, og at jeg har godt av et voksenliv med kollegaer. Det perfekte hadde kanskje vært å jobbe 50% ?
 

Anonymkode: 29092...71f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...