Gå til innhold

16 år og gravid


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Tusen takk❤ Ja jeg har vært veldig på banen med det å få inn så mye hjelp å støtte som mulig. Jeg har selv kontaktet helsestasjonen og bedt om å få være med i god start. Jeg har kontaktet jordmor for tettere oppfølging av svangerskapet, ernæringsfysiolog for veiledning I forhold til hva jeg bør spise og som jeg skal unngå. Jeg har kontaktet ett opplegg for barselgruppe med mødre på samme alder som meg for å prøve å få ett større sosialt nettverk med andre på min alder i samme situasjon. Jeg har bedt om å få være med i ett speed og småbarns tim for veiledning og støtte og fått avtale med en som skal hjelpe meg å søke alt av pengestøtte jeg har krav på. Jeg har også snakket masse med barnefar og vi er enige om å ha en åpen dialog og kontakt i forhold til barnet og sitvasjonen

Anonymkode: d764a...320

Lykke til. Og selv om du selv tror du er veldig moden og reflektert, så viser både språk, refleksjoner, tanker om at du ikke er ressurssvak og tanker om hvordan dette skal bli det helt motsatte. Men håper du får god oppfølging. 

Anonymkode: 7a7e9...c10

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (22 minutter siden):

Lykke til. Og selv om du selv tror du er veldig moden og reflektert, så viser både språk, refleksjoner, tanker om at du ikke er ressurssvak og tanker om hvordan dette skal bli det helt motsatte. Men håper du får god oppfølging. 

Anonymkode: 7a7e9...c10

Gjerne utdyp dette

Anonymkode: d764a...320

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

 

TS her!

 

Her er det også mye som blir påstått om meg og sitvajsonen som ikke stemmer. 

 

Jeg reagerer veldig på mange av svarnene jeg fikk på hovedinnlegget jeg skrev for noen uker siden.

 

"Det at du har en psykisk lidelse og er i barnevernssystemet samt BUP tilsier jo at du er langt mer ressurssvak og hjelpetrengende enn dine jevnaldrende. Da er det heller ikke overraskende at man har såpass dårlig kontroll på prevensjon og partner at man blir uplanlagt gravid med en fyr som overhodet ikke ønsker å være i bildet. Du har jo også rukket å gå nærmere 30 % av svangerskapets lengde uten å få med deg at du er gravid."

 

Jeg har aldri skrevet noe om en psykisk lidelse? Jeg har derimot skrevet at jeg har bakrunn med dårlig psyke. Så det å gå så langt som å antyde at jeg har en psykisk lidelse på så lite grunnlag syns jeg er veldig sært. 

 

At jeg er i barnevernet og bup betyr IKKE at jeg nødvendigvis er langt mer resurssvak en Andre på min alder. Ja jeg har jo en sårbarhet i det her og har jo mistet mammaen min som også kan være grunnlag for at jeg har så mye hjelpeapparatet i bilde. Men ut i fra den lille informasjonen er det helt feil av deg å påstå du vet nok om sitvasjonen til å kalle meg så resurssvak. 

 

Og det du skriver med at det av disse grunner ikke er overraskende at jeg "ikke har kontroll på prevensjon og partner" og derfor blir uplanlagt gravid med en jeg ikke kjenner og "som overhode ikke ønsker å være I bilde" og greier å gå så langt i graviditeten uten å merke noe. Er også veldig provoserende fordommer.

Du vet ingenting om hvor vidt det er brukt prevansjon. Og du vet heller ingenting om grunnen til at han i utgangspunktet ikke skulle være i bilde. 

 

Alle disse tingene er detaljer og fordommer du har laget på alt for lite informasjon. 

 

Jeg skjønner veldig godt at man ut i fra det jeg beskriver kan få tanker om at "hun sikkert har en diagnose" at familien "er resursvak" at "hun prøver å nekte faren samvær" eller at "faren bare stakk" at hun "ikke har kontroll på prevensjon" osv osv som flere av dere har funnet på å legge til detaljer om. 

 

"Om hjelpen i familien hadde vært så mye og bra, hadde ikke barnevernet vært nødvendig. Dessuten, dette forsvinner så snart du er 18 år."

 

Det er som siste svaret på innlegget påpeker. Mange grunner til at en ungdom eller familie er i barnevernet. 

Så jeg syns det er en rask konklusjon at det at jeg har barnevernstiltak betyr at familien min ikke kan fungere som en støtte.

 

Jeg anbefaler dere alle sterkt å ikke svare på innlegg hvis dere skal komme med svar og meninger om noe som ikke verken er bekreftet eller stemmer overens med innlegget personen har skrevet. 

 

Føler man at man har for lite informasjon til å svare og gi en mening eller begynner man inni hode sitt å anta flere detaljer om sitvasjonen en TS skriver syns jeg på DET STERKESTE at du heller skal la vær å svare eller legge igjen en kommentar der du spør om mer informasjon. Så TS får mulighet til å bekrefte eller avkrefte antagelsene du har laget deg. 

 

 

Anonymkode: d764a...320

Faktisk er psykisk syke oftere ressursterke og høyt utdannet. Du blir ikke deprimert om du er dum. Jeg reagerer på hvor enkelt noen tar rettsvernet og menneskeverdet til ett nytt liv. Det anbefales ts å abortere, og ingen har møtt henne engang. Ønsker deg alt godt og håper du mestrer morsrollen og videre skolegang. Ikke hør på alle fordommer

Anonymkode: 366bb...cd1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...