AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #1 Del Skrevet 15. august 2024 Jeg spiser en del rødt og presser kjøtt, og kjenner meg ikke uvel i det hele tatt. Spiser en del grønnsaker og, men blir dårlig i magen av for mye. Anonymkode: 1a647...892 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #2 Del Skrevet 15. august 2024 Blir faktisk mye mer uvel av for mye grønt, frukt, korn og de såkalte sunne matoljene. Anonymkode: 691dd...87d 4 19 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #3 Del Skrevet 15. august 2024 Kroppen min fungerer veldig godt med mye kjøtt, hadde det ikke vært så dyrt, så ville jeg spist mer. Men det gjelder all kjøtt og fisk, ikke bare rødt kjøtt. Det kroppen min reagerer negativt på er for mye karbohydrater, det merker jeg veldig fort, og kjenner det dagen etterpå også Anonymkode: 2e3aa...aeb 4 16 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #4 Del Skrevet 15. august 2024 Jeg blir bare dårlig av å spise mye frukt og grønnsaker. Kjøtt om det er prossesert eller ikke har jeg ikke kjent noe på. Anonymkode: b7d1e...58a 1 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #5 Del Skrevet 15. august 2024 Ofte når jeg spiser mye grønnsaker enn normalt enn for tilbehør til mat begynner jeg å rape får mye luft blir småkvalm og trøtt av hele greia, har ellers tipp topp fordøyelse er i 20 åra så min konklusjon er at frukt er for snakcs og grønnsaker er for tilbehør til maten og skal ikke være selve måltidet om det så smaker godt gjør det tydeligvis ikke godt i store mengder. Anonymkode: b7d1e...58a 5 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #6 Del Skrevet 15. august 2024 1 hour ago, AnonymBruker said: Blir faktisk mye mer uvel av for mye grønt, frukt, korn og de såkalte sunne matoljene. Anonymkode: 691dd...87d Samme her. Har ikke spist brød på mange år. Frukt og grønnsaker gjør meg som regel oppblåst. Poteter smaker og metter godt, men jeg blir tung og trøtt etterpå. Pleide å tro at det var kjøtt som gjorde det, men når jeg spiser kun kjøtt blir jeg bare mett og energisk. Anonymkode: 89607...baa 2 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #7 Del Skrevet 15. august 2024 Jeg har mistet sprettmusa etter at jeg begynte å spise mye rødt kjøtt. Hadde jeg kunne hadde jeg heller spist fjærkre eller fisk, samt bønner og nøtter som proteinkilde. Anonymkode: 46c36...e05 1 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tr0ndern Skrevet 15. august 2024 #8 Del Skrevet 15. august 2024 Nei Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #9 Del Skrevet 15. august 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg spiser en del rødt og presser kjøtt, og kjenner meg ikke uvel i det hele tatt. Spiser en del grønnsaker og, men blir dårlig i magen av for mye. Anonymkode: 1a647...892 I tarmen har vi et mangfold av bakterier som tar seg av det vi spiser. Om man spiser lite fiber generelt, vil bakteriene som tar seg av fiber, minske. Da blir man fort oppblåst og gassete om de plutselig får mer jobb enn de har kapasitet til å ta seg av. Heldigvis kan man hjelpe disse bakteriene med å formere seg ved å sakte men sikkert legge til mer fiber i kosten over tid. Fiber er utrolig viktig for en god helse, og minsker risikoen for kreft betydelig. Bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt er satt i kreftgruppe 1. Jeg kan fint spise havregryn, banan, chia frø, bær, banan og nøtter til frokost, også bøtte nedpå med en hel boks bønner, en hel brokkoli, rotgrønnsaker og ris til middag, og jeg blir ikke sittende og føle meg uvel og fise etterpå. Anonymkode: 0305e...772 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #10 Del Skrevet 15. august 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Samme her. Har ikke spist brød på mange år. Frukt og grønnsaker gjør meg som regel oppblåst. Poteter smaker og metter godt, men jeg blir tung og trøtt etterpå. Pleide å tro at det var kjøtt som gjorde det, men når jeg spiser kun kjøtt blir jeg bare mett og energisk. Anonymkode: 89607...baa Et du kjøtt, blir du trøtt... Anonymkode: a0e48...19d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #11 Del Skrevet 15. august 2024 9 minutter siden, AnonymBruker said: Et du kjøtt, blir du trøtt... Anonymkode: a0e48...19d Haha, ja det var det de sang i Hakkebakkeskogen husker jeg. Jeg ble overrasket over å finne ut at det er stikk motsatt i virkeligheten Anonymkode: 89607...baa 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #12 Del Skrevet 15. august 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): I tarmen har vi et mangfold av bakterier som tar seg av det vi spiser. Om man spiser lite fiber generelt, vil bakteriene som tar seg av fiber, minske. Da blir man fort oppblåst og gassete om de plutselig får mer jobb enn de har kapasitet til å ta seg av. Heldigvis kan man hjelpe disse bakteriene med å formere seg ved å sakte men sikkert legge til mer fiber i kosten over tid. Fiber er utrolig viktig for en god helse, og minsker risikoen for kreft betydelig. Bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt er satt i kreftgruppe 1. Jeg kan fint spise havregryn, banan, chia frø, bær, banan og nøtter til frokost, også bøtte nedpå med en hel boks bønner, en hel brokkoli, rotgrønnsaker og ris til middag, og jeg blir ikke sittende og føle meg uvel og fise etterpå. Anonymkode: 0305e...772 Jeg kuttet ut mye kjøtt en lengre periode (2-3 år). Spiste fra før mye fiber, så la jeg til mere bønner, erter osv som kjøtterstatning. Jeg hadde konstant mageknip, ballongmage som var stinn og hard. Lite fising, fordi lufta kom ikke så langt. Den bare gasset seg evig i magen, hadde vondt HELE tiden. Byttet til kjøtt igjen og har det mye bedre. Spiser fortsat fiberrik mat. Anonymkode: 6d39b...a45 2 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #13 Del Skrevet 15. august 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): I tarmen har vi et mangfold av bakterier som tar seg av det vi spiser. Om man spiser lite fiber generelt, vil bakteriene som tar seg av fiber, minske. Da blir man fort oppblåst og gassete om de plutselig får mer jobb enn de har kapasitet til å ta seg av. Heldigvis kan man hjelpe disse bakteriene med å formere seg ved å sakte men sikkert legge til mer fiber i kosten over tid. Fiber er utrolig viktig for en god helse, og minsker risikoen for kreft betydelig. Bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt er satt i kreftgruppe 1. Jeg kan fint spise havregryn, banan, chia frø, bær, banan og nøtter til frokost, også bøtte nedpå med en hel boks bønner, en hel brokkoli, rotgrønnsaker og ris til middag, og jeg blir ikke sittende og føle meg uvel og fise etterpå. Anonymkode: 0305e...772 Samme her. Reagerer aldri på bønner, linser eller erter lenger og føler meg vel av et kosthold med mye grønt, frukt, belgvekster og fullkorn. Anonymkode: 92b78...d8f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #14 Del Skrevet 15. august 2024 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg kan fint spise havregryn, banan, chia frø, bær, banan og nøtter til frokost, også bøtte nedpå med en hel boks bønner, en hel brokkoli, rotgrønnsaker og ris til middag, og jeg blir ikke sittende og føle meg uvel og fise etterpå. Anonymkode: 0305e...772 Jeg spiste slik før, tilogmed 100% vegansk. La på meg, ble slapp og svimmel. Klarte knapt annet enn å bruke mange timer på å lage vegansk mat. På det meste gikk det 1 kg grønnsaker og 800 gr frukt i tillegg til bønner og linser og jeg ble aldri energisk nok til å klare å gå tur, vaske klær og andre viktige gjøremål. Bare to timer etter hvert måltid ble jeg svimmel og sulten igjen. Det er helt vannvittig at man nå anbefaler så store mengder med frukt og grønt samt belgvekster hver dag. Det er ikke hva kroppen trenger. Anonymkode: 691dd...87d 3 11 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #15 Del Skrevet 15. august 2024 Nei. Jeg elsker dessverre grønnsaker og frukt, men kroppen min og hjernen min fungerer mye bedre på rødt kjøtt og egg. Men jeg har dessverre ikke viljestyrke til å kutte ut grønt. Spiser kjøtt og villfanget fisk også altså, men ikke nok. Anonymkode: a4dcd...0ea 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #16 Del Skrevet 15. august 2024 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Jeg kuttet ut mye kjøtt en lengre periode (2-3 år). Spiste fra før mye fiber, så la jeg til mere bønner, erter osv som kjøtterstatning. Jeg hadde konstant mageknip, ballongmage som var stinn og hard. Lite fising, fordi lufta kom ikke så langt. Den bare gasset seg evig i magen, hadde vondt HELE tiden. Byttet til kjøtt igjen og har det mye bedre. Spiser fortsat fiberrik mat. Anonymkode: 6d39b...a45 Høres ut som om du kanskje ikke tåler bønner? AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Jeg spiste slik før, tilogmed 100% vegansk. La på meg, ble slapp og svimmel. Klarte knapt annet enn å bruke mange timer på å lage vegansk mat. På det meste gikk det 1 kg grønnsaker og 800 gr frukt i tillegg til bønner og linser og jeg ble aldri energisk nok til å klare å gå tur, vaske klær og andre viktige gjøremål. Bare to timer etter hvert måltid ble jeg svimmel og sulten igjen. Det er helt vannvittig at man nå anbefaler så store mengder med frukt og grønt samt belgvekster hver dag. Det er ikke hva kroppen trenger. Anonymkode: 691dd...87d Jeg spiser også 100% vegansk, og har gjort det i 21 år nå. Har enda ikke opplevd noe av det du beskriver. Matlaging bruker jeg nesten ingen tid på, og ser ikke helt hvorfor det skal ta lenger tid å lage et måltid uten kjøtt enn med kjøtt? Det er selvfølgelig hva kroppen trenger. Hovedsakelige plantebaserte dietter (fra vegansk/vegeteriansk til typisk mediterranean diet), vinner hver gang når det kommer til helse. Anonymkode: 0305e...772 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #17 Del Skrevet 15. august 2024 Sliter med endometriose som påvirker tarmene mine, og kan merke det i perioder hvor jeg spiser mer kjøtt enn jeg pleier, men det samme opplever jeg med forskjellige korn, grønnsaker osv. Anonymkode: 0e31f...f8d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #18 Del Skrevet 15. august 2024 AnonymBruker skrev (35 minutter siden): Høres ut som om du kanskje ikke tåler bønner? Jeg spiser også 100% vegansk, og har gjort det i 21 år nå. Har enda ikke opplevd noe av det du beskriver. Matlaging bruker jeg nesten ingen tid på, og ser ikke helt hvorfor det skal ta lenger tid å lage et måltid uten kjøtt enn med kjøtt? Det er selvfølgelig hva kroppen trenger. Hovedsakelige plantebaserte dietter (fra vegansk/vegeteriansk til typisk mediterranean diet), vinner hver gang når det kommer til helse. Anonymkode: 0305e...772 Nei, ingen dietter "vinner" noe som helst. Mennesker er forskjellige, vi har ulike behov. Det eneste en kan si sikkert er at ingen har godt av ultraprosessert mat, som er full av industriingredienser i stedet for faktisk råvarer. Fordi din kropp reagerer på en måte betyr ikke at andre kropper reagerer likt, og å påstå at vegansk kosthold likevel da er bedre for dem er tåpelig og helt ærlig idiotisk. Anonymkode: a8c18...4f5 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2024 #19 Del Skrevet 15. august 2024 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Nei, ingen dietter "vinner" noe som helst. Mennesker er forskjellige, vi har ulike behov. Det eneste en kan si sikkert er at ingen har godt av ultraprosessert mat, som er full av industriingredienser i stedet for faktisk råvarer. Fordi din kropp reagerer på en måte betyr ikke at andre kropper reagerer likt, og å påstå at vegansk kosthold likevel da er bedre for dem er tåpelig og helt ærlig idiotisk. Anonymkode: a8c18...4f5 "Det er helt vannvittig at man nå anbefaler så store mengder med frukt og grønt samt belgvekster hver dag. Det er ikke hva kroppen trenger" Dette skrev du, også presterer du å anklage meg for noe jeg ikke gjør, men du selv gjør. Om du leser igjen, så sier jeg ikke at vegansk kosthold er bedre for alle, men at plantebasert kosthold (fra vegansk til mediterranean, det vil si kosthold med mye fiber og ingen til litt kjøtt) er de kostholdene som viser best helsegevinst. Meningene mine er bygget på forskning og statistikk. Du kan ta deg en ringerunde til diverse forskningsinstitutt og universiteter om du ønsker å kalle noen tåpelige og idiotiske. Men først er det kanskje greit å fokusere på å lese litt grundigere, så du slipper å argumentere mot påstander som ikke engang er lagt frem. Anonymkode: 0305e...772 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. august 2024 #20 Del Skrevet 16. august 2024 AnonymBruker skrev (17 timer siden): I tarmen har vi et mangfold av bakterier som tar seg av det vi spiser. Om man spiser lite fiber generelt, vil bakteriene som tar seg av fiber, minske. Da blir man fort oppblåst og gassete om de plutselig får mer jobb enn de har kapasitet til å ta seg av. Heldigvis kan man hjelpe disse bakteriene med å formere seg ved å sakte men sikkert legge til mer fiber i kosten over tid. Fiber er utrolig viktig for en god helse, og minsker risikoen for kreft betydelig. Bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt er satt i kreftgruppe 1. Anonymkode: 0305e...772 Så rart at man får bedre tarmflora med dyrebasert kosthold enn med plantebasert kosthold da. Studie: Diet rapidly and reproducibly alters the human gut microbiome Tarmene trenger smørsyre, ikke fiber. Fiber blir brutt ned til smørsyre, som er gunstig. Smørsyren får man tak i på andre måter uten å ta omveien om fiber. For eksempel fra meierismør som er veldig rikt på smørsyre. Så slipper man alle de negative bivirkningene av fiber som oppblåsthet, smerter, forstoppelse, diaré, analblødning, https://www.forskning.no/bakterier-fodsel-immunforsvaret/hvor-kommer-tarmbakteriene-vare-fra/2142534 Sitat Smørsyre er en av de viktigste energikildene for cellene i tarmen. Det forskes på om smørsyre kan være selve bindeleddet mellom tarmfloraen og immunforsvaret, og om den kan ha en anti-inflammatorisk effekt. Og det med at bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt er satt i kreftgruppe 1 er feil. Bearbeidet kjøtt var satt i kreftgruppe 1 og rødt kjøtt i kreftgruppe 2. Men dette er ikke noe vitenskapelig dokument. Det er kun et politisk dokument fra WHO. Og det er ikke støttet av vitenskapen. De ignorerte minst 744 studier. Av de studiene som de inkluderte i rapporten, så viste 52% av de studiene at rødt kjøtt var bra og 33% av studiene viste at prosessert kjøtt var bra. Ikke helt så tydelig som du eller de påstår, eller hva? Mer om det her: https://www.diagnosisdiet.com/full-article/meat-and-cancer Anonymkode: 4fe1e...f94 1 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå