AnonymBruker Skrevet 3. august #1 Del Skrevet 3. august Alt utenom middag. Noen som har noen gode ideer på lur? Anonymkode: c2c13...42c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
UpNorthSerenity Skrevet 3. august #2 Del Skrevet 3. august Sjekk ut Desiree Andersen på Instagram. Syns hun har mye godt og proteinrikt, også uten kjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy-love Skrevet 3. august #3 Del Skrevet 3. august Nå kommer det litt an på hva du legger i både lavkalori og proteinrike, men jeg prøver 😊 Proteinpulver i gresk yoghurt, skyr, eller naturell yoghurt. Tilsett evt litt chiafrø som har ligget å svellet en stund for å unngå at de blir så tørt. Dette spiser jeg mye av selv, med masse fryste bær til. Jeg blander gjerne inn litt havrefiber også. Med fryste bær så blir det omtrent som iskrem, og er bare så godt! (Jeg bruker selv melkefrie alternativer pga allergi, og det fungerer bra.) Kjøleskapsgrøt med proteinpulver og chiafrø. Masse bær på toppen. Scramble tofu med grønnsaker, evt knekkebrød/skive til. Facon av tofu eller tempeh som over. Smoothie med proteinpulver. Mye bær, litt spinat + annet du vil ha i. Bær har noe mye mindre kalorier enn banan, men selv er jeg ikke redd for banan da. Røkt tofu på skiven/knekkebrødet. Grønn Lykke har en veldig god en som enkelte Meny, Kiwi, og Mega-butikker har. Grønnsakssuppe med linser og quinoa. Lapskaus med brune linser og facon. TVP i ulike gryter, eller som en del av en tacosalat til lunsj. Det er tørr soya. Tilsettes bare vann, og krydder. Veldig mye protein, og rimelig. Salat med seitan, masse ulike grønnsaker, og litt avokado og komplekse karbohydrater. Pastasalat av linse/bønnepasta. Blomkålsuppe med hvite bønner most inn (gjerne røkt tofu til). Veldig godt på termos, men også som kveldsmat. Tomatsuppe med bønnepasta og evt egg. Spiser du egg, så har en jo mange muligheter. Omeletter. Eggerøre. Matmuffins. Hardkokte egg. Egg i smoothies. Osv. Håper noe kunne passe her 😊💚 1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. august #4 Del Skrevet 3. august Det er jo bare å søke opp retter med fisk, egg, og melk? Belgfrukter (linser, bønner, etc) har mye karbohydrater og mangler flere viktige næringsstoffer, sånn sammenlignet. Anonymkode: 73981...905 2 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. august #5 Del Skrevet 3. august AnonymBruker skrev (1 time siden): Det er jo bare å søke opp retter med fisk, egg, og melk? Belgfrukter (linser, bønner, etc) har mye karbohydrater og mangler flere viktige næringsstoffer, sånn sammenlignet. Anonymkode: 73981...905 Er svært mange som lager gode retter med disse kriteriene så hvorfor ikke dele oppskrifter? Mye vanlige retter er ganske lavt på protein som jeg må være bevisst på å få i meg mer av, men ønsker i utgangspunktet ikke tilskudd. Ønsker gjerne helt konkrete tips med mengde og totalt kaloriinnhold og mengde protein, men skal sjekke ut instaene til noen onlinecoaches som kanskje har dette. Anonymkode: c2c13...42c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. august #6 Del Skrevet 3. august AnonymBruker skrev (26 minutter siden): Er svært mange som lager gode retter med disse kriteriene så hvorfor ikke dele oppskrifter? Mye vanlige retter er ganske lavt på protein som jeg må være bevisst på å få i meg mer av, men ønsker i utgangspunktet ikke tilskudd. Ønsker gjerne helt konkrete tips med mengde og totalt kaloriinnhold og mengde protein, men skal sjekke ut instaene til noen onlinecoaches som kanskje har dette. Anonymkode: c2c13...42c Joda, jeg kan dele oppskrifter. Poenget var at man veldig enkelt kan finne det ved å søke opp på nett. Som denne, hvor du enkelt kan regulere kaloriinnhold ved å ha i mindre olje/ikke bruke olje/mindre pasta, ettersom. Eller du kan bytte ut pastaen med quinoa https://www.godt.no/oppskrifter/salat/8587/mettende-gresk-pastasalat?porsjoner=2 Torsk har f.eks lavere kaloriinnhold enn laks, mens ørret ligger midt i mellom laks og torsk mtp kalorier. Her er èn oppskrift https://www.matprat.no/oppskrifter/familien/stekt-torsk-med-kremet-spinat/ Jeg pleier å steke fisk i panne med litt olje, salt og pepper, også har jeg ovnsstekte grønnsaker til. Stekt laks fungerer også fint i wraps. Yoghurt naturell med frosne bær i blender, gir en god smoothie. Med egg kan du lage omelett i mange variasjoner. https://beritnordstrand.no/oppskrifter/ovnsbakt-omelett-brokkoli-paprika-gresslok Husk at du trenger godt med kalorier, det er viktigtere å kutte ut raske karbohydrater enn å dra ned kaloriinntaket for hardt hvis det er snakk om vekt. Anonymkode: 73981...905 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aazy Skrevet 4. august #7 Del Skrevet 4. august On 8/3/2024 at 1:02 PM, AnonymBruker said: Det er jo bare å søke opp retter med fisk, egg, og melk? Belgfrukter (linser, bønner, etc) har mye karbohydrater og mangler flere viktige næringsstoffer, sånn sammenlignet. Anonymkode: 73981...905 Belgfrukter har høgt innhald av båe protein og fiber, så i mi erfaring ein kjempefordel å spise for å slå to fluer i ein smekk, særleg mtp sultregulering, jamnt energinivå, helse og større vektnedgang om ein er oppteke av det. Fisk er fettrik og lite mettande per kalori, egg er heller ikkje særleg med protein per kalori (men definitivt anna næringsstoff, som kolin m.m.) Til spørsmålet ditt: I tillegg til det Daisy skreiv over vil eg slå eit slag for sjokolademousse av tofu. Nærmast reint protein, og faktisk litt digg også. https://plantekost.no/c-478-Sjokolade-m-tofu.aspx 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august #8 Del Skrevet 4. august aazy skrev (1 time siden): Belgfrukter har høgt innhald av båe protein og fiber, så i mi erfaring ein kjempefordel å spise for å slå to fluer i ein smekk, særleg mtp sultregulering, jamnt energinivå, helse og større vektnedgang om ein er oppteke av det. Fisk er fettrik og lite mettande per kalori, egg er heller ikkje særleg med protein per kalori (men definitivt anna næringsstoff, som kolin m.m.) Til spørsmålet ditt: I tillegg til det Daisy skreiv over vil eg slå eit slag for sjokolademousse av tofu. Nærmast reint protein, og faktisk litt digg også. https://plantekost.no/c-478-Sjokolade-m-tofu.aspx Men belgfrukter ikke fullverdig proteinkilde, slik animalske kilder er. Vi trenger fettsyrene og andre næringsstoffer fra fisk, som vi ikke får fra planter. Anonymkode: 73981...905 2 1 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aazy Skrevet 6. august #9 Del Skrevet 6. august On 8/4/2024 at 5:08 PM, AnonymBruker said: Men belgfrukter ikke fullverdig proteinkilde, slik animalske kilder er. Vi trenger fettsyrene og andre næringsstoffer fra fisk, som vi ikke får fra planter. Anonymkode: 73981...905 Soya er fullverdig, ikkje at det har noko å seie i praksis. Ved normalt inntak av fleire kjelder, t.d. noko så enkelt og basic som bønner og ris, har du eit måltid med fullverdig aminosyreprofil. Berre i ekstreme tilfelle burde ein vere påpasseleg med inntak av alle dei essensielle aminosyrene. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. august #10 Del Skrevet 6. august aazy skrev (1 time siden): Soya er fullverdig, ikkje at det har noko å seie i praksis. Ved normalt inntak av fleire kjelder, t.d. noko så enkelt og basic som bønner og ris, har du eit måltid med fullverdig aminosyreprofil. Berre i ekstreme tilfelle burde ein vere påpasseleg med inntak av alle dei essensielle aminosyrene. Men mangler fortsatt viktige næringsstoffer, også innenfor proteinriket. Anonymkode: 73981...905 1 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aazy Skrevet 7. august #11 Del Skrevet 7. august (endret) 17 hours ago, AnonymBruker said: Men mangler fortsatt viktige næringsstoffer, også innenfor proteinriket. Anonymkode: 73981...905 No er du ute på tynn is her. Kjelde? Denne hemmelege, revolusjonerande ernæringsinfoen du sitt men vil jo totalt vende alt vi veit om kosthald på hovudet. Endret 7. august av aazy 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. august #12 Del Skrevet 7. august aazy skrev (2 timer siden): No er du ute på tynn is her. Kjelde? Denne hemmelege, revolusjonerande ernæringsinfoen du sitt men vil jo totalt vende alt vi veit om kosthald på hovudet. Må du ha kilde for å forstå alt belgfrukter mangler av næringsstoffer? B-12, kreatin, kollagen, d vitamin, taurin, for å nevne noe. I tillegg inneholder de mye lektiner og fytinsyre som svekker absorpsjon av flere mineraler. Jeg visste ikke at dette var hemmelig og revolusjonerende ernæringsinfo, burde være allmennkunnskap. Anonymkode: 73981...905 1 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. august #13 Del Skrevet 7. august 1 hour ago, AnonymBruker said: Må du ha kilde for å forstå alt belgfrukter mangler av næringsstoffer? B-12, kreatin, kollagen, d vitamin, taurin, for å nevne noe. I tillegg inneholder de mye lektiner og fytinsyre som svekker absorpsjon av flere mineraler. Jeg visste ikke at dette var hemmelig og revolusjonerende ernæringsinfo, burde være allmennkunnskap. Anonymkode: 73981...905 Det er verken allmennkunnskap eller støtta av mengden forskning vi har på ernæring. Båe vegetar- og vegansk kosthald kan vere komplett og helsefremmande. Dette kan du finne med enkel googling. At eit samla miljø ernæringsfysiologar tek feil i at eit kjøtfritt kosthald kan vere komplett hadde faktisk vore revolusjonerande, fordi det går rett på tvers av vitskapeleg konsensus. Anonymkode: c909f...554 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. august #14 Del Skrevet 7. august 1 minutt siden, AnonymBruker said: Det er verken allmennkunnskap eller støtta av mengden forskning vi har på ernæring. Båe vegetar- og vegansk kosthald kan vere komplett og helsefremmande. Dette kan du finne med enkel googling. At eit samla miljø ernæringsfysiologar tek feil i at eit kjøtfritt kosthald kan vere komplett hadde faktisk vore revolusjonerande, fordi det går rett på tvers av vitskapeleg konsensus. Anonymkode: c909f...554 Whoops, trykka visst på anonym. Gløymte å nevne at du også er heilt på bærtur ang lektin og fyrinsyre. Det hadde vore rimeleg lættis om mennesket, som historisk sett har fått mesteparten av næringa si frå planteriket, ikke kunne teke opp næringa frå denne maten. Vi veit dessuten at særleg belgfrukter inneheld ein type resistent fiber som er særdeles fordelaktig for helsa. Som ein del av eit måltid med anna aminosyrekjelder, t.d. noko så basic som ris, får du eit måltid som faktisk overgår kjøt på mange måter. Mitt tips til deg er å lesa litt vidare på aminosyrer, fordi dette er i Dunning-Kruger-land. At ulike matvarer har ulik aminosyreprofil er berre ein femtidel av alt ein faktisk burde vite om aminosyrer før ein går bastant ut på nett og evangeliserer Anonymkode: c909f...554 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aazy Skrevet 7. august #15 Del Skrevet 7. august Just now, AnonymBruker said: Whoops, trykka visst på anonym. Gløymte å nevne at du også er heilt på bærtur ang lektin og fyrinsyre. Det hadde vore rimeleg lættis om mennesket, som historisk sett har fått mesteparten av næringa si frå planteriket, ikke kunne teke opp næringa frå denne maten. Vi veit dessuten at særleg belgfrukter inneheld ein type resistent fiber som er særdeles fordelaktig for helsa. Som ein del av eit måltid med anna aminosyrekjelder, t.d. noko så basic som ris, får du eit måltid som faktisk overgår kjøt på mange måter. Mitt tips til deg er å lesa litt vidare på aminosyrer, fordi dette er i Dunning-Kruger-land. At ulike matvarer har ulik aminosyreprofil er berre ein femtidel av alt ein faktisk burde vite om aminosyrer før ein går bastant ut på nett og evangeliserer Anonymkode: c909f...554 Haha. Djizes. KG er aggressivt pro-anonym på meg i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. august #16 Del Skrevet 7. august AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Det er verken allmennkunnskap eller støtta av mengden forskning vi har på ernæring. Båe vegetar- og vegansk kosthald kan vere komplett og helsefremmande. Dette kan du finne med enkel googling. At eit samla miljø ernæringsfysiologar tek feil i at eit kjøtfritt kosthald kan vere komplett hadde faktisk vore revolusjonerande, fordi det går rett på tvers av vitskapeleg konsensus. Anonymkode: c909f...554 "Kan være". Det er en grunn til at det er veldig mange eks-veganere som har fått tilbake helsen sin. Jeg trenger ikke google, for jeg er en av dem. Du sier: "Som ein del av eit måltid med anna aminosyrekjelder, t.d. noko så basic som ris, får du eit måltid som faktisk overgår kjøt på mange måter." Og du tror faktisk at dette overgår kjøtt mtp næringsstoffer Jada, spis linser OG ris, så får kroppen mirakuløst b12, jod, d vitamin, og kollagen m.m Anonymkode: 73981...905 1 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. august #17 Del Skrevet 7. august 2 hours ago, aazy said: mennesket, som historisk sett har fått mesteparten av næringa si frå planteriket Dette er ikke bare feil, men stikk motsatt av hva som er tilfelle. Anonymkode: fac1d...b0c 2 1 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. august #18 Del Skrevet 7. august AnonymBruker skrev (6 timer siden): "Kan være". Det er en grunn til at det er veldig mange eks-veganere som har fått tilbake helsen sin. Jeg trenger ikke google, for jeg er en av dem. Du sier: "Som ein del av eit måltid med anna aminosyrekjelder, t.d. noko så basic som ris, får du eit måltid som faktisk overgår kjøt på mange måter." Og du tror faktisk at dette overgår kjøtt mtp næringsstoffer Jada, spis linser OG ris, så får kroppen mirakuløst b12, jod, d vitamin, og kollagen m.m Anonymkode: 73981...905 Man spiser ikke linser OG ris for å dekke behovet for b12, jod og d-vit. Kollagen kjenner jeg ikke til. Anonymkode: ffcb4...5c8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. august #19 Del Skrevet 7. august AnonymBruker skrev (1 time siden): Man spiser ikke linser OG ris for å dekke behovet for b12, jod og d-vit. Kollagen kjenner jeg ikke til. Anonymkode: ffcb4...5c8 Nei selvfølgelig gjør man ikke det, fordi det burde være enkel matte for folk flest. Du må lese kommentaren min i sammenheng med kommentaren til brukeren som påstod at bønner kombinert med ris overgår kjøtt: " Vi veit dessuten at særleg belgfrukter inneheld ein type resistent fiber som er særdeles fordelaktig for helsa. Som ein del av eit måltid med anna aminosyrekjelder, t.d. noko så basic som ris, får du eit måltid som faktisk overgår kjøt på mange måter." Anonymkode: 73981...905 7 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. august #20 Del Skrevet 8. august AnonymBruker skrev (16 timer siden): Gløymte å nevne at du også er heilt på bærtur ang lektin og fyrinsyre. Det hadde vore rimeleg lættis om mennesket, som historisk sett har fått mesteparten av næringa si frå planteriket, ikke kunne teke opp næringa frå denne maten. Anonymkode: c909f...554 Det hadde vært "rimelige lættis" om du hadde vært "heilt på bærtur" her, @aazy. Hvis det er nyhet for deg at belgfrukter har lektiner og fytinsyre og at disse svekker absorpsjon av flere mineraler, så bør du tilegne deg mer kunnskap. Helsedirektoratet om fytinsyre: Sitat Jern i kjøtt og fisk – hemjern – tas bedre opp i kroppen enn jern i kornprodukter og andre plantematvarer. Opptaket av ikke-hemjern fremmes av C-vitamin og av en faktor i kjøtt, fisk og skalldyr når dette inntas i samme måltid. Opptaket hemmes av fytinsyre i korn og mel og av polyfenoler som for eksempel tanniner i te. Inntak av kjøtt er vist å ha en positiv effekt på jernstatus hos spedbarn. Store medisinske leksikon om fytinsyre: Sitat Fytinsyre forekommer i de fleste planter, ikke minst i korn og andre frø, der stoffet fungerer som et minerallager. Det binder blant annet kalsium, jern og sink som uløselige salter. Siden fytinsyre reduserer fordøyeligheten av mange viktige mineraler, ikke minst i korn og kornprodukter, har det en viss interesse i ernæringsmessig sammenheng. Mattilsynet om lektiner: Sitat Lektiner kan gi magesmerter og kvalme, oppkast og diaré Her ser du hva fytinsyre gjør med opptaket av jern (venstre) og sink (høyre) (kilde) : Og har mennesket "historisk sett fått mesteparten av næringen sin fra planteriket"? Nei, dette stemmer ikke. Vi vet fra isotopanalyser av skjeletter at våre forfedre spiste nesten utelukkende animalsk fra ca 2 millioner år siden til for ca 10.000 år siden. https://www.sciencealert.com/ancient-humans-were-apex-predators-for-2-million-years-study-finds Ca 10.000 år siden var altså jordbruksrevolusjonen. Samtidig som vi gikk fra nesten 100% animalsk til mye planter så ble også mennesket plutselig kortere, feitere, sykere og fikk dårlige tenner. Og hjernen økte stadig opptil jordbruksrevolusjonen og har faktisk krympet etterpå. 😱 Anonymkode: b55b5...dd4 1 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå