Gå til innhold

Kan jeg bytte ut tørr hvitvin med farris i matlaging?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Lurer på om jeg kan bruke farris i en gryterett istedenfor hvitvin? 

 

Anonymkode: 03211...b4f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvorfor Farris? Det har jo verken smaken eller syren man er på jakt etter. Når jeg ikke har hvitvin tilgjengelig bruker jeg ca 3/4 eplejuice og 1/4 eddik

Anonymkode: 7a4bc...0ae

  • Liker 15
  • Hjerte 2
  • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det har ingen hensikt, dvs i stedet for Farris kan du like gjerne bruke vann.

Det hvitvin bidrar med er syre, i tillegg til alt annet hvitvin smaker. Substitutt kan være vann eller kraft pluss at du smaker til retten med friskpresset sitron, evt hvitvinseddik eller eplesidereddik.

Anonymkode: 23977...192

  • Liker 12
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar ❤️

Anonymkode: 03211...b4f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det har ingen hensikt. Farris vil ikke tilføre noe til retten, hverken smak eller aroma.

Anonymkode: d7ea0...5ad

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvorfor vil du ikke bruke hvitvin?

Anonymkode: ca318...d69

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Hvorfor vil du ikke bruke hvitvin?

Anonymkode: ca318...d69

Det er mange som ikke bruker vin, av ulike årsaker. Det er jo heller ikke poenget med denne tråden. 
 

Ts: en god og syrlig eplejus kan brukes istedenfor. Altså en som ikke er tilsatt sukker. 

Anonymkode: f9f95...770

  • Liker 7
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det nok bedre med hvitvinseddik. 

Anonymkode: 36205...f86

  • Liker 6
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et tips hvis du ikke drikker hvitvin og derfor ønsker noe annet (husk at alkoholen fordamper underveis) er å kjøpe en liten flaske hvitvin på polet og fryse i isterningsposer, så tar du bare opp det du trenger og har i maten når det er aktuelt. Det samme funker selvfølgelig med rødvin eller mørk øl (men rist ut litt kullsyre først). 

Anonymkode: e1fe9...bc9

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 hours ago, AnonymBruker said:

Lurer på om jeg kan bruke farris i en gryterett istedenfor hvitvin? 

 

Anonymkode: 03211...b4f

Jeg ville ha brukt hvitvinseddik. Ikke 1:1, men bladet ut med vann. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syrlig eplejuice vil gi det du trenger.  Redusert hvitvin gir både sødme og syre til retten.  Det samme vil eplejuice.  Hvitvinseddik vil kun gi syrelementet.  

Anonymkode: cedde...d92

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Liker ikke hvitvin.

TS

Takk for forslag og svar ❤️

Anonymkode: e38a9...c1b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Liker ikke hvitvin.

TS

Takk for forslag og svar ❤️

Anonymkode: e38a9...c1b

Selv om du ikke liker å drikke hvitvin, så kan du bruke hvitvin i maten. Maten kommer ikke til å direkte smake hvitvin, den gir bare ekstra dybde til smaken.

Anonymkode: d7ea0...5ad

  • Liker 10
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Selv om du ikke liker å drikke hvitvin, så kan du bruke hvitvin i maten. Maten kommer ikke til å direkte smake hvitvin, den gir bare ekstra dybde til smaken.

Anonymkode: d7ea0...5ad

Hvorfor er der ramaskrik om jeg vil bytte den ut?

T.S

 

Anonymkode: e38a9...c1b

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Liker ikke hvitvin.

TS

Takk for forslag og svar ❤️

Anonymkode: e38a9...c1b

Har du smakt retten MED hvitvin da? Det koker jo bort, mesteparten av det, og du kjenner som regel ikke vinsmak i retter med vin.

Jeg for eksempel, kan ikke fordra rødvin. Det gjør meg uvel. Men jeg bruker det likevel i en gryterett jeg lager i blant (Beuf bourguignon) og man kan ikke skjelne noen rødvinssmak på den. Men den er der, kamuflert og blandet med alle andre smaker, og blir kjempegod saus.

Prøv med hvitvin om oppskriften sier det, hvis du ikke har prøvd det før. Hvor lenge skal retten koke?

  • Liker 6
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (26 minutter siden):

Hvorfor er der ramaskrik om jeg vil bytte den ut?

T.S

 

Anonymkode: e38a9...c1b

Det er ikke noe ramaskrik her, men når du skriver at du ikke liker hvitvin og derfor ikke vil bruke det i matlagning, så er det naturlig å opplyse at maten ikke vil smake som ett glass hvitvin. 

Når du lurer på om du kan bruke Farris, så tyder det på at du ikke har så mye kunnskaper om mat, så jeg prøvde bare å gi deg informasjon. Du gjør selvfølgelig  som du vil, med eller uten vin.

Anonymkode: d7ea0...5ad

  • Liker 15
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan bytte med en god og syrlig eplejuice, Men hadde definitivt brukt hvitvin. Det vil ikke smake hvitvin av maten.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lol

Anonymkode: 5cf7a...11a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvitvinseddik kan brukes selv benytter jeg rød og hvitvin i matretter 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...