Gå til innhold

Støtter du fremdeles monarkiet etter hendelsene nå i sommer?


Honey Dew

Har du fremdeles tillit til kongehuset/kongefamilien?  

618 stemmer

  1. 1. Støtter du fremdeles monarkiet?

    • Ja
      183
    • Nei
      332
    • Det har ikke endret seg
      103


Anbefalte innlegg

Tråden er ryddet for spekulasjoner, ryktespredninger, siteringer av innlegg skrevet av utestengt bruker, personangrep og svar til dette. Elaine Marley, mod.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Siden det er bryllup  i helgen så har jeg rotet litt i kongelige arkiver. Og funnet bilder fra noen bryllup.  

Mye har skjedd med årene. Men det har det med Norge også.

Kongefamilien har vært på vår side i nasjonale kriser og representert oss godt.

Så noen hendelser og endringer som har blitt kjent for oss siste tiden har ikke rikket et sekund på at jeg fortsatt ønsker å beholde monarkiet.  

De som er fungerende kongelige  syntes jeg gjør en utmerket  jobb. Og prinsesse ingrid alexandra og prins sverre mangnus ser ut til å være gode kongelige  de også.

Håper de er bittelitt  rampete  før de må ta over masse alvorlige oppgaver.

Kong harald og sonja har masse humor og godt humør. Og det smitter iallefall  på meg. Når jeg ser dem. 

Stolt av kongehuset og den styreformen vi har. Kongehuset er trygt forankret i vitige grunnholdninger vi alle lett kan glemme. Vil ikke bytte det ut med andre potensielle galinger vi må holde på å bytte ut stadig vekk

Screenshot_20240829_160551_Google.jpg

Screenshot_20240829_160451_Chrome.jpg

Screenshot_20240829_160347_Chrome.jpg

Screenshot_20240829_160241_Chrome.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

timbar skrev (På 31.7.2024 den 17.38):

Dette har fått meg til å tenke og jeg vet mange er tilhenger av monarkiet fordi ikke vil ha en avdanket politiker som president inkludert meg selv, men nå ser jeg for alvor hvor farlig et monarki kan bli så nå får vi heller leve med en avdanket politiker som president. Tenker at om noe lignende hadde skjedd med presidentfamilien kunne vi i det minste byttet han ut. 

…om jeg forstår deg rett så vil du altså bytte ut Harald fordi han har en datter med elendig smak i menn og et barnebarn som tror at han er hevet over alt av normer og regler? Hvordan er dette sirkuset kong Harald sin skyld?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, Tripptrapp1 said:

…om jeg forstår deg rett så vil du altså bytte ut Harald fordi han har en datter med elendig smak i menn og et barnebarn som tror at han er hevet over alt av normer og regler? Hvordan er dette sirkuset kong Harald sin skyld?

Det er  ikke snakk om å bytte ut, og dette er heller ikke Harald sin feil. For meg handler det primært om hvor forhistorisk og absurd monarki med makt som går i arv faktisk er. 

  • Liker 1
  • Nyttig 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 8/19/2024 at 11:24 AM, MissLucy said:

jeg mener det er galskap å tillegge perifere figurer som Marius Borg Høiby eller Durek Verret noen som helst vekt i spørsmålet om hvilken statsform vi skal ha.

Da gir vi dem en makt de virkelig ikke har gjort seg fortjent til.

Jeg mener videre det er galskap å kaste bort den markedseffekten og merkevareverdien som ligger og venter i kraft av Ingrid Alexandra. 

I 2007 beregnet danskene at kronprinsesse Mary alene sto for en merkevareverdi på 12 milliarder for Danmark. Det er mange ganger mer enn kongehuset koster. Når IA etterhvert kommer på banen, ung og vakker tronarving, barnet av prinsen og askepott så er det ganske åpenbart at hun ikke vile være mindre verd for Norge enn Mary var for Danmark  i 2007.

https://www.nrk.no/urix/mary-verdt-12-milliarder-1.1762782

Hva får deg til å tro at ikke en president kan være god pr.for Norge tro? Til syvende og sist er det hvem mediene fokuserer på som gir pr.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Null endring her i gården..har alltid ment kongedømme var en anakronisme til å le av.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Capazitet skrev (På 21.8.2024 den 23.28):

Hvilke forandringer ser du for deg?

Jeg vet helt ærlig ikke. Men personlig liker jeg tradisjonen med monarki. Mulig jeg er litt gammeldags og har lest for mange eventyr, men jeg liker tanken på et velfungerende kongehus.

Dessverre er det ikke det vi ser i norge (og i store deler av Europa) i dag. Dessverre peker ikke pilene i riktig retning heller. Jeg liker Harald og Sonja, men de har jo ikke akkurat vært veldig heldig med arverekken etter seg 😬 Kronprinsen er vel ikke så gal når jeg tenker meg om, men sett bort i fra det er det jo et sirkus.

Samtidig syntes jeg det er trist om en så lang institusjon skal avvikles. Kongen har jo ikke noen reel makt pr i dag uansett. 

Nei jeg vet ikke. Virkelig ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, dessverre :( jeg synes de aller fleste i den norske kongefamilien er utrolig fine folk, det er ikke det… men det presset som legges på barna i kongefamilier synes jeg er fælt. Jada, Marius har gjort noen forferdelig dumme ting, men hvis han ikke var i slekt med kongefamilien så ville han aldri blitt «hengt ut» på denne måten. Synes vi skal ha en president valgt av folket. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 8/20/2024 at 9:26 PM, Bombasi said:

Det er sant, men nå er det ikke vits i å lage seg en realitet som ikke eksisterer. 

Märtha er ikke kronprinsesse, og hun vil aldri bli det. Det er fakta sånn som ting har blitt.

Om hun hadde vært tronarving, så kan jeg love deg at ting hadde utspilt seg annerledes. Da hadde jeg også vært hardbarka motstander, og da tror jeg den politiske debatten hadde ligget som en blytung sky over Norge. Partier ville gått på valg bare på å avskaffe monarkiet da. 

Men som sagt, dette er ikke en realitet eller en bekymring. Akkurat nå vet vi at monarkiet i Norge blir ivaretatt av kronprins Haakon, etterfulgt av kronprinsesse Ingrid Alexandra. Med andre ord er vi berget i 70 år framover. 

Skulle ting endre seg drastisk så kan vi gjerne ta debatten da, men ikke nå når vi ligger så fantastisk godt an framover. 

Märtha og særlig Marius er helt ubetydelig oppi dette nå - og vil være det i uoverskuelig framtid - mest sannsynlig for alltid. Så det er ikke et problem.

Om monarki er demokratisk eller ikke... Vel, monarkiet er til syvende og sist ikke betydningsfullt for folk. Vi blir jo ikke rammet av monarkiet i Norge, fordi vi har et monarki som har lagt all makt på våre "demokratiske" valgte politikere. Dvs, politikken i Norge er så rigget og gjennomsauset av kameraderi som du kan få det, der folk velger hverandre opp og fram, så hvor demokratisk ting fungerer i Norge kan i høyeste grad diskuteres. I teorien, ja, men ikke i praksis. 

Og Gud forby en av disse norske politikerne som statsoverhodet som president. Dit må vi aldri havne. Det lille av skandaler som kongehuset er rammet av blir en fis i medvind i forhold til de skandalene som vil følge med et presidentverv med en norsk politiker i.

"Makt". I Norge er kongefamilien et symbol som gjør en symbolsk jobb for Norge. Kongefamilien er visstnok maktoverhodet på papiret, men utøver ingen makt overhodet. Det er ikke makt Haakon og Ingrid Alexandra arver, men en symbolsk rolle de har vokst inn i, har blitt lært opp til og kommer til å utøve for det beste for Norge og folket. Og det geniale med kongehuset i Norge er at arvingene kan fint si nei. Det er 100% frivillig å gjøre. Men vi har altså to representanter som har takket ja, og som garantert er mest egnet i landet til en slik rolle fordi de har vokst opp i det. 

Slike symbolske roller kan man ikke hente opp folk fra gata for å gjøre. 

Dessuten er vi et av de beste monarkiene i verden, og det er helt pussig at vi skal ha en monarki-debatt her. Særlig i lys av hvor elendig republikker fungerer i praksis, og for farlig disse viser seg å være fordi en fra gata har fått all makt i hendene. Republikk er en demokratisk prosess, ja, men ikke i styringspraksis.

JA til kongefamilien - slik den er nå. Så får vi se om 40-50 år hvordan ting ligger an da. Det er null stress rundt monarkiet i Norge, og det meste av motstanden er basert på hypotetiske problem som ikke har rot i virkeligheten, basert på Märtha, Marius og små skandaler som vil være enda verre med republikk.

Enn så lenge da, hva om Ingrid forelsker seg i feil mann, eller skulle finne på å gjøre noe dumt som ikke livvakter fanger opp. Ingrid er bare 20 år, å kalkulere med en 20 åring er vel i beste fall tullete?

Hva om Ingrid plutselig finner ut at hun har lyst å leve et helt vanlig liv?Slippe livvakter og presse døgnet rundt? Skal vi virkelig pålegge henne å passe inn i en mal de fleste av oss aldri hadde ønsker

Ja jeg vet de har endel privilegier og slipper å vaske huset sitt? Men å leve under konstant overvåking hadde iallefall ikke jeg orket. Ofrer glatt de flotte kjolene for friheten jeg har.

 

 

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 8/18/2024 at 5:47 PM, AnonymBruker said:

Det nåværende kongehuset er importert og bare litt over hundre år gammelt. La oss kvitte oss med det

Anonymkode: 723b4...da7

Ja I en tid hvor andre land i Europa skiftet fra monarki til republikk har jeg alltid synes det var rart at vi valgte monarki. 

Men som kjent var det kun menn over 25 år som fikk stemme, hadde det vært i dag hadde det nok vært motsatt

I dag føler jeg menn er mye mer jordnære i forhold dette spørsmålet, mens kvinner av en eller annen grunn har sett seg blind på fine kjoler og glamour og blitt veldig rojale.

Høres ikke ut som noen av disse spør seg selv om at det også kan være en tung byrde å bli født inn i en slik rolle? Særlig i disse dager med massemedia på slep og knapt noe privatliv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

timbar skrev (27 minutter siden):

Enn så lenge da, hva om Ingrid forelsker seg i feil mann, eller skulle finne på å gjøre noe dumt som ikke livvakter fanger opp. Ingrid er bare 20 år, å kalkulere med en 20 åring er vel i beste fall tullete?

Hva om Ingrid plutselig finner ut at hun har lyst å leve et helt vanlig liv?Slippe livvakter og presse døgnet rundt? Skal vi virkelig pålegge henne å passe inn i en mal de fleste av oss aldri hadde ønsker

Ja jeg vet de har endel privilegier og slipper å vaske huset sitt? Men å leve under konstant overvåking hadde iallefall ikke jeg orket. Ofrer glatt de flotte kjolene for friheten jeg har.

 

 

 

Ingrid Alexandra er et så flott og bra menneske at jeg føler fint at jeg kan kalkulere inn henne i Norges beste fremtidsplaner. Jeg er også sikker på at hun klarer å finne seg en bra type. Hun har forresten hatt kjæreste over lang tid nå, og han skal visst være hel ved han også. Siden de har vært kjærester så lenge så er han nok ganske så forberedt og opplært i hva som vil komme. Så ingen stress.

Ingrid Alexandra kommer ikke til å avvise trona. Hverken nå eller framtiden. Hun har eksplisitt sagt det motsatte, så da forholder jeg meg til det.

Ellers kan alltids en tronedebatt komme hvis noe av disse whataboutismene som har kommet i tråden slår inn. Men ikke nå. Jeg skjønner ikke hvorfor det er nødvendig nå all den tid tronen er sikret av vår aller beste representant i minst 30 år framover, for så ha den flotte Ingrid Alexandra deretter i 30-40 år.

Skulle dog ikke Ingrid virke som den rette så kan vi ta debatten om monarkiet når Haakon er ute av det, altså om 30-40 år. 

Folk i tråden argumenterer imot monarkiet som om det var Märtha eller Marius som var tronearving. Vel, spoiler, de har ingen relevans opp mot tronerekka eller monarkiet i seg selv. Når bryllupet til Märtha er over og når Marius har fått straff så går de tilbake til å leve et liv i skyggedalene, og monarkiet blomstrer videre som vi kjenner det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør det fordi når man når en viss alder så må man faktisk stå helt til ansvar for sitt eget liv, hvorfor skal noen andre måtte gi fra seg tronen fordi familiemedlemer rotet det til. Jeg vil ihvertfall ikke at det skal bli president i Norge heller. Jeg ser kongeparet og kronprinsparet gjør en veldig god jobb for landet. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støtter fortsatt monarkiet, ja. Trivelig med et kongehus.

Hendelsen nå med Marius handler om en som kommer fra en familie med en mor som også har innrømmet å ha drevet med utagerende festing i ungdommen, og det er dessverre veldig ofte slik at barna likner på foreldrene. Jeg tenker at dette er ikke noe kongehuset kan lastes for. 

Durek og Märtha er også en trist greie, men det er også noe som foregår litt på siden av kjernen i kongehuset.

Jeg tenker at vi har en god og solid konge og en flott dronning som tjener oss godt, og vi har en tilsvarende god og reflektert kronprins og kronprinsesse som jeg også har tillit til at vil representere Norge og tjene Norge på en utmerket måte når den tid kommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tråden er ryddet for spekulasjon og avsporing. Elaine Marley, mod.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

timbar skrev (11 timer siden):

Det er  ikke snakk om å bytte ut, og dette er heller ikke Harald sin feil. For meg handler det primært om hvor forhistorisk og absurd monarki med makt som går i arv faktisk er. 

Men det er ikke det du skriver innledningsvis. Det skriver du at «hvis noe lignende hadde skjedd i presidentfamilien, så kunne vi i det minste byttet han [kongen/presidenten] ut». Kongen er ikke skyldig i slektens klovnerier. Å straffe lederen ved å avskjedige han for noe han overhodet ikke har noen skyld eller deltagelse i er totalt feil uansett hvilket styresett man prefererer.
 

Og nei, jeg er ingen monarkist. Jeg syns kongen og dronningen har gjort og gjør en god jobb. Haakon og MM (selv om hun ikke representerer så ofte?) virker som gode representanter. Ungene deres er vel knapt voksne, så om de klarer å leve opp til forventningene, gjenstår å se. Men så har du Marius og Martha med påhenget. Det er flaut å bevitne. «Young, white and privileged» hadde de vært uansett, men det hadde gjerne vært det beste for kongehuset om de rett og slett tok fra de titler (Martha) og generelt kuttet trådene til disse menneskene. Da kan kokain-Marius ødelegge livet sitt i fred, og Martha og Durek bedrive kvakksalveri uten at det sverter monarkiet. Men så er det gjerne ikke så enkelt heller, for dersom hele familien Haakon skulle dø eller abdisere, så er det vel Martha som blir dronning med Durek ved sin side. Kjære vene 😆

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bombasi skrev (11 timer siden):

Ingrid Alexandra er et så flott og bra menneske at jeg føler fint at jeg kan kalkulere inn henne i Norges beste fremtidsplaner. Jeg er også sikker på at hun klarer å finne seg en bra type. Hun har forresten hatt kjæreste over lang tid nå, og han skal visst være hel ved han også. Siden de har vært kjærester så lenge så er han nok ganske så forberedt og opplært i hva som vil komme. Så ingen stress.

Ingrid Alexandra kommer ikke til å avvise trona. Hverken nå eller framtiden. Hun har eksplisitt sagt det motsatte, så da forholder jeg meg til det.

Ellers kan alltids en tronedebatt komme hvis noe av disse whataboutismene som har kommet i tråden slår inn. Men ikke nå. Jeg skjønner ikke hvorfor det er nødvendig nå all den tid tronen er sikret av vår aller beste representant i minst 30 år framover, for så ha den flotte Ingrid Alexandra deretter i 30-40 år.

Skulle dog ikke Ingrid virke som den rette så kan vi ta debatten om monarkiet når Haakon er ute av det, altså om 30-40 år. 

Folk i tråden argumenterer imot monarkiet som om det var Märtha eller Marius som var tronearving. Vel, spoiler, de har ingen relevans opp mot tronerekka eller monarkiet i seg selv. Når bryllupet til Märtha er over og når Marius har fått straff så går de tilbake til å leve et liv i skyggedalene, og monarkiet blomstrer videre som vi kjenner det.

Det er slutt mellom Ingrid Alexandra og kjæresten;)

  • Liker 2
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

MissLucy skrev (På 19.8.2024 den 11.24):

jeg mener det er galskap å tillegge perifere figurer som Marius Borg Høiby eller Durek Verret noen som helst vekt i spørsmålet om hvilken statsform vi skal ha.

Da gir vi dem en makt de virkelig ikke har gjort seg fortjent til.

Jeg mener videre det er galskap å kaste bort den markedseffekten og merkevareverdien som ligger og venter i kraft av Ingrid Alexandra. 

I 2007 beregnet danskene at kronprinsesse Mary alene sto for en merkevareverdi på 12 milliarder for Danmark. Det er mange ganger mer enn kongehuset koster. Når IA etterhvert kommer på banen, ung og vakker tronarving, barnet av prinsen og askepott så er det ganske åpenbart at hun ikke vile være mindre verd for Norge enn Mary var for Danmark  i 2007.

https://www.nrk.no/urix/mary-verdt-12-milliarder-1.1762782

Jeg tror ikke MM genererer særlige inntekter for landet, dessverre. 
Og hvis du har tenkt å vente på IA så kan mye skje på veien. Datter av prinsen og askepott, som du kalte henne 🤣

Nei, Norge ønsker å være en moderne land - bort med monarkiet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er fremdeles for å ha monarki. Vi har en veldig flott og folkelig kongefamilie. Når Haakon og Mette Marit en dag blir konge og dronning, så tror jeg at de vil gjøre en like god jobb som Harald og Sonja. Jeg håper at monarkiet består for alltid og jeg synes ikke noe om at SV skal fremme et forslag om å avskaffe monarkiet ennå en gang. Jeg håper flertallet stemmer for monarkiet. Jeg vil ikke ha en president, jeg vil ha vår flotte kongelige familie. Jeg lar ikke oppførselen til enkelte familiemedlemmer av kongefamilien påvirke mitt syn på monarkiet. Og dessuten så er det ikke Martha eller Marius som skal overta tronen en dag....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tripptrapp1 skrev (På 29.8.2024 den 16.31):

…om jeg forstår deg rett så vil du altså bytte ut Harald fordi han har en datter med elendig smak i menn og et barnebarn som tror at han er hevet over alt av normer og regler? Hvordan er dette sirkuset kong Harald sin skyld?

Harald er veik. Klarer ikke sette ned foten verken for salg av bryllup eller Marius. 
Han er konge og burde hatt mer kontroll. Dronning Margrethe er hard, men sørger også for at institusjonen overlever. 

Likevel; det prinsipielle er det avgjørende. Hvorfor skal vi la ei slekt ta hånd om de seremonielle oppgavene her i landet? Man fødes eller giftes inn i noe som nå mer likner et sirkus enn noe annet.

Monarkiet er gått ut på dato. Bare syv av Europas 50 stater som fortsatt har kongedømme. Republikk er å foretrekke. Så får Durek, Märtha og familien Høiby forsørge seg selv, uten at man bruker tittelen som noe salgsfremmende (DV og ML) eller lever på skattepenger

Endret av SagaP
  • Liker 4
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...