Gå til innhold

Hvorfor er det så ille for høytfungerende autister å "maskere"?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Svar fra en nevrotypisk. Jeg også driter i hva folk gjorde i ferien sin osv. Men om jeg går rundt på jobben og hilser og slik og spør "hvordan går det", så får jeg vite mye gjennom kroppspråk og tale, hva kollegene har gjort, hvilket humør de er i osv. Dersom noen er grinete fordi de skal skille seg, så vet jeg det, og kan justere meg etter dette senere i semesteret. Ved at man kjenner hverandre litt, blir det hyggeligere på arbeidsplassen, og oppgavene gjøres lettere.

Jeg har observert at de neurodivergente blir aggressive og utålmodige av slik small talk. Noen ganger kaster de meg rett og slett ut av kontoret. Da lurer jeg på hvordan jeg kan legge til rette for et bra samarbeid med de divergente? Bør jeg bare ignorere dem, eller er det greit å ta kontakt om man har noe på hjertet angående et konkret problem. Det kan f.eks være en programvare som den divergente kjenner til bedre enn meg. Er det greit å spørre da, eller bør jeg sende epost, slik at de kan sette det opp i timeplanen sin? Jeg har lagt merke til at noen av de som maskerer, later som de er opptatte hele tiden, og da også blir samarbeid vanskelig. Vanskelig å bruke kompetansen deres, og man ender opp gjerne med å jobbe alene, fordi de divergente konstant sitter slik og skjermer seg. Dette temaet burde det definitivt blitt snakket mer om... Nå er smalltalk helt ut, og så skal man bare sitte og skjerme seg 24-7. Hvordan får man til samarbeid og kommunikasjon under slike forhold?

Anonymkode: 1d43b...e16

Spør dem hva dem foretrekker. Alle neurodivergente er ulike. 
 

Men mange autister synes at kommunikasjon via e-post er lettere, fordi da slipper man å fokusere på kroppsspråk og andre sosiale koder.

Er også bra med skriftlige, fordi det kan hjelpe dem med å organisere tankene sine bedre og forstå informasjonen tydeligere. Det skriftlige formatet gir en slags struktur og forutsigbarhet som kan være veldig nyttig for dem!

Endret av Kassettspiller
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...