AnonymBruker Skrevet 15. juli #1 Del Skrevet 15. juli Jeg har slitt med utmattelse, leddsmerter, stoffskifte, utslett og dårlig form i sikkert 20 år. Prøvd å kutte ut melk MED laktose før, men det hjalp ikke med laktosefri melk så da trodde jeg det ikke kunne være det. Men nå har jeg gått helt uten melk i noen dager bare, og føler meg litt bedre. Innbiller jeg meg dette? Er det bare tilfeldig, eller kan det faktisk hende at det hjelper å kutte helt ut melk? (Selv om man ikke har påvist noen melkeallergi hos legen) Anonymkode: d195b...a49 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. juli #2 Del Skrevet 15. juli Nei du innbiller deg ikke dette. Jeg har ikke melkeallergi sånn per blodprøver, men jeg blir SÅ dårlig av melkeprodukter. Det er jo strengt tatt ikke menneskemat, men ment for kalven som har et helt annet fordøyelsessystem enn oss mennesker. Det er ikke så rart at fler og fler må kutte det ut. Anonymkode: 4d541...1db 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. juli #3 Del Skrevet 15. juli AnonymBruker skrev (4 timer siden): Jeg har slitt med utmattelse, leddsmerter, stoffskifte, utslett og dårlig form i sikkert 20 år. Prøvd å kutte ut melk MED laktose før, men det hjalp ikke med laktosefri melk så da trodde jeg det ikke kunne være det. Men nå har jeg gått helt uten melk i noen dager bare, og føler meg litt bedre. Innbiller jeg meg dette? Er det bare tilfeldig, eller kan det faktisk hende at det hjelper å kutte helt ut melk? (Selv om man ikke har påvist noen melkeallergi hos legen) Anonymkode: d195b...a49 Jeg har MS og jeg er MYE friskere uten melkeprodukter. Anonymkode: f630b...f63 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. juli #4 Del Skrevet 15. juli Kumelk og gluten er vel de to tingene flest føler seg bedre av å kutte ut Anonymkode: 69dbe...c63 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. juli #5 Del Skrevet 16. juli Det er vel melkeproteinet som en del kanskje har det bedre uten Anonymkode: 2b68e...e74 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. juli #6 Del Skrevet 16. juli AnonymBruker skrev (14 timer siden): Jeg har slitt med utmattelse, leddsmerter, stoffskifte, utslett og dårlig form i sikkert 20 år. Prøvd å kutte ut melk MED laktose før, men det hjalp ikke med laktosefri melk så da trodde jeg det ikke kunne være det. Men nå har jeg gått helt uten melk i noen dager bare, og føler meg litt bedre. Innbiller jeg meg dette? Er det bare tilfeldig, eller kan det faktisk hende at det hjelper å kutte helt ut melk? (Selv om man ikke har påvist noen melkeallergi hos legen) Anonymkode: d195b...a49 Melk er for kalver og babyer.Du er ingen av delene. Anonymkode: 34130...c42 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Surpomp Skrevet 16. juli #7 Del Skrevet 16. juli Laktosintoleranse er svært utbredt hos den voksne befolkningen i resten av verden. Det er åpenbart at dette gjelder hos oss også. https://www.apotek1.no/livsstil/kost-og-ernaering/laktoseintoleranse Helsekostrådene fra forrige generasjon overvurderte melkens fortreffeligheter for den voksne del av befolkningen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. juli #8 Del Skrevet 17. juli Surpomp skrev (På 16.7.2024 den 9.34): Laktosintoleranse er svært utbredt hos den voksne befolkningen i resten av verden. Det er åpenbart at dette gjelder hos oss også. https://www.apotek1.no/livsstil/kost-og-ernaering/laktoseintoleranse Helsekostrådene fra forrige generasjon overvurderte melkens fortreffeligheter for den voksne del av befolkningen Ja potet, brød/korn og melk var basismaten på 1980-t. Anonymkode: 08980...64d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. juli #9 Del Skrevet 17. juli Nei, jeg føler meg ELENDIG uten melkeprodukter. Anonymkode: a471c...c63 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juli #10 Del Skrevet 21. juli On 7/17/2024 at 5:30 PM, AnonymBruker said: Nei, jeg føler meg ELENDIG uten melkeprodukter. Anonymkode: a471c...c63 Jeg og. Anonymkode: 1164a...fe4 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lafamiglia Skrevet 21. juli #11 Del Skrevet 21. juli AnonymBruker skrev (På 16.7.2024 den 9.24): Melk er for kalver og babyer.Du er ingen av delene. Melk er for kalver og babyer - OG for voksne mennesker. Men så er det noen som ikke tåler det, og for dem er det selvfølgelig best å kutte det ut. Vi er jo forskjellige, og det én person ikke tåler, kan en annen person tåle veldig godt, og til og med ha godt av å spise. De fleste i Norge får ingen problemer av å spise meieriprodukter, og da er det en bra ting å ha i kostholdet. Spesielt gresk yoghurt, vellagrede oster, cottage cheese, med mere. 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. juli #12 Del Skrevet 21. juli Lafamiglia skrev (2 timer siden): Melk er for kalver og babyer - OG for voksne mennesker. Men så er det noen som ikke tåler det, og for dem er det selvfølgelig best å kutte det ut. Vi er jo forskjellige, og det én person ikke tåler, kan en annen person tåle veldig godt, og til og med ha godt av å spise. De fleste i Norge får ingen problemer av å spise meieriprodukter, og da er det en bra ting å ha i kostholdet. Spesielt gresk yoghurt, vellagrede oster, cottage cheese, med mere. Ja for voksne mennesker er jo barna til kua… Anonymkode: 8f3d8...d25 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juli #13 Del Skrevet 22. juli Jeg føler meg bedre MED melk. Men det må være upasteurisert melk, altså rå melk fra melketanken og ikke butikkmelk. Når man pasteuriserer melka, så endrer melka seg. Melkeproteinet endrer seg og du dreper gode bakterier og ødelegger gode enzymer. Det har også blitt bevist i flere studier at mennesker som har drukket upasteurisert melk i sin barndom har mindre allergi, eksem og astma. Og mennesker som vanligvis ikke tåler melk pleier å tåle upasteurisert melk. Til og med laktoseintolerante mennesker tåler ofte laktosen i upasteurisert melk. Anonymkode: ef9c7...f56 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juli #14 Del Skrevet 22. juli Huden min tåler dårlig melkeprodukter (får betennelser i ansiktet hvertfall ved mye). Anonymkode: 37ba8...b21 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lafamiglia Skrevet 22. juli #15 Del Skrevet 22. juli AnonymBruker skrev (22 timer siden): Ja for voksne mennesker er jo barna til kua… Anonymkode: 8f3d8...d25 Det var en merkelig kommentar. Kumelk fins fordi kalver trenger melk - JA. Men det betyr jo ikke at det ikke kan være bra for andre individer på planeten. Tvert imot er det heller sånn at noe som kan bidra til voldsom vekst, og som er det eneste som trengs i en periode for en kalv, selvfølgelig er enormt næringsrikt, og dermed kan være en svært nyttig del av kostholdet til mennesker. 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. juli #16 Del Skrevet 24. juli Det hadde jo faktisk vært mer naturlig for voksne mennesker å drikke melk produsert av og for mennesker. Men av en eller annen grunn så er den tanken "eklere" enn å drikke melken til en annen dyreart 🤔 Det hadde sikkert vært mulig å lure kvinnekroppen til å kunne produsere melk ustanselig (som man gjør med kuene), man hadde fått et produkt mer tilpasset menneskekroppen, og det hadde vært sysselsetting til mange. Vinn-vinn-vinn. Anonymkode: df636...914 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. juli #17 Del Skrevet 24. juli On 7/21/2024 at 9:13 PM, AnonymBruker said: Ja for voksne mennesker er jo barna til kua… Anonymkode: 8f3d8...d25 Hvis du tenker at det er et argument mot å drikke melk kommer du ikke så langt Det er tross alt ingenting i naturen som eksisterer for å være mat for mennesker. For eksempel bærer ikke hvete korn for at vi skal spise dem, og nøtter finnes heller ikke for å være mat for hverken oss eller andre dyr. Tvert imot gjør både planter og dyr alt de kan for å unngå å bli spist. Unntaket er frukt og bær, som bruker det å bli spist (og bæsjet ut igjen på et nytt sted) som en strategi for å spre seg. En del frukt og bær er spiselige/ikke giftige for mennesker. Skal du finne ut hva vi det er "meningen" at vi skal spise kan du ikke måle det ut fra om naturen "ønsker" at mennesker skal spise det, men om mennesket selv er tilpasset å spise det. Nordeuropeere og enkelte etniske grupper i Afrika har en mutasjon som gjør at vi tåler laktose også etter spedbarnsstadiet (og de fleste som ikke tåler laktose vil tåle syrnede melkeprodukter). Husdyrhold for melkeproduksjon er muligens enda eldre enn jordbruket, og mennesket er generelt ekstremt godt tilpasset animalsk næring. Så meieriprodukter vil være innenfor for de fleste, og i alle tilfelle tusen ganger bedre enn den ultraprosesserte dritten folk flest spiser mye av. Anonymkode: b4ad6...469 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå