Gå til innhold

Du som er født mellom 1977 og 1983,hvor gammel var du da du begynte i barnehagen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Grüner skrev (9 timer siden):

3 år. Det var veldig få barnehager i området, så det var bare storbarnsplasser og bare barn med tiltak fikk fulltidsplass; andre fikk man, ons, fre eller tirs + tors. Og i dag krisemaksimerer foreldre om barnet ikke får bhg-plass umiddelbart når barnet er 1 år 🙄. Det var verre før!

Mindre behov før 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er født i 1976. Jeg gikk i underkant av et år i barnehage og HATET det. Jeg tror jeg var 4 år.  :) Jeg fikk komme hjem da min mor var gravid med tvillinger, og måtte ta det med ro på slutten. Det husker jeg som en fantastisk periode. Det var jo barn hjemme som jeg kunne leke med, så det var ikke et problem. Det var så koselig og rolige morgener med min mor. 

Anonymkode: 50952...5bf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Født i 82. Begynte hos dagmamma når jeg var 1,5 år tror jeg. Og var vel der til rundt 3 års alderen. Husker ikke så mye fra det, bare at jeg hadde ett heftig rasering en morgen, fordi at jeg ikke ville at mamma skulle gå. Begynte i bhg ved 3 års alder vil jeg tro. Husker det som en fin tid, selv om jeg sa til mine foreldre at jeg ville slutte i bhg.

Ingen psykiske problemer, har det relativt ok med meg selv .

Anonymkode: c44db...7ef

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maleficenta skrev (55 minutter siden):

Mindre behov før 

Mindre behov?

Det er da flere her som skriver at de var hos dagmamma/bestemor fra de var kun måneder gamle.

Anonymkode: 8f318...0d9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Min mann, født i 77, gikk ikke i barnehage, hans mor var hjemmeværende.

(Er selv født i 90, så utenfor tråden, gikk korte dager i park fra 1,5 år og senere i deltidsbarnehage. Mamma jobbet deltid).

Høres ut som om mange enten ikke gikk eller begynte sent og noen begynte veldig tidlig, altså enten-eller.

Dagmamma var vel også mer vanlig før. Min bestemor var dagmamma for mange barn i nabolaget.

Synes det er synd at alt er snevret inn fra myndighetenes side, ingen park eller deltid her i byen, det er fulltid fra 12 mnd for alle, i et felles rigid system.

Anonymkode: da989...9f7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk ikke i batnehagen. Men fikk et  førkole oppleg et par  ganger i uken, 6 mnd vinteren før skolestart. 

Anonymkode: 57c41...043

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 7.7.2024 den 10.08):

Jeg begynte i barnehagen da jeg var 3 mnd gammel. Det var så lenge de fikk betalt fødselspermisjon den gangen. Foreldrene mine hadde kjøpt hus og trengte to inntekter. De sier at de ikke hadde noe valg. Jeg sliter mye i dag med nære relasjoner på den måten at jeg forventer avvisning, sånn at jeg derfor ikke klarer å gå "all in" i et forhold. Da blir det på en måte en selvoppfyllende profeti. For ingen vil ha en partner som bare gir halvhjertet av seg selv. Har tenkt veldig mye på dette den senere tid. Tenker det må være mange andre som er født ca på samme tid som ble sendt tidlig i barnehage. Ønsker å høre fra folk som ble født på den tiden, rundt 1980. Når måtte du i barnehagen? Og har du noen problemer psykisk i dag? Eller problemer i nære relasjoner?

Anonymkode: 2ba3e...82f

Det var ikke barnehage der jeg vokste opp, så alle barn som hadde mødre som jobbet var enten hos dagmamma eller ble passet av sine bestemødre. Født i 1978. Da jeg fikk en bror i 1980 sluttet min mor i jobb i endel år for å være hjemme med oss. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk ikke i barnehage. Var hos dagmamma fra jeg var to til jeg var 3,5. Broren min var 4 mnd da vi begynte å være hos dagmamma. Min ett år eldre søster var den eneste som fikk barnehageplass. Vi fikk et søsken til, og plutselig oversteg varnepassutgiftene mammas lønn. Hun begynte å være dagmamma selv og hadde deltidsjobb som begynte etter at pappa kom hjem.

Anonymkode: ff3c9...136

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Født i 77 og begynte i barnehagen da jeg var ca 6mnd, tror jeg. (Eller var det kanskje tidligere?) 
Har sterk tilknytning til foreldrene mine, og har ingen vanskeligheter med å knytte gode relasjoner. 
Samme med litt yngre søsken. Ingen av oss ser ut til å ha fått noen traumer av å ha startet i barnehagen ganske tidlig. 


 

Anonymkode: 8f62d...e69

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mormor passet meg til lillesøster ble født rett før jeg fylte 4. Da valgte min mor å være hjemme, og jeg begynte i barnepark noen timer om dagen (tror ikke det var hver dag). Siste året før skolestart gikk jeg på førskolen på Steinerskolen (men begynte på vanlig skole i 1. klasse). Min mor begynte ikke å jobbe fullt igjen før min søster begynte på ungdomsskolen, men var dagmamma for et nabobarn noen timer/dager i uka (moren til barnet var lærer og tok vikartimer på de nærmeste skolene for å spe på familieøkonomien mens hun var hjemme med barnet).

Anonymkode: 6f9b6...64a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

1979

4år var jeg når jeg startet åpen bhg fra 09 til 13. Storfamilie som en kaldte det bestemor og bestefar og en tante og onkel bodde i same hus til jeg fylte 7 år. Så når mine foreldre var på jobb var det en av de som så til.

Samme som mine småsøsken begynte heler ikke før de var rundt 4 år. Jeg fulgte de da i  bhg på vei til skolen å plukket de med meg da jeg var ferdig for dagen så de var da kun i bhg fra 08 til 12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Født i 82, begynte da jeg var rett over 1,5 år, men gikk bare 4 måneder da jeg vistnok ble plaget av andre barn da jeg kom hjem med bitemerker og blåmerker flere ganger i uken og de ansatte ikke kunne gjøre redefor hvorfor. Var også tørr på dagtid da jeg begynte i barnehagen, men startet med å tisse på meg hver dag jeg var i barnehagen. Mamma mente da at jeg ikke ble godt nok tatt vare på og tok meg ut, og jeg var hjemme med bestmoren min til jeg var 3 år og fikk plass i en annen barnehage som jeg stortrivdes i. Sluttet da jeg var 6,5 år fordi vi flyttet og mamma var sykemeldt pga graviditet. Mamma ble hjemmeværende de neste årene med mine yngre søsken som kom på rappen, men de gikk i en barnepark fra 10-14 noen ganger i uken frem til de begynte på skolen. 

Anonymkode: 6e97a...50a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og mine brødre gikk aldri i barnehage, for mamma var hjemme. Det var en kort periode da jeg og min eldste bror fikk gå i barnepark, som holdt til på tomten ved siden av rekkehuset vårt. Mamma var hjemme med minstemann på i underkant av to år. Vi to eldste fikk gå i parken noen timer nå og da for å ha andre å leke med. Det varte ikke mer enn et halvt år, for da flyttet vi. Det stedet vi flyttet til, var et blokkområde, og det krydde av unger i nabolaget. Både jeg og broren min gikk ut døra første dagen vi bodde der og møtte de som etterhvert ble bestevenn med oss allerede da. Jeg møtte en jente, og broren min møtte et par gutter på samme alder. Han begynte i samme klasse som dem senere på året.

Anonymkode: fba91...001

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Født 1985 så var hjemme med hjemmeværende mor til jeg var 3-4.. gikk deltid i bhg. Hvertfall fra den tiden jeg kan huske ting så stortrivdes jeg i bhg. Har fortsatt godfølelse når vi kjører forbi bhg. 
 

Husk at det ikke alltid er så bra å være hjemme med foreldre. Min Mor slet psykisk, (ikke noe store greier men hun slet..) , vi bodde ganske isolert og grunnet at bla at mamma ikke jobbet var økonomien trang.. noe som nok preget de voksne. Ikke vet jeg hvordan det har preget meg å være hjemme med mamma i tidlig barneår.. men tror ikke nødvendigvis det var bedre enn å være i en god bhg. 
 

det finnes forøvrig ny forskning som viser at dersom barnet er i en god så er det forebyggende for psykisk helse senere i livet 

 

ts jeg tipper du trenger en person som ser hvem du er og som er tålmodig og «tåler» akkurat den du er. Ikke sikkert det er så mye mer komplisert enn det.

Anonymkode: a7536...243

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Født i 83. Gikk aldri i barnehage. Gikk i en park 4 timer om dagen siste året før skolestart. Mamma var hjemmeværende. 

Anonymkode: 5eeec...a27

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg begynte i barnehage da jeg var rundt 1 år gammel 

Anonymkode: 282e3...422

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...