Gå til innhold

Du som er født mellom 1977 og 1983,hvor gammel var du da du begynte i barnehagen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Mamma var hjemmeværende, vi var tre tette søsken med 1,5-2år mellomrom. Vi gikk på barnehagen formiddager 9-12 de siste to årene før vi skulle begynne på skolen. Usikker på om det var hel uke, eller kun noen dager. Mest for det sosiale og førskoleaktiviteter, samt alle barna i borettslaget/nærmiljøet gjorde det samme. Vi gikk dit sammen, og gikk hjem sammen kl.12. Da fortsatte leken uten. 

Anonymkode: 96d5d...839

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

2 år, dagmamma før det. Utelukkende positivt å bli sosialisert og være i er fellesskap også utenfor hjemmet, for min del. Jeg tror ikke plagene dine skyldes dette, tilknytningen vår til foreldre, og så etter hvert andre mennesker, er langt mer kompleks.. 

Anonymkode: 281ab...86b

  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1982. Gikk aldri i barnehage. Far var bonde og mor jobbet deltid, så jeg var for det meste hjemme, de fikk hjelp av min farmor for å få det til å gå opp. 

Vokste opp i ei lita bygd uten andre barn. Husker barndommen som utrolig fin, men skolen var vanskelig. Det var på en måte så mange koder jeg ikke forstod, og mange av barna kjente hverandre godt fra før av via barnehage eller dagmamma. Kom meg aldri helt inn i miljøet. Tror også at jeg var litt veslevoksen og merkelig. Merket som barn at jeg var annerledes, men ikke helt hva det var. 

Ting løsnet for meg da jeg begynte på VGS. Bodde på hybel, og møtte da et stort miljø med andre som også bodde på hybel, så der ble det et stort fellesskap. På studier og senere i voksenlivet har jeg også hatt venner og nettverk. 

Men fortsatt den dag i dag kan jeg synes at det er sårt at jeg ikke har noe nettverk i hjemkommunen min. Føler at «alle» andre har barndomsvenner, og at det er litt merkelig at jeg aldri har noen å være med når jeg er hjemme på besøk hos mine foreldre. 

Jeg har flere fra mitt kull på grunnskolen på Facebook og ser at selv om de i dag er spredt for alle vinder og ikke bor der lengre møtes og henger sammen på somrene når de er hjemme, og at deres barn leker med hverandre. Alltid med litt bismak når jeg besøker gården med mine barn og de etter noen dager spør om vi kan leke med andre. 

Anonymkode: 4e50b...b48

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fødd i 83. Gjekk ikkje i barnehage.

Anonymkode: e78b7...26c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (16 minutter siden):

Jeg gikk aldri i barnehage. Mamma var hjemme. Født i 82. Dette var en tid der stadig flere måtte gjøre som dine foreldre, så det var begrenset med barn i gata på dagtid. 

Det var som for AB over veldig tøft å begynne på skolen. Gikk seg heldigvis til for min del. Men min personlige mening er at barn har veldig godt av denne sosialiseringen fra 1-2 års alder. 

Anonymkode: 067fa...124

Jeg begynte i barnehage da jeg var 6 år, og gikk der et år før skolestart. Foreldrene mine jobbet, men tok seg ikke råd til barnehageplass fordi farmor kunne passe meg. Det var tøft å begynne på skolen, og jeg har hatt med meg litt utfordringer sosialt helt opp i voksenlivet fordi jeg er sjenert og forsiktig anlagt. Hva som kommer av mangel på lek med jevnaldrende og hva som er personlighet, er vanskelig å si. 

Men min personlige mening er at barn har godt av sosialisering med jevnaldrende. Og at det er viktig å gå i barnehage om en ikke har andre muligheter for sosialisering med flere enn søsken. De har de færreste uten barnehagen i dagens samfunn, siden de fleste er i barnehage. Men ikke når de er 1 år, og ikke nødvendigvis 2 heller. Jeg jobber i småbarnsavdeling, og gjør alt jeg klarer for at de skal ha det bra. Men så lenge de kommer fra et godt og omsorgsfullt hjem, mener jeg de hadde hatt det vel så bra der en stund til, som med fulle dager og full uke i barnehagen, som mange av de aller minste har nå. 

Anonymkode: f8e21...dfe

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde en mor som var sykepleier, og jeg tror hun jobbet fra jeg var 1 år, men hun og min far jobbet skilt. Jeg gikk eti barnehage fra jeg var 4 år. Jeg trivdes ikke spesielt godt. Jeg har et minne om at min mor var sen en dag og jeg gråt så mye og følte meg forlatt mrd fremmende. 

Så ble min mor gravid, og jeg fikk være hjemme med henne på slutten av graviditeten og etter tvillingene ble født. Jeg husker det som en nydelig tid. De små babyene og jeg kunne hjelpe min mor, vi trillet tur osv.

Anonymkode: 50952...5bf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er usikker, men en gang mellom 0 og ett år. Mor var student. Interessant det du skriver. Jeg sliter også med at det er vanskelig å slippe noen inn på meg fordi jeg frykter avvisning.

Anonymkode: e4483...f95

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er født i 78 og gikk bare to år i barnehagen (fra 5-7). Mamma var selvstendig næringsdrivende og kunne derfor velge selv når hun jobbet. Hun valgte å trappe ned jobben og jobbe på kvelden mens vi var små slik at vi kunne være hjemme lenger. Hverken jeg eller broren min har psykiske problemer eller relasjonsproblemer. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk hos dagmamma fra jeg var 4 mnd. Har ikke tenkt at jeg har større eller mindre problemer enn andre. Kan du ikke ha disse vanskene uten at det handler om tidlig start i barnehage? 

Anonymkode: 38552...da6

  • Liker 3
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Født i 1982. Min mor var dagmamma og drev vel omtrent barnehage hjemmefra, med 2-5 unger om gangen i tillegg til sine egne 3 (jeg var eldst, så på det meste var hun alene med 8 barn under 6 år). Hadde nok ikke vært lovlig i dag.

Siste året før skolestart gikk jeg 1 dag i uka på noe tilsvarende søndagsskole (alt fokus var på bibelhistorier og kristne barnesanger). Tror det var gratis. Foreldrene mine hadde ikke råd til noe som helst på den tiden.

Anonymkode: 2de6c...9cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er født i 79 og begynte i barnehage da jeg var 4 år. De ansatte der var ikke snille- de gjorde narr av barna, ble sinte og kjeftet hvis noen begynte å gråte fordi de slo seg og tvang barn til å spise store mengder av mat vi absolutt ikke likte (det ble servert lunsj der). I et tilfelle ble et barn låst inn i en bod fordi han var «vrang». Jeg lærte at verden var et utrygt sted i den barnehagen. 

Anonymkode: 49f68...6e2

  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Født i -78, begynte da jeg var 9 mnd. Gikk der vel ett år før jeg bytta bhg da jeg var to, min søster som er født i -79 begynte i samme bhg som meg da hun var nesten ett år. Det er ganske vanlig å bli passet av andre mye tidligere enn det vi gjør i Norge, uten at folk sliter av den grunn. Vil tro problemene dine har het andre årsaker enn dette ts. 

Anonymkode: 59373...391

  • Liker 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Født i 77. Har aldri vært i barnehage 🤷‍♀️

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

4 1/2 år. Gikk ikke i barnehagen full uke. 

Anonymkode: 90ea5...533

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Født i 1977 og begynte i barnehagen 4 måneder gammel.

Husk at det er ikke mange land man er så heldige i som i Norge. I USA f.eks. begynner de i fulltids bhg fra de er 6 uker gamle. 

Anonymkode: c0b7b...b68

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte hos dagmamma ca 7 mnd, deretter i park (pluss dagmamma) fra 3 år. Fikk plass i heltidsbarnehage da jeg var 5. 

Født 1975. 

Anonymkode: 52a8f...020

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg er født i 1977 og hadde hjemmeværende mor. Jeg ble sendt i barnehage/førskole da jeg var 6 år fordi mamma mente jeg trengte å treffe andre unger (lekte med to-tre naboer) og bli kjent med de jeg etterhver skulle gå i klasse med.

Anonymkode: a9fbb...dec

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Født i 85.  Var hos dagmamma fra jeg var 4 måneder. Det ble søkt barnehageplass, men fikk ikke plass før jeg var 6. Gikk i barnehagen siste året før skolestart. 

Anonymkode: 87b7b...a90

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Født i 78. Begynte i barnehagen da jeg var ca 4,5 år, et halvt år før planen fordi jeg maste sånn. Gikk ikke hver dag. Mor var hjemmeværende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Født 1979 gikk kun i åpen barnehage fra jeg var 3 år fra kl 10 til 14. Søsken mine som er 6 og 7 år yngre gikk fra de var 3 år, da fulgte jeg dem til barnehage når jeg startet på skolen og tok de med meg hjem når jeg var ferdig så da var de i bhg fra 08 til 12.30 eller 14

Så var vi hjemme til foreldrene våre kom hjem alt fra 16 til 17. Var vi heldig var bestefar hjemme hvis han ikke var på sjøen

Anonymkode: 88401...199

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...