Gå til innhold

Hva syns du om The house of the dragon serien?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg likte denne sesongen skikkelig godt. Har sett alle episodene to ganger allerede. Liker at fremdriften er relativt sakte slik at vi får bli kjent med karakterene underveis og lettere forstår valgene deres. Eller sakte og sakte. Spør du meg kunne det ikke gått særlig raskere uten at vi hadde mistet mange viktige aspekter.

Det overrasker meg litt at alle er så negative til at det går så "sakte". De siste to sesongene av GoT klagde jo alle på at det gikk for fort? 

På en måte kjipt at sesongavslutningen var litt antiklimaks. Det hadde vært fint med to episoder ekstra denne sesongen for å få med starten på kampene, men på en annen side har vi jo mye action å glede oss til i sesong 3. 

Anonymkode: 7f9be...1be

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Fortsetter under...

George RR Martin postet et langt innlegg hvor han går løs på Condal & Hess. (forfatterene som skriver showet)

Det ble så sterkt at bloggposten ble slettet umiddelbart. Men den ble arkivert, og kan fremdeles leses i linken jeg legger ut nederst.

Inneholder SPOILERE for det som ikke kommer med i showet, men som han hadde skrevet i boken.

Det virker som om GRRM ventet til sesong 2 er over, før han postet noe som han hadde gått og grublet over. Eller så hadde GRRM tatt et glass whisky for mye og fjernet posten når han ble edru. Eller han fikk en telefon fra HBO. Her har jeg fjernet alle navn og andre ting som kan avsløre handlingen videre.

Quote

Losing ........... weakened the end of the ........... sequence, but it also cost us the ........... scene with all its horror and heroism, it undercut the motivation for............., and that in turn .............................................................................................................   None of that is essential, I suppose… but all of it does serve a purpose, it all helps to tie the story lines together, so one thing follows another in a logical and convincing manner.

What will we offer the fans instead, once we’ve killed these butterflies?   I have no idea.

................is not essential… but if ............. means we also lose ......................., well… that’s a considerable loss.

And there are larger and more toxic butterflies to come, if HOUSE OF THE DRAGON goes ahead with some of the changes being contemplated for seasons 3 and 4…

.

https://web.archive.org/web/20240904154210/https://georgerrmartin.com/notablog/2024/09/04/beware-the-butterflies/

 

 

Endret av ops2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den bloggposten fra GRRM virker som om HBO har tenkt å endre House of the Dragon så mye at GRRM ikke kan tolerere det.

https://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/164226-hotd-musings-2/&do=findComment&comment=9072709

Ingen spesielle spoilere i den linken, det er bare generelle betraktninger. Hvis dere leser mer enn den posten, så dukker det opp en spoiler, en person som dør i boken.

Quote

I think George has tried mightily, behind the scenes, to convince the writer's room and the executives of why some of their choices (narrative, budget-wise) are potentially disastrous for the future of the show. And he has mostly or entirely failed to sway them from these courses. I think -- and here I am now purely speculating, we did not discuss in much detail his aim by making a post --  that he is basically at his wits end about how to save the show from what he believes to be a number of very bad choices, and bringing it to the public is a last ditch effort to convince them about how seriously and truly he believes that the show is on the wrong track.

Han bryter helt sikkert mot kontraktene han har signert. Det er vanlig med en klausul hvor man ikke får kritisere showet, eller bare bruke mild kritikk. Og det å poste spoilere må være ulovlig ifølge kontrakten han har med HBO. Og han advarer seerene om at sesong 3 og 4 har store endringer... "Toxic butterflies".

Jeg ser spekulasjoner om at GRRM postet dette vel vitende om at det lever videre på internett selv om han tar det ned. HBO har nå valget mellom å saksøke GRRM, noe som vil føre til store oppslag og dårlig publisitet. Eller å tvinge serieforfatterene til å skrive om sesong 3 og 4 slik at GRRM kan tolerere det. Ellers kan GRRM fortsette å kritisere sesong 2... han har bare nevnt en eneste scene så langt, men det diskuteres om at han har kritisert mye mer i samtaler med andre.

Jeg synes GRRM skriver fantastisk bra kvinnelige karakterer. Rhaenyra og Alicent har blitt dummere og svakere. I boken var de ikke redde for å gripe etter makt. De var stolte, selvgode, trygge på at deres side var den rette. Rhaenyra hadde en mye mer negativ, men sterk personlighet og Alicent var aldri i tvil om at hennes sønn skulle arve tronen.

Jeg kan bare spekulere i hva som skjer i sesong 3 og 4 som har ført til at GRRM går ut offentlig med en slik post. Sara Hess har nærmest vært stolt over at hun ikke har lest boken, og både hun og Condal har kalt den "propaganda for de grønne".

GRRM har fått reddit til å våkne, det har ikke vært så mye debatt siden sesong 8 av GoT. Tilhengerene av "de grønne" føler at han har bekreftet deres kritikk av serien, og noen tilhengere av "de svarte" mener at han har blitt senil. Eller for å si det mildere, George har 'misforstått hva han selv har skrevet i boken'.

Endret av ops2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg elsker serien, men denne sesongen føltes som en trailer for den neste sesongen. Liker serier som ikke går så raskt frem, og elsker GoT, så dette var helt i min gate. Også synes jeg hele castinga er gjort fantastisk bra! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...